|
|
#811 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Panny Młode 2009 cz.II
Moja przyszła teściowa jest katechetką w mojej parafii i zna proboszcza. Poza tym mszę poza proboszczem będzie prowadził też wujek TŻ, więc mam nadzieję, że nie będzie problemów.
|
|
|
|
#812 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Chyba ze jakas parafia współpracuje na wyłączność z konkretnym studio, wtedy lipa
|
||
|
|
|
#813 |
|
Wtajemniczenie
|
Bardzo w to wątpię. Po prostu jest taki przepis i parafia się tego trzyma. Ale wcześniej nie było z tym problemów. Na wielu stronkach fotografów widziałam mój kościół. Ciekawe czy oni mieli pozwolenie. Poza tym, nasz kościół jest w trakcie wykończenia, całkiem nowy i może dlatego proboszcz jest jakoś szczególnie uczulony.
|
|
|
|
#814 |
|
Zakorzenienie
|
No ale zauważcie, że fotograf czasem wchodzi w dziwne miejsca w Kościele
staje za Księdzem itp. fajnie by to wyglądało jakby trzydziestu członków rodziny wchodziło za ołtarz chcąć zrobić dobre ujęcie hahaha [właśnie to sobie wyobraziłam ]jak fotograf i kamerzysta ma certyfikat z kurri to sie zazwyczaj tym chwali. ![]() Kwestia widzimisie Księdza czasami. |
|
|
|
#815 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rozumiem, czyli wielkiego wybory to chyba nie macie. Musi być forograf i koniec. mam nadzieje, ze mnie sie uda bez obca osoba na moim śłubie? Zdecydowanie nie |
|
|
|
|
#816 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#817 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Myślicie, że taki certyfikat jest płatny? W ogóle się w tym nie orientuję. Muszę napisać maila do mojej fotograf. Powinna wiedzieć o co chodzi. |
|
|
|
|
#818 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale w sumie mysle, ze jak by tak było, to fotograf by o tym powiedzial an poczatku |
|
|
|
|
#819 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczynki
. Wczoraj naoglądaliśmy się z TZ płyt od kamerzystów. Ciężki wybór w każdym podoba mi się coś innego.Cytat:
Cytat:
Cytat:
A co do słów, które mnie denerwują, to szlak mnie trafia jak ktoś mówi: Mi się to nie podoba. argh ![]() strippi -->śliczny welon |
|||
|
|
|
#820 |
|
Raczkowanie
|
O tym certyfikacie na robienie zdjec w kosciele czytalam juz gdzies niedawno na innym watku, tylko nie pamietam na jakim. Podobno chodzi o to zeby z mszy swietej nie robic jakiejs "szopki".
Strippi welon jest przesliczny. Fajnie, ze masz juz cos ze stroju na slub. Tez bym pewnie co chwila mierzyla
|
|
|
|
#821 |
|
Zakorzenienie
|
a ja wczoraj mowiłam moejmu TZ o tych ksiązkach zamiast kwiatów i bardzo mu sie pomysł spodobał, tylko tak sie zastanwiam co jesli bedzie dużo dublujących sie ksiązek??
|
|
|
|
#822 |
|
Zakorzenienie
|
ja się z tym spotkałam na stronie "mojego" fotografa. jest tam napisane, że mają uprawnienia (czy jakoś tak) do robienia zdjęć w kościele.
|
|
|
|
#823 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny kamerzysta zaproponował nam kręcenia kamerą standingcam (czy coś takiego) orientujecie się może jak to w praktyce wygąda?
|
|
|
|
#824 |
|
Zakorzenienie
|
nie mam pojecia co to jest. ale po nazwie mi sie kojarzy ze postawi kamere na jakim stojaku i tak bedzie kamerował, a nie chodził jak to zwykle bywa
|
|
|
|
#825 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny! Jestem właśnie na uczelni, na zajęciach z edytorstwa
> Dali nam całkiem nowiutkie laptopy .Co do słów, które mnie denerwują, to jest ich mnóstwo (mam czułe ucho polonistki) np. chajtać się, zabujać się, lol, nie lubię też niecenzuralnych określeń na żeńskie narządy płciowe... Madzia, jak dostaniesz jakąś podwójną książkę, to zawsze możesz komuś sprezentować .
|
|
|
|
#826 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo pomysł z tymi ksiązkami bardzo nam sie spodobał
|
|
|
|
|
#827 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Książek u mnie na przykład nigdy za wiele . Mogą się powtórzyć np. jakieś nowości, ale pewnie nie będzie tak, że dostaniesz 4 te same książki. Teraz jest ich tyyyyle
|
|
|
|
|
#828 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ps. dziewczyny jeszcze niedawno wam pisałam, ze czas do tego slubu mi sie tak wlecze, a tu jakos tak pzryspieszył. jak pomysle to ze za chwile obrona (tzn za kilka miesięcy) to jednak wole aby ten czas wolniej leciał
|
|
|
|
|
#829 |
|
Zakorzenienie
|
a ja nie lubię: "drzaźni" (drażni), też "bibloteka" (biblioteka), "patzr się" (patrz), "zobatrz" (zobacz).
|
|
|
|
#830 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#831 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#832 |
|
Zakorzenienie
|
oj tak, a w sumie tyle samo nam czekania zostało
tylko ty jak pamietam, bedziesz o kilka godzin wczesniej żona. bo ja dopiero od 17
|
|
|
|
#833 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#834 |
|
Zakorzenienie
|
ja msze bede miala na 17 wiec własciwie zoną będę od 18
(hehe a data 1.08) jakby nie te zaro to dopiero teraz zauwazyłam
|
|
|
|
#835 |
|
Zakorzenienie
|
Madzia, to został nam 1 ROK, 4 MIESIĄCE I 18 DNI
|
|
|
|
#836 |
|
Zakorzenienie
|
wiem
![]() ale coś czuje, ze jak nam juz spadnie poniżej roku to wtedy czas zleci dopiero szybko
|
|
|
|
#837 |
|
Zakorzenienie
|
rojek ma ślub już w styczniu, a jakoś się nie udziela... Oj, oj nieładnie! Zapomniała o nas...
|
|
|
|
#838 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ja nie wytrzymuję jak widzę :"dekold", "dekoldzie", wrrr
|
||
|
|
|
#839 |
|
Raczkowanie
|
a ja dopiero październik....czy jest ktoś kto ślubuje później niż 3 października 2009 ?
|
|
|
|
#840 |
|
Rozeznanie
|
co do robienia zdjec w kosciele, to pamietam jak na komunii mojej siostry przy oltarzu bylo wiecej clzonkow rodziny niz dzieci
i wsyzscy z kamerami i apratami i tylko do tych dzieciaczkow "usmiechnij sie" "popatrz tutaj" itp no paranoja!1 ale najlepsze to bylo jak przy kazaniu proboszcz sie zdenerwowal i powiedzial zeby wsyzscy te kamery i aparaty odlozyli i skupili sie na tym co wazne a pamiatka bedzie i tak bo byla pani fotograf i kamerzysta tez. no to co zrobiliw szyscy tatusiowie i wujkowie? wepchali sie za filar i wystawiali te swoje kamerki, no komedia ale to juz bylo ladnych pare lat temu!! teraz pozwalaja tylko fotografom z certyfikatem. zreszta patrzac na strony i oferty wielu fotografow widac ze szczegolnie podkreslaja ze taki certyfikat maja. ale mysle ze moze aloby sie jakos dogadac z proboszczemnam fotograf powiedzial ze ma zezwolenie i za to sie nic nie doplaca<w sensie ze my nic mu za to nie doplacamy >. u kolezanki na slubie jej zanjoma wyszla i zrobila ze 2 fotki i ksiadz nic nie powiedzial ale moze dlatego ze on sobie stanela z boku nie wpychala sie za oltarz i nie cykala tych zdjec w nieskonczonosc
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:38.

staje za Księdzem itp. fajnie by to wyglądało jakby trzydziestu członków rodziny wchodziło za ołtarz chcąć zrobić dobre ujęcie hahaha [właśnie to sobie wyobraziłam
]