|
|
#61 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Rozstanie przez wigilię - spór.
Cytat:
błagam... przykre to na prawdę. Dlaczego nie mieszkacie jeszcze razem? |
|
|
|
|
|
#62 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
50 km to też nie jest tak dużo żeby nie przyjechać pod wieczór np. w 1 dzień świąt i zostać do dnia następnego. Jak by mi zależało to i 250 bym przejechała dla ukochanej osoby.
|
|
|
#63 |
|
Naczelna Nastolatka
|
akurat częściowo zgadzam się z xfrida. To robienie problemu z niczego.
Poza tym uważam, że autorka i jej partner mają problemy z komunikacją w związku i dość duże rozbieżności oczekiwań i potrzeb. A pewnie jego potrzeby i argumenty i oczekiwania są głupie, tylko autorka ma monopol na godne poszanowania chcenia.
Małgorzata i spółka. Matka natura to suka. Edytowane przez zakonna Czas edycji: 2016-12-23 o 22:45 |
|
|
|
|
#64 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
(Miałam powód i argumenty)
|
|
|
|
|
|
#65 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#66 |
|
Zakorzenienie
|
Jakby faktycznie powodem byla mama, to nie gadalby tekstow o tradycjach i niebyciu rodzina. Nie chce i tyle. Ma do tego prawo. A Ty masz autorko prawo do tego, by sie buntowac.
Sa argumenty za nim i za Toba. Sytuacja nie jest jasna. Wszystko zalezy od tego, jakie kroki podejmiecie po tym wydarzeniu. Rowniez bym chciala wiedziec, dlaczego razem nie mieszkacie. Bo chlopak nie chce zostawic mamy? ![]() Wysłane z mojego HTC Desire 820 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#67 |
|
Naczelna Nastolatka
|
A proszę, autorka ma swoje wymagania i powody, a facet się dostosować musiał.
Autoreczka to nam wszystkiego nie pisze o sobie i swoim charakterku, jestem tego pewna.
|
|
#68 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego HTC Desire 820 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#69 |
|
Raczkowanie
|
[1=7623cb0b746b4d40e529fc1 23bf669aade741778_65822f0 7d8014;68915216]ja to widze inaczej niz wiekszosc
po pierwsze jesli u nich nie ma tradycji zapraszania dziewczyny na wigilie to ja napewno nie wbijalabym sie komus na chate w WIGILIE bez zaproszenia i nie bylabym zadowolona gdyby do mnie dziewczyna czy chlopak syna wpadl na wigilie bez zaproszenia zeby mi sprawic przyjemnosc po drugie rozumiem ze on ma tylko matke i chce z nia spedzic wigilie nawet jesli to jest tylko te pol godziny z wujkiem moim zdaniem jest to robienie problemu z gowna niech kazdy idzie sobie do swojej rodziny na wigilie skoro u niego sie nie zaprasza a u ciebie sie zaprasza ale koliduje z jego rodziny wigilia mi by taka wymuszona obecnosc faceta ktory czuje sie w obowiazku byc z matka w ten dzien by nie odpowiadala daj mu isc na ta wigilie u matki a spotkaj sie z nim u twojej rodziny w pierwszy dzien swiat nic chyba sie nie stanie ps.ja tez wolalabym pojsc do mojej matki jesli mialaby spedzac swieta tylko z wujkiem dlatego go rozumiem[/QUOTE] Dobrze to ja mogę nie iść do niego na wigilię. poczekam na przystanku bo i tak o 20 byśmy się widzieli jak co roku. Ja chcę tylko, żeby on przyszedł na wigilię do mnie gdzie dostałam zaproszenie, aby przyjść z nim. |
|
|
|
|
#70 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dlaczego ona ma rezygnować ze spędzenia świąt z bliskimi (ważne, celebrowane), a nie on dla którego to 30 minut i po wszystkim? |
|
|
|
|
|
#71 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#72 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#73 |
|
Naczelna Nastolatka
|
Przecież od początku jest JA, JA, JA. Ja chcę, ja czekam, na stawiam warunki, ja płaczę. Partner w tym wszystkim jawi się jako niesubordynowany dodatek do dramatów autorki.
|
|
#74 |
|
Konto usunięte
|
Skoro nie chce w wigilię mamy zostawiać, to poproś go czy w takim razie w pierwszy, czy drugi dzień świąt z tobą pojedzie. Założę się, że nie. Ale ciekawa jestem wymówki. Bo nie jesteście rodziną? A gdzie jest napisane, że tylko rodzina może się odwiedzać w święta? Skoro tak, to ty też nie powinnaś odwiedzać jego mamy. Dziwne, że ci tego nie zabronił, przecież nie należysz do rodziny . Pan używa argumentów, które działają tylko w jedną stronę, bo tak mu wygodnie. Po ślubie też coś wymyśli, aby się wymigać.
|
|
|
|
|
#75 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
On chce spędzać wspólne wigilie dopiero po ślubie. Według Ciebie to jest sygnał że nie traktuje tego związku poważnie. Ty nie chcesz zrozumieć ani dostosować się do jego "chcenia". Macie problem z komunikacją. I tym się powinnaś martwić a nie wigilią. |
|
|
|
|
|
#76 |
|
Raczkowanie
|
To trochę bardziej skomplikowane, ale nie chcę się wdawać w szczegóły. I nie chodzi tylko o mój warunek - bo warunek po ślubie to był na samym początku. Później ewoluował, że jak będę w ciąży (bo chcieliśmy przed ślubem), następnie ewaluował na chwilę, że jak skończę studia (żebym dojeżdżać nie musiała). Ale na niczym konkretnym w końcu nie stanęło.
|
|
|
|
|
#77 |
|
Zadomowienie
|
Przecież problemem nie jest tak na prawdę to, ze nie spędzą razem wigilii, tylko stosunek tego faceta do Autorki, jej rodziny, jej potrzeb i uczuć.
Jego stanowisko, to w skrócie : nie chce iść do Ciebie na wigilię, nie bo nie, nie jesteśmy rodziną, więc mnie to nie obchodzi A nie: kochanie, nie pojadę z Tobą na wigilię, bo muszę pomóc mamie przygotować wszystko itp itd, nie uda nam się tego pogodzić w czasie Przynajmniej tak to wygląda z tego co napisała autorka |
|
|
|
|
#78 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Tyle, że on nie wymaga od niej, aby rezygnowała ze świąt z bliskimi. On nie chce jechać do niej na święta i nie chce z nią spędzać świąt. I co z tego, że jego święta to "tylko pół godziny i po wszystkim"? Bo u niego wigilia jest krótka, oznacza to że on ma rezygnować z czasu z mamą i jechać do niej? Głupi argument. On mógłby spytać, mamy, czy zjedzą o 17.00 i jechać do niej na 14.00. A nie chce ani jednego, ani drugiego. No, z jej strony też padły dość sprzeczne sygnały: facet chciał się po roku oświadczać - za wcześnie, była rozmowa o mieszkaniu razem - dopiero po ślubie/ciąży. Ciężko coś konkretnego ustalić, jak druga strona tylko stawia warunki. Edytowane przez 201701151356 Czas edycji: 2016-12-23 o 22:58 |
|
|
|
|
|
#79 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#80 |
|
Naczelna Nastolatka
|
a tego co autorka robi to nie widzisz? wymuszanie tego, co ona chce. Płacze, szantaż emocjonalny, stawianie warunków. Niewinna nie jest. Jeśli już, to oboje mają za uszami w tym związku.
|
|
#81 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#82 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#83 |
|
Konto usunięte
|
Możliwe, że też bym się rozpłakała, gdyby mi facet po 3,5 roku związku, wydawałoby się, że poważnego, rzucił, że "nie, bo nie jesteśmy rodziną". Autorka nie ma wymagań z księżyca. Chce, aby facet w końcu lepiej poznał jej rodzinę. Jest ku temu okazja. Zorganizowała sprawę tak, że nadal będą mogli być u jego mamy dosyć wcześnie. Serio tego nie widzisz?
Edytowane przez 201803290936 Czas edycji: 2016-12-23 o 22:59 |
|
|
|
|
#84 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#85 |
|
Naczelna Nastolatka
|
Ale on NIE CHCE. Dlaczego jej CHCENIE ma być ważniejsze od jego NIE CHCENIA?
Tu nie ma ważniejszej potrzeby.
|
|
#86 |
|
Zakorzenienie
|
Ja bym na miejscu autorki zaakceptowala to, ze on nie chce i nie pojedzie i kminila co dalej. Ile sie mozna prosic?
|
|
|
|
#87 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#88 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#89 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Robisz na mnie wrażenie osoby "albo po mojemu albo wcale". Pytałaś chociaż kogoś z rodziny/rodziców, czy będą w domu w 1/2 dzień świąt? |
|
|
|
|
|
#90 |
|
Naczelna Nastolatka
|
no widzisz, twoja rodzina schadzek nie urządza, a on nie spędza wigilii poza domem.
jest symetria piękna. I tak jak pisałam, ty nie jesteś święta autorko. Masz jakieś widzimisię i tak ma być, bo inaczej płacz i zrywanie. On ma swoje, dokładnie na tej samej zasadzie.
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:39.

(Miałam powód i argumenty)