![]() |
#61 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Była waszego faceta jest atrakcyjniejsza od was
Cytat:
Po co pytać skoro facet i tak powinien skłamać? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() równie dobrze można powiedzieć, że "mogła nie pytać skoro nie chciała wiedzieć" i w ogóle od kiedy przeszliśmy od "była jest atrakcyjniejsza od obecnej - 6/6 vs 5/6" do "powiem jej, że jest GORSZA" ? sorry ale dla mnie takie wartościowanie to świadczy już o personalnym podejściu do tego "rzekomo" teoretycznego dylematu...
Edytowane przez eyo Czas edycji: 2016-12-20 o 00:55 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 | ||
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
![]() Przeczytaj wspomniane posty jeszcze raz to zobaczysz skąd to przejscie, zamiast snuć teorie spiskowe. ---------- Dopisano o 02:15 ---------- Poprzedni post napisano o 02:13 ---------- Jak ktos chce wiedzieć czy jest dla partnera atrakcyjny, to nie powinien o to pytać, tylko obserwować. Ale jak ktos już pyta, to należy go okłamać bo to humanitarniejsze. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli pytam "Ej, nie uważasz, że ostatnio przytyłam?" to naprawdę chcę wiedzieć, czy mi się wydaje, czy serio trochę mi przybyło. Co to za związek, w którym nie mieścisz się w jeansy sprzed miesiąca, a partner ci wmawia "Ale skarbie, nie przytyłaś nic a nic, to spodnie w praniu się skurczyły!"? Jasne, jest przy tym wyraźna granica między "trochę przytyłaś" a "ty gruba macioro".
![]() |
![]() |
#65 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
nie chce mi się grzebać po wątku w poszukiwaniu postów w których bardzo subtelnie ale personalnie - świadomie lub nie - odniosłaś się do problemu ale kilka takich fragmentów rzuca się w oczy Cytat:
![]() osobiście uczulam na przesadne ukierunkowanie na autorytet wewnętrzny ![]() Cytat:
taki w którym Ty przytyłaś 3 kg (wiadomo, dramat i nieodwracalna tragedia ![]() ![]() generalnie cała logika budowania scenariuszy zdarzeń opiera się o to, że osoba w nich nieświadomie uczestnicząca, bez prawa do zajęcia stanowiska jest z góry na przegranej pozycji - jak wspomniałam wyżej, na autorytet wewnętrzny trzeba uważać bo skubany zawsze człowieka doprowadzi tam gdzie człowiek zechce dojść a nie do realnej wersji wydarzeń
Edytowane przez eyo Czas edycji: 2016-12-20 o 01:52 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 | ||
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko, jeśli Jasio zada pytanie i trafi na nieodpowiednią, szczerą osobę, która udzieli prawdziwej odpowiedzi, to nie znaczy, że ta osoba jest zła. Nie ma też moralnego przymusu dla tej osoby, żeby kłamać. Niemoralne jest tylko podejście do Jasia mówiąc mu "jesteś głupi". Ja od partnera oczekuję pełnej szczerości, nawet, jeśli ma mnie to trochę zaboleć. Suma summarum, wolę usłyszeć "Tak, masz wysokie czoło", jeśli i tak mam świadomość, że partner mnie kocha, a sama przecież miałam już podejrzenia, że czoło jest zbyt wysokie - skoro zadałam pytanie. ---------- Dopisano o 03:05 ---------- Poprzedni post napisano o 03:02 ---------- Bo nudne, czy masz jakieś problemy? Nie naciskam, wiadomo, jak intymna sprawa, to umrę w niewiedzy. ^^
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#68 | ||||
BAN stały
|
Żartujesz prawda? Ten wątek powstał z ciekawosci, a nie z nudy.
Cytat:
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 03:21 ---------- Poprzedni post napisano o 03:11 ---------- Cytat:
Dlatego rozumiem chęć, rozumiem że chcesz znać prawdę. Ale głupotą jest udzielanie tej prawdy jesli nie można jej jakos wykorzystać sensownie, i np. czegos w sobie zmienić. Podobnie jest z byłymi, o których jest ten wątek. "Twoja ex była lepsza w łóżku ode mnie?" - "Skąd, była gorsza" brzmi prawidłowa odpowiedź. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 | ||
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 03:38 ---------- Poprzedni post napisano o 03:33 ---------- A usilne powtarzanie sobie, że była choć może ładniejsza, to z pewnością głupsza, a miś w momencie rozstania nagle zmienił preferencje z kobiet atrakcyjnych na inteligentne to obok zdrowego podejścia do siebie nawet nie stało - zresztą takie postępowanie misia świadczy o tym, że jest zdolny do bycia w związku i okłamywania partnerki (skoro to robił z byłą lub obecną). ---------- Dopisano o 03:52 ---------- Poprzedni post napisano o 03:38 ---------- Cytat:
Zresztą niektórych interesują tylko i wyłącznie opinie, a komplementy z chęcią sobie w tyłek wsadzą, a inni chcą od partnera komplementów bo czy czoło wysokie a tyłek bardziej tłusty to sami widzą - to nie są jakieś zagadki niemożliwe do rozwikłania, czy osoba, którą się kocha woli to pierwsze czy to drugie. Zresztą najlepiej jak oboje wyznają tę samą filozofię. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Konto usunięte
|
Autorko Ty masz chyba jakieś mocno nieprzepracowane kompleksy i stad ten cały wątek.
Ja takich rozkmin nie mam ponieważ mój TZ każdego dnia nie tylko mówi mi, ale i pokazuje . , że dla niego jestem tą najpiękniejsza i najwspanialszą, także z charakteru kobieta, tak samo jak dla mnie on tym idealnym mężczyzna. Jeśli facet uważa że jego była jest atrakcyjniejsza od obecnej partnerki, albo jest w stanie powiedzieć swojej kobiecie, że jego była jest atrakcyjniejsza od niej to chyba coś jest w tym związku mocno nie tak. Ogólnie jaki sens ma rozmowa, w której porównujemy swojego faceta albo kobietę z bylym/była, skoro teoretycznie temat byłych, w nowym związku powinien być dawno zamknięty. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez faf3d67d51656f0b2bcdb9f98a45434bc3aa12e6 Czas edycji: 2016-12-20 o 03:08 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
BAN stały
|
[1=faf3d67d51656f0b2bcdb9f 98a45434bc3aa12e6;6879576 6]była jest atrakcyjna od niej [/QUOTE]
Mój ulubiony fragment ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#72 |
Konto usunięte
|
No naprawdę nie masz się do czego doczepić. Istnieje coś takiego jak autokorekta, kiedy pisze się z komórki..akurat pisząc posta o 4 rano można taki błąd przeoczyć.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez faf3d67d51656f0b2bcdb9f98a45434bc3aa12e6 Czas edycji: 2016-12-20 o 03:11 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#76 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Skoro była jest atrakcyjniejsza to kto broni do niej wrócić? A skoro to ona zerwała, bo taki argument przytoczylas juz w tej dyskusji (a on nie przepracował jeszcze rozstania, skoro nie umie zapomnieć o osobie z przeszłości będąc w nowym związku ) to może lepiej niech będzie sam, niż wpedza w kompleksy niewinna osobę z którą obecnie jest w związku. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez faf3d67d51656f0b2bcdb9f98a45434bc3aa12e6 Czas edycji: 2016-12-20 o 03:38 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
BAN stały
|
[1=faf3d67d51656f0b2bcdb9f 98a45434bc3aa12e6;6879589 1]Szczerze to ja nie rozumiem po co w ogóle komukolwiek informacja, ze jest się mniej atrakcyjnym od bylej/byłego. Co mamy z ta wiadomością zrobić, zmienić się aby dogodzić partnerce czy partnerowi czy moze cieszyć się, że jesteśmy w związku z kimś kto choćby prawda miała nas zranić, musi te prawdę wygłosić?
Skoro była jest atrakcyjniejsza to kto broni do niej wrócić? A skoro to ona zerwała, bo taki argument przytoczylas juz w tej dyskusji (a on nie przepracował jeszcze rozstania, skoro nie umie zapomnieć o osobie z przeszłości będąc w nowym związku ) to może lepiej niech będzie sam, niż wpedza w kompleksy niewinna osobę z którą obecnie jest w związku. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Co Ty masz z tym przepracowywaniem? Nic nie ma w tym wątku o tym, że ktos nie umie zapomnieć o przeszłosci. Jest tylko prosty fakt, że posiada byłą. Ładniejszą niż Ty, ja, czy inne czytelniczki tego wątku. I pytanie jest czy akceptujecie taką sytuację czy też nie. Mocno nadinterpretujesz mówiąc o nieprzepracowanych problemach, wpędzaniu w kompleksy. Często partner wcale nie musi mówić wprost "ona mi się podobała bardziej" - wystarczy skojarzyć pewne fakty. Jak powie to wprost - nawet na pytanie partnerki - to jest buc, i to jest oczywiste (chociaż widzę, że nie dla każdego). Teraz pytanie do Ciebie. Mogłabys byc z kims, o kim wiesz, że jego była wygląda lepiej niż Ty? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
BAN stały
|
[1=faf3d67d51656f0b2bcdb9f 98a45434bc3aa12e6;6879596 6]Nie chciałabym być z facetem, który miałby porównywać mnie z byłą. Chcę czuć, że dla swojego faceta jestem tą naj.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Jak chcesz być naj, to musi cię porównywać. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#80 | |||||
BAN stały
|
![]() ---------- Dopisano o 06:27 ---------- Poprzedni post napisano o 05:49 ---------- Cytat:
Nie zamieniłabym się z nią na twarze. Chyba, że za naprawdę duże pieniądze. Bo wygląd (a jestem ładniejsza) przemija. A pieniądze (których bez tej zamiany nie będzie) można zainwestować i pomnożyć. ![]() Cytat:
+ im człowiek starszy tym bardziej zrzędliwy, umysł też traci na wydajności, a Brigitte Bardot nadal wygląda lepiej niż przeciętna osiemdziesięciolatka. Cytat:
Pędzę. Cytat:
Dlaczego zdanie obcej osoby miałoby być dla Jasia życierujnujące skoro miałby bliskich i całą wieś, która jego zdaniem uważa inaczej? Cytat:
Oni doskonale wiedzą co z nimi nie tak, po prostu wolą założyć, że problem jest ze światem, nie z nimi. |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 |
Konto usunięte
|
Autorko a tak w ogóle czy ten wątek nie jest w jakiś sposób powiązany z Twoim innym wątkiem "Mój facet zakochał się w innej"?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 | |
BAN stały
|
Cytat:
a) nudny, b) brzydki, c) niepełnosprawny (niedowład dłoni). Ale w gruncie rzeczy nie wyjasnia to, czemu tamte wszystkie laski nie odezwały się. ---------- Dopisano o 06:54 ---------- Poprzedni post napisano o 06:52 ---------- [1=faf3d67d51656f0b2bcdb9f 98a45434bc3aa12e6;6879640 1]Autorko a tak w ogóle czy ten wątek nie jest w jakiś sposób powiązany z Twoim innym wątkiem "Mój facet zakochał się w innej"?[/QUOTE] Zupełnie nie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#84 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 |
BAN stały
|
Nie to, nie tam. Wnioski mam takie jak napisałam dwa posty temu - wiedzą co jest nie tak, ale olewają, wypierają albo nie uznają tego, czego się o sobie dowiedzieli i szukają źródeł problemu tam, gdzie nie ma ryzyka, że znajdą.
To, że wizażanki na etapie tamtej dyskusji nie wymyśliły nic sensownego to kwestia braku danych, słabej znajomości problemu i kilku innych drobiazgów. Wracając do kwestii bardziej związanych z tym wątkiem - nie zawsze problem leży w tym, że ludzie nie chcą udzielać szczerych odpowiedzi, często w tym, że inni kłamią pytając. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 | |
BAN stały
|
Cytat:
Kłamią że chcą znać prawdę? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
Raczkowanie
|
Skoro była jest byłą a Ty obecną to chyba wszystko jest w porządku.
![]() Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#88 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 | |
BAN stały
|
Cytat:
Jakby bycie gadułą, nudziarzem, tępakiem albo prymitywem faktycznie skreślało szanse na związek, bycie dla kogoś ![]() Ale jak ktoś jest brzydki, ma umiejętności interpersonalne na poziomie kartofla, empatię w zaniku, minimalną krajową, kredyt i bezgraniczną, zakrawającą o nienawiść pogardę dla płci przeciwnej, a do tego jest leniwy, gburowaty i głęboko przekonany, że jakaś panna/kawaler powinien mu/jej z miejsca wynagrodzić wszelkie przykrości jakie przyszło przejść w życiu (najlepiej od pierwszego wejrzenia) to z pustego i Salomon nie zarucha, nie wspominając o budowaniu bardziej zaawansowanych więzi. Między innymi. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 |
Zakorzenienie
|
Autorko, Ty chyba jestes osoba, ktora uwielbia tworzyc sobie w glowie scenariusze i mocno ich sie trzymac. Facet nie musialby Ci nic powiedziec, wystarczy, ze sama uznalabys w glowie, ze jestes 5/6 i leglaby Ci samoocena.
Jesli obserwowalabym/rozmawialabym z facetem i on dalby mi odczuc/powiedzialby mi, ze byla dziewczyna byla ladniejsza, to bym uciekala (w przypadku obserwacji najpierw bym z nim porozmawiala, ale wiem, ze Ty tego nie lubisz ![]() Ja w ten sposob ludzi nie oceniam, nie ocenialam, wiec chcialabym sie zwiazac z kims o podobnych wartosciach i podobnych pogladach, kto dodatkowo nie rozpamietuje swojego poprzedniego zwiazku. Jesli zwiazalabym sie z facetem, ktorego byla ocenilabym jaka ladniejsza od siebie, olalabym to. Wysłane z mojego HTC Desire 820 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:28.