|
|
#31 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Rozstanie przez wigilię - spór.
Autorka napisała, że w jego rodzinie się nie robi biesiadowania wigilijnego. Pół godziny i po sprawie. Poza tym jest wujek. Nie zostawiliby tej matki przecież w lesie, w szopie.
|
|
|
|
|
#32 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
twój chłopak to albo dzikus albo nie traktuje Cię na tyle poważnie żeby poświęcić te 2 godzinki i zrobić Tobie i Twoim rodzicom przyjemność |
|
|
|
|
|
#33 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Co mój na to? Że on mnie kocha i prosi abym uszanowała jego decyzję, że nie jesteśmy rodziną, [łzy mi się zbierają], że on się nie chce rozstawać i miał naprawdę poważne plany wobec mnie, że jakby chciał mieć zapchajdziurę to by miał i by mi nie ustępował w tylu sprawach ale na wigilię ze mną nie pojedzie i już bo nie jesteśmy rodziną. |
|
|
|
|
|
#34 |
|
Raczkowanie
|
Idealnie by było zaprosić jego z mamą do was i zrobić wspólną, skoro jego mama jest sama, a wy razem już tyle czasu, no ale jak się facet nie chce integrować z Twoją rodziną, to jest kłopot.
|
|
|
|
|
#35 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Nie rozumiem tej nowoczesnej filozofii związków pt. niczego nie wymagaj, niech facet przypadkiem nie musi rączką i nóżką przez Ciebie ruszyć, bo się przemęczy i zniechęci, niech przypadkiem nie musi się dla Ciebie nieco postarać. Wielkie poświęcenie pojechać z ukochaną (rzekomo) dziewczyną na kilka godzin na Wigilię do jej rodziny. Normalnie umrze biedaczek. ---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#36 |
|
Naczelna Nastolatka
|
w drugą stronę to autorka też by się mogła poświęcić, nie? i spędzić wigilię osobno. Korona jej z głowy nie spadnie. A te wszystkie łzy i emocjonalne reakcje możemy uznać za jakieś fochy....
|
|
#37 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jestem prawie pewna więc że i tak przyjeżdża na gotowe
|
|
|
|
|
|
#38 |
|
Zakorzenienie
|
Moim zdaniem konflikt jest wewnatrz Twojej rodziny, poniewaz ktos z krewnych naciska Cie na przyjscie z partnerem. A jak nie przyjdziesz to daja Ci odczuc, ze przyszlas solo, stad caly ten dyskomfort. A jakbys byla singielka to tez musialabys sie tlumaczyc, ze nie masz nikogo? Troche nieladnie z ich strony, nietaktowne zachowanie.
|
|
|
|
|
#39 | |
|
wańka wstańka
|
Cytat:
![]() jest więcej problemów niż to, ze facet nie jest towarzyski, nie chce się uiać co do wigilii.
|
|
|
|
#40 |
|
Zakorzenienie
|
Wg mnie to Wy obydwoje macie jakieś dziwne zwyczaje. On nie zostawi mamy na 3h, nie ma w zwyczaju spędzać świąt z dziewczyną, a u Ciebie nie ma zwyczaju się odwiedzać w pierwszy i drugi dzień świąt. Możesz mi wyjaśnić co to za zwyczaj i skąd się wziął
? Tobie rodzice zabraniają kogoś zapraszać czy o co chodzi? On jakby chciał spędzić z Tobą tą wigilię to by spędził, ale ewidentnie nie ma na to ochoty. Ja rozumiem jakbyście mieszkali 200 km od siebie albo każda rodzina robiła kolację na 17.00 na 20 osób. Tu macie idealny układ żeby być na 2 wigiliach. U mnie w domu nikt by nie miał problemu żeby o godzinę przesunąć kolację. Dziwne dla mnie to jest bardzo.
|
|
#41 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#42 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Autorko, mieszkacie razem? |
|
|
|
|
|
#43 | |
|
Naczelna Nastolatka
|
Cytat:
Ale mnie się nie podoba ta argumentacja, że on się może poświęcić bo ma muchy w nosie. No to ona też może się poświęcić chyba. Tutaj nie ma żadne z nich ani racji ani winy nie ma niczyjej. Mają zupełnie różne potrzeby i oczekiwania. I to jest problem, a nie 24 grudnia. Autorko, nie jesteście rodziną, wiesz o tym? Formalnie nie jesteście.
|
|
|
#44 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:16 ---------- My nie mieszkamy razem. |
|
|
|
|
|
#45 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jeżeli nadal Ci na nim zależy to powiedz mu, że dla Ciebie ON JEST RODZINĄ i chcesz żeby usiadł z Tobą przy wigilijnym stole. Jeżeli nadal będzie stanowisko 'nie bo nie' to możesz już zakończyć te farse . |
|
|
|
|
|
#46 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego HTC Desire 820 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#47 |
|
Konto usunięte
|
Ale Autorka chce z nim spędzić plus ze swoją rodziną. Są razem 3,5 roku, rzekomo są plany na przyszłość. To taka abstrakcja, że chciałaby, aby pan zawitał u jej rodziny na świętach, dał im się lepiej poznać również przy takiej okazji?
|
|
|
|
|
#48 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ---------- On pomaga mamie. Sprząta od 3 dni. |
|
|
|
|
|
#49 |
|
Konto usunięte
|
Jak wyżej. Świetna okazja, aby pewne rzeczy wyjaśnić do końca. Również tego mitycznego ślubu w przyszłości. Bo tak się można bujać jeszcze x lat i nadal nie wiedzieć co, gdzie, kiedy.
|
|
|
|
|
#50 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
3,5 roku, niby poważne plany (zaręczyny, dzieci, ślub), wiek postudencki i nie mieszkacie razem? Dlaczego? |
|
|
|
|
|
#51 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego HTC Desire 820 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#52 |
|
wańka wstańka
|
Jak dla mnie to robisz mu awanturę o to, że nie czujesz się pewnie w tym związku. Tak jakbyś czuła, ze to, że jeździsz do jego rodziny świadczy o twoim większym zaaangazowaniu. Poza tym, lekko rozjeżdżacie się w swoich wizjach.
|
|
|
#53 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#54 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zrozumialabym, gdybyśmy mówili o jakimś studenciaku, ale to jest 30 letni facet, gdyby traktował autorkę poważnie , to raczej by się nie wypinal na autorkę i jej rodzinę? |
|
|
|
|
|
#55 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Za to u niego są raptem 3 osoby łącznie z nim. Mieszkające drzwi w drzwi. Reszta na drugim końcu Polski albo za granicą siedzi. Ja widzę pole do pogodzenia tego i bycia na dwóch wigiliach. On tego nie widzi. ---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ---------- No jakieś śluby i dzieci. My dużo o tym rozmawiamy. Nie mieszkamy. ---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#56 |
|
Naczelna Nastolatka
|
Ale przecież on wyraźnie argumentuje, że nie chce mamy zostawić samej. To jest jego argument. Więc dlaczego jego racje mają być mnie ważne niż jej racje?
|
|
#57 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A jutro? Co normalnie robilby w wigilię u siebie w domu? Od rana siedziałby u mamy i przygotowywalby z nią posiłki? |
|
|
|
|
|
#58 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ---------- Bo jego mama nie byłaby sama cały dzień a raptem 4-5h |
||
|
|
|
|
#59 |
|
Zadomowienie
|
Ten argument ma sens tylko wtedy jezeli on cały dzień wigilijny spędza u mamy i razem przygotowywują kolację , bo taki mają zwyczaj.
|
|
|
|
|
#60 |
|
Konto usunięte
|
ja to widze inaczej niz wiekszosc
po pierwsze jesli u nich nie ma tradycji zapraszania dziewczyny na wigilie to ja napewno nie wbijalabym sie komus na chate w WIGILIE bez zaproszenia i nie bylabym zadowolona gdyby do mnie dziewczyna czy chlopak syna wpadl na wigilie bez zaproszenia zeby mi sprawic przyjemnosc po drugie rozumiem ze on ma tylko matke i chce z nia spedzic wigilie nawet jesli to jest tylko te pol godziny z wujkiem moim zdaniem jest to robienie problemu z gowna niech kazdy idzie sobie do swojej rodziny na wigilie skoro u niego sie nie zaprasza a u ciebie sie zaprasza ale koliduje z jego rodziny wigilia mi by taka wymuszona obecnosc faceta ktory czuje sie w obowiazku byc z matka w ten dzien by nie odpowiadala daj mu isc na ta wigilie u matki a spotkaj sie z nim u twojej rodziny w pierwszy dzien swiat nic chyba sie nie stanie ps.ja tez wolalabym pojsc do mojej matki jesli mialaby spedzac swieta tylko z wujkiem dlatego go rozumiem |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:16.

dogadać się z rodzicami w miejscowości L i na Wigilii w miejscowości P rzucić hasło, "to na jutro zapraszamy do nas". Zaprosić Tżta, nawet jego mamę...

? Tobie rodzice zabraniają kogoś zapraszać czy o co chodzi? On jakby chciał spędzić z Tobą tą wigilię to by spędził, ale ewidentnie nie ma na to ochoty. Ja rozumiem jakbyście mieszkali 200 km od siebie albo każda rodzina robiła kolację na 17.00 na 20 osób. Tu macie idealny układ żeby być na 2 wigiliach. U mnie w domu nikt by nie miał problemu żeby o godzinę przesunąć kolację. Dziwne dla mnie to jest bardzo.