|
|
#601 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: WOMEN ON WEB czyli medyczna aborcja...
http://wiadomosci.dziennik.pl/swiat/...r-gwaltow.html
Nie sprawdza, dlatego to trochę bez sensu, bo nikt nie ma pewności, czy w chwili działania tabletki już doszło do zapłodnienia. To, że kobieta przyjęła taką tabletkę nawet 15 min po gwałcie chyba nie gwarantuje, że nie dojdzie do zapłodnienia, bo mogą być opóźnienia w działaniu pigułki. Trzeba by zapytać lekarza i to pewnie tez mało udzieli jednoznaczniej odpowiedzi. Zmieniając trochę temat ginekolodzy to w moim odczuciu chyba najmniej etyczna grupa lekarzy. Z tego co zauważyłam wynika, że uwielbiają rozmawiać na tematy antykoncepcji, wciskać pacjentkom tabletki i spirale aby tylko mieć zysk, no bo mają popodpisywane kotrakty z tymi firmami farmaceutycznymi, a za zakładanie spirali tez biora kasę. Nie zachęcają do NPRu, prezerwatyw czy globulek, bo zwyczjanie nie mają z tego zysku. Poza tym z tego co czytam moim zdaniem pytania ginekologów ,,rodzimy czy usuwamy" są strasznie nie na miejscu. Przecież aborcja jest nielegalna,a oni składali przysięgę Hipokratesa. Nie wiem czy istnieje ginekolog, który nigdy nie usunął żadnej ciąży. Edytowane przez skrywana_fantazja Czas edycji: 2014-01-29 o 16:14 |
|
|
|
|
#602 | |
|
( ͡° ͜ʖ ͡°)
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#603 |
|
Wtajemniczenie
|
Już widzę te wielkie oczy gdy przychodzi do nich pacjentka katoliczka i odmawia wszelkiej antykoncepcji
|
|
|
|
|
#604 |
|
Zakorzenienie
|
Otworzylam pierwsze 2 strony na temat rozwoju plodu w poszczegolnych tygodniach oraz wikipedie i jest tam napisane "mozg". Ja wiem tylko o jednym mozgu w organizmie czlowieka i zakladam ze sobie tego autorzy nie wymyslili.
Oczywiscie mam na mysli kiedy sie tworzy bo rozwija oczywiscie cala ciaze i po. Edit: poszukalam doglebniej i doszukalam sie ze w pierwszym mies.mamy do czynienia z tzw.cewa nerwowa, ktora stopniowo przeksztalca sie w mozg i rdzen kregowy. Niestety nigdzie nie znalazlam informacji dokladnie w ktorym to tygodniu, gdy po prostu od drugiego mies.czyli od okolo 12tc ciazy wszedzie tylko pisza na temat "rozwoju mozgu"i co w nim sie ksztaltuje ale nie ma dokladnej informacji kiedy cewa w mozg sie przeksztalcila Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
07.07.2012 & Edytowane przez Magiusa Czas edycji: 2014-01-29 o 16:35 |
|
|
|
|
#605 |
|
Naczelna Nastolatka
|
zarówno tabletki jak i spirale to legalne środki w Polsce, dlaczego więc niby lekarze nie mają ich zapisywać pacjentkom? Jeżeli kobieta szuka określonej antykoncepcji to lekarz powinien jej przedstawić takie środki, a nie promować na siłę inny rodzaj.
|
|
#606 |
|
Konto usunięte
|
Uważam, że ginekolog powinien przedstawić, szczególnie kobiecie nowej w temacie, wszystkie metody antykoncepcji i razem z pacjentką dobrać tą dla niej najlepszą
Natomiast gdyby mnie zaczęto w gabinecie namawiać usilnie na NPR (żeby nie było, nie mam nic do osób stosujących tę metodę, dla nich pewnie jest najlepsza, skoro ją wybrali), to ja i moje libido poskładalibyśmy się ze śmiechu i nigdy więcej w gabinecie nie pojawili Skrywana_fantazjo, na pewno są takie przypadki. Normalny lekarz nie będzie przecież o to robił szumu i na siłę próbował wmusić w pacjentkę tabletki, czy spiralę ![]() ---------- Dopisano o 16:45 ---------- Poprzedni post napisano o 16:44 ---------- Słyszałam, że w PRL się zadawało takie pytania nagminnie. Nadal jest to praktykowane? Jeżeli bym usłyszała coś takiego od swojego ginekologa, to bym wiała, aż by się za mną kurzyło. |
|
|
|
|
#607 |
|
zuy mod
|
W PL raczej nikt już tak nie pyta, ale za PRLu owszem, było i tak - wiem od mamy
|
|
|
#608 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#609 |
|
zuy mod
|
To była zupełnie inna mentalność i inny świat - wtedy nikt się nie przejmował takimi pierdołami jak to, że może Cię to urazić - ot, proste pytanie.
|
|
|
#610 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Poza tym również nie na miejscu było "Gratulacje, będzie pani mamusią", który usłyszałam od lekarza, kiedy wpadłam. Nie cieszyłam się z tego ani ja, ani potencjalny tata, wręcz przeciwnie - poryczałam się po zejściu z fotela. |
|
|
|
|
|
#611 | |
|
zuy mod
|
Cytat:
chyba wolałabym pytanie czy chcę urodzić dziecko, niż takie gratulacje.
|
|
|
|
#612 |
|
Konto usunięte
|
Ja tam bym się z gratulacji ucieszyła, ale co "ludź" to opinia
Natomiast rzucenie takim hasłem do osoby, która wchodzi do gabinetu, wyglądając jak chmura gradowa, bo faktem ewentualnego bycia w ciąży zdecydowanie zachwycona nie jest, też uważam za z lekka niefajne.
|
|
|
|
|
#613 |
|
Zadomowienie
|
[1=daf502bc9430c04b8cbdbd9 4f51a8624bed02f84_61e0bd2 ac4d4e;44874187]Ja tam bym się z gratulacji ucieszyła, ale co "ludź" to opinia
Natomiast rzucenie takim hasłem do osoby, która wchodzi do gabinetu, wyglądając jak chmura gradowa, bo faktem ewentualnego bycia w ciąży zdecydowanie zachwycona nie jest, też uważam za z lekka niefajne.[/QUOTE]No ja podobnie. A z gratulacjami wstrzymuję się do momentu, aż osoba sama mi powie że spodziewa się dziecka - dzisiaj usłyszałam to od mojej "szefowej", z uśmiechem od ucha do ucha, więc nie miałam dylematu
|
|
|
|
|
#614 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=daf502bc9430c04b8cbdbd9 4f51a8624bed02f84_61e0bd2 ac4d4e;44871084]
Skrywana_fantazjo, na pewno są takie przypadki. Normalny lekarz nie będzie przecież o to robił szumu i na siłę próbował wmusić w pacjentkę tabletki, czy spiralę [COLOR="Silver"][/QUOTE] No mnie dwóch ginekologów mężczyzn kiedy dowiedzieli sie, że mam chłopaka próbowało namówić na rozpoczęcie współżycia. Jeden mi nawet wciskał, że to zdrowsze, mniej wywołujące infekcje niż pieszczoty. Kiedy powiedziałam, że jeszcze nie potrzebuję rozmawiac o antykoncepcji, bo chcę zaczekać ze współżyciem nie wykazali za grosz zrozumienia. Jeden bardzo zachwalał tabletki, a kiedy pytałam o skutki uboczne twierdził, że to pigułki nowoczesnej generacji, w ogóle wszystko super extra i jeszcze wyraził niepytany swoją osobistą, negatywną opinię o KK, że niby lekarzom się do roboty wtrynia, a guzik wie. Edytowane przez skrywana_fantazja Czas edycji: 2014-01-29 o 20:23 |
|
|
|
|
#615 |
|
Naczelna Nastolatka
|
no to się zgadza, KK to nie jest żaden medyczny autorytet.
|
|
#616 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#617 | |
|
Wizażowy Kot Igor
|
Cytat:
To, że zachwalają takie a nie inne tabletki anty to temat na inną dyskusję
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
|
|
|
|
|
#618 |
|
Wtajemniczenie
|
Może nie namawiał, ale na pewno sugerował. To też jest nieprofesjonalne. Takie ,,masz chłopa to ściągaj majtki, bo wszyscy to robią!" Do seksu też trzeba być gotowym psychicznie i ważna jest jakość związku - lekarz powinien to rozumiec choć nie jest psychologiem. Lepsze byłoby pytanie ,,czy zamierza pani w najbliższym czasie rozpocząć współżycie?".
|
|
|
|
|
#619 |
|
Naczelna Nastolatka
|
co ten lekarz dokładnie ci powiedział?
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#620 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jaką przysięgę hipokratesa? Składali Przyrzeczenie Lekarskie, a tam ani słowa o przerywaniu ciąży nie ma. Po raz kolejny mam wrazenie, że piszesz o czymś, o czym nie do końca masz pojęcie i przekręcasz, dopowiadasz i zmyślasz.
|
|
|
|
#621 | |
|
BAN stały
|
[1=daf502bc9430c04b8cbdbd9 4f51a8624bed02f84_61e0bd2 ac4d4e;44871685]No właśnie wiem, niemniej nie chciałabym usłyszeć takiego pytania nawet, gdyby aborcja w Polsce była całkowicie legalna
[/QUOTE]A ja chciałabym doczekać czasów, kiedy lekarz będzie mógł zadać legalnie takie pytanie. A pacjentka zdecydować o odpowiedzi. Jeszcze nawiązując do innego postu. Gdyby mi ginekolog zaczął polecać "naturalne metody" jako równie skuteczne jak te "nienaturalne" -wyśmiałabym go i szybciutko poszukałabym innego. ---------- Dopisano o 07:41 ---------- Poprzedni post napisano o 07:38 ---------- Cytat:
Ano właśnie. Bardzo nie na miejscu gratulacje, w momencie, kiedy moim następnym pytaniem byłoby - "jak się tego pozbyć i ile to będzie kosztować". Oczywiście po wyjściu z szoku wywołanego tym walnięciem obuchem. |
|
|
|
|
|
#622 | ||
|
Wizażowy Kot Igor
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:37 ---------- Poprzedni post napisano o 08:34 ---------- Cytat:
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
||
|
|
|
|
#623 |
|
Przyczajenie
|
Czy są tu dziewczyny które zakupili tabletki z Women on Waves?
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#624 |
|
Zakorzenienie
|
Pytaj na pewno ktos ci odpowie albo wysle priv.
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
|
|
|
|
#625 |
|
Zadomowienie
|
A ja tak od innej strony.Takie tabletki są pewnie bardzo szkodliwe dla zdrowia,ciekawe czy odnotowano jakieś przypadki że coś poszło nie tak
![]() Gdzies czytałam że odnotowano ogólnie na świecie chyba dwa ataki serca i jedną śmierc.. |
|
|
|
|
#626 |
|
Zakorzenienie
|
Zawsze cos moze pojsc nie tak. Nawet jak nierzesz aspiryne.
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
|
|
|
|
#627 |
|
Raczkowanie
|
Wiem, że deko późno ale jakby co to ja kupiłam. Bardzo profesjonalnie, mimo że napisałam po angielsku do nich to reszta komunikacji była po polsku. Paczka przyszła w ciągu tygodnia.
Odnotowano sporo przypadków ale tak to już bywa w przypadku leków. Każde mają jakieś możliwe skutki uboczne czy powikłania. Natomiast procent takich przypadków jest naprawdę niewielki. |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#628 |
|
Przyczajenie
|
Jak sie z nimi skontaktowac nie moge znalezc zadnego emaila
|
|
|
|
|
#629 |
|
Raczkowanie
|
info@womenonweb.org ---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ---------- https://www.womenonweb.org/pl/i-need-an-abortion |
|
|
|
|
#630 |
|
Przyczajenie
|
Witam, pisałaś że korzystałaś ze strony womenonweb mogłabyś napisać coś więcej, jak robiłaś przelew, jak dostałaś przesyłkę, jak przeszłaś całą sytuację ? Ja właśnie napisałam im meila, czekam na instrukcję. Stresuje się ...
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:15.

07.07.2012
Natomiast gdyby mnie zaczęto w gabinecie namawiać usilnie na NPR (żeby nie było, nie mam nic do osób stosujących tę metodę, dla nich pewnie jest najlepsza, skoro ją wybrali), to ja i moje libido poskładalibyśmy się ze śmiechu i nigdy więcej w gabinecie nie pojawili