![]() |
#481 | |
Przyczajenie
|
Dot.: Polecamy - odradzamy :)
Cytat:
ja goraco polecam bephanten na pupcie i sutki mam karmiacych i rewelacja okazal sie recynie robionz krem z apteki nazwa nie do odczytania koszt pudelka 5 zl rozek usztywniany do dzis w uzyciu bujaczek z zamocowanym palakiem z zabawkami ![]() odezwe sie jeszcze jak sobie cos przypomne... Edytowane przez mamajulki Czas edycji: 2008-03-10 o 21:22 Powód: niepoprawnz tekst |
|
![]() ![]() |
![]() |
#482 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#483 |
Zadomowienie
|
Więcej o chustach m.in. na www.chusty.info
Bo w tym wyszukiwaniu na allegro znalazły się też mało wygodne torby do noszenia |
![]() ![]() |
![]() |
#484 |
Rozeznanie
|
Świetny ten wątek. Dziewczyny, super ze dzielicie sie swoimi spostrzezeniami. Takie rady są bezcenne.
#485 |
Raczkowanie
|
Jeśli chodzi o chusty, polecam stronę www.chustomania.pl. W ogóle polecam chusty, synka nosiłam czasami, ale przy następnym dziecku z pewnością częściej będę jej używać.
|
![]() ![]() |
![]() |
#486 |
Zadomowienie
|
Adriana, nie podawałam tego adresu, żeby nie wskazywać konkretnego sprzedawcy. Ale rzeczywiście jest tam dużo informacji dlaczego, jak i w czym nosić. No i pokazane są wiązania.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#487 |
Raczkowanie
|
AAtena, a Ty korzystasz z chusty? Jeśli tak, to z jakiej (chodzi mi o rodzaj, nie o firmę
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#488 |
Zakorzenienie
|
na tej stronie wszystkiego się dowiesz kółkowe są lepsze dla starszych wiązane lub kieszonka dla maluszków
![]() ![]()
![]() |
#489 |
Zadomowienie
|
Tak, korzystam. Mam dwie długie wiązane (tkane). Moja córka ma już prawie 10 m-cy i myślę żeby dokupić jeszcze Mei Tai. Zaczęłam ją nosić jak miała prawie 4,5m-ca, więc elastycznymi się nie interesowałam
|
![]() ![]() |
![]() |
#490 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny, przeczytałam cały wątek. SUPER
Czy któraś z Was mogłaby mi napisać jakie rzeczy należy zabrać ze soba do szpitala. Chodzi mi o majtki, podkłady i inne tym podobne.....
#491 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Podpaski Bella - szt 2 , potem mogą byc zwykłe z tych większych http://www.allegro.pl/item321377934_...dowe_10sz.html Wkładki do biustonosza laktacyjne Tantum Rosa Nie wiem co jeszcze... ja wezmę napewno herbatkę z kopru włoskiego do picia, dla siebie, bo na oddziale tylko czarną mieli i jakis kompot Dla dziecka: 2 komplety ubranek (reszte przywiezie ci mąż w takcie pobytu, nie ma co wieźć całej szafy odrazu) Papmersy mogą byc Happy, mają takie wycięcie na pępek, husteczki do pupy. Dowiedz się w szpitalu czy trzeba miec własne kosmetyki dla dziecka czy nie. W razie co kup butelkę Oilatum. Smoczek Aparat fotograficzny ![]() Jeszcze tu poczytaj http://www.forum.e-mama.pl/viewtopic.php?t=1599 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#492 |
Rozeznanie
|
[1=1d36bece409c03b7a589597 7e3eaa07c69f6d3f6_6423717 1b1711;6880641]Podkłady Seni - 1opakowanie , mozna kupic 2 bo różnie to bywa... jednej leje się bardziej drugiej mniej. Jak nie wykorzystasz to będziesz miała dla malucha do przewijania, leżenia z gołą pupą.
Podpaski Bella - szt 2 , potem mogą byc zwykłe z tych większych http://www.allegro.pl/item321377934_...dowe_10sz.html Wkładki do biustonosza laktacyjne Tantum Rosa Nie wiem co jeszcze... ja wezmę napewno herbatkę z kopru włoskiego do picia, dla siebie, bo na oddziale tylko czarną mieli i jakis kompot Dla dziecka: 2 komplety ubranek (reszte przywiezie ci mąż w takcie pobytu, nie ma co wieźć całej szafy odrazu) Papmersy mogą byc Happy, mają takie wycięcie na pępek, husteczki do pupy. Dowiedz się w szpitalu czy trzeba miec własne kosmetyki dla dziecka czy nie. W razie co kup butelkę Oilatum. Smoczek Aparat fotograficzny ![]() Jeszcze tu poczytaj http://www.forum.e-mama.pl/viewtopic.php?t=1599[/quote] Dziękuiję serdecznie ![]()
#493 |
Zakorzenienie
|
[1=1d36bece409c03b7a589597 7e3eaa07c69f6d3f6_6423717 1b1711;6880641]Podkłady Seni - 1opakowanie , mozna kupic 2 bo różnie to bywa... jednej leje się bardziej drugiej mniej. Jak nie wykorzystasz to będziesz miała dla malucha do przewijania, leżenia z gołą pupą.
Podpaski Bella - szt 2 , potem mogą byc zwykłe z tych większych http://www.allegro.pl/item321377934_...dowe_10sz.html Wkładki do biustonosza laktacyjne Tantum Rosa Nie wiem co jeszcze... ja wezmę napewno herbatkę z kopru włoskiego do picia, dla siebie, bo na oddziale tylko czarną mieli i jakis kompot Dla dziecka: 2 komplety ubranek (reszte przywiezie ci mąż w takcie pobytu, nie ma co wieźć całej szafy odrazu) Papmersy mogą byc Happy, mają takie wycięcie na pępek, husteczki do pupy. Dowiedz się w szpitalu czy trzeba miec własne kosmetyki dla dziecka czy nie. W razie co kup butelkę Oilatum. Smoczek Aparat fotograficzny ![]() Jeszcze tu poczytaj http://www.forum.e-mama.pl/viewtopic.php?t=1599[/quote] -majtki - takie siatkowe (teoretycznie wielorazowe, ja traktowałam jako jednorazówki) -woda mineralna - mi po porodzie straszecznie chciało się pić przez cały dzień -sztućce |
![]() ![]() |
![]() |
#494 |
Zadomowienie
|
U nas wszystkie (chyba) dzieci były w szpitalnych ubrankach. Pieluchy jednorazowe (Happy) i kosmetyki też były dostępne. Jedynie z rzeczy dla dziecka chusteczki do pupy musiałam mieć
|
![]() ![]() |
![]() |
#495 |
Zakorzenienie
|
U mnie dla dzieci ubranka dawali ( i lepiej było nie ubierać w swoje, bo jak wracało z kąpania to ubranka lądowały we wspólnym praniu), ale pieluchy, chusteczki i puder czy krem - to już we własnym zakresie
|
![]() ![]() |
![]() |
#496 |
Konto usunięte
|
u nas było wszystko dostępne, ale na drugi dzien dałam swoje ubranka, pampki Happy, husteczki i wodę dostałam w Skarbie Malucha w szpitalu.
Zresztą położne pytały o obranka, kosmetyki czy ma się swoje, jak nie to nie było problemu. O rzeczach typu klapki pod prysznic czy szlafrok nie piszę, bo pewne rzeczy trzeba zabrac ze soba idąc do każdego szpitala, nie tylko na porodówkę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#497 |
BAN stały
|
ja małego jak urodziłam ubierałam w swoje ubranka tak samo i ja nie dostałam koszuli szpitalnej ale ja nie uważam tego za coś złego w sumie tak wolałam. a polecam baardzo dla mam które mają małe mieszkanko tak jak ja i jak będą kąpać maleństwo w łazience przewijak pompowany z IKEA ,http://www.allegro.pl/item326905444_...ania_ikea.html idealny na pralkę! dla mnie super sprawa.
|
![]() ![]() |
![]() |
#498 |
Zakorzenienie
|
trzeba sie dowiedzieć jak podchodzi do tego Twój szpital u mnie dawali dosłownie wszystko
![]() ![]() ![]() i na 100% zabierz tantum rosa ![]()
![]() |
#499 |
BAN stały
|
fakt tamtum rosa bardzo potrzebne i mogę podpowiedzieć, ja sobie rozrabiałam w takiej buteleczce z dziubkiem np. po nałęczowiance 0,7 i wyło mi zdecydowanie wygodniej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#500 |
Zakorzenienie
|
dokładnie ja miałam kubeczek i w tym rozrabiałam łatwo się aplikowało w obolałe miejsca
![]()
![]() |
#501 |
Wtajemniczenie
|
Super watek !
Mam pytanie czy to tantum rosa, to jest lek czy plyn do higieny intymnej ? Bo nie wiem czy jedno z tych dwoch wystarczy czy lepiej miec dwa ? No i jaka koszule do szpitala ? Jakies specjalne sa slyszlam czy mozna taka zwyczajna z domu ? Dziewczyny z gory dziekuje za odp, fajnie ze dzielicie sie swoja wiedza z tymi, ktore nie maja doswiadczenia jeszcze, tak jak ja. |
![]() ![]() |
![]() |
#502 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Do porodu i po porodzie weź szpitalną (swojej szkoda) a później najlepiej taką do karmienia lub po prostu z rozpięciem na przedzie - wygodniej karmić ![]() http://www.allegro.pl/item330716153_...rmienia_m.html AHA - i jeszcze jedna (być może przydatna) informacja - spytaj jak to jest w twoim szpitalu, bo w moim to jakaś paranoja ![]() Idąc dp porodu dostałam szpitalną koszulę, musiałam dać w zastaw coś swojego (sweter) i dostałam kwit. Później tą szpitalną koszulę wrzuciłam do kosza na pranie (stały w salach) i byłam w swojej. Przy wyjściu do domu gdy mąż chciał odebrać mój sweter - pan nie chciał mu wydać, bo trzeba było zdać koszule ![]() ![]() Szkoda mi było swetra - więc latałam po oddziale szukając kobitek świeżo po porodzie żeby "zdobyć" utytłaną koszulę i zanieść panu z depozytu ![]() Grzebanie w szpitalnych koszach w poszukiwaniu brudnej koszuli - bezcenne ![]() Aha - drugie skojarzenie (co prawda nie do "polecenia-odradzenia", ale może się przydać) żeby nie myśleć, że skoro jest się na położnictwie i wszystkie z załozenia karmią piersią to podawane posiłki są do tego dostosowane ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#503 |
Zadomowienie
|
ojj Primavera, przypomnialas mi "wspaniale" czasy na Brochowie...faktycznie, wiele rzeczy mnei tam poprostu zadziwialo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#504 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#505 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja też chciałam dać do depozytu spodnie (stwierdziłam, że ciażowe nieprędko mi się przydadzą), ale że akurat tej nocy padało to miały lekko zamoczony tył nogawki - no i położna mi nie przyjęła ![]() Kolejną NIEZBĘDNĄ rzeczą do porodu okazały się w moim przypadku...kapcie. Tak, kapcie - inaczej mówiąc poczciwe laczki ![]() W nocy odeszły mi wody i pojechaliśmy do szpitala, ale że to pierwszy poród i nie wiedziałam, czy to już czy może mnie odeślą - torbę zostawiłam w samochodzie. Na izbie przyjęć okazało się, że to jednak już, przebrałam się w koszulę i miałam wjechać z położną wewnętrzną windą na porodówkę, a mąż miał skoczyć po torbę i zwykłą windą dojechać. Stopy (w skarpetkach) wsunęłam w buty i idę z położną do windy, weszłam... a ona nagle zaczyna się drzeć "co pani wyprawia, co pani sobie myśli, kto to widział" Drzwi się zamknęły, ja już przed oczami miałam wizję samotnego porodu w starej odrapanej windzie ![]() Pytam, o co chodzi - "bo kto to widział w butach" No dobra, to zdjęłam buty i mówię, że po problemie. A jednak nie,pani też ni epasowało, bo kapcie mają być. Zdjęłam i skarpetki i pytam, czy tak mogę (nadmienię, że wody mi cały czas odchodzą ![]() Też nie. Tłumaczę, że kapcie mam w torbie, po którą poszedł mąż, że zaraz na górze je ubiorę. Nie i nie. mam sobie iść szukać męża bo "ona nie będzie za nami po szpitalu latać i tratatata" Tak więc w seksi koszulinie i na bosaka wyleciałam z izby przyjęć szukać męża i modląc się, żeby jeszcze nie zdążył wjechać na górę, bo gdzie ja go znajdę do cholery. Portier jak mnie zobaczył to miał taką minę ![]() Na szczęście znalazłam meża, przywdziałam kapcie, odszukałam położną i już mogłam jechać rodzić ![]() Tak więc pamiętajcie - kapcie do porodu obowiązkowo ![]() (heh, teraz się śmieję, ale wtedy naprawdę się bałam, że urodzę w tej windzie ![]() Edit - Bianko, masz w rodzinie jakiegoś Przemka? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#506 |
Zakorzenienie
|
Primavera ja myslę, ze to co napisałas jest bardzo istotne bo my mielismy taki sam problem
![]() co do jedzenia tam równiez był dzem truskawkowy, kluski z białym serem, mleko i niewiadomego pochodzenia sosy i mięsa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#507 |
Zakorzenienie
|
Ciekawe, czy to tylko we Wrocławiu tak z tymi koszulami, czy wszędzie tak pilnują?
Przecież kto by sobie chciał zabrac do domu taką szpitalną koszulę, zazwyczaj potarganą i z wielką szpitalną pieczątką? (chociaz....? Dziewczyna leżąca ze mną na sali zabrała dziecko do domu w spitalnych ubrankach "bo przecież dostał" ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#508 |
Zakorzenienie
|
primavera - niezla historia z tą koszulą i kapciami
ja nie wiem jak to jest w moim szpitalu, bo urodzilam mojego syna bez koszuli, w sensie nago, bylam pod prysznicem, kiedy zaczely mi sie skurcze parte i nie zdazylam sie ubrac ![]() ![]()
#509 |
Zakorzenienie
|
o kurde
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#510 | |
Zadomowienie
|
Yyyy chyba nie
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:16.