|
|||||||
| Notka |
|
| Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3571 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zakupy na strawberrynet.com-kolorówka
|
|
|
|
#3572 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Och, jak ja Ci zazdroszczę, że trafiłaś na swój kolorek, ale chyba wrzucą coś jeszcze na taśmę, prawda?Cytat:
opowiedz więcej ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#3573 |
|
Zadomowienie
|
Trzymam za was kciuki dziewczyny walczące z Bytomiem. Teraz dostałam od nich paczkę po tygodniu od wysłania im potwierdzenie zamówienia z Tru więc bądźcie dobrej myśli.
|
|
|
|
#3574 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mailem i tyle czasu? To naprawdę obłęd.Jeszcze jak poczytałam wypowiedzi ludzi o tym UC Bytom to jestem przerażona. ![]() Aniu, trzymam mocno kciuki by udało Ci się jutro tam dodzwonić. |
|
|
|
|
#3575 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
BrandNewName kurcze, po tygodniu, a ja trzy czekam Teraz to już jestem wściekła i bede dzwonić do skutku
|
|
|
|
|
#3576 |
|
Rozeznanie
|
Jeśłi kogoś interesuje to na trusk. są "5" Diora z tegorocznej kolekcji - nr 470 Spring Bouquet
|
|
|
|
#3577 |
|
Raczkowanie
|
Normalnie strach czytać dziewczyny-jak nie walka z tru i płatnościami to z uc...to może być juz tylko twardy charakter i ciężkie uzależnienie mazidłowo-kosmetykowe
Wszystkim bojowniczkom życze powodzenia!Ja dzisiaj rozpoczęłam krucjatę o podkład idealny- obrabowałam z próbek Marionnaud, Sephorę (chociaz tu musiałam obiecać rabat na zegarek i miłe Panie z Douglasa.. wybrałam Photogenic Lancome, Color Clone i Spectacular HR, i Chanelki dwa rozświetlające- jutro wstaje i sie maziam
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#3578 | |
|
Wtajemniczenie
|
Jasne
To moje pierwsze cienie Diora, mam nadzieję, że będą mi pasować ![]() Cytat:
No cóż, coś za coś. Mnie truskawkowe ceny wynagradzają użeranie się z UC
|
|
|
|
|
#3579 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Natomiast na pewno nie są wypiekane jak czwórki - i może dlatego mi pasują. Są to normalne prasowane cienie Co do kolorów, to ja kiepska jestem w opowieściach ![]() Może spróbuję jutro się im przyglądnąć w dziennym świetle i skrobnę coś więcej
|
|
|
|
|
#3580 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Robie dokladnie tak samo. A jesli chce zaplacic pozniej, to klikam na przycisk PayPal, ktory jest w mailu od Truskawki z prosba o platnosc, loguje sie i potwierdzam i juz.
|
|
#3581 |
|
Zadomowienie
|
nasz bamboo stał się sławny !!!!
http://snobka.pl/artykul/2944/puder_brazujacy_lancome w taki sposób to długo on tam nie zabawi ...
|
|
|
|
#3582 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3583 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3584 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kolor 220 to wg mnie coś takiego jak np. Dior Pure Light 200, HR -Color Clone 21. Nie wpada absolutnie w róż Acha ! nie ciemnieje na buzi, nie lepi się..tak że nie kupuj jest feee![]() Layla79 Otórz to. Nigdy bym się nie spodziewała tak świetnego podkładu w takiej cenie Intuicja mi podpowiedziała, ze jak ten Aquaradiance, który wypróbowałąś był genialny to może ten też będzie A że odczucia gustowe mamy jak widać na przykładzie HR-CC podobne, to zaryzykowałam i ustrzeliłam chociaż z innej serii i się nie zawiodłam![]() Koniecznie chciałabym poznać ten który testowałaś, tylko martwię się, bo jeszcze niedawno był na stronie oficjalnej Biothermu, a teraz go już nie ma i są inne Nawet kombinuję, czy nie wziąć go w tym kolorze co jest ? Puder Clarins by go rozjaśnił , a na stronie oficjalnej inne serie w kolorze 240 nie są znów aż takie ciemne, przynajmniej na moim komputerze... Obawiam się, że można nie doczekać się np. koloro 220 czy 230![]() EDIT: Czy ktoś zna tę paletkę lancome ? Takie wiosenne kolorki Podoba mi się, ale jestem ciekawa czy kolory na oku też takie ładne ? Czy one w ogóle pasują do niebieskich oczu ?http://eu.strawberrynet.com/productD...36221&goChar=L
INSTAGRAM: https://www.instagram.com/originalslikestyle/ Edytowane przez Mariola13 Czas edycji: 2008-03-15 o 00:46 |
|
|
|
|
#3585 |
|
Zakorzenienie
|
Mariola, z tym 240 to słabo wykombinowałaś, bo skoro 230 to odpowiednik 23 CC, zatem 240 to odpowiednik - dzisiaj jestem indianinem
![]() zazdroszczę Ci teraz ![]() wiem, że on fajnie ujednolica, jest mięciutki, fajnie się nakłada i na dodatek kryje pory. powłokę jakąś tworzy , że twarz jest wygładzona. a więc uważam, iż jest to dalece niesprawiedliwe, że Ty masz ładniejszy podkład. Ja tesz chcem ![]() dobra, karta przyjdzie za niecały miesiąc, i wtedy kupię. 3 naraz, na zapas. także gdyby ktoś czytał, to proszę nie kupować podkładów biothermu, bo naszym zdaniem, podkład w ogóle słabizna przynajmniej ja tak to widzę, Mariola, a Ty?
|
|
|
|
#3586 |
|
kosmitka
|
I ostatnia paczka wpadła w ręce UC. I zupełnie inaczej się to odbyło niż u Was. Czekałam na przesyłkę jakiś tydzień dłużej niż zwykle, w końcu przyszła wczoraj, ale by ją odebrać trzeba było zapłacić listonoszowi 56,00 zł. Na dokumencie z UC jest podana wartość paczki (nawet właściwa), tylko nie wiem skąd ją wzięli, na zamówieniu takiej nie ma, a ode mnie nic nie zażądano.
Właśnie przekopuję wątek w poszukiwaniu wzoru pisma o zwrot cła, jakby ktoś mógł mi wrzucić na PW, będę wdzięczna. Z zamówień przyszły - maczek 01, puder prasowany Guerlain, tusz Hypnose i odżywka Tigi. Maczek bardzo niewidoczny i chyba jednak nie mój kolor, bardzo różowiutki, bladziutki. Jeszcze spróbuję przetestować przy świetle dziennym, ale może w razie czego ktoś będzie chętny na wymianę na 02?
|
|
#3587 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Truskawki
![]() Aniu, piszę PW. ![]() Majade nosi super ściągę - pomoc Truskawkową ze sobą. |
|
|
|
#3588 | ||
|
kosmitka
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3589 | |
|
Rozeznanie
|
Jeszcze bambus nie dotarł
Szachownica juz jest, Illuminator to zupełnie inna bajka, szachownica opala, dość mocno, świetliście, złoto-brązowo, Iluminator rozświetla, połyskuje, daje jasną taflę. Pewnie Bambus wpisze się pomiędzy. Taką mam nadzieję ![]() Cytat:
Teraz będzie nowe doświadczenie - koleżanka straciła/zgubiła/usunęła przypadkiem (?) maila z potwierdzeniem zamówienia z Tru akurat na tę paczkę, która trafiła do Bytomia. Zastanawiamy się, jak to załatwić. |
|
|
|
|
#3590 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tak robiłam i bez problemu przesyłali.
|
|
|
|
|
#3591 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3592 |
|
Raczkowanie
|
no faktycznie trzeba tru przycisnąć, jeszcze wczoraj namiętnie się upierali, że moje dwa anulowane zamówienia nie mogły być ściągnięte z karty, a dziś znajduję maila, że firma obsługująca karty mogła rzeczywiście obciążyć mi konto, co ma podobno zniknąć w ciągu najbliższych dni...
![]() wnerwia mnie tylko fakt, że musiałam napisać około 7 maili z tłumaczeniami, że naprawdę kasę mi ściągnęli no nic na razie czekam, mam nadzieję, że to obciążenie faktycznie zejdzie, teraz płacę już tylko przez paypal!
|
|
|
|
#3593 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Spodnie mi potrzebne bo nie mam co na tyłek włożyć
|
|
#3594 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3595 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny mam do was pytanie odnosnie truskawki. Przewija sie ona juz w niejednym watku wiec zainteresowałam sie nią i ja. Mam ochote ne tego sławnego bambusa i teraz pytanie do dziewczyn, które robia zakupy na truskawie. Czy opłaca sie zamówic tylko jedna rzecz? Ile kosztuje przesyłka? I jak sie dokonuje płatnosci? Karta kredytową czy można dokonac płatnosci przez internetowe konto bankowe? W jakich walutach sa tam podawane ceny i czy przeliczane są po kursie srednim NBP czy jak? Na snobce piszą ze bambus kosztuje 57,50
ale cos mi sie nie chce w to wierzyc
|
|
|
|
#3596 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3597 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jak z dokonywaniem płatnosci? EDIT: dziewczyny czy mozecie mi krok po kroku napisac jak sie dokonuje płatnosci na truskawie, plisss
|
|
|
|
|
#3598 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny, dostałam maila z Tru o CVV2, zadzwoniłam do mBanku i zapytałam co robić i jaka jest tego przyczyna, dostałam wyczerpujące info , ale dopiero po konsultacjach, bo operator po moich szczegółowych pytaniach nie do końca wiedział, czy ma rację, czy nie, więc sprawa wygląda tak:
podanie CVV2 w przypadku eKarty z mBanku, jeśli dostaje się żądanie podania go od sklepu, jest bezpieczne i w razie jakichkolwiek nieprawidłowości, bank jest za takowe odpowiedzialny żądanie następuje, ponieważ po transakcji może nastąpić dodatkowa autoryzacja miedzy centrum rozliczeniowym banku, a sklepem w którym kupowałyśmy i dzieję się tak zazwyczaj, gdy w krótkim czasie robi się kilka transakcji lub pod kilka adresów, wtedy w systemie zapala się "czerwona lampka" i zaczyna autoryzacja transakcji to bank blokuje nasze zamówienie i nie autoryzuje płatności, nie Truskawka w tym przypadku, po prostu bank chce mieć pewność, że to klient banku dokonuje transakcji, a nie osoby nieupoważnione, taka sama sytuacja może mieć miejsce, gdy w grę wchodzą duże kwoty transakcji tak mi to zostało wytłumaczone i zostałam kilkakrotnie zapewniona, że podanie CVV2 w przypadku eKarty jest bezpieczne - zwłaszcza, że jest to karta przedpłacana jestem ciekawa, czy ktoś dzwonił na infolinię mBanku i uzyskał takie same lub inne informacje ? |
|
|
|
#3599 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny co sądzicie na temat szminek lancoma? dobrze się trzymają?
|
|
|
|
#3600 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a jakby tak wątek poczytac ...........
|
![]() |
Nowe wątki na forum Makijaż - pytania do wizażystki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:19.

. I ciekawe kiedy byla w sklepach, ale chyba nie tak dawno...
Jest super !!!!!! Niemal lepszy od HR
Och, jak ja Ci zazdroszczę, że trafiłaś na swój kolorek, ale chyba wrzucą coś jeszcze na taśmę, prawda?
No to pięknie się tam dzieje. Może faktycznie trzeba dzwonić i skarżyć. Już pal licho cło, zapłacę, trudno sie mówi, ale nie wierzę że to aż takie trudne policzyć wypisać papierki i w drogę, a jak mają za mało ludzi to niech nie zatrzymują tyle paczek 
i miłe Panie z Douglasa.. wybrałam Photogenic Lancome, Color Clone i Spectacular HR, i Chanelki dwa rozświetlające- jutro wstaje i sie maziam

a jakby tak wątek poczytac ...........