A ile wy wydajecie na KSIĄŻKI? ;) - Strona 70 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kultura(lnie)

Notka

Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-03-12, 22:50   #2071
amber2046
Zakorzenienie

Dot.: A ile wy wydajecie na KSIĄŻKI? ;)

Cytat:
Napisane przez protka Pokaż wiadomość

Amber, czy mnie pamięć nie myli czy ty podobno od wczoraj zaczęłaś ze mną odwyk...?

Nie zostawiaj mnie samej...
Oj niesłusznie dostałam. Próbuje zamówić urodzinowe prezenty dla TŻ-ta. Chciałabym kupić Box Siesta za 59,90zł (http://www.empik.com/produkt?productId=2570079) plus film.
Zakupy za ponad 100zł więc zależy mi na kuponie rabatowym. Zawsze będzie na kawałek tortu.

Co do odwyku to niedługo skończę "Cesarza" Kapuścińskiego, będzie mi brakowało dwóch książek i mogę sie o jeden tytuł wzbogacić.

Crucify Your Mind
amber2046 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-12, 22:58   #2072
foxina
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez elianka Pokaż wiadomość
heja wiebicielki Kinga .. mam do Was pytanie...
byłam dziś w kinie na filmie "Mgła", który rzekomo jest ekranizacją Kinga. Film był tak idiotyczny, ze aż mi się łyso zrobiło. Chciałam poszukac tej ksiażki i porównac damage filmowe z ksiązką.. no i nie ma czy ta książka w ogóle istnieje? wydana po polsku? Bo musze ją przeczytać koniecznie, nawet po angielsku. Fabuła faktycznie w stylu Kinga, ale ksiązkę jakby piekło pochłoneło...
Jeżeli to jest TA mgła Kinga to jest to opowiadanie zawarte w "Szkieletowej załodze" Elianka i jest to najlepsze opowiadanie Kinga jakie dotychczas przeczytałam!
Ale osobiście nie przepadam za ekranizacjami książek Kinga.
foxina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-12, 23:28   #2073
foxina
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez basilissa Pokaż wiadomość
Na drugi tydzień napiszę o Lolicie w Teheranie.
Dzięki Basilissa, wiem już gdzie szukać.

Cytat:
Napisane przez Germini Pokaż wiadomość
Czyli zadowolona jesteś z Podaja?
Jeszcze nie wyrobiłam sobie opini Ger, wystawiłam kilka książek, ale wysłałam dopiero 2. Również 2 pobrałam. Ale póki co doszła tylko jedna. Poinformuję Cię oczywiście jak zacznę działać (może nieco bardziej aktywnie).

Cytat:
Napisane przez Anahstasia Pokaż wiadomość
Heh, to na co czekasz?
Nieustannie jakieś priorytety.

[1=af6a7928a10f2efb7030deb f852af0b1c87659cc;6880059]aja ostatnio męczę Klub Dantego, który jakoś nie przypadł mi do gustu. Niestety, mam w zwyczaju kończyć książki, które zaczęłam, więc zanim zabiorę się za resztę to trochę minie.[/quote]

Mnie tą książkę poleciła jakiś czas temu koleżanka, więc kupiłam ją TŻ-towi z jakiejś okazji. On jeszcze jej nie ruszył, ale jego brat owszem i z tego co pamiętam raczej pozytywne padły opinie.
Stary 2008-03-12, 23:30   #2074
protka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez foxina Pokaż wiadomość
Jeżeli to jest TA mgła Kinga to jest to opowiadanie zawarte w "Szkieletowej załodze" Elianka i jest to najlepsze opowiadanie Kinga jakie dotychczas przeczytałam!
Ale osobiście nie przepadam za ekranizacjami książek Kinga.
Przyznam, że "Mgły" nie znam, a na film miałam ochotę pójść i strasznie na niego czekałam. W sumie jest mało naprawdę dobrych horrorów, a akurat ekranizacje Kinga mi odpowiadają, ale też zależy jakie...
Np. "Czerwona róża", "Lśnienie" (ale nie Kubricka!), "Misery", "Skazani na Shawshenk" czy "Zielona mila" są moim zdaniem świetne, są też niezłe jak "Łowca snów", ale widziałam też takie, których bym nie polecała.
Nawet nie pamiętam po tytułach, tak były nijakie przykładem spartaczony "Bastion" - beznadzieja
Cytat:
Napisane przez amber2046 Pokaż wiadomość
Oj niesłusznie dostałam. Próbuje zamówić urodzinowe prezenty dla TŻ-ta. Chciałabym kupić Box Siesta za 59,90zł (http://www.empik.com/produkt?productId=2570079) plus film.
Zakupy za ponad 100zł więc zależy mi na kuponie rabatowym. Zawsze będzie na kawałek tortu.

Co do odwyku to niedługo skończę "Cesarza" Kapuścińskiego, będzie mi brakowało dwóch książek i mogę sie o jeden tytuł wzbogacić.
Biedna, amber, a ja niedobra już myślałam, że mnie zostawiłaś...
Mam nadzieję, że uzyskam przebaczenie moich rękoczynów...?

Też właśnie dzisiaj pomyślałam: jeszcze 1 i 3/4 książki i mogę coś kupić To chyba nie jest normalne...?
protka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-12, 23:58   #2075
gasta18
Wtajemniczenie

Oglądałam "Mgłę" i podobał mi się film. Jak mnie pamięć nie myli, przeczytałam "Szkieletową załogę".... pomijając to opowiadanie. czas nadrobić
Stary 2008-03-13, 17:32   #2076
Germini
Zakorzenienie

Dziękuję za opinie o "Klubie Dantego" Nie będę go w takim razie zdobywać "za wszelką cenę", ale jak mi się gdzieś kiedyś nawinie, to przeczytam

Cytat:
Eliot się nie obawiam, bo ja w ogóle lubię XIX-wieczną prozę anglosaską, właśnie między innymi ze względu na przeróżne długaśne opisy, więc sądzę, że nie będą mi one ewentualnie przeszkadzać
A czytałaś może coś Elizabeth Gaskell?
Cytat:
Za to trochę boję się, że Albom w książce zawarł mądrości w stylu Coelho, taką filozofię dla ubogich.
O to, to właśnie Tego samego się obawiałam w wątku o ŚK.

Cytat:
Btw Kapitalny av
Cytat:
Napisane przez Ondine Pokaż wiadomość
Awatar śliczny.

Cytat:
"Lśnienie" (ale nie Kubricka!)
A co z nim nie tak?

Czy któraś z Was czytała "Córkę rzeki" Hong Ying?
Bo wyczaiłam w merlinowskich zapowiedziach nową książkę tej autorki.

Hong Ying - "K: Sztuka miłości"

W roku 1936 Virginia Woolf zanotowała w swoim dzienniku: "Julian stał się mężczyzną - jest opanowany, lecz zgorzkniały, a w jego smutku wyczuwam coś tragicznego". Słowa te dotyczyły jej siostrzeńca. Julian Bell właśnie wrócił z Chin, gdzie wykładał literaturę angielską na uniwersytecie. Jego sławna ciotka nie mogła jednak wiedzieć, że młody człowiek poznał tam nowe oblicze miłości - miłości, która odmieniła go na zawsze. Pewny siebie, żądny przygód chłopak początkowo widzi w Lin - pięknej żonie dziekana uczelni - wyłącznie kolejną zdobycz: uległą i słodką kobietę Wschodu. Nowa kochanka okazuje się pisarką i intelektualistką zafascynowaną zachodnimi prądami literackimi, kobietą wyzwoloną opierającą się presji tradycji i tajemniczą mistrzynią orientalnej sztuki miłości. Kobietą, która łamie obyczajowe tabu i pozwala Julianowi poznać namiętność i erotyzm, jakich jeszcze nie doświadczył. Wzajemne pożądanie zmienia się w głębokie uczucie, za które oboje zapłacą najwyższą cenę...

Chyba się kiedyś skuszę, bo "Córka rzeki" mi się podobała
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 978-83-241-3023-8.jpg (28,4 KB, 3 załadowań)
Stary 2008-03-13, 19:02   #2077
Ondine
Rozeznanie

Wczoraj w księgarni wzięłam folder zapowiedzi wydawniczych wyd.Amber i od razu zwróciłam uwagę na tę sama ksiażke , co Ty Germini- "Sztuka miłości". Dostępna bedzie od 20.03.Nie czytalam co prawda "Córki rzeki ", ale tej ksiązce Hong Ying uważnie sie przyjrzę. Zainteresowal mnie też kryminał P.Lovesey`a " Detektyw Diamond i smierć w jeziorze ", ponoć w stylu A.Christie.Lovesey ma opinie twórcy wysmakowanych literackich kryminałów. Nie podoab mi sie cena -34,90.
Ondine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-13, 19:41   #2078
gasta18
Wtajemniczenie

Ale ze mnie gapa...
Ana zapomniałam napisać jak mi się czyta "Klątwę siedmiu kościołów" otóż..... ciężko mi idzie... przerwałam czytanie i zaczęłam inną.... ale "Klątwę" zamierzam skończyć może dalej będzie lepiej
Stary 2008-03-13, 19:47   #2079
Germini
Zakorzenienie

Dziewczyny, a może warto stworzyć wątek o ciekawych zapowiedziach/nowościach książkowych? Bo w tym wątku jest taki misz-masz, że ciężko cokolwiek znaleźć
Co sądzicie?
Stary 2008-03-13, 20:35   #2080
amber2046
Zakorzenienie

Cytat:

Biedna, amber, a ja niedobra już myślałam, że mnie zostawiłaś...
Mam nadzieję, że uzyskam przebaczenie moich rękoczynów...?

Też właśnie dzisiaj pomyślałam: jeszcze 1 i 3/4 książki i mogę coś kupić To chyba nie jest normalne...?
Normalność jest pojęciem względnym wiec sie nią nie przejmujmy. Przeczytałam "Cesarza" i delektuję sie kryminałem Christie "Tajemnica gwiazdkowego puddingu". Mniam

Cytat:
Dziewczyny, a może warto stworzyć wątek o ciekawych zapowiedziach/nowościach książkowych? Bo w tym wątku jest taki misz-masz, że ciężko cokolwiek znaleźć
Co sądzicie?
Ger jestem na tak. Wątek będzie ciekawy i znajdzie praktyczne zastosowanie. Poza tym jak ktoś wpadnie na to podforum na chwilkę będzie mógł z łatwością się wszystkiego dowiedzieć.

Crucify Your Mind
Stary 2008-03-13, 20:37   #2081
protka
Zakorzenienie

Wink Dot.: A ile wy wydajecie na KSIĄŻKI? ;)

Cytat:
A co z nim nie tak?
Co prawda nie czytałam "Lśnienia", ale brat tak i oboje widzieliśmy dwie ekranizacje tej książki.
Pierwszy minus jak dla mnie to, że w wersji Kubricka został zupełnie zmieniony koniec książki.
Właśnie to mnie zaskoczyło, bo oglądałam obie wersje a końcówki zupełnie inne... Więc nie omieszkałam zapytać brata, która wersja była zgodna z książką no i okazało się, że Kubrick pod tym względem się niestety wyłamał.
Jak dla mnie to duży minus, bo skoro ekranizacja, to całkowita zmiana zakończenia jest chyba nie na miejscu.

Ponadto nowsza wersja http://www.filmweb.pl/L%C5%9Bnienie,...,Film,id=34327
jest prawie dwa razy dłuższa i co z tym związane nie ma aż tylu skrótów, co dla mnie jest dużym plusem. Przyznam, że nie miałam żadnego problemu aby wysiedzieć te 4 godziny (z przerwą w środku na herbatkę i kanapki )
No i mimo, że uwielbiam i bardzo cenię Nicholsona (zagrał zresztą świetnie!) bardziej mi (i bratu) w tej roli się podobał Steven Weber
Nicholson zawsze ma coś takiego troszkę demonicznego i łobuzerskiego w oczach, więc jego przemiana w psychopatę ogarniętego żądzą mordu robiła nieco mniejsze wrażenie niż Webera, który na początku filmu wyglądał i zachowywał się jak "ostatnia sierota", która muchy by nie skrzywdziła. Także miłość ojca do synka i ich wzajemna więź były bardziej widoczne w tej późniejszej wersji. Nicholson był bardziej oschły dla chłopca (a w książce było, że był przez ojca bardzo kochany). Tym bardziej później szokowała ta przemiana Webera
Dla mnie (i brata) druga wersja jest o niebo lepsza, ponadto jak już wspomniałam nie zmienia zakończenia książki
Chociaż może dla niektórych byłaby za rozwlekła, ale dla mnie to był plus - ta zagęszczająca się stopniowo atmosfera

Cytat:
Co sądzicie?
Mimo, że na odwyku ale jestem za. Najwyżej mój schowek pęknie w szwach. Gratuluję pomysłu i avatarku
Stary 2008-03-14, 09:54   #2082
foxina
Rozeznanie

Cytat:
Co sądzicie?
Też o tym myślę już od jakiegoś czasu, póki co daję upust na blogu, ale to są raczej subiektywne zapowiedzi.
Stary 2008-03-14, 13:15   #2083
gasta18
Wtajemniczenie

Ja złożyłam dwa zamówienia i teraz będę z niecierpliwością wypatrywać listonosza
Stary 2008-03-14, 15:01   #2084
Germini
Zakorzenienie

Cytat:
Co prawda nie czytałam "Lśnienia", ale brat tak i oboje widzieliśmy dwie ekranizacje tej książki.(...)
Dziękuję za wyczerpującą odpowiedź
Wprawdzie tej drugiej ekranizacji nie widziałam, ale ta Kubricka wydawała mi się na tyle idealna (jako sam film - książki nie czytałam), że nie wyobrażam sobie, że mogłoby być lepiej
Tak mnie zachęciłaś, że postaram się obejrzeć tę drugą.
A Weber faktycznie niepozornie wygląda

Co do wątku, to śmigam założyć. Nie sądzę, żeby był wyjątkowo popularny, ale a nuż się komuś przyda
Stary 2008-03-14, 16:09   #2085
protka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gasta18 Pokaż wiadomość
Ja złożyłam dwa zamówienia i teraz będę z niecierpliwością wypatrywać listonosza
Szczęściara... Też w KKKK?

Cytat:
Dziękuję za wyczerpującą odpowiedź
Wprawdzie tej drugiej ekranizacji nie widziałam, ale ta Kubricka wydawała mi się na tyle idealna (jako sam film - książki nie czytałam), że nie wyobrażam sobie, że mogłoby być lepiej
Tak mnie zachęciłaś, że postaram się obejrzeć tę drugą.
A Weber faktycznie niepozornie wygląda
Proszę bardzo
Jakbym najpierw widziała Kubricka i nie znała zakończenia z książki to kto wie...? Ale po tamtej wersji Kubrick był jakiś taki okrojony...
Powinna ci się podobać też ta nowsza wersja Tylko zwróć uwagę w wypożyczalni czy mają od razu dwie części. Jak my wypożyczaliśmy to było na dwóch płytach, nie wiem jak to jest teraz...
A Weber rzeczywiście przy Nicholsonie to taki nieboraczek , a zagrał naprawdę świetnie!

Będę oczekiwała nowego wątku
Stary 2008-03-14, 17:22   #2086
gasta18
Wtajemniczenie

Protko, nie w KKKK, tylko Czytajtanio i Dedalus( innaczej Tania Książka)
Aaaa i jeszcze zadowolona jestem, bo byłam dzisiaj w bibliotece i została zakupiona książka Diany Gabaldon "Tchnienie śniegu i popiołu" teraz czekam aż zostaną wpisane i oprawione już mam je zaklepane
Stary 2008-03-14, 19:17   #2087
amber2046
Zakorzenienie

Rodzice właśnie wrócili z zakupów tata wygrzebał dwa skandynawskie kryminały.
Są wspólne, ale wylądowały w mojej biblioteczce, bo mam już jedną książkę z tej serii. Jak się cieszę, że on nie jest na odwyku i dokonał zakupów bez mojej inspiracji.

Wydał 19zł za dwie sztuki:
Doktor Glas 7zł
Sprawa Ewy Moreno 12zł
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg doktorglas.jpg (55,7 KB, 2 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg sprawaewymoreno.jpg (55,7 KB, 6 załadowań)

Crucify Your Mind

Edytowane przez amber2046
Czas edycji: 2008-03-15 o 09:50 Powód: literówka
Stary 2008-03-14, 19:31   #2088
magrat16
Zakorzenienie

gratuluję domyślnych rodziców.
Moje dzisiejsze zakupy:
"PS. Kocham Cię!"
Dla siostry na urodziny, ale jak skończy to też się podczepię
Przeczytane w2016 35( 2015:70;2014:33; 2013: 61)

03.10.2015
magrat16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-14, 19:44   #2089
gasta18
Wtajemniczenie

Oooo Amber fajne te kryminały? Bo widziałam na jednej stronie po 6zł, tylko nie wiem czy kupić bo jeszcze nic z tej serii nie czytałam
Stary 2008-03-14, 20:17   #2090
protka
Zakorzenienie

Cytat:
Protko, nie w KKKK, tylko Czytajtanio i Dedalus( innaczej Tania Książka)
Aaaa i jeszcze zadowolona jestem, bo byłam dzisiaj w bibliotece i została zakupiona książka Diany Gabaldon "Tchnienie śniegu i popiołu" teraz czekam aż zostaną wpisane i oprawione już mam je zaklepane
Szczęściara z ciebie gasta. W tych księgarniach mnie jeszcze nie było
Daj znać jak przeczytasz "Tchnienie śniegu" - ciekawa jestem tej książki Czy to romans? Czy powieść obyczajowa?

Cytat:
Napisane przez amber2046 Pokaż wiadomość
Rodzice właśnie wrócili z zakupów tata wygrzebał dwa skandynawskie kryminały.
Są wspólne, ale wylądowały w mojej biblioteczce, bo mam już jedną książkę z tej serii. Jak się cieszę, że on nie jest na odwyku i dokonał zakupów bez mojej inspiracji.

Wydał 19zł za dwie sztuki:
Doktor Glas 7zł
Sprawa ewy Moreno 12zł
Fajnie masz amber. Moi rodzice już mają dość, że zawaliłam im pół pokoju książkami (teoretycznie poszłam na swoje i się już wyprowadziłam ), że chyba ostatnia rzecz jakiej się mogę po nich spodziewać to, to że kupią mi jakąś książkę. Pewnie nawet by się bali, że już mam albo czytałam...
Jak będą fajne to daj znać i dodam do schowka
Lubię dobre kryminałki
Stary 2008-03-14, 20:23   #2091
gasta18
Wtajemniczenie

Cytat:
Szczęściara z ciebie gasta. W tych księgarniach mnie jeszcze nie było
Daj znać jak przeczytasz "Tchnienie śniegu" - ciekawa jestem tej książki Czy to romans? Czy powieść obyczajowa?
A nie wiem co to jest ale jakoś mam ochotę to przeczytać... pytałam o "Obcą" która osiąga "straszne" ceny na all, ale w bibliotece nie było więc powiedziałam bibliotekarce, żeby kupiła jakieś inne tej autorki jak dostanę w swoje łabska te książki(2 tomy) od razu się zabieram za czytanie
I jeszcze czekam na "Jeźdzca miedzianego"...
No i "Pokutę" mam już odłożoną tylko czeka w bibliotece na wpisanie i oprawienie tak samo jak "Tchenienie..."
No i jeszcze jestem w druga w kolejce po "PS Kocham cię"
Tak na marginesie... lubię swoją bibliotekę
Stary 2008-03-14, 20:45   #2092
Ondine
Rozeznanie

Cytat:
A nie wiem co to jest ale jakoś mam ochotę to przeczytać... pytałam o "Obcą" która osiąga "straszne" ceny na all, ale w bibliotece nie było więc powiedziałam bibliotekarce, żeby kupiła jakieś inne tej autorki jak dostanę w swoje łabska te książki(2 tomy) od razu się zabieram za czytanie
No i "Pokutę" mam już odłożoną tylko czeka w bibliotece na wpisanie i oprawienie tak samo jak "Tchenienie..."
gasta, "Tchnienie śniegu..." jest 6 częścią cyklu przygód Claire i Jamie`ego.Pierwszą powieścią z tymi bohatererami jest własnie "Obca".
Ondine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-14, 20:48   #2093
af6a7928a10f2efb7030debf852af0b1c87659cc
Konto usunięte

Cytat:
Dziękuję za opinie o "Klubie Dantego" Nie będę go w takim razie zdobywać "za wszelką cenę", ale jak mi się gdzieś kiedyś nawinie, to przeczytam
Ja dzisiaj skończyłam czytać "Klub Dantego".
Początek był całkiem niezły, od razu powitało nas morderstwo Potem akcja coraz bardziej się spowalniała i przez to byłam taka zniechęcona.
Brnęłam dalej i mój trud został wynagrodzony, bo w ostatnich 150. stronach w końcu zaczęło się dziać coś konkretnego. Końcówkę czytałam już z większym zaciekawieniem, i gdyby nie zamykające mi się ze zmęczenia oczy, dokończyłabym wszystko już wczoraj.
W sumie mam mieszane uczucia. A podchodziłam do "Klubu" z dużymi nadziejami, bo pomysł na fabułę, jak wspomniała Ana, jest całkiem niezły.

W najbliższym czasie ponownie wybieram się do ŚK, bo w końcu Święta się zbliżają i trzeba sobie prezent kupić.

Dzisiaj zaczynam czytać "Kolacje z Anną Kareniną".
af6a7928a10f2efb7030debf852af0b1c87659cc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-14, 21:20   #2094
Germini
Zakorzenienie

Cytat:
Będę oczekiwała nowego wątku
Jest TUTAJ

[1=af6a7928a10f2efb7030deb f852af0b1c87659cc;6902675]Ja dzisiaj skończyłam czytać "Klub Dantego".
(...)[/quote]
To dobrze, że chociaż pod koniec coś ruszyło
Stary 2008-03-15, 08:25   #2095
gasta18
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ondine Pokaż wiadomość
gasta, "Tchnienie śniegu..." jest 6 częścią cyklu przygód Claire i Jamie`ego.Pierwszą powieścią z tymi bohatererami jest własnie "Obca".
Wiem wiem... pani bibliotekarka chciała zakupić "Ognisty krzyż" ale nie było
Mam nadzieję, że kiedyś "Obcą" wznowią bo mnie zachęciłyście
Stary 2008-03-15, 09:50   #2096
protka
Zakorzenienie

Cytat:
"Jeźdźca miedzianego" i kontynuację "Tatiana i Aleksander" czytałam
Bardzo fajne książki. Na półce czeka ostatni tom "Ogród letni" do wakacji mam zamiar go machnąć.

Fajną masz bibliotekę i panią bibliotekarkę, tylko pozazdrościć
Ja mam prywatną bibliotekę w domu, więc muszę nadrabiać zaległości w tym co nakupiłam a biblioteki na razie idą w odstawkę.
Nawiasem mówiąc są już przeze mnie nieźle przetrzebione a mało nowych rzeczy się tam pojawia

Cytat:
Jest TUTAJ
Dziękuję za namiar
Stary 2008-03-15, 09:53   #2097
amber2046
Zakorzenienie

Cytat:
Oooo Amber fajne te kryminały? Bo widziałam na jednej stronie po 6zł, tylko nie wiem czy kupić bo jeszcze nic z tej serii nie czytałam
Gasta czy mogłabyś podać stronę księgarni gdzie te kryminały są tak tanio?
Chciałbym zobaczyć czy mają jeszcze jakieś tytuły z tej serii.

U mnie to tata czyta najwięcej więc naturalnie poczuwa sie do obowiązku kupowania. Zwykle daje mi zlecenie polegające na wybraniu kilku tytułów i przedstawieniu mu do zaaprobowania. Lubię taką formę zakupów szczególnie za to że to nie ja za nie płacę.

Crucify Your Mind
Stary 2008-03-15, 11:17   #2098
gasta18
Wtajemniczenie

Amber... hmm nie wiem... a co za to?
www.czytajtanio.pl właśnie czekam na paczkę od nich
Sprawdziłam i z tych książek to chyba została jedna "Czarny krab" a było ich więcej
Stary 2008-03-15, 14:51   #2099
af6a7928a10f2efb7030debf852af0b1c87659cc
Konto usunięte

Nie mogę w Gandalfie znaleźć informacji o kosztach przesyłki. Czy ktoś może wie jakie są albo gdzie je znaleźć u nich na stronie?

edit: Już znalazłam.
af6a7928a10f2efb7030debf852af0b1c87659cc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-15, 19:36   #2100
amber2046
Zakorzenienie

Cytat:
Amber... hmm nie wiem... a co za to?
www.czytajtanio.pl właśnie czekam na paczkę od nich
Sprawdziłam i z tych książek to chyba została jedna "Czarny krab" a było ich więcej

Za bukiet wirtualnych czerwonych róż.

Nie opłaca mi sie zamawiać jednej, ale będę zerkać czy coś nowego nie dorzucili.

[1=af6a7928a10f2efb7030deb f852af0b1c87659cc;6908716]Nie mogę w Gandalfie znaleźć informacji o kosztach przesyłki. Czy ktoś może wie jakie są albo gdzie je znaleźć u nich na stronie?

edit: Już znalazłam. [/quote]

Zamówiłam 8 marca w Gandalfie trzy kryminały i coś nie mogą ich dla mnie znaleźć a przy tym pakiecie czas oczekiwania określili na 1-2 dni.

Protka dzięki za napisanie w wątku o zapowiedziach o:
Ishmael Beah - " Było minęło. Wspomnienia dziecka-żołnierza"
Aminatta Forna - " Kamienie przodków"
Mankell Henning - " Comédia infantil"

Crucify Your Mind
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Kultura(lnie)

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości