Dzieciaczki Wiosna-Lato 2006 :-) - Strona 73 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-03-13, 22:42   #2161
monka23
Zakorzenienie

Dot.: Dzieciaczki Wiosna-Lato 2006 :-)

Edycia to kup jej rowerek i wsio .Jest taka sytuacja jaka jest Mala ma 3 latka i do rowerka mozesz dokupic za 50 zloty jakas pamiatke chrztu
monka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-13, 22:47   #2162
edytcia
Zakorzenienie

monka o kurde niezly pomysl zobaczymy co i jak bedzie, to sie siosry zapytam czy chca, bo oni narazie wbloku mieszkaja, ale juz buduja dom
edytcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-13, 22:50   #2163
MONIKA1850
Zakorzenienie

GG do MONIKA1850 Send a message via Skype™ to MONIKA1850

Ale te ramki sa super nie?nawet tanie
MONIKA1850 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-13, 22:53   #2164
edytcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MONIKA1850 Pokaż wiadomość
Ale te ramki sa super nie?nawet tanie

Monia nawet tanie, znaczy ze tanie, czy ze o kurde drogie. Bo mnie to zmyla
Stary 2008-03-13, 22:54   #2165
monka23
Zakorzenienie

Edycia i masz z glowy takie rowerki nie sa drobie bedzie mala miala na kilka lat A bez sensu kupowac prezent na tzw przyszlosc Ramke dokupisz czy cos w tym stylu A mala bedzie z rowerka zadowolona

Ale mam lenia niechce mi sie juz tego robic
Stary 2008-03-13, 22:57   #2166
MONIKA1850
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez edytcia Pokaż wiadomość
Monia nawet tanie, znaczy ze tanie, czy ze o kurde drogie. Bo mnie to zmyla

Alez te ikonki mylachodzi mi ze sa bardzo tanie jak na jakosc wykonania z tego co widze na fotkach
Stary 2008-03-13, 23:01   #2167
edytcia
Zakorzenienie

Oki to juz wszytko wiem, rowerek bylby najlepszym prezentem Zobacze co tz powie no i zobaczymy kiedy w ogole to mialo by byc i jeszcze co powie siostra

Dziewczynki ide sie myc, bo jutro musze wstac wczejniej. Jeszcze tu zajrze za chwile.
Stary 2008-03-13, 23:02   #2168
zancia03
Rozeznanie

Monka ma rację, rowerek byłby dobrym prezentem. A tak swoją drogą to moja siostra też myślała i myśli nad adopcją. Narazie to wszyscy się cieszymy bo zaszła w ciąże i jest w 8tyg
Myślę, że to jest ciężka decyzja zaadoptowanie dziecka, co Wy o tym myślicie??
zancia03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-13, 23:07   #2169
monka23
Zakorzenienie

Ja mysle ze mnie plecy bola i przydalby mi sie masaz i masazysta

Zancia gratulacje dla siostry Z ta adopcja to jest tak tzeba byc na 100 % pewny ze bedzie sie kochac to dziecko taka sama miloscia jak wlasne Dzieci czuja takie cos Jezeli ktos nie jest gotowy i pewny to niepotrzebnie sie za adopcje brac Bo jedyna pokrzywdzona osoba bedzie wlasnie ten dzieciak A juz wystarczajaco dostal po dupie od zycia zeby przezywac jakies nowe rozczarowania Ja nie mysle o adopcji narazie moze kiedys cos sie stanie ze pomysle albo bedzie taka sytuacja ze zaadoptuje dzieciaka Nigdy nic nie wiadomo co zycie da albo zabierze

Edycia a czemu rano musisz wstac? na te badania? Ja dzis kupilam pojemniki na siki haha i jak sie skleje z ranca to idziemy z dzidkiem a i oczywiscie jak mi nasika do pojemnika i kupsztalka szczeli
Stary 2008-03-13, 23:09   #2170
edytcia
Zakorzenienie

zancia dla mnie to jest o tyle ciezka decyzja, ze musialabym miec kaske, zeby adoptowac
Siostra juz adoptowala drugie i jest super i super sie zgrali, nie widac ze to nie biologiczne dzieci.

monka jutro wybieram sie na zakupy, a moge tylko z rana, zebym sama sobie jechala, bo mama mi zostanie z Zosia. A chcepokupic pare rzeczy, moze nie bedzie szalu. Nie palme musze Zosi kupic na niedziele i chce cos do koszyczka kupic i jeszczemoze do spowiedzi bym poszla, zobaczymy jak sie sytuacjia rozwinie
Stary 2008-03-13, 23:14   #2171
monka23
Zakorzenienie

Edycia jak juz tak kupujesz to kup mi dwa jajca albo cos innego wazne zeby bylo coshaha .Czemu z mala nie bujasz na zakupy? Ja z dzidkiem tutaj to nontoper bo nie mam opcji niani w menu haha Malego na czteroturbo kolowiec siadam i smigamy jak rakiety hehe .A co do koszyka chcesz kupic ? jajca wkladasz sol kielbase itd hehe ja malemu jeszcze wsadzie jajko niespodzianke bo uwielbia a za kielbase beda robic lentylki haha
Stary 2008-03-13, 23:22   #2172
edytcia
Zakorzenienie

monka ja zazwyczaj z Zosia chodze na zakupy, ale dzis byla taka pogoda, ze masakra, na zmiane snieg, deszcz, lekki grad, slonce no i u nas ciagle jeszcze mocno wieje. A chcialabym zebysmy w swieta mogli sie ruszyc wszyscy razem gdzies, zeby ja chorobsko niedopadlo.
To jakie te jaja chcesz?
Stary 2008-03-13, 23:29   #2173
monka23
Zakorzenienie

Edycia tak zazartowalam czemu malej nie bierzesz Tez czasem jak mam okazje to sama wyskakuje zeby szybko cos kupic zalatwic Jajca stu procentowa zawartosc jajca w jajku haha o takie chce hehe

Sniezynka nam chyba padla i sklejaja jej teraz wszystkie kosci hehe

Doridee pewnie zasnela z Aluska

Wiecie co ostatnio Lucky pisala ze jej Maxsiu bije sie po glowie i moj dzidek teznormalnie liscie sobie sprzedaje Mam nadzieje ze mu to minie .

I dzisiaj zjadl kilka klusek slaskich haha

Co robicie na swieta jakie dania?

Ide spac Milego ...... bo ja tylko pospac moge hehe
Stary 2008-03-13, 23:33   #2174
edytcia
Zakorzenienie

Ja uciekam spac, papa Do jutra dziewczyny.

No i teraz pewnie Doridee zamierza wlaczyc kompa

Pa
Stary 2008-03-13, 23:43   #2175
zancia03
Rozeznanie

To dobranoc tym które się już kładą, śpijcie dobrze

Monka ja w lany poniedziałek przylauje do Polski więc zjem to co moja mama przygotuje Oskar narazie się nie biję hehe ale jak się wnierwia to odrazu kładze się na podlogę, w domu, sklepie, na podwórku
Stary 2008-03-14, 09:23   #2176
Doridee
Zakorzenienie

GG do Doridee

Hallo, no zasnęłam z Alutką Po 21.00 wstałam, umyłam sie i o 22.00 poszłam już spać Nie wiem co sie ze mną dzieje
Co do spania Ali to.... ok. 20.00 idzie jeść kaszę (ciagle z butli niestety), potem dopiero idziemy się myć lub kąpać, zawsze myję jej zęby przed spaniem a Wy???? Lubia to wasze dzieciaki bo Aluta nie bardzo ale nie odpuszczam Na punkcie zębów też mam fioła Między innym dlatego odstawiłam tak szybko smoka bo boję sie o zgryz I tak moze mieć krzywe bo Andrzej ma
Ala zazwyczaj zasypia ok. 21.00 ale jest OK bo śpi często do 8.00.
Niestety musimy ja usypiać, ale pogadamy jak odstawicie smoczki i pieluszki, haha Jak Ala ciagnęła smoka to też sama zasypiała w łóżeczku Ech, stare czasy

U nas też pogoda beznadziejna, non stop od wczoraj pada deszcz
Stary 2008-03-14, 09:52   #2177
Sniezynka21
Zakorzenienie

Jestem i ja Padlam wczoraj, jak kawka A dzisiaj znowu nie moglam sie dostac na Wizazyk.
A teraz musze Olivii naszykowac jedzenie, bo dopiero wstala !! I jade do pracy na 14.00, wiec bede szybciej w domku ok 17.00

Milego dnia...
Sniezynka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-14, 10:02   #2178
monka23
Zakorzenienie

Witka

Zancia to uwazaj na lotnisku zeby nikt cie nie oblal a na ile przylatujesz?Moj zaczol bic sie tak od tyg ciekawe kiedy mu to przejdzie

Doridee pewnie to przesilenie wiosenne Ja tez padam szybko spac jak po poludniu z malym nie pojde w kimono.Smoczka jeszcze nie oduczam ale w najblizesz przyszlosci napewno Co do zgryzu to mam nadzieje ze malemu sie uda i nie bedzie mial Bo tylko w czasie zasypiania go ma a potem wypluwa tazke nie ma przegiecia Pozatym mamy teraz takie czasy ze jak dziecko ma krzywy zgryz to aparacik i potem wraca wszystko do normy Wiec nie panikuje ale bylo by superasnie jakbysmy tego unikneli Z pielucha nigdy nie spal

Sniezynka daj sobie moze troszke loozu bo sie wykonczysz .

Moj dzidek znowu wstal o 6 tragedia Nie wstalam z lozka moja mam do 8 z nim siedziala poszla do pracy i mnie budzili.
Stary 2008-03-14, 10:48   #2179
MONIKA1850
Zakorzenienie

Hej

Wkurzaja mnie te reklamy ani posta nie idzie napisac

Doridee z moich dzieci tylko Weronika najstarsza by;la przyzwyczajona do usypianiaale sama do tego doprowadzilam i od tamtego czasu postanowilam wiecej taka durna nie bycsama bralam ja do lozka bo tz byl wtedy w wojsku a mnie samej w lozku smutno bylo wiec mala bralam,juz raz o tym pisalamspala potem z nami do 4 lat
Ale juz Bartek i Daria zasypiali samimala co prawda z pieluszka bo to jej najlepsza przytulanka i smoczkiem ae i na niego przyjdzie czas

U nas z nocnikiem nie tak dobrze jak na poczatku,Daria nie wola sama ,musze ja sadzac co jakis czas to zrobi,nieraz sie zapomni to robi w majty

W niedzielke jedziemy do mamymusimy obgadac co ze swietamiuwielbi am swieta-pamietacie nie tak dawno pisalysmy co robimy na wigilie a teraz juz wielkanocczas leci jak niewiem

Zaraz lece robic zupe owocowa,dzieci ja uwielbiajaja tez

Jutro a raczej juz dzis w nocy bede sama bo tz o 2.00 w nocy jedzie w trase i zjedzie dopiero w niedziele nad ranem
Stary 2008-03-14, 11:14   #2180
Doridee
Zakorzenienie

GG do Doridee

Monika jak Ala spała ze smokiem i pieluchą to też nie było problemów ale o tym też już pisałam

Laski ponawiam pytanie - jak u Was wyglada mycie zębów?? Jak długo myjecie, kiedy, ile razy dziennie?? No chyba ze nie myjecie
Stary 2008-03-14, 11:21   #2181
zancia03
Rozeznanie

witajcie

Doridee myjemy, myjemy zawsze po wieczornej i porannej kaszce. Myjemy od pierwszych ząbków czyli już około roku. Na początku bardzo mu się to podobało, teraz jest coraz gorzej, ale nie poddajemy się i myjemy czasmi nawet na siłę.

Monka dobra będę uważała ale dla małego kupiłabym takie jajko które pryska i może na dzien dobry dziadków by oblał...hehe Przylatuję na około miesiąc, zapisałam się na kurs groomerski (pielęgnacja i syrzyżenie piesków) w Krakowie i tam spędzę 2 tyg.

Edytowane przez zancia03
Czas edycji: 2008-03-14 o 11:35 Powód: literówki
Stary 2008-03-14, 11:26   #2182
zancia03
Rozeznanie

Zapomniałam napisać, że nie poszliśmy na spotkanie z dziećmi Oskar wstał z gorączką i miał 38°C podałam mu Nurofen i teraz jest już ok, ale nie wiem czemu i skąd mu sie to wzięło. A tak się cieszyłam z tego spotkania no nic poczekamy i w poniedziałek pójdziemy
Stary 2008-03-14, 11:41   #2183
monka23
Zakorzenienie

Doridee mny tez myjemy dalej nie przerwalismy Czasem nie umyjemy bo cos tam ale ogulnie jest to u nas normalna rzecz Malemu ja myje Mama szczoteczke elektryczna ze spidermanem i jakos szorujemy Sa dni ze mu pomyje a sa dni ze to trwa sekunde Nie ma co od takich dzieci wymagac dyscypliny w myciu zebow Ja tez mam fiola na punkcie zebo Moje mi sie strasznie nie podobaja i chce zeby maly mial zdrowe bialutkie zabki

Monika ja pamietam jak korka wodna robilam uszka na boze narodzenie jak sie meczylam nad nimi i polowe farszu lyzeczka zjadlam a tu juz siwieta wielkanocne i nie ma takiej babraniny sto jajek ugotuje i wsio haha

Zancia a co to malemu sie stalo? moze zabek albo go cos bierze Kij tam ze spotkaniem nadrobicie A masz tam duzo kolezanek pl a jak z angielkami Co cie wzielo na taki kurs
Stary 2008-03-14, 11:53   #2184
zancia03
Rozeznanie

Monka właśnie nie wiem co mu się stało, bo teraz jest już ok, kiełki juz mu wyszły i nie gorączkował przy tym, a na piątki to chyba trzeba jeszcze troche poczekać Jeżeli chodzi o te spotkania to w środe było sześcioro Polskich dzieci w tym 2 moje koleżanki i my. Z Angielkami nie rozmawiałam Na kurs namówila mnie moja siostra, ona jest w tym zawodzie juz pare lat i twierdzi że jest opłacalny i takie tam... więc co mi szkodzi spróbować
Stary 2008-03-14, 12:02   #2185
Doridee
Zakorzenienie

GG do Doridee

To widzę z tym myciem wszędzie podobnie, Ala nie lubi jak ja jej myję więc trwa to tylko chwilę Ale sama mogłaby ssać tą szczoteczkę pół dnia Chodzi tu też o nawyk, ze zawsze przed spaniem jest szczotkowanie zębów i później nie ma juz jedzenia i picia niczego prócz wody Może trudno w to uwierzyć ale jestem zszokowana jak wiele ludzi o to nie dba, przed snem lub nawet w nocy jedzą słodycze Wydaje mi sie, ze nikt ich po prostu nie nauczył właściwej higieny Albo maja to gdzieś Aa, nieważne

U nas świeta tez na spokojnie Nigdzie nie jedziemy, pewnie podjadę z Alutka do mojej mamy

Żancia no kurs ciekawy U nas chyba mało popularny?? Choć pewnie to juz sie zmienia. W Anglii pewnie jest wiecej chętnych?
Może to jednak od ząbków ta gorączka?
Stary 2008-03-14, 13:01   #2186
zancia03
Rozeznanie

Doridee coraz więcej jest chętnych i w Polsce. Moja siostra miała swój salon otwarty w Ełku, około 60 tyś mieszkańców. I naprawdę chętnych było mnóstwo miała dziennie 3 psy do zrobienia. Po jej wyjeździe pół roku jeszcze dzwonili żeby umówic się na strzyżenie Mam nadzieję, że to nic powaznego ale na wszelki wypadek podam jeszcze Nurofen.

Ale ślicznie u nas sloneczko świeci
Stary 2008-03-14, 14:30   #2187
edytcia
Zakorzenienie

Doridee mozemy pogadac juz zosia juz 3 dni bez smoka, slicznie zasypia. Tyle tylko, ze wieczorem do spania wlaczam jej kolysanki-utulanki Turnaua i Umer. Nic nie pisalam, zeby nie zapeszyc, a stalo sie to tak po prostu, raz nie dalam jej smoka, tylko po kapieli jak sie ubieralysmy, to juz muzyczka szla i przy okazji ubierania bylo przytulanie, no i zasypia bez smoka, nawet od tych kilku dni nie wspomniala o nim
Nas wieczrony rytual: ok. 20tej wlaczam te piosenki i sie rozbieramy, potem kapiel, ubieranie, robimy mleko (z kaszka), potem mycie zebow, buzi mamie i tacie i do spania.
Zeby myjemy dwa razy dziennie, zazwyczaj po jedzeniu, a przed spaniem w poludnie i przed spaniem nocnym.

Monika jak robisz zupe owocowa? Daj przepis mamusko
Odpoczniesz od tz-ta troszke, bediesz miala czas na tylko swoje sprawy.

zancia moze jednak to od zebow, Zosi ida wlasnie dwie piatki
ciekawy ten kurs.

Zosia wczoraj i dzis zrobila do nocnika kupe No i sika tez do nocnika, tyle tylko, ze nie wola, a ja ja sadzam co jakis czas. Ale i tak sie ciesze.
Stary 2008-03-14, 14:33   #2188
magdawikp
Wtajemniczenie

GG do magdawikp Send a message via Skype™ to magdawikp

Edytcia no to gratuluję braku smoka my juz jesteśmy 10 dni bez dziś 11 i jest OK ale jak wołała to jej otwarcie mówiłam - smoczek był brzytki brudny i taki beeeeee i mama wyrzuciła go do śmieci - i jakoś poszło
magdawikp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-14, 14:38   #2189
monka23
Zakorzenienie

Doridee bo to jest tak , ja tak mysle jezeli ktos nie zostal nauczony higieny chodzi mi o mycie regularne zebow to nie nauczy dziecka Jest tak napewno w wiekszosci wypadkow Moja mam nas pilnowala ale jak sie ma 7 czy 11 lat to podchodzi sie do tego z olewka Tez spotykam sie z takim podejsciem o ktorym mowisz Nie ma o tym myslec Bedzie widac w przyszlosci kto dbal a kto nie Ja tez bardziej malego ucze tego nawyku ktory ma byc poprostu normalna czynnoscia tak jka mycie kapanie czy wizyta w toalecia Dzieciaki nasze sa za male zeby to zrozumiec do konca ale czym skorupka za mlodu ...... wiecie o co chodzi. Jak moj dzidek bedzie wiekszy bardziej opanowany to wprowadze nici dentystyczne a potem plukanie jamy ustnej Ale to jeszcze troche zleci zanim do tego dorsnie

Zancia ja pare dni temu pisalam ze moj dzidek mial ponad 39 stopni a potem nastepnego dnia spadlo mu do 28 i w koncu calkowicie zeszlo I tez bij mnie nie wiem co to byloDawalam syropy na zbicie i przedzlo Oby u was tez tak poszlo

Edycia porobilas zakupy? ja nie bylam z malym na badaniach mam zamiar w poniedzialek isc No musze w koncu Pozatym mi kupsztala z rana nie zrobil

Sniezynka a ty co?

Monika jak tam zupa ? jak ja robisz? Kieys chyba pisalas

Ja po 16 bujam do Opola lo matko len taki ze juz bym chciala miec to za soba i caly ten weekend

No to mi sie wbila w post Edycia z Magda hahah wy wpychaczki jedne hehe
Stary 2008-03-14, 14:44   #2190
edytcia
Zakorzenienie

magda no i super, poszlo i zalatwione juz na dobre. Ja narazie w domu wprowadzilam zakaz pytania Zosi gdzie ma smoka, zeby sie jej nie odwidzialo

monka no porobilam zakupy i przelecialam po miescie fajnie masz polezysz troche w tym spa i odpoczniesz
jakie wpychaczki? hm?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości