![]() |
#2641 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Czerwcowe mamusie 2017 cz.II
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2642 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 16:26 ---------- Poprzedni post napisano o 16:24 ---------- I jaki artysta. Mamy wiele wspolnego. Porysowalabym z Kacperkiem😁. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 16:32 ---------- Poprzedni post napisano o 16:26 ---------- My bylismy dzis w kosciele. Ale ciezko mi sie chodzi teraz... Stas nie byl z nami bo ma katar. Obiad u rodzicow... ale dzis kiepsko sie czuje. Slabszy dzien mam. Za chwile mamy kolede, przyjdzie ksiadz. Jutro mam wizyte... ciekawe co lekarz mi powie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2643 |
Raczkowanie
|
Chciałam Wam opisać moją piątkową wizytę u pani ginekolog.
Żeby historia się kleiła muszę dopisać, że gdy dowiedziałam się o ciąży zapisałam się w moim ośrodku zdrowia do ginekolog komercyjnie (miała bardzo dobre opinie, a nie przyjmowała tu na NFZ). Na pierwszej wizycie ona wytropiła ![]() ![]() ![]() Dlatego też rozmowy na poprzednich stronach nt. wyboru ginekolog prywatnie czy na NFZ trochę powodują mój uśmiech bo mnie ginekolog z prywatnych wizyt przepisała na NFZ. W zeszłym tygodniu byłam komercyjnie na samym badaniu USG u niej. A wracając do wizyty- była bardzo krótka, pani ginekolog zbadała mnie ginekologicznie, nie było badania USG, posłuchała chwilę serca, trochę porozmawiałyśmy, stwierdziła, że wszystko jest dobrze. Była zdziwiona, że nie chcę L4. Po mnie dziewczyna w dużo bardziej zaawansowanej ciąży była jeszcze krócej. Następna wizyta 20.01, wtedy już chyba poproszę o L4. Ale dalej nie znamy płci ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2644 |
Wtajemniczenie
|
rety ale tu cicho
![]() wróciłam od rodziców i nie ma co czytać :p |
![]() ![]() |
![]() |
#2645 |
Konto usunięte
|
Bardzo cicho, ale to chyba dlatego, że każdy przygotowuje się do świąt. Ja dziś zapakowałam prezenty. Jutro jadę odebrać wyniki z PAPA. Jednak chciałabym mieć je przed świętami w domu. No i może jutro zadzwonię do mojej przychodni po resztę wyników - sprawdzałam w piątek elektronicznie - ale ich nie ma nadal. Może jak zadzwonię to będę wiedzieć więcej. Podobno miałam je mieć po 2 dniach.
No i czuję, że chyba jakieś przeziębienie mnie łapie. Mam nadzieje że nie. Nie wiem co mam wziąć na to. Macie jakieś specyfiki na przeziębienie wczesne? Edytowane przez e6a2c94443f966d5bdb1fa7d483e1d75b7ed128e Czas edycji: 2016-12-18 o 18:17 |
![]() ![]() |
![]() |
#2646 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2647 |
Konto usunięte
|
Ale kolendę chodzonych przebierańców czy kolendę w wersji księdza? Bo u nas jest tylko ta w wersji księdza. U nas trzeba wyrazić życzenie. Ja jakoś zraziłam się bardzo do kolędowania w postaci księdza jakoś trzy lata temu, mieszkałam wtedy w innej dzielnicy. Akurat byłam chora, miałam chyba grypę. Ksiądz oficjalnie zamiast modlitwy złożył mi propozycję "dogrzewania w łóżku" - od tego momentu jakoś boję się ich zapraszać do domu. Ale ich chodzenie po mieszkaniach zacznie się dopiero po świętach chyba w styczniu.
Edytowane przez e6a2c94443f966d5bdb1fa7d483e1d75b7ed128e Czas edycji: 2016-12-18 o 18:31 |
![]() ![]() |
![]() |
#2648 |
Rozeznanie
|
Część dziewczyny
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2649 | |
Zadomowienie
|
[1=e6a2c94443f966d5bdb1fa7 d483e1d75b7ed128e;6875014 6]Bardzo cicho, ale to chyba dlatego, że każdy przygotowuje się do świąt. Ja dziś zapakowałam prezenty. Jutro jadę odebrać wyniki z PAPA. Jednak chciałabym mieć je przed świętami w domu. No i może jutro zadzwonię do mojej przychodni po resztę wyników - sprawdzałam w piątek elektronicznie - ale ich nie ma nadal. Może jak zadzwonię to będę wiedzieć więcej. Podobno miałam je mieć po 2 dniach.
No i czuję, że chyba jakieś przeziębienie mnie łapie. Mam nadzieje że nie. Nie wiem co mam wziąć na to. Macie jakieś specyfiki na przeziębienie wczesne?[/QUOTE] Witamina c. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:40 ---------- Poprzedni post napisano o 19:37 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2650 |
Konto usunięte
|
Dzięki kalina. Postaram się poczytać w czym znajdę witaminę C. Bo tabletek jakoś nie chcę brać. Zresztą w ciąży nie znam żadnej witaminy C którą można brać.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2651 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:44 ---------- Poprzedni post napisano o 19:43 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:45 ---------- Poprzedni post napisano o 19:44 ---------- U nas ksiądz chodzi w drugi dzień świąt i my prawie co roku jesteśmy wtedy jeszcze u rodziców ;-) Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2652 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przespalam pół dnia i nie było Kiedy napisać w klubie. Jutro się postaram.
![]() ![]() |
![]() |
#2653 | |
Zakorzenienie
|
[1=e6a2c94443f966d5bdb1fa7 d483e1d75b7ed128e;6875119 1]Dzięki kalina. Postaram się poczytać w czym znajdę witaminę C. Bo tabletek jakoś nie chcę brać. Zresztą w ciąży nie znam żadnej witaminy C którą można brać.[/QUOTE]
spokojnie ruthinoscorbin możesz brać. ---------- Dopisano o 19:48 ---------- Poprzedni post napisano o 19:47 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:50 ---------- Poprzedni post napisano o 19:48 ---------- A dlaczego musisz leżeć? Co się dzieje? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2654 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Biedna... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2655 |
Zadomowienie
|
[1=e6a2c94443f966d5bdb1fa7 d483e1d75b7ed128e;6875119 1]Dzięki kalina. Postaram się poczytać w czym znajdę witaminę C. Bo tabletek jakoś nie chcę brać. Zresztą w ciąży nie znam żadnej witaminy C którą można brać.[/QUOTE]
Naturalna, w kazdej postaci, nie zaszkodzi - w tabletkach, w proszku. Chyba ze masz problem z gardlem, czy nosem to sol albo woda morska. Plucz gardlo. A do nosa nawet sol fizjologiczna, tania a zatrzyma wszystko a dodatkowo nawilzy. Kropisz na wewnetrzna strone dloni i wciagasz do nosa. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2656 |
Zakorzenienie
|
[1=e6a2c94443f966d5bdb1fa7 d483e1d75b7ed128e;6875072 1]Ale kolendę chodzonych przebierańców czy kolendę w wersji księdza? Bo u nas jest tylko ta w wersji księdza. U nas trzeba wyrazić życzenie. Ja jakoś zraziłam się bardzo do kolędowania w postaci księdza jakoś trzy lata temu, mieszkałam wtedy w innej dzielnicy. Akurat byłam chora, miałam chyba grypę. Ksiądz oficjalnie zamiast modlitwy złożył mi propozycję "dogrzewania w łóżku" - od tego momentu jakoś boję się ich zapraszać do domu. Ale ich chodzenie po mieszkaniach zacznie się dopiero po świętach chyba w styczniu.[/QUOTE]
No co, ksiadz też chłop i potrzeby ma ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2657 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#2658 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Na przeziebienie na mnie działa najlepiej czosnek i mleko z miodem. Na gardło płukanka z wody utlenionej z wodą. Robię tez inhalacje z soli lub olejku eukaliptusowego. Są też produkty z serii prenalen. Niestety już dwa razy przechodziłam przeziębienie w ciąży. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ---------- Dziewczyny czy informacje na profilu można aktualizować przez aplikację? Na stronie internetowej odsyła mnie do aplikacji . W informacjach mam np. Studentka 😂 studia skończyłam pare lat temu 😊 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2659 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2660 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Np u mnie jeśli mam zainstalowaną aplikację, to nawet przez przeglądarkę na wizaż nie wejdę, bo automatycznie przekierowuje mnie na aplikacje. Z aplikacji się raczej nie da. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2661 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
||
![]() ![]() |
![]() |
#2662 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ---------- [1=e6a2c94443f966d5bdb1fa7 d483e1d75b7ed128e;6875119 1]Dzięki kalina. Postaram się poczytać w czym znajdę witaminę C. Bo tabletek jakoś nie chcę brać. Zresztą w ciąży nie znam żadnej witaminy C którą można brać.[/QUOTE] Ja rutinoscorbin biorę od miesiąca. Odkąd ginekolog kazał mi wzmocnić naczynia krwionośne przy krwiaku 2x dziennie. Witamina C w proszku to kwas ascorbinowy lewoskrętny, ale nie pamiętam ile się go bierze - ja się bałam w ciąży z Kacperkiem. Poza tym do odmierzenia musisz mieć precyzyjną wagę- poprostu taką dilerkę współczesnego ogrodnika ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ---------- ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2663 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:00 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#2664 |
Wtajemniczenie
|
To już musi być wyższy poziom wtajemniczenia i lata wprawy i uprawy
![]() Kalinko wiem, że nas kochasz ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#2665 |
Zadomowienie
|
Wiola, ja cie tam odwiedze w tym Wroclawiu. Znajde cie... mam powiazania😂
A przepis na wciaganie nosem mam od znajomej aptekarki😎 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2666 |
Rozeznanie
|
Trzeba mieć wprawę. Ciecz trudniej wciągnąć niż proszek 😆
Ja zawsze zakraplam w dziurkę opcji z wciaganiem niej próbowałam jeszcze ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2667 |
Zadomowienie
|
Mojego Stasia rozlozylo chyba... albo to po spaniu mu gorzej. Ale sie wyspal. Zasnal przed 18 w czasie koledy i spal do 20... apetyt ma. No nie wiem, co myslec... bolala go niby glowa, dostal paracetamol... ale to nie na moje nerwy. On nie nawidzi brac lekow. To koszmar, ma do mnie teraz zal, ze dalam mu syrop.
Pojade z nim jutro do lekarki, nie chce zeby byl chory na swieta. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2668 |
Rozeznanie
|
Cześć kochane
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2669 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Natomiast co do znajomej aptekarki, to rozumiem, że kilka lat temu ktoś musiał być Twoim Sensejem i aptekarskiej dokładności Cię uczyć ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2670 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My też jedziemy jutro do kontroli bo skończyła brać antybiotyk a dalej jakąś zaflegmiona no i te 3 dni z gorączką. Niech ją zbada czy oskrzela już czyste. Także kolejny tydzień będziemy sobie siedzieć w domciu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:05.