Czerwcowe mamusie 2017 cz.II - Strona 105 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-12-21, 09:28   #3121
SzczerbataZuzia
Wtajemniczenie

Send a message via Skype™ to SzczerbataZuzia
Dot.: Czerwcowe mamusie 2017 cz.II

Cytat:
Napisane przez kalina198 Pokaż wiadomość
Witam sie i ja😊.
Dziewczynki, radosnego i pieknego dnia. Nawet dla tych co dzis myja lodowke😉😘
A ja wam napisze o sobie. Czuje sie ze soba wyjatkowo dobrze. Od czasu kiedy obcielam wlosy, duzo lepiej. Czuje sie szczupla (czuje sie, bo "mala" nie jestem), mam 0 celulitu i zbednych oponek. Na twarzy czasem pojawia sie cos drobnego ale z makijazem wygladam calkiem spoko. W koncu normalnie wygladaja moje sprawy w wc. Bardzo rzadko mnie mdli, chyba, ze ze zmeczenia albo z glodu (nie, ze specjalnie nie jem ale organizm daje mi znak np ze czas na mandarynke. To juz 17 tydzien trwajacy, a bylo roznie. Teraz nawet moge ciut dluzej posiedziec wieczorem, tak o godzinke. Hormony juz mi noe usypiaja organizmu. I mam troche wiecej energi, ale na ten tryb torpedy jeszcze czekam😂
To tyle z mojego pamietnika😁😂.
No i juz fajnie czuc ruchy😊.
Ide ogarniac swoj dzien. Piekne slonko, wiec sie chce...

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Czyli jednym słowem ciąża Tobie służy

Dziewczyny może faktycznie się napchał, bo on je wszystko co widzi w naszychvustach, rękach i do tego jeszcze swoje

MOJA WIELKA MIŁOŚĆ, MOJE SPEŁNIONE MARZENIE
KACPEREK 20.10.2015 godz. 13.42, 3290g, 53cm

Będzie druga dzidzia - czerwiec 2017

SzczerbataZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-21, 09:29   #3122
maajjaa88
Zadomowienie

U mnie przez tydzien waga bez zmian, ale mniej jem wiec nie dziwie sie , ze nie przytylam. Ogolnie mam ok 4 kg na plusie.

Siostra odebrala wypis wasnie i dzwonila. W rozpoznaniu mam wpisane : poronienie zagrazajace czy cos takiego. Bede miala wypis w reku to podam dokladna nazwe.
Wpisane mam leki itp i ze zostalam wypisana po przeleczeniu w stanie dobrym z zaleceniem oszczednego trybu zycia.
maajjaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-21, 09:33   #3123
pannaanna_87
Zakorzenienie

Tez mialam poronienie zagrazajace jak dostalam krwotoku..lezalam tydzien az do wizyty swojego lekarza..poronienie okazalo sie krwiakiem.. Majja nic sie nie martw

Kalinaa ahh zazdroszcze tego 0 celulu
Czekam na kumpele

pannaanna_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-21, 09:44   #3124
jelonekhihi
Zakorzenienie

Wychodzimy zaraz do domu! Czekamy na wypis
jelonekhihi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-21, 09:49   #3125
vanessa1781
Zakorzenienie

Pannaanna ja zawsze dużo jadłam, mam dobrą przemianę materii więc opycham się czym mogę. Ale teraz to już popijam rekordy, jem co chwilę bo tylko jak jem to nie czuje że jest mi niedobrze. Tak ze w ciagu godziny potrafię zjeść kilka kanapek, jogurt, paczkę ciastek, śledzia, kilka ogórków kiszonych, czekoladę.... więc gdzieś to musi się odkładać

Zuzia to faktycznie Kacperek coś zjadł i mu zaszkodziło. Jak nie gorączkuje i już nie wymiotuje to nic mu nie będzie.

Kalina jednym słowem ciąża Ci służy. Ciesz się więc tym stanem.

Maja - to tak jak pisałam kiedyś. W szpitalach zazwyczaj wpisują "poronienie zagrażające" lub zagrożenie porodem przedwczesnym. Ja leżałam na zapalenie pęcherz a a też mi wpisali poród przedwczesny.

---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ----------

Cytat:
Napisane przez jelonekhihi Pokaż wiadomość
Super czyli huz w miarę dobrze?
vanessa1781 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-21, 10:01   #3126
kalina198
Zadomowienie

Cytat:
Wow. Super! I teraz trzymac sie zdrowo!!!😘😘

kalina198 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-21, 10:05   #3127
ewelinka2311
Wtajemniczenie

Cytat:
No to świetna wiadomość

ewelinka2311 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-21, 10:16   #3128
kacperkova
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez SzczerbataZuzia Pokaż wiadomość
Mi mały pół nocy wymiotował i nie wiem od czego. Nie ma gorączki. Próbowałam mu dawać mleko aby się nie odwodnił i dopiero teraz zjadł. Mam nadzieje, ze juz po wszystkim i nie będzie wymiotował. Pierwszy raz się takie coś zdażyło.

---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ----------

Kacperkova a Wy już na święta wyjechaliście?

Zdrówka dla Kacperka.

Tak, mąż rano pojechał do pracy i wróci w piątek po pracy a my już czekamy na święta.

i

Mamusia majowa 2017

Książki: 6 /2017
kacperkova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-21, 10:19   #3129
daiquiricubano
Zadomowienie

Cytat:
Mi mały pół nocy wymiotował i nie wiem od czego. Nie ma gorączki. Próbowałam mu dawać mleko aby się nie odwodnił i dopiero teraz zjadł. Mam nadzieje, ze juz po wszystkim i nie będzie wymiotował. Pierwszy raz się takie coś zdażyło.

---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ----------

Ojej, to nie fajnie 😐 ale jak już przestał i sytuacja się nie powtórzy, to pewnie faktycznie jakiś wirus delikatny albo przejedzenie. Będzie dobrze 😉
Cytat:
Napisane przez kalina198 Pokaż wiadomość
Witam sie i ja😊.
Dziewczynki, radosnego i pieknego dnia. Nawet dla tych co dzis myja lodowke😉😘
A ja wam napisze o sobie. Czuje sie ze soba wyjatkowo dobrze. Od czasu kiedy obcielam wlosy, duzo lepiej. Czuje sie szczupla (czuje sie, bo "mala" nie jestem), mam 0 celulitu i zbednych oponek. Na twarzy czasem pojawia sie cos drobnego ale z makijazem wygladam calkiem spoko. W koncu normalnie wygladaja moje sprawy w wc. Bardzo rzadko mnie mdli, chyba, ze ze zmeczenia albo z glodu (nie, ze specjalnie nie jem ale organizm daje mi znak np ze czas na mandarynke. To juz 17 tydzien trwajacy, a bylo roznie. Teraz nawet moge ciut dluzej posiedziec wieczorem, tak o godzinke. Hormony juz mi noe usypiaja organizmu. I mam troche wiecej energi, ale na ten tryb torpedy jeszcze czekam😂
To tyle z mojego pamietnika😁😂.
No i juz fajnie czuc ruchy😊.
Ide ogarniac swoj dzien. Piekne slonko, wiec sie chce...

Ależ masz fantastyczne samopoczucie 😊 i nie mogę uwierzyć, że to już 17 tydzień. Boże, jak ten czas leci 😁 ja dopiero albo już 14, ale nadal nie czuje maluszka. Tyle, że jest nieco mniejszy niż pokazuje metryka, wiec może to stad. Tak czy siak, zazdroszczę takiego samopoczucia 😉

Cytat:
Napisane przez maajjaa88 Pokaż wiadomość
U mnie to napinanie polega na tym, ze po prostu je czuje, taki kamien jakby w brzuchu, scisk, czuje jak sie "kurczy" i zaraz mam kamien. To troche uczucie jakby ktos reka mnie scisnal albo jak w lydce skurcz lapie. A czasem mam po prostu takie uczucie jakby wzdecia i jest napiety ale wieksza powierzchnia. Nie umiem inaczej tego opisac.
Tydzien temu jak mnie 1 raz zlapalo to odrazu wiedzialam, ze TO mam i cos jest nie tak.

Za to dzisiaj rano spanikowalam, pierwszy raz przy aplikowaniu luteiny wyczulam wejscie szyjki macicy, zawsze czulam jak juz tylko scianke a nie "otwor". Zaczelam sie denerwowac, ze szyjka sie skraca i dlatego wyczulam wejscie

Na szczescie jutro wizyta, szkoda ze dopiero na 20. Trzymajcie kciuki aby wszystko bylo dobrze

Dzisiaj obejrze z siostra listy do m 2.
Będzie dobrze, dobrze że jutro idziesz do lekarza, wiec niedługi wszystko się wyjaśni 😊 a dziś się zrelaksuj i daj znać, czy warto obejrzeć te listy do m 2 😉
Cytat:
Cudowna wiadomość! Wracajcie bezpiecznie do domu 😙

daiquiricubano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-21, 10:20   #3130
kacperkova
Zadomowienie

Cytat:
Jak dobrze! Cieszę się ;-) zdrowka

i

Mamusia majowa 2017

Książki: 6 /2017
kacperkova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-21, 10:23   #3131
maajjaa88
Zadomowienie

Dzieki dziewczyny za pocieszenie.

Na wypisie mam podana wage dzidziusia 80g i tak patrze to troche chyba duze to moje dziecko jak na 13 tydzien. Dlugosci nie mam podanej. Jutro sie moze dowiem.

Jakies bole pochwy pojawily mi sie od rana. Nie sa ciagle tylko co jakis czas. Jeszcze ro podraznienie po luteinie ehhh

---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ----------

Listy do m 2 widzialam w tamtym roku. Bylismy z TZ w konie. Bardziwj 1 czesc mi sie bardziej ppdpbala ale warto obejrzec druga. Tylko jwdna historia troche taka naciagana i dziwna.

Z siostta mieszkam na co dzien ale ona pracuje. Dzisiaj ma wolne wiec obejrzymy film.
maajjaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-21, 10:58   #3132
marikaxp
Rozeznanie

Jelonek - świetne wieści .

Zielonymigotek- ja w pierwszej ciąży byłam bardzo nieświadoma- ciąża nie była planowana ( ale szczęście ogromne). Nie czytałam nic na temat ciąży , nie pisałam na żadnym forum. Ostatnie dziecko w rodzinie przyszło na świat 10 lat wstecz a wśród znajomych nikt nie miał dzieci. Nie miałam kogo dopytać, porozmawiać. I tak minął mi 20tc . Moja ciotka pyta i jak tam czujesz już ruchy ? W tym tygodniu juz powinnaś. A ja głupia gąska sobie wtedy uświadomiłam , że przecież czuje 😂😅 Takie gilgotki, motyli, rybki w brzuchu. A wyobrażałam sobie, że ruchy to głównie kopniaki 😁.

marikaxp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-21, 11:01   #3133
SzczerbataZuzia
Wtajemniczenie

Cytat:
Ciesze się

---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ----------

Cytat:
Napisane przez pannaanna_87 Pokaż wiadomość
Tez mialam poronienie zagrazajace jak dostalam krwotoku..lezalam tydzien az do wizyty swojego lekarza..poronienie okazalo sie krwiakiem.. Majja nic sie nie martw

Kalinaa ahh zazdroszcze tego 0 celulu
Czekam na kumpele

Bo Kalina to młoda dupa jest

Stary 2016-12-21, 11:05   #3134
marikaxp
Rozeznanie

Cytat:

Biedny maluch. Musi być dobrze, dziaciaki szybko radzą sobie z takimi chorobami. Mam nadzieje , ze to nie wirus.

Pamiętam jak Amelia przyniosła z przedszkola wirusówkę- zwymiotowała 3 razy. A ja 3 następne dni spedziłam w kiblu.

Stary 2016-12-21, 11:28   #3135
SzczerbataZuzia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez marikaxp Pokaż wiadomość
Biedny maluch. Musi być dobrze, dziaciaki szybko radzą sobie z takimi chorobami. Mam nadzieje , ze to nie wirus.

Pamiętam jak Amelia przyniosła z przedszkola wirusówkę- zwymiotowała 3 razy. A ja 3 następne dni spedziłam w kiblu.

Wydaje mi się, że już jest dobrze, bo nie zwymiotował ani razu od rana i juz się uśmiecha

Stary 2016-12-21, 11:37   #3136
ewelinka2311
Wtajemniczenie

Cytat:
Jelonek - świetne wieści .

Zielonymigotek- ja w pierwszej ciąży byłam bardzo nieświadoma- ciąża nie była planowana ( ale szczęście ogromne). Nie czytałam nic na temat ciąży , nie pisałam na żadnym forum. Ostatnie dziecko w rodzinie przyszło na świat 10 lat wstecz a wśród znajomych nikt nie miał dzieci. Nie miałam kogo dopytać, porozmawiać. I tak minął mi 20tc . Moja ciotka pyta i jak tam czujesz już ruchy ? W tym tygodniu juz powinnaś. A ja głupia gąska sobie wtedy uświadomiłam , że przecież czuje 😂😅 Takie gilgotki, motyli, rybki w brzuchu. A wyobrażałam sobie, że ruchy to głównie kopniaki 😁.

Ja w sumie tylko to forum czytampróbowałam jakaś książkę w oczekiwaniu na dziecko, ta taka popularna niby ale nie dałam rady jej czytać, nudziła mniewychodzę z założenia że co będzie to będzie, przecież dziecku krzywdy nie zrobię, jakiś tam instynkt przecież działa a gorzej jak się nastawie ze ma być tak i tak bo w książce napisali a tutaj lipa bo dziecko nie współpracuje z książką

ewelinka2311 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-21, 11:41   #3137
SzczerbataZuzia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ewelinka2311 Pokaż wiadomość
Ja w sumie tylko to forum czytampróbowałam jakaś książkę w oczekiwaniu na dziecko, ta taka popularna niby ale nie dałam rady jej czytać, nudziła mniewychodzę z założenia że co będzie to będzie, przecież dziecku krzywdy nie zrobię, jakiś tam instynkt przecież działa a gorzej jak się nastawie ze ma być tak i tak bo w książce napisali a tutaj lipa bo dziecko nie współpracuje z książką

Hehe dokładnie. Wszystko będziesz robić intuicyjnie. Nauczysz się też odróżniać płacz dziecka

Stary 2016-12-21, 11:51   #3138
marikaxp
Rozeznanie

Ja akurat pierwsze miesiące byłam w szoku. Nie mogło do mnie dotrzeć , ze naprawdę będę miała dziecko. Potem zdecydowaliśmy się na szybki ślub - byliśmy ze sobą w sumie 5 lat i od pewnego czasu zaręczeni. Cała uwaga spadła na ślub. Był luty a ślub w kwietniu 😆 dopiero po ślubie zaczełam szukać informacji o ciąży i rozglądać się za wyprawką. To był 6 miesiąc.

Teraz jest dużo aplikacji ciążowych tam są podstawowe informacje.

Ja ogladałam listy do m2 - szału nie ma , ale można obejrzeć 😆

Byłam dziś po zwolnienie u lekarza, nic nie przytyłam od początku, USG mam za tydzień. Trochę dziwnie u tego lekarza jest , że USG mam odzielnie od normalnej wizyty. Tak jak dziś to on się pyta jak się czuje i czy cos się dzieje, mierzy ciśnienie i wagę, daje skierowanie na badania i zwolnienie. A szyjka i USG oddzielnie. Jakby nie można bylo wszystkiego za jednym zamachem.

A połówkowe w ostatnim tygodniu stycznia.

---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ----------

Ja czytałam "Język Niemowląt" całkiem ciekawe , ale nie za dużo rad wcieliłam w życie , może nawet żadnej 😂

Stary 2016-12-21, 11:54   #3139
SzczerbataZuzia
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja akurat pierwsze miesiące byłam w szoku. Nie mogło do mnie dotrzeć , ze naprawdę będę miała dziecko. Potem zdecydowaliśmy się na szybki ślub - byliśmy ze sobą w sumie 5 lat i od pewnego czasu zaręczeni. Cała uwaga spadła na ślub. Był luty a ślub w kwietniu 😆 dopiero po ślubie zaczełam szukać informacji o ciąży i rozglądać się za wyprawką. To był 6 miesiąc.

Teraz jest dużo aplikacji ciążowych tam są podstawowe informacje.

Ja ogladałam listy do m2 - szału nie ma , ale można obejrzeć 😆

Byłam dziś po zwolnienie u lekarza, nic nie przytyłam od początku, USG mam za tydzień. Trochę dziwnie u tego lekarza jest , że USG mam odzielnie od normalnej wizyty. Tak jak dziś to on się pyta jak się czuje i czy cos się dzieje, mierzy ciśnienie i wagę, daje skierowanie na badania i zwolnienie. A szyjka i USG oddzielnie. Jakby nie można bylo wszystkiego za jednym zamachem.

A połówkowe w ostatnim tygodniu stycznia.

---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ----------

Ja czytałam "Język Niemowląt" całkiem ciekawe , ale nie za dużo rad wcieliłam w życie , może nawet żadnej 😂

Ja to po urodzeniu Kacperka przez pierwsze miesiąc nie mogłam uwierzyć, że to moje dziecko
A po3 tyg od cc zapomniałam o wszystkich dolegliwościach ciążowych i o samym cc.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-12-21, 11:56   #3140
marikaxp
Rozeznanie

Ja szybko zapominam, wiec już po porodzie zapomniałam wszystko oprócz - lejacej się krwi i ciągnącej rany przez która nie mogłam usiąść na doopie 😅

Stary 2016-12-21, 11:57   #3141
pannaanna_87
Zakorzenienie

Vanessa to faktycznie sporo dajesz rade hehe tak naprawde tez bym tak mogla hehe ale jak tobie tylko to pomaga to na zdrowie. Myslisz ze iile przytyjesz w czasie ciazy.. Ja bym chciala do 12 kg ale pewnie bedzie wiecej

Jelonek ciesze sie ze wszystko dobrze.
Ja dostalam książkę na pozyczenie mamo tato co ty na to..Paweł zawitkowski i przyjaciele.

Edytowane przez pannaanna_87
Czas edycji: 2016-12-21 o 12:01
Stary 2016-12-21, 12:00   #3142
SzczerbataZuzia
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja szybko zapominam, wiec już po porodzie zapomniałam wszystko oprócz - lejacej się krwi i ciągnącej rany przez która nie mogłam usiąść na doopie 😅

Oj ja z 1.5 tyg męczył się przy wstawaniu z łóżka. Dopiero jak położna zdjęła mi szef (niby rozpuszczalny) mogłam normalnie wstawać.

---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ----------

Cytat:
Napisane przez pannaanna_87 Pokaż wiadomość
Vanessa to faktycznie sporo dajesz rade hehe tak naprawde tez bym tak mogla hehe ale jak tobie tylko to pomaga to na zdrowie. Myslisz ze iile przytyjesz w czasie ciazy.. Ja bym chciala do 12 kg ale pewnie bedzie wiecej

Hehe ja liczyłam do 15kg, a przytyłam 25kg

Stary 2016-12-21, 12:02   #3143
pannaanna_87
Zakorzenienie

No nic później zalozymy watek fit mamusię czerwcowe i bedziemy zrzucac

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-12-21, 12:03   #3144
marikaxp
Rozeznanie

Mi "udało" się urodzić naturalnie , więc tylko tyłek bolał. Po CC wiadomo każdy dochodzi do siebie w różnym tempie .

A waga nie ma co sie martwić , ja po powrocie ze szpitala wazyłam ok 11kg mniej a po miesiącu już miałam tylko 3 kg na plusie. W sumie ok 20kg przytyłam- średnio 2 kg na miesiąc i na koniec raz dowaliłam 4, ale to raczej sama woda.

Stary 2016-12-21, 12:04   #3145
SzczerbataZuzia
Wtajemniczenie

Cytat:
Mi "udało" się urodzić naturalnie , więc tylko tyłek bolał. Po CC wiadomo każdy dochodzi do siebie w różnym tempie .

A waga nie ma co sie martwić , ja po powrocie ze szpitala wazyłam ok 11kg mniej a po miesiącu już miałam tylko 3 kg na plusie. W sumie ok 20kg przytyłam- średnio 2 kg na miesiąc i na koniec raz dowaliłam 4, ale to raczej sama woda.

Ja po szpitalu miałam minus 5kg i przez 3 tyg waga nie spadała. Po 6 miesiącach miałam minus 30kg

Stary 2016-12-21, 12:05   #3146
VelaLuca
Wtajemniczenie

Dzień dobry
Ale mam lenia a muszę przede wszystkim ogarnąć siebie bo jadę z mamą po ostatnie prezenty, zrobić listę zakupów dla męża na pierniki, posprzątać sypialnie... Miałam jeszcze popracować dzisiaj ale chyba sobie odpuszczę

Cytat:
Napisane przez Daga825 Pokaż wiadomość
Mam niedoczynnosc, zaczęło sie w pierwszej ciazy i tak sobie trwa. Problem jest skomplikowany z kilku względów, przede wszystkim rzadkie jest zeby niedoczynnosc wynikała z choroby autoimmunologicznej, a tak jest u mnie. Biorę teraz letrox 50, przy 75 miałam kołatania serca i mdlałam dojadam tez jod i wit d. Wyniki poprzednio były dobre, tsh 0,9. W przyszłym tygodniu ide po 6 tygodniach znowu zbadać.

Ładnie reagujesz na leki. Ja miałam przy TSH 3,26 połówkę Letroxu z 75. Po 4 tygodniach wzrosło do 3,44. Teraz jestem na 50 Euthyrox - kontrola 17 stycznia.

[1=e6a2c94443f966d5bdb1fa7 d483e1d75b7ed128e;6883104 6]Dzień dobry.
Vela, ja właśnie mam taki problem z siostrą. A jeszcze brat jej męża będzie miał maleństwo - a nikt im szans na dziecko nie dawał. Więc boję się o reakcję siostry. Strasznie izoluje się od świata przez to. O mnie i o moją ciążę nie pyta wogole. Mam nadzieję że jej przejdzie [/QUOTE]

Przejdzie jej jak urodzi się dziecko Wtedy sytuacja się zmienia bo to nie jest już ciąża a maleństwo. Trzeba uszanować i zrozumieć decyzję siostry bo na pewno nie jest jej łatwo.
Ale zobaczysz że w czerwcu wszystko wróci do normy

Cytat:

Świetne wieści!

Cytat:
Napisane przez ewelinka2311 Pokaż wiadomość
Ja też nic nie czytam a miałam plan kupić jakąś książkę ale ten pomysł umarł śmiercią naturalną
Myślałam że będę panikować, przeżywać a tu niespodzianka - luzik
To forum to skarbnica wiedzy, tu będę pytać o wszystko. W końcu mamy tu sporo doświadczonych mamuś które chętnie pomogą. Prawda?
Stary 2016-12-21, 12:06   #3147
e6a2c94443f966d5bdb1fa7d483e1d75b7ed128e
Konto usunięte

Ja z kolei jestem okropnie pamiętliwa. Potrafię przytoczyć rozmowy z przed 4-5 lat ze szczegółami. W tym roku jak powiedziałam rodzicom żeby sprawdzili światełka na choinkę, bo się spaliły w tamtym roku to powiedzieli że gupoty opowiadam. Ja powiedziałam tylko sprawdźcie. Następnego dnia mama dzwoni i mówi że miałam racje i jak to możliwe bym pamiętała. Pamiętam jak byłam singielką to żaden facet nowy jakiego poznałam nie mógł przetrawić mojej pamięci. Mój mąż już się nauczył że jak ma jakieś ważne dokumenty to musi mi powiedzieć gdzie kładzie - bo ja pamiętam nawet po kilku latach. On nie pamięta po miesiącu już. Więc na pewno długo będę pamiętać.

Kiedyś wszystkie numery telefonów miałam w głowie. Wystarczyło że ktoś mi szybko numer powiedział... od czasu telefoni komórkowej przestałam zapamiętywać, a szkoda. Może dlatego słówka z języka obcego wchodziły mi szybko do głowy.

Edytowane przez e6a2c94443f966d5bdb1fa7d483e1d75b7ed128e
Czas edycji: 2016-12-21 o 12:08
e6a2c94443f966d5bdb1fa7d483e1d75b7ed128e jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-21, 12:09   #3148
marikaxp
Rozeznanie

Cytat:
Ja po szpitalu miałam minus 5kg i przez 3 tyg waga nie spadała. Po 6 miesiącach miałam minus 30kg

Dałaś radę, a bylas na diecie ?

Mi dużo wody się zatrzymało , chodziłam spuchnieta jak balonik 😂 żywy balonik 😋☺

Stary 2016-12-21, 12:13   #3149
vanessa1781
Zakorzenienie

Pannaanna w poprzedniej ciąży też tak jadłam na początku, potem doszedł leżący tryb życia i przytylam TYLKO 13 kg. Teraz też więcej bym nie chciała tylko tak jak kiedyś pisałam potem w ciągu pół roku zrzucilam 24 kg dziecko ciągle wiszące na piersi, wieczorami kolka przez 3.5 miesiąca, nerwy, spacery i się chudnie.

Ja ze 3 dni po przyjściu ze szpitala złapałam baby bluesa. Wtedy sobie zdałam sprawę że mam dziecko i nic już nie będzie jak dawniej. Przez 8 lat po slubie mieszkalismy sami, bylismy niezależni, kiedy nam sie cos umyslalo robilismy to. Nieraz bywalo ze w czwartek wieczorem umyslelismy sobie ze jutro to pojechalibysmy w góry. Szybkie pakowanie, rano telefon do pracy o urlop na żądanie i w drogę. A teraz... Ryczałam z godzinę. Ale na drugi dzień minęło i z dnia na dzień było lepiej. Dziś nie wyobrażam sobie jak by to było gdyby córci nie było.
vanessa1781 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-21, 12:15   #3150
VelaLuca
Wtajemniczenie

Ja wciąż na minusie jeżeli chodzi o wagę ale już powoli zblizam się do tej początkowej. W zapasie mam 600 gram

W ogóle to obudziła mnie dzisiaj koleżanka telefonem że właśnie ustalają urlopy w pracy na przyszły rok i kiedy ma wziąć bo to zależy od nas kiedy na jakieś wczasy jedziemy 😁 Mówię jej: bierz wrzesień! Tak więc postanowione jedziemy z 3 miesięcznym bobasem na wakacje. Pewnie skończy się na Mazurach albo Chorwacji ale najważniejsze że jest plan 😂
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości