Mamy majowe 2017 cz. III - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-12-31, 14:30   #91
Baambi
Zadomowienie

Dot.: Mamy majowe 2017 cz. III

Ciśnienie podobno spada,
ja w ogóle mam niskie ciśnienie, teraz w ciąży też, więc może to to.
Baambi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-31, 14:46   #92
bunnybe
Zadomowienie

Inez moj maz tez uwielbia szakszuke, zwykle robimy w sezonie gdy sa dobre malinowe pomidory ale mysle, ze moze dobre z puszki zima tez by daly rade?

Mi sie bardzo podoba imie Karol ale tak ma na imie moj brat wiec odpada Gabryś i Czarek (Czaruś) tez ladne a moj chrzesniak ma na imie Miłosz a wszyscy mowia na niego Miłek podobaja mi sie takie zdrobnienia dla małych chłopców, u nas przy Grzesiu beda na pewno na porzadku dziennym

Co do laptopow to odpukac moja toshiba jeszcze z czasow studenckich smiga juz 8 rok- kiedys to sie jednak robilo solidniejszy sprzet
Stary 2016-12-31, 14:55   #93
999fd1c55571ad5d2d0bdb01d195d36e03efc653
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Baambi Pokaż wiadomość
Ciśnienie podobno spada,
ja w ogóle mam niskie ciśnienie, teraz w ciąży też, więc może to to.

Tak spada właśnie ((

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
999fd1c55571ad5d2d0bdb01d195d36e03efc653 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-31, 15:11   #94
fasolka124578
Rozeznanie

Melduje się szybciutko Potem nadrobie

fasolka124578 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-31, 15:22   #95
milutek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bunnybe Pokaż wiadomość

Mi sie bardzo podoba imie Karol ale tak ma na imie moj brat wiec odpada Gabryś i Czarek (Czaruś) tez ladne a moj chrzesniak ma na imie Miłosz a wszyscy mowia na niego Miłek podobaja mi sie takie zdrobnienia dla małych chłopców, u nas przy Grzesiu beda na pewno na porzadku dziennym
moja starsza siostra ma dwójkę już teraz dorosłych dzieci - Ania i rok młodszy Grzesiu. Jak byli mali to Ania najpierw mówiła na Grzesia JEJE a potem JESIU

potem już tylko same wyzwiska strasznie się tłukli, gryzli i drapali aż do krwi. ale tak naprawdę to zawsze nierozłączni, nawet teraz
Stary 2016-12-31, 15:28   #96
Kiwaczka
Wtajemniczenie

Milutek, choćbym czytała o sobie i bracie :-D

Włosy mam już wyprostowane. Jeszcze makijaż, ubrać się i jestem gotowa. Szczerze to średnio mi się chce ale jak już zapłaciliśmy to pójdę. Tym bardziej że mąż się doczekać nie może

Kiwaczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-31, 15:40   #97
bunnybe
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez milutek Pokaż wiadomość
moja starsza siostra ma dwójkę już teraz dorosłych dzieci - Ania i rok młodszy Grzesiu. Jak byli mali to Ania najpierw mówiła na Grzesia JEJE a potem JESIU

potem już tylko same wyzwiska strasznie się tłukli, gryzli i drapali aż do krwi. ale tak naprawdę to zawsze nierozłączni, nawet teraz
Jak slodko miedzy mna a Bratem sa 2 lata roznicy i tez jako dzieci chcielismy sie pozabijac a teraz jestesmy najlepszym rodzenstwem

Wyszlam z wanny, zrobilam sobie caly pakiet pielegnacyjny, pomalowalam paznokcie u stop i jestem pachnaca i gotowama wejscie w Nowy Rok

Wysłane z mojego LG-K120 przy użyciu Tapatalka

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-12-31, 15:51   #98
CamomileS
Zadomowienie

A ja jeszcze w dresie lezakuje, niedługo czas sie zbierać

CamomileS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-31, 16:00   #99
Baambi
Zadomowienie

Ja się zebrałam mimo tłukącego łebka i zrobiłam szaszłyki, 14 sztuk:P
Wykąpana już jestem, jeszcze włosy, makijaż, wychodzimy za 2,5 ha.
Mam nadzieję że przestanie mnie głowa boleć
Stary 2016-12-31, 16:15   #100
fasolka124578
Rozeznanie

Glassball u mnie faktycznie by pasowało bo ja mam bardziej do przodu i będzie chłopak Ale znów ciąża wydaje mi się zupełnie inna niż ta pierwsza. I mdlości inaczej i przybieranie na wadze i samopoczucie, a płeć ta sama. Nie wiem od czego to zależy. Każda ciąża inna

ania90 trzymaj sie Bejbe Nic przyjemnego tak cały czas leżec, ale na pewno wszystko będzie dobrze. Mają Cię pod kontrolą i będą doglądać cały czas.

Kiwaczka ja wlaśnie też mam niskie ciśnienie. Ostatnio nawet czułam że jestem klapnięta, zmierzyłam a tam 97/60. Wypiłam kawkę i poczułam się lepiej. Mówiłam o tej kawce gin i powiedziała mi, że w sumie kawa to jednak używka, ale też z drugiej strony herbata też używka, więc do wszystkiego z rozsądkiem trzeba podchodzić. Aczkolwiek jednak tych kaw nie pije, może z 3 wypiłam, ale tak słabe, że aż niesmaczne.
Udanej imprezki!

inezz zdrówka! i gratuluje ruchów

Dekoder od nc+ o mało nie zepsuł mi naszych planów sylwestrowych.. Od jakiegoś czasu, już mówiłam że sylwester spędzamy z TVN, albo z Polsatem i wczoraj nam padł dekoder. Nigdzie wczoraj nie mieli na wymiane i dzisiaj dodzwoniłam się do Wadowickiego punktu i facet powiedział, że mają. Pojechałam i zanim dojechałam, to powiedział, że miał 3 i wydał, bo tak dużo miał wymian. Więc mu delikatnie bardzo, zasugerowałam że fajnie by było gdyby jednak coś zaradził, że dzisiaj sylwester, że dzwoniłam wcześniej, że miałam daleko do punktu i dał nam taki, ktory musimy i tak w tygodniu mu oddać, jak już będzie ten nasz właściwy do odbioru. Tak, że na szczeście pooglądam sobie cosik bo lubię to bardzo

Dziewczynki udanej nocy Sylwestrowej Wam życzę, czy to pod kocykiem, czy na baletach, bawcie się wspaniale
fasolka124578 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-31, 16:18   #101
inezz6
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bunnybe Pokaż wiadomość
Inez moj maz tez uwielbia szakszuke, zwykle robimy w sezonie gdy sa dobre malinowe pomidory ale mysle, ze moze dobre z puszki zima tez by daly rade?

Co do laptopow to odpukac moja toshiba jeszcze z czasow studenckich smiga juz 8 rok- kiedys to sie jednak robilo solidniejszy sprzet
No w sezonie pomidorowym na pewno jest jeszcze pyszniejsza 😊 ja teraz czasem kupuje malinowe pomidory, ale ich cena zabija, no i smak nie do końca ten...

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 17:18 ---------- Poprzedni post napisano o 17:17 ----------

My już w drodze po synka i na imprezę 😊
Miłej zabawy dla Was!

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka

"Kiedyś tam,będziesz miał dorosłą duszę,
Kiedyś tam,kiedyś tam...
Ale dziś jesteś mały jak okruszek,
Który los rzucił nam."
inezz6 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-12-31, 16:28   #102
vikuniaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anita7 Pokaż wiadomość
Milena tz pierwsze propozycje to podał jeszcze Maksymilian.
Ja nie mam jakiś typów przy których bym się upierala. Podoba mi się też Piotr, Karol.

O widzisz milutek podobnie myślimy ☺
Tz na początku jak go zapytałam to oczywiście, że jest czas na imię. A potem to już ni z gruszki ni z pietruszki co parę dni wyskakuje z propozycją z tym Gabrielem to ponoć dostał objawienie w kościele jak był

Ania trzymaj się tam jakoś corunia pociesza mamę ☺

To prawda że na upadki trzeba bardzo uważać bo mogą być niebezpieczne.

Kiwaczka ja mam podobnie z ciśnieniem. W domu bardzo niskie a u gin. W normie.

Vikunia co to w ogóle za sytuacja? Czyżby kasjer zamierzał wziąć te produkty na wasz koszt?

O rety decorail ale pech z tymi lapkami

Mi sie wydaje, ze ktos przed TZ wyszel z zakupami i nie zaplacil, i potem z automatu zaczeli nabijac TZtowi na ten sam rachunek. TZ mowi, ze mieli duzy ruch, moze sie zakrecili.

Ja tez sie dzisiaj czuje srednio, rano mnie glowa bolala. Poszalalam w kuchni i zrobilam strogonoffa, do nich serowe buleczki z kwestii smaku, salatke z tunczykiem i winogrona obtoczone w philadelphii i posiekanych orzechach. Zaraz prysznic i idziemy do znajomych.

---------- Dopisano o 17:26 ---------- Poprzedni post napisano o 17:25 ----------

Cytat:
Napisane przez mileena5 Pokaż wiadomość
U mnie Tz stwierdził ze mam wybierać sama, bo co chwile zmieniałam zdanie i sie wkurzył w sumie to i lepiej dla mnie, ale ostatecznie Filip mu sie podoba i juz sie przybiło wczesniej zanim wgl "byliśmy" w ciazy mieliśmy umowę, ze on wybiera w przyszłości imię dla dziewczynki ja dla chłopca wiec mam okazje

Gabriel mi sie podoba, ale Gabriel - nie Gabrys Piotr jest bardzo ładne i tu juz kilka razy padło Karol jest tez spoko a Maksymilian szczerze mi sie nie podoba ale tak jak mówiłam nie sugeruj sie, to tylko i wyłącznie moja osobista ocena prawda jest taka, ze jak nie nazwiemy to z czasem sie przyjmie i nie bedziemy sobie wyobrażać, ze mogłobyc jakieś inne imie wgl zaangażowanie Twojego tz jest godne podziwu mój wymyślił - Herkules i w sumie to ksywka mojego synka teraz - pol rodziny juz tak na niego mowi, nie mówiąc o znajomych śmiałam sie ze jak sie okaże ze to ona i kiedys zapyta jak miała miec na imię to padnie jak jej powiem ale chłopczyk raczej bedzie zadowolony

U nas mój tata powiedział, że mam w brzuchu "Kazika" i tez przylgnelo TŻ sie wkurza jak ktos sie pyta jak tam Kazik

U nas od zawsze mial byc Nathaniel, a jak juz zaszlam to TZ sie odwidzialo.

---------- Dopisano o 17:28 ---------- Poprzedni post napisano o 17:26 ----------

Co do lapków, mój tz ma swojego ukochanego MacBooka Pro i mu go zalalam kawa. Myslalam, ze sie poplacze- najpierw ja, potem on ale suszyl sie 3 dni i dziala, a zalalam we wrzesniu. Byl zly, ale wtedy juz bylam w ciazy, wiec przyjal to bardzoej gladko 🏼

Stary 2016-12-31, 17:06   #103
anita7
Rozeznanie

Umowa to umowa czyli wybierasz 😜
No popatrz mam te same uwagi ze Gabriel ładnie ale Gabryś to już jakoś tak sobie😎
Herkules haha a z czego to się wzięło? Pisałaś? Bo nie pamiętam...
Ja się śmieje że nasz jest Roland. Bo kiedyś czytałam wszystkie imiona i takie znalazłam a mój tz ma takie klawisze 😁

Pierwsze słyszę co to szakszuka ale zaraz wygogluje.
O widzisz bunnybe to ładnie brat ma na imię ☺
Miłosz mi się cały czas podobał ale teraz nasza znajoma ma Miłosza i jakoś zluzowalam z tym imieniem. Grześ to brat tz-a ☺

Milutek tak to jest z rodzeństwem będą się tłukli ale jak co do czego przyjdzie to w ogień za sobą 😊

Vikunia Kazik popularna ksywka. Jakoś dla mnie uniwersalna. Fajna 😉

Też kiedyś zalałam laptopa i działał po wysuszeniu.

Dziewczyny udanych imprez. Bawcie się dobrze. A na Nowy Rok życzę wam samych wspaniałości zdrowia radości i szczęśliwych rozwiązań ☺
Szczęśliwego Nowego Roku 2017

anita7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-31, 17:12   #104
Baambi
Zadomowienie

Dziewczyny pewnie już nie wejdę do jutra więc składam życzonka

Wspaniałego, pełnego szczęśliwych chwil nowego 2017 roku!
Niech się spełnią marzenia, w tym te o naszych maleństwach
Stary 2016-12-31, 17:23   #105
megan_86
Raczkowanie

Dziewczyny,

Podczytuje Was caly czas, ale malo sie udzielam.
Chcialam Wam wszystkim zyczyc udanego wieczoru i wszystkiego najlepszego w Nowym Roku 2017! Oby byl jeszcze lepszy od poprzedniego!

My z TZ zrobilismy sobie podsumowanie i stwierdzilismy, ze ten rok byl bardzo udany. Wzielismy dwa sluby (cywilny za granica i koscielny w Polsce), obu moim siostrom urodzily sie dzieciaczki, zostalismy chrzestnymi, poczelismy w podrozy poslubnej dzieciatko, duzo podrozowalismy Do tego przypomnialam sobie, ze w zeszlym roku w sylwestra wybieralismy obraczki a w tym roku przegladamy juz wozki W nadchodzacym roku urodzi sie dzidzia i mam nadzieje, ze wydarzy sie wiele pozytywnych rzeczy!

Mielismy spedzac sylwestra sami w domu, ale jedziemy do znajomych grac w planszowki. Bedzie kameralnie, bo maja pieska od niedawna, boja sie go samego zostawic bo nie wiedza, jak bedzie reagowal. Zapowiada sie fajny wieczor z nimi Zrobilam salatke makaronowa i biore sie za szykowanie. No i oczywiscie zabieram ze soba Picollo truskawkowe! Wieki tego nie pilam, bylismy w trzech sklepach bo wszedzie wykupione

Wszystkiego dobrego i do uslyszenia za rok!

Edytowane przez megan_86
Czas edycji: 2016-12-31 o 17:25
megan_86 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-12-31, 17:36   #106
Kiwaczka
Wtajemniczenie

Dziewczyny, jako że raczej już tu nie zajrzę w tym roku to chciałabym Wam życzyć wszystkiego dobrego w Nowym Roku! Oby był lepszy niż ten który się kończy DO SIEGO ROKU!!!

Kiwaczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-31, 17:47   #107
mileena5
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anita7 Pokaż wiadomość
Umowa to umowa czyli wybierasz 😜
No popatrz mam te same uwagi ze Gabriel ładnie ale Gabryś to już jakoś tak sobie😎
Herkules haha a z czego to się wzięło? Pisałaś? Bo nie pamiętam...
Ja się śmieje że nasz jest Roland. Bo kiedyś czytałam wszystkie imiona i takie znalazłam a mój tz ma takie klawisze 😁

Pierwsze słyszę co to szakszuka ale zaraz wygogluje.
O widzisz bunnybe to ładnie brat ma na imię 
Miłosz mi się cały czas podobał ale teraz nasza znajoma ma Miłosza i jakoś zluzowalam z tym imieniem. Grześ to brat tz-a 

Milutek tak to jest z rodzeństwem będą się tłukli ale jak co do czego przyjdzie to w ogień za sobą 😊

Vikunia Kazik popularna ksywka. Jakoś dla mnie uniwersalna. Fajna 😉

Też kiedyś zalałam laptopa i działał po wysuszeniu.

Dziewczyny udanych imprez. Bawcie się dobrze. A na Nowy Rok życzę wam samych wspaniałości zdrowia radości i szczęśliwych rozwiązań 
Szczęśliwego Nowego Roku 2017

Skąd wziął sie Herkules? Po prostu usiedliśmy i szukaliśmy imion razem nagle wpadł mi w oczy Herkules i tak z biegu przeczytałam nagłos mezus podłapał i mi zapisał na kartce, DRUKOWANYMI literami i sie wykłócał, ze Herkules i koniec powiedziałam o tym moim dziewczynom i od tamtej pory wszyscy pytają jak Herkules itp mam nawet zdrobnienie Herki i tak sobie mowię Hahaha mój tato mówił w pracy jakiemuś znajomemu ze bedzie miał wnuczka Herkulesa i musi juz zacząć kupować mini miecze wiec wesoło xd

---------- Dopisano o 18:46 ---------- Poprzedni post napisano o 18:45 ----------

Cytat:
Napisane przez Kiwaczka Pokaż wiadomość
Dziewczyny, jako że raczej już tu nie zajrzę w tym roku to chciałabym Wam życzyć wszystkiego dobrego w Nowym Roku! Oby był lepszy niż ten który się kończy DO SIEGO ROKU!!!

Wszystkiego najlepszego na przyszły rok <3

---------- Dopisano o 18:47 ---------- Poprzedni post napisano o 18:46 ----------

Cytat:
Napisane przez megan_86 Pokaż wiadomość
Dziewczyny,

Podczytuje Was caly czas, ale malo sie udzielam.
Chcialam Wam wszystkim zyczyc udanego wieczoru i wszystkiego najlepszego w Nowym Roku 2017! Oby byl jeszcze lepszy od poprzedniego!

My z TZ zrobilismy sobie podsumowanie i stwierdzilismy, ze ten rok byl bardzo udany. Wzielismy dwa sluby (cywilny za granica i koscielny w Polsce), obu moim siostrom urodzily sie dzieciaczki, zostalismy chrzestnymi, poczelismy w podrozy poslubnej dzieciatko, duzo podrozowalismy Do tego przypomnialam sobie, ze w zeszlym roku w sylwestra wybieralismy obraczki a w tym roku przegladamy juz wozki W nadchodzacym roku urodzi sie dzidzia i mam nadzieje, ze wydarzy sie wiele pozytywnych rzeczy!

Mielismy spedzac sylwestra sami w domu, ale jedziemy do znajomych grac w planszowki. Bedzie kameralnie, bo maja pieska od niedawna, boja sie go samego zostawic bo nie wiedza, jak bedzie reagowal. Zapowiada sie fajny wieczor z nimi Zrobilam salatke makaronowa i biore sie za szykowanie. No i oczywiscie zabieram ze soba Picollo truskawkowe! Wieki tego nie pilam, bylismy w trzech sklepach bo wszedzie wykupione

Wszystkiego dobrego i do uslyszenia za rok!
Kochana wszystkiego dobrego!! Najlepszego, niech ten Nowy Rok bedzie jeszczee lepszy niż ten

---------- Dopisano o 18:47 ---------- Poprzedni post napisano o 18:47 ----------

Cytat:
Napisane przez Baambi Pokaż wiadomość
Dziewczyny pewnie już nie wejdę do jutra więc składam życzonka

Wspaniałego, pełnego szczęśliwych chwil nowego 2017 roku!
Niech się spełnią marzenia, w tym te o naszych maleństwach
Szczęśliwego nowego roku <3
mileena5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-31, 17:49   #108
Konto usunięte

Zrobiłam sałatkę gyros i przeniosłam sie z sypialni na kanapę w salonie
Odleżyny dzis dostanę :p

Stary 2016-12-31, 17:53   #109
mileena5
Zadomowienie

[1=999fd1c55571ad5d2d0bdb0 1d195d36e03efc653;6913645 6]Zrobiłam sałatkę gyros i przeniosłam sie z sypialni na kanapę w salonie
Odleżyny dzis dostanę :p

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]

Odpoczywaj póki możesz <3
mileena5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-31, 18:18   #110
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez mileena5 Pokaż wiadomość
Odpoczywaj póki możesz <3

Tak bo we wtorek trzeba wrócić do pracy

Stary 2016-12-31, 18:20   #111
milutek
Wtajemniczenie

Mamy majowe 2017 cz. III

Również życzę wszystkim mamusiom majowym cuuuudownego roku 2017, szybkich, bezbolesnych porodów zdrowych i mega grzecznych dzieciaczków a mężów jeszcze grzeczniejszych
Stary 2016-12-31, 18:45   #112
talusiax33
Zadomowienie

Mamusie życzę Wam SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO ROKU żeby był jeszcze lepszy od poprzedniego! Dużo dużo co najlepsze i udanych rozwiązań! byle do maja a później już z górki. Całuję!

talusiax33 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-31, 19:11   #113
Konto usunięte

Szczęśliwego nowego roku ❤️

Stary 2016-12-31, 19:34   #114
gornek
Zakorzenienie

Wszystkiego dobrego w Nowym Roku, oby był lepszy od mijającego. Szybkich porodów, zdrowych dzieciaczków i dużo miłości
Ja lecę robić pizzę, u mnie sylwester w dresie

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
gornek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-31, 19:37   #115
decorail
Zakorzenienie

Spać bym poszła, hehe

Wszystkiego dobrego, kochane

Ania jak tam w szpitalu?
decorail jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-31, 19:40   #116
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez decorail Pokaż wiadomość
Spać bym poszła, hehe

Ania jak tam w szpitalu?

Ja tez ze sobą walczę

Stary 2016-12-31, 19:44   #117
decorail
Zakorzenienie

Effpe - najwyżej padniemy
Stary 2016-12-31, 19:47   #118
bunnybe
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez milutek Pokaż wiadomość
Również życzę wszystkim mamusiom majowym cuuuudownego roku 2017, szybkich, bezbolesnych porodów zdrowych i mega grzecznych dzieciaczków a mężów jeszcze grzeczniejszych
Podpisuje sie pod tym
Stary 2016-12-31, 20:00   #119
ania9o
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez decorail Pokaż wiadomość
Spać bym poszła, hehe

Ania jak tam w szpitalu?

Dziekuje, że pytasz
Leżę, nuda... Tv w sali nie działa wiec nawet sylwestra żadnego nie mamy jak pooglądać. Z współlokatorką mamy szampana 0% i nawet niezły widok z okna więc może doczekamy północy i popatrzymy na fajerwerki a potem spać.

Obchód byl malo ciekawy, lekarz chyba się spieszył na imprezkę także leżymy i się nudzimy a córeczka daje mi multum kopniaczków

Życzę Wam kochane wszystkiego dobrego, donoszonych ciąż, pięknych maluszków i jak najwięcej przespanych nocy w nadchodzącym roku
ania9o jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-31, 20:02   #120
decorail
Zakorzenienie

Ania - jak jest szampan kochana to jest dobrze
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości