Welon Na Twarz - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Ślubny wizerunek

Notka

Ślubny wizerunek Ślubny wizerunek jest dla ciebie ważny? Zadaj pytanie na temat sukni ślubnej, makijażu, fryzury oraz dodatków ślubnych. Czuj się wyjątkowo w tym dniu.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-02-04, 17:46   #31
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30
Dot.: Welon Na Twarz

Cytat:
Napisane przez Natienka Pokaż wiadomość
Hmmm......... ja sobie specjalnie kupilam dwuwarstwowy welon i wymyslilam fryzure zebym mogla zalozyc krotsza czesc na twarz.... i ogladam te zdjecia i jakos... przestalo mi sie podobac jakos tak to wyglada... jak duch... tak jakos smutno :P musze sie poprzymierzac! (niestety nie widzialam jeszcze swojego welonu)
Ale jak Ci się to nie podoba, to nie musisz przesłaniać twarzy. Ja miałam dwuwarstwowy welon upięty nad kokiem, ale nie zasłaniałam w końcu twarzy. Dopiero podczas sesji zdjęciowej. A dwuwarstwowy welon fajnie się układa. Jednak wszystko zależy, jak długa jest ta krótsza warstwa.
malin30 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-07, 16:12   #32
7sambra11
Raczkowanie

No wlasnie, a jak to wyglada z upieciem takiego welonu do koka. Ja planuje tez welon dwuwarstwowy bo ladnie wyglada i tez zastanawim sie na zaslonieciem twarzy. Ale tez planuje uczesac wlosy w koka, ze tak powiem, na czubku glowy. No i zastanawima sie czy lepiej wyglada jak sie welon wepnie pod czy nad koka?
7sambra11 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-07, 16:28   #33
anuulaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 7sambra11 Pokaż wiadomość
No wlasnie, a jak to wyglada z upieciem takiego welonu do koka. Ja planuje tez welon dwuwarstwowy bo ladnie wyglada i tez zastanawim sie na zaslonieciem twarzy. Ale tez planuje uczesac wlosy w koka, ze tak powiem, na czubku glowy. No i zastanawima sie czy lepiej wyglada jak sie welon wepnie pod czy nad koka?
Mi podoba się bardziej jak welon jest upięty na górze nad kokiem, wtedy ładnie się układa na całej głowie a pod kokiem tak po prostu zwisa i nie ma tego efektu. Z resztą jak chcesz na twarz, to musisz nad kokiem
anuulaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-07, 17:06   #34
7sambra11
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez anuulaa Pokaż wiadomość
Mi podoba się bardziej jak welon jest upięty na górze nad kokiem, wtedy ładnie się układa na całej głowie a pod kokiem tak po prostu zwisa i nie ma tego efektu.
No dokladnie takie samo wrazenie mialam, ze jesli bedzie pod kokiem (czyli jakby na dole/srodkowo-tylnej czesci glowy) to nawet ramion chyba zbyt dobrze nie zakryje tylko bedzie zwisal za plecami.
Stary 2008-02-11, 10:19   #35
Natienka
Przyczajenie

Ale z drugiej strony jak kok bedzie na czubku glowy, to krotsza warstwa i tak sie zmiesci na twarz. Tylko jezeli bedzie on bardzo wysoki, to moze za bardzo sie odbijac pod tym welonem - wersja z kokiem pod dluga warstwa jest bardziej sprawdzona.. musisz chyba zrobic probna zeby sie upewnic.

Dzieki malin30 za pocieszenie Juz mi troche przeszlo biadolenie i znow rozpatruje welon na twarz - po prostu musze poprzymierzac. Ale coraz bardziej podoba mi sie nizsze upiecie welonu, choc wczesniej w ogole nie bralam tego pod uwage... zwlaszcza jezeli chce sie miec jakas ciekawsza fryzure...

...nie wiem jak Wy, ale mi sie wydaje ze welon od gory jest juz tak ozdobny i uroczysty ze fryzura powinna byc skromna, a ja kiepsko wygladam z zaczesanymi wlosami i myslalam o czyms wymyslniejszym z przodu.. wiec zeby zachowac elegancje moze bede zmuszona nisko przepiac welon...
Natienka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-11, 12:23   #36
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Natienka, nie ma za co Jednak ja uważam tak samo, jak 7sambra11:
Cytat:
No dokladnie takie samo wrazenie mialam, ze jesli bedzie pod kokiem (czyli jakby na dole/srodkowo-tylnej czesci glowy) to nawet ramion chyba zbyt dobrze nie zakryje tylko bedzie zwisal za plecami.
Stary 2008-02-11, 17:11   #37
anuulaa
Wtajemniczenie

Mi się wydaje, że kok nie musi być na czubku głowy, żeby na górze był welon. Ja bym chciała skromną fryzurę, małego koczka. Strasznie podobają mi się takie upięcia:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg boda3ay6.jpg (35,6 KB, 137 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg bridaldeposit.jpg (48,8 KB, 88 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1 (23).jpg (26,8 KB, 25 załadowań)

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-02-18, 11:15   #38
Natienka
Przyczajenie

Uroczo
Stary 2008-02-19, 08:00   #39
7sambra11
Raczkowanie

Dziewczyny, a ja sie jeszcze zastanawiam nad jednym. Czy myslicie, ze ten grzebyczek od welonu wystarczy zeby go utrzymac na miejscu? Zastanawialam sie czy by tego grzebyczka moze jeszcze dodatkowo nie przypiac jakimis wsuwkami zeby sie nie wysunal. Czy ktoras z Was jest juz moze 'po' i moze cos powiedziec na ten temat?
Stary 2008-02-19, 09:43   #40
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Cytat:
Dziewczyny, a ja sie jeszcze zastanawiam nad jednym. Czy myslicie, ze ten grzebyczek od welonu wystarczy zeby go utrzymac na miejscu? Zastanawialam sie czy by tego grzebyczka moze jeszcze dodatkowo nie przypiac jakimis wsuwkami zeby sie nie wysunal. Czy ktoras z Was jest juz moze 'po' i moze cos powiedziec na ten temat?
Wszystko zależy od fryzury. Ja miałam kok. Welon trzymał się bez zarzutu (i "wspomagaczy")
Stary 2008-02-19, 21:27   #41
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anuulaa Pokaż wiadomość
Mi się wydaje, że kok nie musi być na czubku głowy, żeby na górze był welon. Ja bym chciała skromną fryzurę, małego koczka. Strasznie podobają mi się takie upięcia:
Też podobają mi się welony wysoko upięte, pięknie rozkładające się i otulające ciało .
Osobiście nie będę miała koku, ale rozpuszczone włosy uprzednio nakręcone na grube wałki, gdzie górna ich partia będzie spięta i lekko postawiona. O matko ale się rozmarzyłam
Stary 2008-02-26, 11:43   #42
Natienka
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez malin30 Pokaż wiadomość
Wszystko zależy od fryzury. Ja miałam kok. Welon trzymał się bez zarzutu (i "wspomagaczy")

A ja mam 2czesciowy i obie czesci maja tylko druciki przez ktore mam przeciagnac 2 wsuwki... myslicie ze potrzebuje jeszcze grzebienia??
Stary 2008-02-26, 12:29   #43
7sambra11
Raczkowanie

Cytat:
A ja mam 2czesciowy i obie czesci maja tylko druciki przez ktore mam przeciagnac 2 wsuwki... myslicie ze potrzebuje jeszcze grzebienia??
Powiem szczerze, ze nie mam pojecia, bo wszystkie welony ktore mierzylam w salonach byly z grzebyczkami. Ale ja bym sie na Twoim miejscu nie martwila. Wydaje mi sie, ze wsuwkami sie lepiej umocuje niz grzebyczkiem. Tak jak wyzej pisalam, ja mam na grzebyczku i zastanawiam sie czy tego grzebyczka jeszcze wsuwkami nie dopiac. Bede miala koka, w ktorego bedzie mozna wpiac ten grzebyczek od gory, ale mam dosc cienkie wlosy, wiec sie zastanawiam czy sie nie wysunie. Juz chyba bede po prostu probowac przy probym uczesaniu.
Stary 2008-03-03, 15:50   #44
Natienka
Przyczajenie

ja sie bardziej martwie o ukladanie. wydaje mi sie ze grzebyk podnosi welon, a same wsuwki moze sprawia ze bedzie na plasko.. ech nie moge sie doczekac kiedy go przymerze! (to dopiero w kwietniu...)
Stary 2008-03-03, 19:26   #45
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Cytat:
Powiem szczerze, ze nie mam pojecia, bo wszystkie welony ktore mierzylam w salonach byly z grzebyczkami. Ale ja bym sie na Twoim miejscu nie martwila. Wydaje mi sie, ze wsuwkami sie lepiej umocuje niz grzebyczkiem. Tak jak wyzej pisalam, ja mam na grzebyczku i zastanawiam sie czy tego grzebyczka jeszcze wsuwkami nie dopiac. Bede miala koka, w ktorego bedzie mozna wpiac ten grzebyczek od gory, ale mam dosc cienkie wlosy, wiec sie zastanawiam czy sie nie wysunie. Juz chyba bede po prostu probowac przy probym uczesaniu.
Ja też przymierzałam welony z samymi grzebyczkami i wolałabym po swojemu jeszcze go utrwalić
Stary 2008-03-05, 08:36   #46
Króliczka
Rozeznanie

A jak Wam się podoba woalka?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg fryz1.jpg (53,5 KB, 134 załadowań)
Króliczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-05, 12:51   #47
7sambra11
Raczkowanie

Super bardzo ladnie i elegancko wyglada
Stary 2008-03-05, 18:02   #48
kodeina
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Króliczka Pokaż wiadomość
bardzo mi się podoba woalka ale sama bez welonu..ewentualnie z toczkiem
kodeina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-06, 08:23   #49
lulucelo
Raczkowanie

a jakie fryzury pasuja do welonu upietego na gorze, bo chcialam miec tak upiety a z drugiej stroy chcialam miec koka spietego z luznych lokow, no cos takiego zeby moje blond wlosy mialy wiecej objetosci. Czy da sie to pogodzic czy musi byc uczesanie na gladko przy welonie upietym z gory? niestety nie mam tutaj zdjecia tej fryzury co mi sie podoba ale wytlumaczyc moge ze od samej nasady wlosy sa skrecone na walki ok 1, 5 cm srednicy i ulozone w swobodne fale. Na zdjeciu skad wzielam pomysl dziewczyna miala welon upiety z tylu ale tak beznadziejnie zwisal ze chyba jestem gotowa zmienic uczesanie byle tylko miec upiety welon od gory. Zreszta moj beznadziejnie wyglada upiety od dolu chyba sie do tego nie nadaje.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg fryz8.jpg (21,5 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1.JPG (10,2 KB, 29 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3477645.jpg (7,0 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 6518663.jpg (100,5 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg fryz6.jpg (79,0 KB, 26 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 03Novara.jpg (13,0 KB, 52 załadowań)

Edytowane przez lulucelo
Czas edycji: 2008-03-07 o 09:49 Powód: dodaje zdjecia
lulucelo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-11, 15:03   #50
Natienka
Przyczajenie

Pieeeeeeekne! Tez o czyms takim mysle. Nie przypinalam jeszcze welonu do takiej fryzury - pocwicze dopiero w kwietniu. Nie chce tez wygladac zbyt 'slodko' i zbyt ozdobnie - nie wiem czy burza lokow i welon od gory to juz nie za duzo... jak ktoras z Was juz tego probowala moze wkleicie jakies zdjecia??
Stary 2008-03-12, 07:49   #51
7sambra11
Raczkowanie

Ja planuje do welonu fryzure taka jak ma Penelope Cruz na reklamie lakieru do wlosow Loreal - w koncowym ujeciu gdy jest w sukni wieczorowej. Baaaaardzo misie podoba to uczesanie - klasyczny, elegancki kok - troche podniesiony i wcale nie 'ulizany'. Ja mam tez w miare cienkie wlosy i przy tym uczesaniu tez mozna troche podtapirowac zeby mialy troche wiecej objectosci - juz to omowilam z fryzjerka. Tutaj mozna obejrzec ta reklame i zobaczyc fryzurke: http://www.youtube.com/watch?v=3vDg8h5xjyw
Stary 2008-03-12, 12:24   #52
Króliczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kodeina Pokaż wiadomość
bardzo mi się podoba woalka ale sama bez welonu..ewentualnie z toczkiem
Tak się właśnie zastanawiam, czy woalka i welon nie sprawią, że będę przeładowana. Ale nie wiem z czego zrezygnować W sumie woalkę po pewnym czasie można odchylić albo odpiąć. Co myślicie?
Może któraś z Was już przetestowała to rozwiązanie?
Dodam, że fryzurę chcę mieć maksymalnie prostą, naturalną i niewymuszoną. Coś klasycznego.
Króliczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-12, 14:56   #53
7sambra11
Raczkowanie

Cytat:
Tak się właśnie zastanawiam, czy woalka i welon nie sprawią, że będę przeładowana. Ale nie wiem z czego zrezygnować W sumie woalkę po pewnym czasie można odchylić albo odpiąć. Co myślicie?
Może któraś z Was już przetestowała to rozwiązanie?
Dodam, że fryzurę chcę mieć maksymalnie prostą, naturalną i niewymuszoną. Coś klasycznego.
ja tez mysle ze albo woalka albo welon, obydwoje to za duzo, zastanow sie co lepiej do sukni i ciebie pasuje i wybierz

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-03-12, 16:55   #54
anuulaa
Wtajemniczenie

Ja szaleję za tą fryzurą, jest taka delikatna, bez żadnych udziwnień. Idealnie pasuje do welonu upiętego na samym czubku głowy!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg fryzj.jpg (16,9 KB, 53 załadowań)
Stary 2008-05-16, 13:17   #55
mulier
Zakorzenienie

GG do mulier

Cytat:
Napisane przez rav12345 Pokaż wiadomość
ja tez inwestuje w taki welon... czekam tylko jeszcze na decyzje o kolorze sukni, bo welony sa dostepne biale albo ivory...
Troche sie tylko obawiam, ze na moich kreconych wlosach to nie wypali...
Ale bede jeszcze miec strusie piora, wiec najwyzej zostane tylko przy nich.

Acha, ponoc ten welon, to tak zwana "rosyjska klatka", czy tam "cage veil"

Osobicie podoba mi sie 2 zdjecie, bo ten welon to tylko taki kawalek na twarz, a wlosow nie zaslania.

O, znalazlam jeszcze w kolekcji zdjecie ktore moze podsunac jakies pomysly milosniczkom welonu na twarz:
Cytat:
te wszystkie cage veil bardzo mi sie podobają....ale, ale tak się zastanawiam, jak bede miec taka "klatkę" na twarzy...z toczkiem czy też jakos inaczej upiętą to co zrobic póxniej z ta woalką, kiedy ja odsłonić, a po odsłonięciu gdzie ja nasunąc? Normalny welon odrzucamy do tyłu i po sprawie ale co zrobić z taką woalką? I przede wszystkim kiedy ?

mulier jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-19, 03:34   #56
Natienka
Przyczajenie

Tak samo jak welon - do tylu. Woalka jest sztywna wiec jak ja wygniesz w druga strone to tak zostanie.
Stary 2008-05-19, 04:36   #57
rav12345
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mulier Pokaż wiadomość
te wszystkie cage veil bardzo mi sie podobają....ale, ale tak się zastanawiam, jak bede miec taka "klatkę" na twarzy...z toczkiem czy też jakos inaczej upiętą to co zrobic póxniej z ta woalką, kiedy ja odsłonić, a po odsłonięciu gdzie ja nasunąc? Normalny welon odrzucamy do tyłu i po sprawie ale co zrobić z taką woalką? I przede wszystkim kiedy ?
Ja miałam woalkę sięgającą czubka nosa (jak na zdjęciu pierwszym). Zdjęłam ją dopiero w trakcie oczepin.

Ale można też wywinąć woalkę po ceremonii do tyłu, jak na pozostałych zdjęciach:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg birdcageveil_linzaft2.jpg (64,0 KB, 81 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg birdcageveil_patricia_mphy_montage.jpg (111,1 KB, 94 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg birdcageveil_aubrey4.jpg (57,1 KB, 85 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg anne_birdcage_veil.jpg (96,6 KB, 81 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg anne_birdcage_veil_dancing.jpg (39,4 KB, 73 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg jessica_birdcage_2.jpg (52,7 KB, 47 załadowań)
Stary 2008-05-19, 05:28   #58
mulier
Zakorzenienie

GG do mulier

Cytat:
Tak samo jak welon - do tylu. Woalka jest sztywna wiec jak ja wygniesz w druga strone to tak zostanie.
Cytat:
Napisane przez rav12345 Pokaż wiadomość
Ja miałam woalkę sięgającą czubka nosa (jak na zdjęciu pierwszym). Zdjęłam ją dopiero w trakcie oczepin.

Ale można też wywinąć woalkę po ceremonii do tyłu, jak na pozostałych zdjęciach:
dzieki dziewczyny

Rozpoczynam więc polowanie

mulier jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-19, 08:39   #59
Biricchina
Zadomowienie

GG do Biricchina

Cześć

Ja będę miała dłuuugi welon 2 warstwowy. Jedna wartwa będzie miała 2,5m a druga 1m.
Bardzo mi się podoba twarz zasłonięta welonem tylko ja będę szła do ołtarza z TŻ i kto mi ten welon odsłoni i kiedy??
Załączam swoje fotki: (na fotkach jest nie mój welon, mój ma dłuższy przód jeszcze) lepiej z welonem na twarzy czy z welonem z tyłu??

http://img150.imageshack.us/my.php?image=img0782xp6.jpg

http://img216.imageshack.us/my.php?image=img0785al9.jpg

Karolinka

Aniołek? 28.01.08

[aniolek1]28390[/aniolek1]
Biricchina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-19, 13:53   #60
crippled
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Biricchina Pokaż wiadomość
Cześć

Ja będę miała dłuuugi welon 2 warstwowy. Jedna wartwa będzie miała 2,5m a druga 1m.
Bardzo mi się podoba twarz zasłonięta welonem tylko ja będę szła do ołtarza z TŻ i kto mi ten welon odsłoni i kiedy??
Załączam swoje fotki: (na fotkach jest nie mój welon, mój ma dłuższy przód jeszcze) lepiej z welonem na twarzy czy z welonem z tyłu??

http://img150.imageshack.us/my.php?image=img0782xp6.jpg

http://img216.imageshack.us/my.php?image=img0785al9.jpg
Mi bardziej podoba się welon z tyłu

Nowe wątki na forum Ślubny wizerunek

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości