brzuch na wierzchu?? - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-03-12, 19:31   #181
luizinha
Rozeznanie

Dot.: brzuch na wierzchu??

Cytat:
Napisane przez calkiem-spoko Pokaż wiadomość
Mnie tam zwisa, jak się kto ubiera. Mogę co najwyżej swoje pomyśleć, gdy na zajęciach widzę koleżankę w bluzeczce odsłaniającej plecy (nie daj Boże pryszczate). Bo raziło mnie też, gdy kuzynka TŻta w maju na pogrzeb dziadka przyszła właśnie w koszulce na ramiączkach. I co z tego, że to osoba z tytułem doktora jak nie zna elementarnych zasad ubioru.

Co do dzieci w szkołach, popatrzcie, jak się ubierają dzieci w elitarnych brytyjskich szkołach. A rodzice płacą ciężką kasę, żeby dzieci te zgrzebne ciuszki nosić mogły...Bo to jest poziom (abstrahując od nauki, wiadomo, ale nie o tym wątek), klasa, wpajanie dobrych nawyków, umiaru w ubieraniu się, a nie przeciętne polskie gimnazjum z panienkami z brzuchem i połową pleców na wierzchu i japonkach na dodatek.
Do szkoły - nie wypada.

Ja i najbliższe mi osoby muszą i będą ubierać się stosownie do okazji i miejsca. I nie chodzi o popadanie w skrajności typu cięcie koronkowych gaci, tylko kulturę, którą wynosi się z domu i to, w jakich kręgach się człowiek obraca w dorosłym życiu, gdzie pracuje, jakich ma znajomych itd. Takie niuansiki społeczno-kulturowe, które pewnie dla 95% społeczeństwa są snobizmem.
ekhem, w pewnym sensie sie z toba zgadzam.. moze nie o konca zgadzam, ale ubieram sie tak aby podpasowac takim ludziom jak ty. bo na pewnym poziome tak wypada, bo jestem dziewczynka z dobrego domu, bo dostalam ekskluzywna (haha) edukacje. rzeczywiscie, nie ma we mnie nic z nonkonformistki. boli mnie jednak, ze na ulicy kobiety rzucaja innym kobietom spojrzenia pogardy bo te zalozyly na siebie japonki co na pewno znaczy ze jedza obiad palcami, dlubia w nosie w miejscach publicznych itp. nie wszscy ludzie naleza do najwyzszej klasy spolecznej, zatem nie wszscy musza sie ubierac tak jakby do niej nalezeli.
luizinha jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-12, 19:32   #182
narcy
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Jeanette83 Pokaż wiadomość
kaledonia, scarlett26, calkiem-spoko - gdzie wy bylyscie przed poludniem jak mnie tu linczowano? Matko czyli jest wiecej szanujacych sie, normalnie myslacych dziewczyn...
nosze japonki kiedy idę na zakupy, chyba się nie szanuję, a w dodatku jestem nienormalnie myśląca!!!!

straszne.

aktualnie na W. tylko czytam tematy i odbieram pw, nic nie pisze.
narcy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-12, 19:33   #183
Fresa
Zakorzenienie

Cytat:
kaledonia, scarlett26, calkiem-spoko - gdzie wy bylyscie przed poludniem jak mnie tu linczowano? Matko czyli jest wiecej szanujacych sie, normalnie myslacych dziewczyn...

Czyli, jak ktoś od czasu do czasu założy coś innego niż tunika (bo z gołym brzuchem, raczej nikt non-stop nie paraduje), znaczy: się nie szanuje.
Nie wiem, czy się śmiać, czy płakać.

Fresa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-12, 19:33   #184
Sniezynka21
Zakorzenienie

Tez uwazam, ze stroj dobiera sie odpowiednio do okazji. Nie wyobrazam sobie, jak mozna isc do np. kosciola w odkrytym brzuchu !! Toz to czysta rozpusta Do restauracji tez nie wlozylabym topu z golym brzuchem.

Natomiast jesli chodzi o japonki to uwazam, ze NIE sa tylko na plaze !!!

Ile ludzi tyle opinii
Sniezynka21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-12, 19:34   #185
luizinha
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez narcy Pokaż wiadomość
nosze japonki kiedy idę na zakupy, chyba się nie szanuję, a w dodatku jestem nienormalnie myśląca!!!!

straszne.
ej a co to znaczy "normalnie myslaca"?
luizinha jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-12, 19:35   #186
DJADKJGU
BAN stały

Cytat:
Przecież to, co opisujesz, jest właśnie dobór stroju do okazji W towarzystwie artystycznym inaczej się nosi niż np w środowisku prawniczym
Nie chodzi o to, żeby wszyscy jak jeden mąż w garniturach i garsonkach latali.
nie? a o co chodzi? japnek nie wolno, brzuchow nie wolno, miniowek nie wolno?
wlasnie o to chodzi, ze sa srodowiska w ktorych wszystko wolno, ja jestem jak najbardziej po ich stronie, bo oni maja w nosie wszystkie osoby ktore sadza ze sa niestosownie ubrani. w sopocie to fajnie widac, bo to bipolarne miasto, z jednej strony bogaci biznesmeni i ich zony "z klasa" z drugiej silne artystyczne srodowisko, ale moze nie bede sie rozpisywac, sa sytuacje kiedy spojrzenia tych pierwszych sa miazdzace, glosne uwagi tez czesto wystepuja, bo sopot malutki wiec sie wszyscy spotykaja chcac nie chcac
DJADKJGU jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-12, 19:37   #187
narcy
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez luizinha Pokaż wiadomość
ej a co to znaczy "normalnie myslaca"?
no właśnie nie wiem dokładnie ale najwidoczniej ja taka nie jestem bo nosze japonki nie tylko na plażę. aha, i uważam, że odkrywanie brzucha w lato jest okay.

aktualnie na W. tylko czytam tematy i odbieram pw, nic nie pisze.
narcy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-03-12, 19:38   #188
calkiem-spoko
BAN stały

Cytat:
Napisane przez DJADKJGU Pokaż wiadomość
nie? a o co chodzi? japnek nie wolno, brzuchow nie wolno, miniowek nie wolno?
WOLNO.
Tylko w odpowiednim miejscu i do stosownej okazji.

Cytat:
Napisane przez narcy Pokaż wiadomość
no właśnie nie wiem dokładnie ale najwidoczniej ja taka nie jestem bo nosze japonki nie tylko na plażę. aha, i uważam, że odkrywanie brzucha w lato jest okay.

Ale to już wszyscy wiemy, nie musisz sto razy tego samego ogłaszać...
calkiem-spoko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-12, 19:44   #189
DJADKJGU
BAN stały

Cytat:
WOLNO.
Tylko w odpowiednim miejscu i do stosownej okazji.

Ale to już wszyscy wiemy, nie musisz sto razy tego samego ogłaszać...
no tak, ale okazje typu wyjscie na miasto, zakupy, pub, kawiarnia, obiadek w restauracji (no chyba ze hilton ;P), randka (to jzu wogole parodia zeby na randke sie przebierac w to co wypada a nie to co sie czuje! przeciez idea randki jest sie poznac!), spacer to zadne okazje! a takie sa tu wymieniane
Stary 2008-03-12, 19:48   #190
201704051255
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez scarlett26 Pokaż wiadomość

japonki nigdy nie są eleganckie - bo ten fason nie jest elegancki
Powiedz, bom ciekawa, jesteś kreatorem, czy krytykiem mody?

Sari też nigdy nie będzie eleganckie a te g#$%^ hinduski biorą w nim ślub. No ale co tam, to na pewno brudasy, co jedzą palcami
201704051255 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-12, 19:48   #191
Fresa
Zakorzenienie

Cytat:
no tak, ale okazje typu wyjscie na miasto, zakupy, pub, kawiarnia, obiadek w restauracji (no chyba ze hilton ;P), randka (to jzu wogole parodia zeby na randke sie przebierac w to co wypada a nie to co sie czuje! przeciez idea randki jest sie poznac!), spacer to zadne okazje! a takie sa tu wymieniane
Ideą randki jest się poznać, ok niech będzie. Ale, czy to znaczy, że można w bele czym iść na randkę?
Przecież ubiór świadczy o człowieku.

Stary 2008-03-12, 19:50   #192
neheszta
Zakorzenienie

Wg mnie pokazywanie brzucha to nie jest nic karygodnego ani ohydnego, o ile ten brzuch nie jest rozlany na wszystkie boki. Ja osobiście pokazuje brzuch (bo jest ładny). Każdy ma swój gust. Uważam, że dziewczyna z odsłoniętym brzuchem wygląda ładnie, młodzieżowo. Bardzo mi się to podoba.
neheszta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-12, 19:51   #193
calkiem-spoko
BAN stały

Cytat:
Napisane przez pushit Pokaż wiadomość

Sari też nigdy nie będzie eleganckie a te g#$%^ hinduski biorą w nim ślub. No ale co tam, to na pewno brudasy, co jedzą palcami
Nie kpij.
To NIC nie wnosi do dyskusji i nawet zbytnio zabawne nie jest.
Stary 2008-03-12, 19:54   #194
Fresa
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Nie kpij.
Moim zdaniem, to w ogóle nie jest zabawne .

Stary 2008-03-12, 19:55   #195
calkiem-spoko
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Fresa Pokaż wiadomość
Moim zdaniem, to w ogóle nie jest zabawne .
Też racja.
Żarciki z gatunku takich anglosaskich bardziej.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-03-12, 20:02   #196
agabil1
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś...

GG do agabil1

uch, jaka ze mnie kobieta bez klasy latem noszę czasami odkryty brzuch, czasami założę bluzkę na ramiączkach czy krótką spódniczkę i ...o zgrozo... chodzę w japonkach na ogół nawet do pracy

dziękuję za poprawieenie mi humoru

agabil1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-12, 20:04   #197
scarlett26
Zakorzenienie

Cytat:
w pracy - gdzie staram się wyglądać odpowiednio i neutralnie, ale nie tracąc własnego stylu i mając klasę.

Cytat:

może Twoim zdaniem, bo wg mnie to niezwykli ludzie, a ten strój ma wiele uroku i jest jak najbardziej właściwy i świadczy o silnej identyfikacji kulturowej

a co do japonek polecam lekturę jakiegoś dress - code'u jakiejkolwiek poważnej instytucji - nie trzeba być krytykiem ani kreatorem mody, wystarczy trochę korzystania z szarych komórek

Cytat:
Nie kpij.

nie tylko nie jest zabawne - ale wręcz chamskie i świadczy o totalnym braku tolerancji
scarlett26 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-12, 20:05   #198
DJADKJGU
BAN stały

byle co to sa wg.mnie rzeczy brudne, popsute, za male, smierdzace. a nie japonki, czy cokolwiek innego co nosimy na codzien, w czym sie dobrze czujemy i co nas jakos okresla.
ja nie wyobrazam sobie na randke zalozyc sukienki + szpilek-czolenek ktore normalnie zakladam na sluby czy tuniki ktorej nigdy nie zakladam, kosztem zdjecia spodnicy do ziemi, lekkich butow, boho-topu i szortow.
rowniez staram sie unikac ludzi ktorzy w zyicu kieruja sie tylko tym co wypada a co nie i pod tym katem oceniaja ludzi. najciekawsze osobowosci czesto robia wlasnie to czego nie wypada, co niespotykane, a pamietajmy tez ze dzieki takim ludziom nie chodzimy dzis w sukniach do podlogi ;P
Stary 2008-03-12, 20:09   #199
calkiem-spoko
BAN stały

Cytat:
najciekawsze osobowosci czesto robia wlasnie to czego nie wypada, co niespotykane, a pamietajmy tez ze dzieki takim ludziom nie chodzimy dzis w sukniach do podlogi ;P
Operujemy na zupełnie innych poziomach.
Ty piszesz o ludziach z zacięciem artystycznym, własnym stylem, a ja o osobach, które do szkoły w japonkach/bluzkach na ramiączkach i z gołym brzuchem śmigają.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-03-12, 20:17   #200
DJADKJGU
BAN stały

to sie nie wyklucza wcale. chodzi o to zeby nie generalizowac, japonki zle, krotkie koszulki zle, na ramiaczkach zle, mini zle. ja smigalam w japonkach i nie czulam sie niestosownie, to takie bariery ktore ktos na sile chce twardo utrzymac, a one sa bardzo plynne i zaleza od mnostwa rzezy.
a szkola to i tak moim zdaniem wcale nie jest jakies niewiadomo jak wazne miejsce, gimnazjum jeszcze pojmuje ze trzeba wychowywac, ale liceum? studia? najwyzej beda miec przeraban na egzaminie :P a mundurki w liceach to wogole poroniony pomysl, na szczescie nie ma takiego obowiazku
Stary 2008-03-12, 20:19   #201
Fresa
Zakorzenienie

Ubiór to indywidualna sprawa, ale pamiętać należy także o tym, że mając kontakt z innymi ludźmi, swoim strojem okazujemy im szacunek, lub jego brak (no, na przykład: różowa mini na pogrzebie nie tylko wyglądałaby komicznie, ale zakładając taką kieckę, do sytuacji bądź co bądź - niestosowną, zamanifestowałoby się swój stosunek do zmarłego i uczuć rodziny).

Stary 2008-03-12, 20:23   #202
Natala84
Zakorzenienie

całkiem nie potrzebne wydaja mi się wszelkie próby przekonywania innych, co należy a czego nie należy zakładać i gdzie. każdy ma swój styl, swój sposób ubierania się, swoje zasady. i każdy powinien mieć zasób tolerancji. ja chyba takowy posiadam, bo odsłonięty brzuszek mi nie przeszkadza. ba, jeśli jest on ładny, zgrabny i zadbany to nawet mi się podoba! a jeśli nie? hm, to myślę sobie tylko, że ja bym tak nie zrobiła mając taki brzuch i tyle, świat kręci się dalej, tragedii nie ma , to jej sprawa, jej brzuch i jej autoprezentacja pewnie, że są sytuacje, kiedy strój jest ściśle określony ( np pogrzeby czy pobyt a kraju muzełmańskim ) no ale z tym nikt nie dyskutuje więc nie ma co o tym dywagować.
kwestia japonek całkowicie mnie zaskoczyła, muszę przyznać, że po raz pierwszy z takim zdaniem się spotkałam. co oczywiście nie wpłynie na to, że w japonkach chodze i chodzić będę nie tylko na plaże i kompletnie nie czuje, że robie źle. nie potępiam osób chodzących w zabudowanych adidasach przy 30 stopniach a nawet tych, którzy zakładają skarpetki do sandałek - każdy żyje jak chce
zastanawia mnie tylko jedno, a mianowicie, jak rozróżnić okazje, kiedy coś wypada a czegoś nie wypada założyć, by dostosować się do sytuacji: wymieniana została np praca w kwestii japonek no i że to kompletnie nie przystoi. a co jeśli 90% pracowników dużej międzynarodowej firmy zakłada latem japonki ( w tym, losie uchowaj, mężczyźni! ), to to nadal jest źle? myśle że nie można kategoryzować, każde miejsce pracy, nauki, wskazuje co można a co nie. jeśli pracodawca czy dyrektor szkoły na coś wyraźnie zezwala, to czemu z tego nie korzystać
a na zakończenie, sytuacje całkowicie nie formalne, typu spacer, wyjście na lody czy piwo, ograniczają moi zdaniem strój tylko do tego, by był schludny, czysty i osłaniał miejsca intymne . do plaży mam jakieś 450 km, bywam tam stosunkowo rzadko a czasem mam ochote założyć krótką spódniczkę, bluzkę bez ramiączek czy japonki. i nie wiem czemu miałabym się ograniczać
więc dziewczyny, więcej luzu, wyrozumiałości i tolerancji
Natala84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-12, 20:31   #203
201704051255
Konto usunięte

Cytat:
może Twoim zdaniem, bo wg mnie to niezwykli ludzie, a ten strój ma wiele uroku i jest jak najbardziej właściwy i świadczy o silnej identyfikacji kulturowej
Pozwolisz, że odpowiem Ci Twoim własnym postem.
Cytat:
wystarczy trochę korzystania z szarych komórek
201704051255 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-03-12, 20:40   #204
ratta
Wtajemniczenie

Cytat:
edi: doinformowałam się
czyli styl retro, ale dla mnie retro nie rowna sie elegancja. np to moga byc balerinki, legginsy, tunika - nie jest to dla mnie eleganckie, bo raczej nie pojde w tym na slub kumpla
Jeżeli za vintage( tak, musiałam sprawdić w wikipedi co to uznamy np candyman aguilery, to mnie absolutnie nie razi jej brzuch, uważam cały styl teledysku za bardzo udany, ale nie jest ona tam ubrana elegancko.
Chodziło mi o vintage, czyli rzeczy z 'epoki', lata 80 i starsze One zazwyczaj są eleganckie czasem może kobiece, jakkolwiek to nazwać. Spódnice, żaboty, sukienki, tuniki - ale raczej nie równające sie z tymi bawełnianymi. Moim zdaniem nie pasuje goły brzuch. I do elegancji również - ale no właśnie, tego nie widuje się zbyt często. Wniosek? Masa dziewczyn nosi ubrania do których goły brzuch w jakiś sposób pasuje. A to czy się podoba to jest zupełnie inna sprawa. I chyba każdy powinien mieć wybór. Mnie się nie podoba, ale nie wzbudza we mnie tak negatywnych emocji, to że ktoś tak się nosi. Niech każdy sam sobie osądzi czy pasuje.
----------------------------------------------------------------------

No ale jakie są konsekwencje tego,że komuś się nie podoba odkryty brzuch... W urzędzie, na studiach, u lekarza pewnie go zauważę, no ale co z tego? Pomyślę, że nie ubrałabym się tak i że mi się nie podoba. Nie sądzę, żeby to było czymś istotnym dla mnie i dla tej osoby.

Chodziłam do szkoły, gdzie zabronione były spodnie odsłaniające jakikolwiek fragment nogi u chłopaka, japonki, krótkie ubrania, jaskrawe ubrania, ubrania odsłaniające biust, brzuch, plecy, a nawet za długie spodnie (sic!). Nigdy nie miałam problemu z dostosowaniem się i do tej pory się do tego stosuję. Ale co z tego jak ktoś przyjdzie w japonkach na uczelnię? No nic właśnie. Niech każdy dba o siebie. I to się tyczy tych ubranych i rozebranych, bo każda 'inność' na nas wciąż źle działa. I owszem, czasem zaśmieję się po cichu z koleżanką jak widzę dziewczynę w pomarańczowej bluzce z dekoltem, odsłaniającej brzuch, w krótkich spodenkach i kabaretkach. Ale nic w tym takiego. Bo co ją to obchodzi, skoro nawet nie słyszy.

I jeśli rzeczywiście w Londynie jest tak, że tam można wyjść ubranym jak się chce i nie zostać 'strzepanym' w pierwszej ciemnej uliczce, to ja chcę Londyn tu.

PS. Mam szczupły brzuch, kratka była (chwilowo znikła), także ta wspomniana teoria nie zawsze się sprawdza
ratta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-12, 21:22   #205
Meariel
调解人

No dobra dziewczyny, koniec personalnych wycieczek, ok?
Albo rozmawiamy stricte o brzuchu na wierzchu, bez odwoływania się do wypowiedzi innych uzytkowniczek albo zamykamy wątek
Stary 2008-03-12, 21:44   #206
JagodaPoznan
Przyczajenie

Pushit, dawno nie czytalam tak zlosliwych postow - plujesz jadem na lewo i prawo, co Cie ugryzlo? Czemu ten temat az tak Cie boli? Jakies kompleksy z Ciebie wychodza czy urazy? Dziewczyno wyluzuj bo naprawde nie jestes super tylko dlatego ze lubisz pokazywac brzuch i co tam jeszcze masz...
JagodaPoznan jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-12, 21:53   #207
JagodaPoznan
Przyczajenie

Przegladam to forum od roku i to chyba pierwszy temat w ktorym tak dobrze widac jak rozni ludzie tu sa...
Moim osobistym zdaniem brzuch na wierzchu nie wyglada ok, jak jest pokazany przez przypadek to oczywiscie cos innego (tak samo jak inne potkniecia) i nie o to tu chyba chodzi.
Ja nosze zakryty brzuch przez caly rok i jakos z tego powodu sie nie poce ani nie przegrzewam... Nie wiem moze to kwestia higieny, a moze naturalnych materialow i ich jakosci. Przy tym mam czesto bluzke z dekoltem albo szorty (choc nie takie odkrywajace posladki) wiec do dziewczyn chodzacych w habicie raczej sie nie zaliczam. Purytanka tez nie jestem. Wiem natomiast ze niestety ale faceci jak widza zbyt rozneglizowana lub ubrana w zbyt wyzywajacy sposob kobiete to zaczynaja ja czesto traktowac przedmiotowo - i o to chyba chodzilo Jeannette83, ze ubierajac sie w dany sposob powinnysmy sie szanowac. Nie piszcie wiec w tym momencie o japonkach bo to ewidentne niezrozumienie czyichs slow i az szkoda czasu na komentowanie tego...
JagodaPoznan jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-12, 22:02   #208
eyo
Zakorzenienie

Zaczynam odnosic wrażenie że niktórzy tutaj na plaże w garniturku chodzą

Lol.

Wszystko jest "dobre" - nic nie wystepuję w jednym dającym się określic w jedym słowie fasonie, nie wszystko każdemu pasuje - ale jak się wszystko dobrze dopasuje to nie ma w tym nic złego - czy to jest mini, japonki, krótki top czy czarna spódnica za kolano.

Fresa : Twoje porównania są totalnie wyrwane z kontekstu, o czym Ty do nas mówisz - o różowej mini na pogrzebie ?!? Myślisz że jak nam tu takie wybitnego przykładu nie przytoczysz to nie zrozumiemy jak wytworne i wybitne masz poczucie stylu i klasy ?!? Cały temat powtarzasz to co inni : czyli że trzeba dobrac stroj do okazji - ale wiesz co inni mają tego świadmości, nie musisz nas tutaj umoralniac.
Myślisz, że jak komuś się podoba mini spódniczka to poleci w takiej na pogrzeb albo na egzamin ?!? To jest chore przerysowane podejscie do sprawy i raczej nie nadaje sie do argumentowania Twojej opinii na temat odkrytego brzucha.

Robisz z siebie tutaj jakąs damulkę która wie co i kiedy wypada.. ale wiesz co, mam wrazenie ze wiekszosc dziewczyn tutaj ma lepsze pojecie o tym czym Ty tak bardzo starasz sie wzniesc ponad reszte wizazanek ;/

PS. 15 latka będzie równie durnie wygladac w garniturku co 35 latka w mini spódniczce - może wzięłabys tez to pod uwage bo nie wszyscy tutaj juz pracują.. poza tym cóż są pracę które np. mini wymagąja ( zeńska czesc obslugi hause'a ostatnio w mini chodzi..) i raczej przedurnie by to wygladało jakby panienki w grasonkach przyszły.

Masz ograniczone poczucie stylu i klasy, niestety z Twoich wypowiedzi wynika, ze jestes w stanie wyobrazic sobie tylko kilka standardowych fasonow a z "zabawa" moda nie masz nic wspolnego. Rzucasz potocznymi hasłami które bardziej niż mają związek to miaja sie z rzeczywistoscia i na zmiane umoralniasz i twierdzisz ze kazdy ma inne podejscie do sprawy. Dystansu troche zycze na przylosc.
eyo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-12, 22:12   #209
SmuteK
Raczkowanie

Hm... Czasem zastanawiam sie, czemu nie lubie widoku "odstawionych" panienek z odkrytym brzuchem i spodniczce mini. Mozliwe, iz wynika to z mojej zazdrosci - osobiscie nie mam czego pokazywac, wiec nawet nie bede silila sie na taki stroj. Z drugiej strony, obserwuje w jaki sposob te dziewczyny zachowuja sie (zaznacza, nie mozna uogolniac i nie chce tego robic) oraz w jak sa traktowane przez mezczyzn (choc czesto ciezko nazwac lysola w dresie mezczyzna)...
Dla mnie taki stroj, jezeli dziewczyna naprawde ma co pokazac jest swietny, ale jak zaznaczacie we wlasciwym miejscu! Dosc dziwnie wyglada panna ubrana plazowo w centrum miasta.
Ech... a moze tylko zawisc przeze mnie przemawia

Maria Pawlikowska - Jasnorzewska
SmuteK jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-12, 22:30   #210
DJADKJGU
BAN stały

Cytat:
Napisane przez JagodaPoznan Pokaż wiadomość
Przegladam to forum od roku i to chyba pierwszy temat w ktorym tak dobrze widac jak rozni ludzie tu sa...
Moim osobistym zdaniem brzuch na wierzchu nie wyglada ok, jak jest pokazany przez przypadek to oczywiscie cos innego (tak samo jak inne potkniecia) i nie o to tu chyba chodzi.
Ja nosze zakryty brzuch przez caly rok i jakos z tego powodu sie nie poce ani nie przegrzewam... Nie wiem moze to kwestia higieny, a moze naturalnych materialow i ich jakosci. Przy tym mam czesto bluzke z dekoltem albo szorty (choc nie takie odkrywajace posladki) wiec do dziewczyn chodzacych w habicie raczej sie nie zaliczam. Purytanka tez nie jestem. Wiem natomiast ze niestety ale faceci jak widza zbyt rozneglizowana lub ubrana w zbyt wyzywajacy sposob kobiete to zaczynaja ja czesto traktowac przedmiotowo - i o to chyba chodzilo Jeannette83, ze ubierajac sie w dany sposob powinnysmy sie szanowac. Nie piszcie wiec w tym momencie o japonkach bo to ewidentne niezrozumienie czyichs slow i az szkoda czasu na komentowanie tego...
ale brzuch na wierzchu nie zawsze wiaze sie z wyzywajacym wygladem. wiekszoc golych brzuchow to wersje jeansy-t-shirt zwyklej dlugosci ktory zazwyczaj konczy sie nad biodrami troche (nawet mi, a jestem niska) a biodrowki sa nieco pod koscmi biodrowymi albo na nich.
nie wiem gdzie wy mieszkacie ze widujecie dziewczyny w za malych o 3 rozmiary koszulkach z dekoltami i w miniowkach tak czesto..?
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości