![]() |
#61 |
Raczkowanie
|
Dot.: Co emigrantkom w duszy gra...
zabo nie przejmuj sie a kucharzowi powiedz cos fajnego na dowidzenia
![]() ![]() dlugo bedzie myslal co powiedzialas ![]() niemcami tez sie nie przejmuj, pomysl sobie ze siedza teraz w kibelku z rozwolnieniem po tej kolacji i ze im tak dobrze ![]() (mam nadzieje ze troche ci lepiej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() hehehe, usmialam sie z wizji niemcow z rozwolnieniem, od lzej na duszy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Raczkowanie
|
no widzisz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Zadomowienie
|
W ten weekend odbedzie sie Taste of Polonia. Moj luby juz zapowiedzial, ze idziemy.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Rozeznanie
|
Dlugi weekend sie szykuje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() W sobote powrot do Slowenii, po powrocie praca praca praca (tlumaczenia) i byle do przyszlego tygodnia i soboty, kiedy to LECE DO POLSKI! ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#68 |
Zadomowienie
|
Ech, ogladam sobie CNN itp. i az cos mi sie robi gdy ogladam zdjecia z Nowego Orleanu. Takie pikene miasto, biedni ci ludzie.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#70 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tez ostani sobie myslalam jakby to bylo fajnie sie przeprowadzic do Nowego Orleanu....... A ja dzisiaj siedze sama TZ polecial do Cleveland,ale cisza w domu... |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#72 |
Zakorzenienie
|
Wspolczuje mieszkancom Nowego Orleanu i terenow dotknietych kleska
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#74 |
Zakorzenienie
|
a ja wreszcie wprowadzona do akademika
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Mi sie zajecia zaczynaja w czwartek, a bede chodzic na 3 przedmioty - we wtorki, czwartki i ... soboty. Ale nie ma wyjscia z tymi sobotami, bo inaczej pozostaje mi albo jezdzenie na odlegly kampus, albo dodatkowy semestr. To juz wole wstac rano w sobote... Aha, musze kupic w sumie 5 ksiazek, neich to szlag. Uzywane oczywiscie, bo wiecej nie dam... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#76 |
Wtajemniczenie
|
podreczniki tutaj sa strasznie drogie.. nawet te uzywane!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 |
Raczkowanie
|
dziewczyny czy zdaza wam sie ze czujecie sie zupelnie bezuzyteczne????ja wlasnie tak sie teraz czuje...siedze w domu, nie ma nic do robotya nawet ja jest to sie tylka podniesc nie chce, cholipa praca tylko 3 dni w tygodniu...jak ja bym chciala tego ruchliwego zajetego zycia jak w polsce, pracy 8 godzin dziennie,niezaleznosci... ehhh juz niewiem co mam o sobie myslec, nie lubie siebie takiej, az mnie plecy bola od lezenia na kanapie
![]() juz nie moge sie doczekac przeprowadzki...nawet nie potrafie sie cieszyc ze dostalam tymczasowa zielona karte tylko martwie sie czy napewno przysla na dobry adres albo moje nazwisko... jesli zdaza sie wam taki dzien...macie na to jakis sposob? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
Rozeznanie
|
Monis - Ja tez sie tak czasem czuje, ale z innych powodow- ograniczen spowodowanych tym ze jestem obcokrajowcem. No ale niewazne.
A jak poszedl interview, pisalas juz o tym? Strasznie jestem ciekawa jak to wygladalo. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#80 |
Raczkowanie
|
hmmm....poszedl gladko...antek sie bardzo denerwowal a oni wezwali nas ostatnich(godzine po czasie) facet spytal sie gdzie mieszkamy, czy to nasze pierwsze malzenstwo, czy mamy dzieci, spojrzal w zdjecia slubne i powiedzial ze za kilka tygodni powinnismy dostac tymczasowa zielona karte(no i jeszcze musielismy umowic sie na spotkanie w emigracji po kolejne odciski i zdjecie)
z tym ze troche namieszal bo ja sie go spytalam jak to wyglada ze zmiana nazwiska, bo chcialabym zmienic na meza ale boje sie ze w dokumentach namieszaja a on na to skreslil moje nazwisko i napisal anthoniego i mowi ze to wystarczy...wyszlismy z budynku a ja mysle...przeciez on tak nie moze bo teraz w paszporcie mam swoje a na karcie bedzie meza, wiec spowrotem do niego, nie moglismy go znalesc ale jego kolega powiedzial ze sie tym zajmie i ze zmieni spowrotem i potem powiedzial ze juz mu wiadomosc przekazal i ze niby wszystko bedzie ok a ja sie teraz martwie zeby czasem anthoniego nazwiska nie wpisali na karcie bo wtedy dupa wolowa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz jestem w szkole nadprogramowy rok ![]() ![]() magda, jakie zajecia bierzesz, wszystkie zwiazane z marketingiem? ja dzis mialam pierwsze zajecia i dowiedzialam sie, ze moja pierwsza ksiazka bedzie kosztowala okolo 170$ ![]() Edytowane przez vanilla_sky Czas edycji: 2006-02-05 o 09:29 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
Raczkowanie
|
hehhe...mall powiadasz?czyli wydawanie wiecej kasy
![]() wzielam sie do kupy, prysznic, maseczka...tycke pomogly posprzatam pozadnie mieszkanie, wyproznie lodowke ze starego jedzonka i bede czekala na kochanie zeby jechac na zakupy spozywcze...i jeszcze mam nadzieje na sushi...jakos poprawia mi nastroj ![]() musze dzis troche pojezdzic zeby sie przygotowac na prawko...mysle jeszcze o zamowieniu gdzies ksiazki czy cd do zaawansowanego angielskiego(nie mam pojecia gdzie) wiecie?szkoda ze nie ma mozliwosci wyjscia sobie, pochodzenia po miescie, spotkania znajomych na ulicy, wysokczenia do ulubionej kafejki na lody...nie ma jak to Poznan ![]() dupkowate za przeproszeniem jest to miasto...juz nie moge sie doczekac przeprowadzki i posiadania wokol siebie chociaz rodziny antka, pieska... nie lubie samej siebie, nie takiej...brakuje mi tej energicznej Moniki ktora wychodzi z domu o 8 rano a wraca o polnocy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#84 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czasami robie sobie makijaze zeby sie odprezyc albo ide na zakupy,no ale ilez mozna zakupy robic? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakbym czytala o sobie,wszytko kropka w kropke sie zgadza,dobrze ze chociaz mam psy bo bez nich to bym zglupiala z samotnosci....... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#88 |
Raczkowanie
|
ojjj takkk...telefon do znajomej, tramwaj i juz siedzialo sie u niej na kawie albo winku grzanym
![]() poszlo sie na spacerek, usiadlo kolo fontanny, pomoczylo stopki ![]() ![]() czarny elfiku-zazdroszcze i pieskow, chociaz jakos szybciej czas leci, spacer itd...to okropne ale przez takie zycie chyba szybciej chce miec dziecko,przynajmniej bede komus potrzebna, pomoge, bede miala powod zeby byc z siebie zadowolona dajac takiemu malenstwi=u zycie i opiekowac sie nim jak najlepiej potrafie... tak tylko mysle...bo ta naprawde powiekszenie rodziny planujemy bardziej na przyszly rok ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 |
Zadomowienie
|
Oj dziewczyny, Wy musicie byc na jakims strasznym zadupiu - nie ma to jak miasto. U mnie jest gdzie pospacerowac, mozna sie kolejka przejechac (po czesci jest typowym metrem pod ziemia, po czesci nad ziemia, skad mozna podziwiac architekture budynkow), jest pelno parkow (w tym piekny Millenium, czyli "rynek") i masa rzeczy do zrobienia. Dlatego tez wolami mnie z mezusiem nie wyciagna na, piekne coprawda, lecz nudnawe, przedmiescia.
Vanilla - zycze owocnego roku i szybkiego dyplomiku! Ja na undergrad tez bylam na stanowej uczelni i bardzo sobie chwalilam. Teraz jestem na prywatnej, ale nie kierowalam sie tym czy prywatna czy pantswowa, lecz oferta, ktora by mi najbardziej odpowiadala. Studiuje Zintegrowana Komunikacje Marketingowa, a to oznacza, ze mam owszem zajecia z marketingu, ale rowniez z reklamy, public relations, komunikacji wizualnej, etyki, badan rynkowych itp. itd. Jest to bardzo zroznicowany program i m.in. dlatego go lubie. ![]() A z czego masz stopien associate (rozumiem, ze masz po community college)? Kupilam dzisiaj 5 ksiazek i zaplacilam $200. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 |
Wtajemniczenie
|
a ja dzisiaj tez wydalam ponad $250 na materialy do szkoly.. tzn. nie na ksiazki ale na wszystko co zazyczyli sobie nauczyciele w art klasach.. naprawde kupa kasy idzie na takie ******ly.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:12.