Panny Młode - Kielce cz. I - Strona 87 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-03-13, 13:05   #2581
Patix
Przyczajenie

Dot.: Kielce

Cytat:
Napisane przez Puchatek M. Pokaż wiadomość
Też mam suknię z Agory Śliczne koronkowe parasoleczki są w sklepie Natasza na ul. Sienkiewicza po 99zł.
powiedz mi,w którym miejscu jest ten sklep Natasza,co jest w pobliżu,bo nie wiem czy o dobrym myślę
Patix jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-13, 13:09   #2582
Puchatek M.
Rozeznanie

Zaraz przy tunelu po prawej stronie. Naprzeciwko jest salon Era i Rossmann.
Stary 2008-03-13, 13:12   #2583
Etii
Przyczajenie

[quote=Puchatek M.;6887266]Dziękuję

Bardzo proszę
Etii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-13, 13:14   #2584
joasiatko
Raczkowanie

Palila - na takie zajęcia taneczne, to mogłabym bez obaw chodzić!!!
joasiatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-13, 13:15   #2585
Patix
Przyczajenie

Cytat:
Zaraz przy tunelu po prawej stronie. Naprzeciwko jest salon Era i Rossmann.
super,dziękuje jutro tam pójdę
Stary 2008-03-13, 13:21   #2586
Puchatek M.
Rozeznanie

Ja też tam kupiłam i jest śliczna. Są białe i kremowe. Ja mam białą
Stary 2008-03-13, 13:24   #2587
kamilack80
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez aurinko to ja Pokaż wiadomość
no i po wszystkim dziewczyny. Od dzis jestem zona Fina

nie bylo strasznie, nie musialam duzo mowic i ogolnie wiecej bylo stresu niz wszystkiego. Jeszcze tylko ksocielny w sierpniu - to dopiero bedzie jazda
Rachu ciachu i po strachu

Gratuluje i wszystkiego najlepszego

kamilack80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-13, 13:26   #2588
Patix
Przyczajenie

Cytat:
Ja też tam kupiłam i jest śliczna. Są białe i kremowe. Ja mam białą
No właśnie ja też chciałam białą.Kiedyś pytałam o taką parasoleczkę w Paryżance to mi powiedziała 500 zł. Obłęd.Mam nadzieję,że pogoda dopisze i chociaż będę mogła ją rozłożyć zamiast rzeczywiście normalnego parasola.
Stary 2008-03-13, 13:29   #2589
kamilack80
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ula27 Pokaż wiadomość
Ja będę miała kapelusz. Kupiłam go w sklepie na rynku jest piękny i bardzo skromny
ula27----> a jak wyglada twoja suknia?? i ten kapelusz to drogi ;>

Stary 2008-03-13, 13:29   #2590
Puchatek M.
Rozeznanie

W Kiarze jest tylko kremowa i taka malutka za 100zł, a 50zł za wypożyczenie. Też mam nadzieję, że pogoda dopisze
Stary 2008-03-13, 13:52   #2591
aneczkakrolewna
Przyczajenie

Witam, ja byłabym zainteresowana tą wizażystką. Z góry wielkie dzięki
aneczkakrolewna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-13, 13:53   #2592
joasiatko
Raczkowanie

A jaką wizażystką?
Stary 2008-03-13, 14:00   #2593
tiffi1
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez palila Pokaż wiadomość
Joasiatko - Jeśli chodzi o szkoły tańca to ja się z Tobą nie zgadzam. Ja 2 razy w tygodniu chodze na lekcje tańca towarzyskiego do szkoły tańca i powiem szczerze to najważniejsze jest niesamowita zabawa, czucie muzyki, taniec zgodnie z rytmem. A ramiona, dłonie, głowa to juz wyzszy stopien wtajemniczenia powiedzialabym turniejowy.
OO ja się nie zgadzam. Sama chodzę na lekcje tańca, tyle, ze indywidualne, uczymi się kroków, płynności i to podstawa, ale własnie aby taniec wyglądał efektownie to właśnie od tego jest dobre ułożenie dłoni, rama, postawa. Całkiem inaczej wyglada taniec kiedy całość gra, a nie tylko same kroki. Góra musi być też piękna. Tak naprawdę nikt nie zwraca uwagi na kroki tylko na postaę. A jak młodzi tańczą to kto patrzy na nogi - mało kto. Wszyscy patrzą na parę czyli od pasa w górę i po to jest ładna rama i piękna sylwetka. ja kroki już znam od dawna i co mi po tym, jak trzeba poćwiczyć, by cała sylwetka współgrała ze sobą. Właśnie tego uczy się na kursie tańca. Do tego wszystkiego jak człwoiek wyciwczy to wszystko to właśnie ta pewnosć daje mu spontaniczność i czucie muzyki (każdej,a nie tylko tej wyćwiczonej)
tiffi1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-13, 14:11   #2594
Puchatek M.
Rozeznanie

No właśnie my też chcemy na lekcje indywidualne
Stary 2008-03-13, 14:13   #2595
joasiatko
Raczkowanie

Co do tych ram, to ja i tak będę uparcie przy swoim - nikt bynajmniej z moich gości nie zna się na tańcu na tyle, żeby mógł ocenić czy miałam 'ramę' czy nie... i czy moje ręce są prawidłowo ułożone (dla mnie jest to bynajmniej śmieszne) - bo to nie jest turniej tańca tylko 1wszy wspólny taniec - ma tryskać uczuciami, romantyzmem, zmysłowością i lekkością - w tańcu powinno sie wtedy płyną tak jak serce podpowiada, a nie myśleć o postawie... przynajmniej nasz taniec tak będzie wyglądał.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-03-13, 14:21   #2596
ewuniaa
Przyczajenie

Wizanki
Jestem tu nową osobą,ale mysle że mnie zaakceptujecie i pomożecie mi.
Na początek mam dwie sprawy.Slub bierzemy 11 pażdziernika 2008.
Pierwsza :nie mamy jeszcze ustalonej cukierni,która będzie robiła tort weselny.Kompletnie nie mam pojęcia,gdzie robią smacznie i w miarę nie drogo.Słyszałam,też że zdarzają się problemy bo nie mają odpowiednich pater.Powiedzcie z których cukierni wy będziecie korzystać.

Druga sprawa dotyczy videofilmowania i zdjęć.Na nasz termin w tym momencie mamy już niewielki wybór.Głównie zastanawiamy się nad Media Vision i Studio Video Beta.Zdania znajomych przemawiają na rzecz Media Vision ale nie podjęliśmy jeszcze decyzji.Proszę napiszcie co wiecie,może ktoś znajomy korzystał albo może polecacie wogóle kogoś innego.Będę wdzięczna za każdą opinię na powyższe tematy.
ewuniaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-13, 14:25   #2597
moonikkaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ewuniaa Pokaż wiadomość
Wizanki
Pierwsza :nie mamy jeszcze ustalonej cukierni,która będzie robiła tort weselny.Kompletnie nie mam pojęcia,gdzie robią smacznie i w miarę nie drogo.Słyszałam,też że zdarzają się problemy bo nie mają odpowiednich pater.Powiedzcie z których cukierni wy będziecie korzystać.

Druga sprawa dotyczy videofilmowania i zdjęć.Na nasz termin w tym momencie mamy już niewielki wybór.Głównie zastanawiamy się nad Media Vision i Studio Video Beta.Zdania znajomych przemawiają na rzecz Media Vision ale nie podjęliśmy jeszcze decyzji.Proszę napiszcie co wiecie,może ktoś znajomy korzystał albo może polecacie wogóle kogoś innego.Będę wdzięczna za każdą opinię na powyższe tematy.
spojrz na kilka stron wstecz i bedziesz miała sporo szczegółow odnośnie polecanych cukierni oraz odnosnie kamerzysty równiez Media Vision
Stary 2008-03-13, 14:27   #2598
aniaaa84
Zadomowienie

Cytat:
Cześć Ewuniu co do videofilmowania to parę stron (parenaście postów) wcześniej dziewczyny dykotowały na ten temat i wymieniały się opiniami

Ja z moim Tż-etem podpisaliśmy umowę z Media Vision
Stary 2008-03-13, 14:28   #2599
joasiatko
Raczkowanie

ewuniaa - lepiej przejrzyj sobie cały wątek - ponieważ jeśli chodzi o cukiernie i o kamerzystów - to myślę, że wystarczająco dużo zostało powiedziane... Na forum najwięcej było głosów za cukiernią Pasternak i Bracia Janusz, a kamerzysta... hmm... lepiej poczytaj wszystkie wcześniejsze posty...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-03-13, 14:56   #2600
ewuniaa
Przyczajenie

Czytałam wątek chyba od 48 strony.Są różne opinie owszem ale o ile łatwiej zdecydować mi w sprawie cukierni o tyle co do videofilmowania nie jestem przekonana,pewnie w związku z różnicą w cenie.Wiem,że żadna z Was nie powie mi kogo mam wybrać ale myślałam że dostanę więcej wskazówek.Poważnie jestem zainteresowana Media Vision,oglądałam ich płyty ,kiedyś też rozmawiałam przez telefon z taką miłą panią z ich firmy,która powiedziała mi dużo istotnych rzeczy i to mnie przekonało ale chciałąm poznać jeszcze kilka Waszych bezstronnych opini.Jeśli możecie jakoś mi pomóc w tej decyzji to będę wdzięczna.
ewuniaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-13, 15:24   #2601
Patix
Przyczajenie

Cytat:
Czytałam wątek chyba od 48 strony.Są różne opinie owszem ale o ile łatwiej zdecydować mi w sprawie cukierni o tyle co do videofilmowania nie jestem przekonana,pewnie w związku z różnicą w cenie.Wiem,że żadna z Was nie powie mi kogo mam wybrać ale myślałam że dostanę więcej wskazówek.Poważnie jestem zainteresowana Media Vision,oglądałam ich płyty ,kiedyś też rozmawiałam przez telefon z taką miłą panią z ich firmy,która powiedziała mi dużo istotnych rzeczy i to mnie przekonało ale chciałąm poznać jeszcze kilka Waszych bezstronnych opini.Jeśli możecie jakoś mi pomóc w tej decyzji to będę wdzięczna.
Ja słyszałam na temat Media same pochlebne informacje i powiem więcej żałuję,że wcześniej ich nie wzięłam, zamiast zawracać sobie głowę z gościem z Ella,który nas zostawił na lodzie.Teraz mam pana z Krakowa,który będzie nagrywał nasze wesele bo już było za póżno żeby tu kogokolwiek znależć na nasz termin i ciocia nam go załatwiła.
Ja radzę ci szybciutko się decydować bo z tego co wiem w Media terminy rozchodzą się jak świeże bułeczki.Pozdrawiam i powodzenia
Stary 2008-03-13, 15:36   #2602
soffia
Przyczajenie

Cytat:
Firma Media-Vision filmowała i robiła zdjęcia na weselu mojej sąsiadki.Tylko tyle mogę powiedzieć,że byli zadowoleni.Ja oglądałam i zdjęcia i film i mnie się podobało.Ale to twoja decyzja,nie zapominaj o tym.
soffia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-13, 15:48   #2603
tiffi1
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez joasiatko Pokaż wiadomość
Co do tych ram, to ja i tak będę uparcie przy swoim - nikt bynajmniej z moich gości nie zna się na tańcu na tyle, żeby mógł ocenić czy miałam 'ramę' czy nie... i czy moje ręce są prawidłowo ułożone (dla mnie jest to bynajmniej śmieszne) - bo to nie jest turniej tańca tylko 1wszy wspólny taniec - ma tryskać uczuciami, romantyzmem, zmysłowością i lekkością - w tańcu powinno sie wtedy płyną tak jak serce podpowiada, a nie myśleć o postawie... przynajmniej nasz taniec tak będzie wyglądał.
No właśnie dlatego, ze goście nie znają się na tańcu ważna jest postawa. Ja też o tym nie myślałam. Wydawało mi się, ze znam kroki, ze nieźle "śmigamy" i właśnie nasza instruktorka uświadomiła nam, że goście patrzą od pasa w górę, czasem zerkną na nogi. Dlatego właśnie ta góra jest ważna. Ja naprawdę nie zdawałam sobie z tego sprawy, ale instruktorka powiedziała, ze jak dół jest ładny (kroki) to + ale jak góra jest "sflaczała" i bez trzymania to naprawdę wygląda to niechlujnie (taki kiwaczek). I Tu nie chodzi o taniec turniejowy a piękny elegancki taniec. Sama zobacz jak oglądasz jakikolwiek program o tańcu (kobieta ma długą suknię) nie widać kroków, ale właśnie ta postawa nadaje ton.
A poza tym jak człowiek nauczy się tej postawy to właśnie płynie i nie myśli o żadnych postawach, ramach, trzymaniach, tylko zwyczajnie lekko i pięknie płynie. To tak samo jak kroki wyćwiczysz to nie myślisz już o nich i tak samo z postawą. W końcu postawa to całe ciało np. wal angielski to nie tylko kroki, lekko ugięte kolana, "postawa lekko boczna", rama, głowa, ręce (rama), dłonie.

Cytat:
Napisane przez soffia Pokaż wiadomość
Firma Media-Vision filmowała i robiła zdjęcia na weselu mojej sąsiadki.Tylko tyle mogę powiedzieć,że byli zadowoleni.Ja oglądałam i zdjęcia i film i mnie się podobało.Ale to twoja decyzja,nie zapominaj o tym.
My mamy Media Color (chyba tak sie nazywa ta firma)

Edytowane przez m.a.r.t.a
Czas edycji: 2008-03-13 o 19:49 Powód: post pod postem
tiffi1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-13, 17:05   #2604
joasiatko
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez tiffi1 Pokaż wiadomość
W końcu postawa to całe ciało np. wal angielski to nie tylko kroki, lekko ugięte kolana, "postawa lekko boczna", rama, głowa, ręce (rama), dłonie.
całe szczęście my nie będziemy tańczyć żadnego walca ani innych tego typu tańców... więc nas nie będzie obowiązywać takie sztuczne moim zdaniem zachowanie - mamy super układ z którego jestem nade szczęśliwa i jestem pewna, że nasi goście będą zachwyceni naszą postawą (od pasa w górę przede wszystkim) - bo mamy super układziki

Do mojego ślubu pozostał miesiąc - stąd kolejne moje pytanie do Was - czy zamierzacie przed ślubem chodzić do solarium, na oczyszczanie skóry czy na inne zabiegi upiększające???

Ja na razie zaczynam chodzić na solarium i już widzę zmiany - na mojej skórze jest coraz mniej krostek (a miałam ich dużo na plecach) - nio i kolor skóry jest już ładniutki brązowy...

Nie wiem czy iść do kosmetyczki czy nie... i na jakie zabiegi... Sama w domu używam czasem jakiś maseczek... nio ale wiadomo, że na ten jeden szczególny dzień to można poszaleć - co proponujecie????

Czas edycji: 2008-03-13 o 19:49 Powód: post pod postem
Stary 2008-03-13, 18:19   #2605
asiulka84
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Etii Pokaż wiadomość

Ładne wiązaneczki robią na ul.Staszica i na bazarkach.Zdecydowanie odradzam Kwiatową Pasję na Żeromskiego.
a czemu nie polecasz tej kwiaciarni????

Cytat:
Wizanki
ja zastanawiam sie nad dwiema pasternakiem i nad bracmi... kiedys myslalam ze to na pewno beda bracia ale po opiniach na forum zaczelam myslec tez o pasternaku...

Cytat:
Napisane przez joasiatko Pokaż wiadomość
Do mojego ślubu pozostał miesiąc - stąd kolejne moje pytanie do Was - czy zamierzacie przed ślubem chodzić do solarium, na oczyszczanie skóry czy na inne zabiegi upiększające???

Ja na razie zaczynam chodzić na solarium i już widzę zmiany - na mojej skórze jest coraz mniej krostek (a miałam ich dużo na plecach) - nio i kolor skóry jest już ładniutki brązowy...

Nie wiem czy iść do kosmetyczki czy nie... i na jakie zabiegi... Sama w domu używam czasem jakiś maseczek... nio ale wiadomo, że na ten jeden szczególny dzień to można poszaleć - co proponujecie????
trudno cos powiedziec nie wiedzac nic o twojej cerze. jesli masz problemy z tradzikiem albo cere tlusta to mysle ze mozesz pojsc na oczyszczanie i na jakis zabieg np z kwasami AHA jesli masz cere przesuszona to na pewno warto ja odzywic zwlaszcza majac na uwadze ze bedziesz robic makijaz. nie przesadz z solarium zebys nie doprowadzila do poparzenia skory. na pare dni przed warto udac sie do zaufanej kosmetyczki na maske algowa odzywcza i witamizujaca zeby rozswietlic cere bo maski ktore robimy w domu to tak na prawde z maskami maja nie wiele wspolnego bo to tylko mocniejsze stezenia kremow lub emulsji.
na pewno warto troche zainwestowac w swoj wyglad przed tym dniem. takie jest moje zdanie
asiulka84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-13, 18:38   #2606
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

aurinko - gratulacje

joasiatko- ja tam będę chodzić na pewno na solarium miesiąc przed ślubem myślałam też o jakiś maseczkach nawilżających czy wygładzających skórę u kosmetyczki
Kalex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-13, 18:52   #2607
ula27
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kamilack80 Pokaż wiadomość
ula27----> a jak wyglada twoja suknia?? i ten kapelusz to drogi ;>
Suknia jest wąska i prosta. Ale nie mam fotki. A kapelusz kosztował 120zł. W salonach sukien ślubnych kosztowały ok 450-500zł.
ula27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-13, 19:03   #2608
agunia82
Zakorzenienie

Ja bym nie ryzykowała zabiegów kwasami na miesiąc przed, wiem że czasem skóra na takie zabiegi może reagować początkowo niezbyt dobrze (np jakimś wysypem) i dopiero po dwóch- trzech zabiegach się unormować. Jeśli już to łagodne oczyszczanie i maseczki u kosmetyczki Powinny wystarczyć żeby ładnie rozświetlić cere

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-13, 19:53   #2609
kamilack80
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ula27 Pokaż wiadomość
Suknia jest wąska i prosta. Ale nie mam fotki. A kapelusz kosztował 120zł. W salonach sukien ślubnych kosztowały ok 450-500zł.
oj, no to faktycznie roznica w cenie jest ogromna. a jesli chodzi o suknie to tak wlasnie sobie myslalam ze bedzie ona taka jak napisalas
a zapytalam bo sama dosc dlugi czas myslalam o kapeluszu, tylko niepokoilo mnie to iz taki kapelusz dodaje lat malo tego, znaczenie ma tez to jak wyglada pan mlody, konkretnie chodzi o jego wzrost i wiek, zeby nie bylo ze bedzie nizszy i do tego mlodszy

ogolnie to jestem zwolenniczka takich kapeluszy pod warunkiem jesli jest pani mlodej w nim dobrze i pasuje do calosci, ale ty pewnie bedziesz wygladac w nim "bosko" wiec nie ma obaw

joasiatko----> ja rowniez bede chciala zlapac jakis promieni slonecznych przed slubem, czy to naturalnych, czy sztucznych to juz bez znaczenia na te chwile, zobaczymy czy pogoda dopisze i oczywiscie czas pozwoli na lezakowanie na slonku , cialo opalone w sposob tzn "zdrowy" i bez przesady dodaje uroku.

a jesli chodzi o zabiegi kosmetyczne to najlepiej bedzie jak zapytasz swojej kosmetyczki czy twoja cera wymaga tych "upiekszen"

ps. a jak tam twoje samopoczucie i nastawienie ?? bo to przeciez juz tak niewiele czasu pozostalo , denerwujesz sie juz...

Czas edycji: 2008-03-13 o 20:12 Powód: post pod postem
Stary 2008-03-13, 20:41   #2610
karothka
Raczkowanie

GG do karothka

Co do zabiegów upiększających przed ślubem polecam mikrodermabrazję-świetnie oczyszcza skórę ze wszystkich zanieczyszczeń, do tego skóra wygląda na bardziej wypoczętą.Powinny ten zabieg wykonać wszystkie dziewczyny, które chodzą na solarium-opalenizna będzie równomierna i bardziej trwała, ponieważ martwe komórki są usunięte i naskórek nie złuszcza się w takim tempie.

22.08.2009-to był Ten dzień
karothka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości