Czerwcowe mamusie 2017 cz.II - Strona 98 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-12-20, 09:09   #2911
marikaxp
Rozeznanie

Dot.: Czerwcowe mamusie 2017 cz.II

Ja miałam 1kg na plusie , ale ostatnie kilka dni mnie mdliło i pewnie waga spadła, bo za dużo nie jadłam. Ja jutro zaczynam 17tc. I już tylko 4 do połówkowego 😄 nie mogę się doczekać.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
marikaxp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-20, 09:12   #2912
kalina198
Zadomowienie

Dzis przeczytalam, ze moje Malenstwo juz mnie slyszy... i moje serce. Powinno sie juz spiewac... w DD TVN byl material niedawno o wplywie muzyki na dziecko.
Moj Stas jest bardzo muzykalny ale ja codziennie gdy bylam w ciazy spiewalam i sluchalam muzyki, bo w przedszkolu inaczej sie nie da. A teraz to widze, ze jest inteligetny i bardzo lubi kazda muzyke. Sietnie radzi sobie z poczuciem rytmu.
Zachecam was, niby nic... ale warto. Za chwile wlaczam koledy😁 i bedzie reczital😂.

kalina198 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-20, 09:16   #2913
marikaxp
Rozeznanie

Kalina198- pracujesz w przedszkolu - ja też 😊

Ja w pierwszej ciąży tez słuchałam dużo muzyki a córka -- raczej manualna niż muzykalna 😄

Stary 2016-12-20, 09:16   #2914
SzczerbataZuzia
Wtajemniczenie

Send a message via Skype™ to SzczerbataZuzia

Jelonku ciesze się, że już jest lepiej.

Kalina 17 tc. brawo. Ja dzisiaj zaczynam 14,

Kacper dziś kończy 15 miesięcy juz prawdziwego meciznę mam w domu

Ja mało pije. Zazwyczaj litr. Nie potrafię pić więcej.
Ja mam od dłuższego czasu 4kg na plusie.

MOJA WIELKA MIŁOŚĆ, MOJE SPEŁNIONE MARZENIE
KACPEREK 20.10.2015 godz. 13.42, 3290g, 53cm

Będzie druga dzidzia - czerwiec 2017

SzczerbataZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-20, 09:17   #2915
pannaanna_87
Zakorzenienie

Hehe ekstra. Ja jestem bardzo muzykalna ale o tym moze kiedys w klubie hehe. Nie nie spiewam haha. To będziesz miala wesolo. Ja musze poszukac w samochodzie koled lemona dostalam w ubieglym roku..

pannaanna_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-20, 09:20   #2916
SzczerbataZuzia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kalina198 Pokaż wiadomość
Dzis przeczytalam, ze moje Malenstwo juz mnie slyszy... i moje serce. Powinno sie juz spiewac... w DD TVN byl material niedawno o wplywie muzyki na dziecko.
Moj Stas jest bardzo muzykalny ale ja codziennie gdy bylam w ciazy spiewalam i sluchalam muzyki, bo w przedszkolu inaczej sie nie da. A teraz to widze, ze jest inteligetny i bardzo lubi kazda muzyke. Sietnie radzi sobie z poczuciem rytmu.
Zachecam was, niby nic... ale warto. Za chwile wlaczam koledy😁 i bedzie reczital😂.

A ja to musiałam dużo myśleć w ciąży i faktur wystawiać:P
Kacper często zanim coś zrobi to ogląda daną rzeczki myśli
Os kilku tygodni lata po domu z kalkulatorem

Stary 2016-12-20, 09:23   #2917
kalina198
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez marikaxp Pokaż wiadomość
Kalina198- pracujesz w przedszkolu - ja też 😊

Ja w pierwszej ciąży tez słuchałam dużo muzyki a córka -- raczej manualna niż muzykalna 😄

Pracowalam w przedzkolu, a jak moje maluchy poszly do szkoly, to dostalam pierwsza klase. I teraz jestem w szkole... i tam chcialabym wrocic. Nie chce juz pracowac w przedszkolu (dyrektorka, to zly czlowiek jest), wole szkole.

---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ----------

Cytat:
Napisane przez SzczerbataZuzia Pokaż wiadomość
A ja to musiałam dużo myśleć w ciąży i faktur wystawiać:P
Kacper często zanim coś zrobi to ogląda daną rzeczki myśli
Os kilku tygodni lata po domu z kalkulatorem

No tak... 😂 przystojny i madry po mamusi. Tylko siusiaka ma po tacie🙊.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-12-20, 09:25   #2918
marikaxp
Rozeznanie

Ja kocham i przedszkole i szkole. W szkole lepiej , bo godziny korzystniejsze . Zobaczymy co przyniesie roku 2018

Stary 2016-12-20, 09:28   #2919
kalina198
Zadomowienie

Marika, moj Stas ma chyba w domu wszystko co zwiazane z manualnymi sprawami dla dzieci... rysuje, maluje, klei, wyciska, lepi, buduje, wycina, kroi. Chyba ja nie umiem kroic w plasterki tak jak moj 3 latek😂. Jest bardzo sprawny manualnie. Czytalismy mu duzo ksiazek i teraz panie w przedszkolu go tak wychwalaja, ze on slucha jako jedyny czytanych bajek. U nas to duza zasluga babci... pisze o tym, bo on nie mial roku a znal ksiazeczki i wiedzial, co chce slyszec. Ja znalam i znam niektore na pamiec. Niby nic, ale teraz widze, ze kazdy czas poswiecony dziecku sie oplaca. Lepiej sie rozwijaja takie dzieci i maja dobry start.

Stary 2016-12-20, 09:29   #2920
pannaanna_87
Zakorzenienie

Ja bym chciala pracowac w przedszkolu. Wykształcenie mam ale z braku pracy w rejojnie musialam zlapac cokolwiek. Zarobki sa ok..umowa jest na czas nieokreslony..socjal mega ale praca stresujaca mocno .. mysle ze na macierzynskim bede rozwozic ponownie cv moze akurat sie uda

Edytowane przez pannaanna_87
Czas edycji: 2016-12-20 o 09:31
Stary 2016-12-20, 09:32   #2921
vanessa1781
Zakorzenienie

Moja Mała z kolei tancerka. Tylko muzykę usłyszy od razu dupka na boki chodzi teraz jak siedzę z nią w domu codziennie oglądamy mały koncert życzeń i tanczymy, bo lecą w nim piosenki które zna ze żłobka. Tylko matka po jednej piosence zadyszke łapie

Mnie od kawy odrzuciło w obydwoch ciazach zaraz na poczatku a smak na nie wrócił zaraz po porodzie.
vanessa1781 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-12-20, 09:34   #2922
kalina198
Zadomowienie

Cytat:
Ja kocham i przedszkole i szkole. W szkole lepiej , bo godziny korzystniejsze . Zobaczymy co przyniesie roku 2018

Ja tez kocham i maluchy i te starsze, i prace tu i tu. Niestety, moge wrocic do przedszkola, gdzie dyrektorka ah... podly czlowiek, nie wiem co napisac. A w szkole jest spokojniej, zawsze jest jasna sytuacja. Boje sie powrotu... licze na szczescie i powrot do szkoly. A miejsca pracy nie chce zmieniac, mimo ze to nie zatrudnoenie z KP tylko z kodeksu, to umowe mam juz na stale (choc i to nie gwarancja czegokolwiek w dziesiejszym swiecie).

---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ----------

Cytat:
Napisane przez pannaanna_87 Pokaż wiadomość
Ja bym chciala pracowac w przedszkolu. Wykształcenie mam ale z braku pracy w rejojnie musialam zlapac cokolwiek. Zarobki sa ok..umowa jest na czas nieokreslony..socjal mega ale praca stresujaca mocno .. mysle ze na macierzynskim bede rozwozic ponownie cv moze akurat sie uda

W miesie z elektrownia moje kolezanki ostanio, chyba ze 2 znalazly prace... szukaj, moze bedzie gdzies miejsce😊.
A gdzie studiowalas?

Stary 2016-12-20, 09:36   #2923
marikaxp
Rozeznanie

U nas plastelina,klocki, ciastolina, kredki i farby powodują , że dziecko znika na cały dzień. Ona kredkami zaczęła rysować jak skończyła rok a jak miała 1,5 rysowała twarz człowieka. U mnie w grupie 4latki miały z tym problem.A nożyczki u nas tylko pod nadzorem, odkąd pienknie sama sobie obcięła włoski 😄

Stary 2016-12-20, 09:36   #2924
kalina198
Zadomowienie

Ej, no... mialam piec i sprzatac a nie tu gadac😂
Czekam na slonce, bo juz, juz wychodzi😁.

Stary 2016-12-20, 09:37   #2925
pannaanna_87
Zakorzenienie

Raciborz pozniej Opole. Dziennie. Ja bym nawet jako pomoc chciala sie zalapac. Tylko doswiadczenia nie mam ale wiem ze bym się odnalazla.. Zobaczymy bede sie starac.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-12-20, 09:41   #2926
kalina198
Zadomowienie

Cytat:
U nas plastelina,klocki, ciastolina, kredki i farby powodują , że dziecko znika na cały dzień. Ona kredkami zaczęła rysować jak skończyła rok a jak miała 1,5 rysowała twarz człowieka. U mnie w grupie 4latki miały z tym problem.A nożyczki u nas tylko pod nadzorem, odkąd pienknie sama sobie obcięła włoski 😄

😂😂😂 u nas nozyczki na razie plastikowe.

---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ----------

Cytat:
Raciborz pozniej Opole. Dziennie. Ja bym nawet jako pomoc chciala sie zalapac. Tylko doswiadczenia nie mam ale wiem ze bym się odnalazla.. Zobaczymy bede sie starac.

To tak jak ja😊. Tylko na magisterce juz pracowalam i studiowalam zaocznie.
Doswiadczenie nie jest tak wazne, jak sam czlowiek. Tylko przez to, ze Raciborz tyle produkuje studentek u nas, to pracy bardzo malo, a chetnych ogrom. No i srednia wieku jest taka, ze paniom w przedszkolach brakuje 15 lat do emerytury. Wiec niektore z nas dawno odpuscily juz starania o prace w zawodzie.
Mnie sie trafilo, ale mialam szczescie.

Stary 2016-12-20, 09:41   #2927
marikaxp
Rozeznanie

Ja w pierwszej pracy miałam okropną dyrektorkę, ludzi nie szanowała tylko na śmieciowce za 5-7h dziennie -700 zł. A jak coś jej nie pasowało to za karę wpisywała popołudniowa zmianę . Bywało tak, że pisałam plan zajęć dla swojej grupy a zajęcia prowadziła - moja asystentka. ( bez wykształcenia pedagogicznego) ! Szkoda było moich nerwów. Teraz miałam super pracodawcę , ale pracowałam za Miastem. Będę szukała pracy bliżej

Pannaanna_87- w tym roku było bardzo łatwo znaleźć pracę w przedszkolu , ale potem jak będzie transformacja systemu może łatwiej będzie dostać w szkole podstawowej . Nie poddawaj się.

Stary 2016-12-20, 09:43   #2928
ewelinka2311
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja pije baardzo duzo a i tak mam bole..dzis mnie taki obudzil. Zrobilam sobie mocniejsza kawe..raz na jakis czas mozna. Moze poczuje sie lepiej. Jak tam wasza waga? Mija w drugim trymestrze juz podskoczyla o kgciekawe co bedzie po swietach haha.

Milego dnia i spokojniejszego niż wczoraj
ja dużo piję a i tak mam takie napady bólu że masakra :/ ale wtedy pomaga mi szklanka coli, albo bardzo mocna herbata raz wzięłam apap ale na mnie za słaby jest

mi spadł kolejny kilogram :/ spodnie na mnie już wiszą, to co miałam na udach poszło w brzuch :p w ogóle nie chce mi się jeść, dwa gryzy i jestem pełna
ewelinka2311 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-20, 09:44   #2929
vanessa1781
Zakorzenienie

Dot.: Czzerwcowe mamusie 2017 cz.II

Cytat:
Napisane przez ewelinka2311 Pokaż wiadomość
ja dużo piję a i tak mam takie napady bólu że masakra :/ ale wtedy pomaga mi szklanka coli, albo bardzo mocna herbata raz wzięłam apap ale na mnie za słaby jest

mi spadł kolejny kilogram :/ spodnie na mnie już wiszą, to co miałam na udach poszło w brzuch :p w ogóle nie chce mi się jeść, dwa gryzy i jestem pełna
Zazdroszczę ja jem srednio co 10 minut.
vanessa1781 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-12-20, 09:44   #2930
kalina198
Zadomowienie

Pannaanna, moja kolezanka (blizej 40 lat, z miasta twojego, tak mysle) z Rossmana dostala sie do mnie do pracy, bez doswiadczenia, po roku dostala prace i w szkole, i w przedszkolu. Dojezdza sporo kilometrow, ale pracuje w koncu w zawodzie.

Stary 2016-12-20, 09:47   #2931
SzczerbataZuzia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez vanessa1781 Pokaż wiadomość
Moja Mała z kolei tancerka. Tylko muzykę usłyszy od razu dupka na boki chodzi teraz jak siedzę z nią w domu codziennie oglądamy mały koncert życzeń i tanczymy, bo lecą w nim piosenki które zna ze żłobka. Tylko matka po jednej piosence zadyszke łapie

Mnie od kawy odrzuciło w obydwoch ciazach zaraz na poczatku a smak na nie wrócił zaraz po porodzie.
Mój tez tancerz. Przy stoliku edukacyjnym tańczy, przy bębenku (zabawce), w reklamie muzyka tez tańczy.
W aucie gdy radio gra rusza głową, w sklepie siedząc w koszyku tańczy

Stary 2016-12-20, 09:47   #2932
kalina198
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ewelinka2311 Pokaż wiadomość

mi spadł kolejny kilogram :/ spodnie na mnie już wiszą, to co miałam na udach poszło w brzuchw ogóle nie chce mi się jeść, dwa gryzy i jestem pełna
Ewelinka, ja tez jestem szybko pelna. Kiedys bym zjadla 10 razy tyle co teraz. Jak zjem za duzo, to mnie mdli.
Oj jak ja czekam na barszcz z uszkami... i pierogi z kapusta i grzybami. I na grzybowa...

Stary 2016-12-20, 09:50   #2933
pannaanna_87
Zakorzenienie

Tak ja teraz nie szukalam bo wiedziałam..ze bede sie starac o dzidzie a wiadomo mialam um stala i zmiana pracy by mi sie nie oplacila.. Wiec na macierzyńskim bede szukać Jak nie to wroce tam gdzie pracowalam..na pol roku. .rok i druga dzidzia jak Bog da.. I znowu bede szukala na macierzynskim hehe. Zobaczymy jak sprawy sie potocza. Dla mnie nie wazne gdzie a wazne by pracowac..szybko ucze sie nowych rzeczy..nawiazuje kontakty także poradze sobie jak nie w zawodzie to w czyms innym. Narazie siedze w korpo ale niema co narzekac tak jak już pisalam

Kalina to super. Wiec jest dla mnie szansa. Jak juz bedzie tak daleko dasz mi znac gdzie pracujesz hehe moze mnie przygarna

Czas edycji: 2016-12-20 o 09:52
Stary 2016-12-20, 09:51   #2934
SzczerbataZuzia
Wtajemniczenie

Dot.: Czzerwcowe mamusie 2017 cz.II

Cytat:
Napisane przez vanessa1781 Pokaż wiadomość
Zazdroszczę ja jem srednio co 10 minut.
Tovtak jak Kacper

Stary 2016-12-20, 09:52   #2935
ewelinka2311
Wtajemniczenie

Cytat:
Ewelinka, ja tez jestem szybko pelna. Kiedys bym zjadla 10 razy tyle co teraz. Jak zjem za duzo, to mnie mdli.
Oj jak ja czekam na barszcz z uszkami... i pierogi z kapusta i grzybami. I na grzybowa...

też czekam ale pewnie skończy się na tym że zjem dwa pierogi, łyżkę barszczu i zemrę :p
ewelinka2311 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-20, 09:52   #2936
kalina198
Zadomowienie

Marika, dyrektorka z mojego przedszkola nagadywala rodzicom na nauczycieli, rozsiewala plotki, skarzyla do wlascicieli, mowiac nieprawde, klocila ze soba personel, potrafila sprawdzac nam sutki (zeby sprawdzic, czy bedziemy kiedys karmic piersia), straszyla nas znajomosciami, doprowadzala do placzu przed wyjsciem z dziecmi na wystepy, kazala zostawac w pracy do 18, do 20 i pic ze soba kawe i sluchac opowiesci. Wysysala energie... potrafila nastawiac ludzi przeciwko sobie, mowila, ze sa na nas skargi od rodzicow, a sama je wymyslala. No cuda sie dzialy... bylam mloda glupia, bez dziecka, wiec moglam siedziec i cala dobe w przedszkolu. Ale teraz... juz sie nie dam tak wrabiac.
Nie wspomne tu o zamilowaniu tej pani do %.

Stary 2016-12-20, 09:56   #2937
pannaanna_87
Zakorzenienie

Kalina straszne to co piszesz..ale takie sa niektore dyretorki..mi nie raz przy szukaniu pracy mowily czy mam dyrektora w rodzinie a jak nie to po co sie pchalam na takie studia

Od 2 godzin sprzatam..fajniee nie?
Na wizarzu

Czas edycji: 2016-12-20 o 09:59

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-12-20, 10:00   #2938
kalina198
Zadomowienie

Cytat:
Kalina straszne to co piszesz..ale takie sa niektore dyretorki..mi nie raz przy szukaniu pracy mowily czy mam dyrektora w rodzinie a jak nie to po co sie pchalam na takie studia

No znajomosci sa potrzebne. Ja szukalam do pracy u nas... ale nie bylo chetnych, bo duzo dziewczyn juz mialo umowe, gdzies na stale- ale nie w zawodzie, bo kto bedzie ryzykowal z pracy na gorsza umowe, na czas okreslony. No i za marne pieniadze...

Stary 2016-12-20, 10:02   #2939
pannaanna_87
Zakorzenienie

No tak bym zmienila ale planujac dzidzie..sama rozumiesz.. Naprawde by mi się to nie oplacalo.. Ale plany mam. Dobra koniec..czas cos ogarnac..zaczne od siebie

Stary 2016-12-20, 10:12   #2940
marikaxp
Rozeznanie

pannaanna_87- Bardzo dobrze , że sobie radzisz- mam taką koleżankę, która po skończeniu średniej od 7 lat w domu siedzi, bo dla niej pracy nie ma. Teraz zaszła w ciążę wiec będzie miała cel tego siedzenia w domu .
Cytat:
Marika, dyrektorka z mojego przedszkola nagadywala rodzicom na nauczycieli, rozsiewala plotki, skarzyla do wlascicieli, mowiac nieprawde, klocila ze soba personel, potrafila sprawdzac nam sutki (zeby sprawdzic, czy bedziemy kiedys karmic piersia), straszyla nas znajomosciami, doprowadzala do placzu przed wyjsciem z dziecmi na wystepy, kazala zostawac w pracy do 18, do 20 i pic ze soba kawe i sluchac opowiesci. Wysysala energie... potrafila nastawiac ludzi przeciwko sobie, mowila, ze sa na nas skargi od rodzicow, a sama je wymyslala. No cuda sie dzialy... bylam mloda glupia, bez dziecka, wiec moglam siedziec i cala dobe w przedszkolu. Ale teraz... juz sie nie dam tak wrabiac.
Nie wspomne tu o zamilowaniu tej pani do %.

Masakra 😧 W prawdzie moja eks 😂 też nas ze sobą skłócała, obgadywała za plecami i siała zamęt. Potem już nikt ze sobą nie rozmiawiał . Atmosfera był straszna. Na szczęście mimo protestów męża i rodziny zrezygnowałam i prawie od razu dostałam inną pracę. Kto nie ryzykuje nie pije szampana 😄

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości