|
|
#181 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy majowe 2017 cz. III
Dobry wieczór w 2017! 😃
Witam nowa majóweczke ![]() My z tż wróciliśmy do domu o 6 rano, wstaliśmy o 12 bo obiad u moich rodziców o 13, na szczęście w tym samym bloku teraz próbowaliśmy się zdrzemnąć ale coś nam to nie wychodzi.. Najlepsze jest to, że nie pije alkoholu a po imprezach to ja umieram na drugi dzień i czuje się jak na giga kacu, o co chodzi? 😀 Ania - cały czas jestem z Tobą dachem, czekam na dobre wieści i wyjście ze szpitala! Pewnie jutro bardziej się Tobą zajmą bo będzie więcej lekarzyWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#182 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:29 ---------- Poprzedni post napisano o 19:28 ---------- Cytat:
. W ogole mam postanowienie noworoczne, ze nie jem slodyczy i ograniczam pieczywo ![]() ---------- Dopisano o 19:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:29 ---------- Cytat:
, nie pomyslalam, ze chodzi o owiniecie w gaze
|
|
#183 |
|
Zadomowienie
|
Mi na napięcie brzucha pomogło zwiekszenie dawki magnezu ( wczesniej chyba za malo bralam) i odpoczywanie. W środę ide szyjke skontrolować.
Byłam w kinie na filmie Pasażerowie - całkiem fajny ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#184 |
|
Raczkowanie
|
Witam i ja w 2017 🙂
Z pewnością dla każdej z nas bedzie to niezapomniany rok 😍 Ania - jestem z Tobą myślami... 3 maj się ciepło i dawaj znać co u Ciebie. Jak się czujesz? Ja niestety nadal bardzo bardzo słabo czuje ruchy... może już sobie nawet wmawiam że to są ruchy...? Zazdroszczę Vikuniaa Twojego falującego brzuszka... U mnie na plus jest 5 kg... i wszyscy mi mówią że brzuszek dość spory mam. Cześć Mohnka 😀 witam nowa mamuśkę 🌸 oszczędzaj się ile tylko możesz 😘 Decorail - będziesz na L4 do końca ciąży? Znowu nie mogłam spać w nocy... cóż... Chyba trzeba się przyzwyczaić 😕 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#185 |
|
Zadomowienie
|
Witam Nowa Mamusie
Przyszedł czas na mnie pochorowałam sie, cały dzien dzis leżę jak kłoda, jest złe
|
|
|
|
#186 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#187 |
|
Zakorzenienie
|
Po 19 wróciliśmy od treściowej, zjadłam obiad i serniczek. Ale masakra tam jest, wzięłam swoją sumie bo przez te petardy nie chciałam jej samej zostawiać a tam 5 psów i kot z czego 2 psy rzuciły sie na moja. Średnio lubię tam jeździć.
Ale jak wróciłam to zasnęła ze mna na godzinę, teraz zrobiłam tortillę i zaraz musze z nia na chwile chociaż wyjsc. A jutro połówkowe w lux medzie. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
#188 |
|
Zakorzenienie
|
Martusiamiska - tak, już do końca będę na l4
![]() Ja już w piżamie
|
|
|
|
#189 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jutro sie wybiore do lekarza, dobrze ze Tz koło mnie skacze jak szalony. Dziękuje ---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#190 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Czekam na dobre wieści po wizycie. decorail ja od 19 w piżamie A teraz lece na łózko sie wyciągnąć.
|
||
|
|
|
#191 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale to nic, zazwyczaj jestem chora raz w roku i nie rzadko dobijam prawie do 40 wiec ciagle monitoruje jak sie bedzie cos dziać, to ruszę na emergency
|
|
|
|
|
#192 |
|
Zakorzenienie
|
Milena - niech szybko minie przeziębienie!
Gornek - kciuki za jutro ![]() Lollipop - hehe, ja zastanawiam się po co w ogóle robiłam sobie dziś makijaż, bo i tak zalegałam cały dzień na kanapie
|
|
|
|
#193 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ledwo na oczy patrzyłam, a tu jeszcze do kibelka trzeba było dotrzeć na czas ![]() Cytat:
Jutro się wyszykuje. I makijaż i włosy. Sexy mama i perfekcyjna pani domu w jednym będę
|
||
|
|
|
#194 |
|
Zadomowienie
|
Talusia no wlaśnie!
ja też tak mam, nic nie piję a rano taka jakby skacowana może to efekt placebo ;DMilena porządnie się wypoć, polecam herbate z lipy. Zdrówka! Oj jaki leniwy dzień dzisiaj Odespałam nockę. Chyba się wybiorę w tym tygodniu do biblioteki, liczę że znajdę jakieś fajne książki o dzieciach, i może coś do czytania na wieczory ![]() ---------- Dopisano o 22:38 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ---------- A ja piżamy nie zmieniłam :P o ja niedobra hehe Gornek stresujesz sie przed jutrzejszymi połówkowymi? daj znać jakie wieści
|
|
|
|
#195 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mam wtedy takie majaki ze nie wiem wgl zero ogarnięcia co sie do mnie mowi, naszczescie teraz nie jest az tak złe Ja w piżamie cały dzien <3 kocham dni piżamowe
|
|
|
|
|
#196 |
|
Konto usunięte
|
Ja tez dzis zaległam na kanapie
![]() A jutro ostatni dzien urlopu Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#197 |
|
Zakorzenienie
|
Ja zaczęłam czytać o cesarce i powiem Wam, ze wszystko fajnie pięknie ale nie uśmiecha mi sie leżeć w szpitalu tydzień :/ najdłużej w szpitalu byłam po swoim urodzeniu i w ogole nie chce tam spędzać tyle czasu. Wiec liczę, ze to łożysko mi sie podniesie i pobędę w szpitalu max 3 dni i urodzę naturalnie.
Zreszta jak to jest po cc? Jak z noszeniem dziecka i ogółem jak sie funkcjonuje po tym? Wiem, ze bedzie mi potrzebna pomoc na początku ale jakos nie moge sobie tego wyobrazić. Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
|
#198 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dzięki za radę xx
|
|
|
|
|
#199 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A w ktorym jestes tygodniu? Ja we wtorek bede miala rowno 22, czyli zaczne 23tc. Dopiero od wczoraj mi tak faluje, wczesniej czulam go pod reka i mocniejsze kopniaki bez reki. Mam kolezanke, ktora jest w 32tc i jej dopiero od niedawna "faluje". Wszystko zalezy tez od temperamentu dziecka Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#200 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
dla mnie szpital to koszmar Co do funkcjonowania to jest zle przez 2-3 dni. Po tygodniu juz praktycznie nie bolało i normalnie funkcjonowalam. Nie miałam nikogo do pomocy tylko w nocy mąż mi podawał małego. Nie jest tak strasznie nie stresuj się na zapas co by nie było dasz radę, mamusie tak już mają Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Glassball Czas edycji: 2017-01-01 o 22:59 |
|
|
|
|
#201 |
|
Zakorzenienie
|
Glassball wiesz, wujek Google tak mi odpowiedział. Ale na stronie szpitala w którym chciałam rodzic naturalnie jest info, ze po cc zostaje sie dłużej niż normalnie 2-3 doby. Pewnie dużo zależy od szpitala i od tego jak sie czuje kobieta. Tak w sumie czytałam tylko, bo pod koniec lutego sie okaże co ze mną bedzie
Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
|
#202 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 23:01 ---------- Poprzedni post napisano o 23:00 ---------- Ooo jak fajnie 😉 to Twój czas - odpoczywaj na maksa 😀😀😀 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#203 |
|
Rozeznanie
|
Witam Wszystkie Mamusie w Nowym Roku!
![]() Mój Sylwester wyglądał tak, że o 21:30 bardzo rozbolała mnie głowa, ale tak to jeszcze nigdy nie miałam. Ewidentnie coś mi się pierniczy z tętnem. Jak sobie mierzyłam miałam ok. 100 u/min. Dzisiaj powtórka z rozrywki. 3.01. idę na prenatalne to może coś zagadam do doktorka, chociaż u swojego, prowadzącego mam wizytę 10.01. Dzisiaj odkryłam, że zaczyna mi lecieć mleko/siara. Jakie to dziwne ![]() Wróciłam z rodzinnego domu i idę spać, dobranoc ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#204 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#205 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
nie wytrzymam dłużej bez mojego synka, nie wiem jak te 2 -3 dni wytrzymam PS. Wujek Google to złooo Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#206 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#207 |
|
Konto usunięte
|
Dziewczyny napadła mnie ochota na jajko na miękko... Ale chciałam zapytać czy jecie i co o tym sądzicie ? Bo jest wiele podzielonych zdań na ten temat
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#208 |
|
Raczkowanie
|
[1=999fd1c55571ad5d2d0bdb0 1d195d36e03efc653;6916430 6]Dziewczyny napadła mnie ochota na jajko na miękko... Ale chciałam zapytać czy jecie i co o tym sądzicie ? Bo jest wiele podzielonych zdań na ten temat
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Ja nie jadam... " jajko na miękko jest gotowane przez 1 minutę wtedy płynne jest nie tylko żółtko, ale i białko, które jest bardzo lekko ścięte. Tak krótki czas gotowania nie zabija bakterii z rodzaju Salmonella ani wirusa ptasiej grypy. Istnieje też ryzyko wystąpienia alergii pokarmowej." Takie coś kiedyś sobie zapisałam w pamięci telefonu 😉 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#209 |
|
Zadomowienie
|
Effpe ja dzisiaj chciałam zjeść ale mi nie wyszło :P
Za długo gotowałam i wyszło na twardo. Hmm a gdyby gotować tak z 2,5 minuty? wtedy jest takie pół miękko pół twardo ![]() Kingaluma mnie też wczoraj głowa bolała, gdzieś tak około 23 mi przeszło na szczęście i mogłam w spokoju witać nowy rok z picollo ![]() Spróbuję sobie to tętno mierzyć też. |
|
|
|
#210 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny nie odzywam się bo jestem tak chora, ze sięgnięcie po telefon to mega wyczyn. Najbardziej wnerwia mnie ten cieknący katar. Mam dość.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:42.

teraz próbowaliśmy się zdrzemnąć ale coś nam to nie wychodzi.. Najlepsze jest to, że nie pije alkoholu a po imprezach to ja umieram na drugi dzień i czuje się jak na giga kacu, o co chodzi? 😀 

. 
pochorowałam sie, cały dzien dzis leżę jak kłoda, jest złe 

wiec ciagle monitoruje jak sie bedzie cos dziać, to ruszę na emergency

Odespałam nockę. 

witam nowa mamuśkę
oszczędzaj się ile tylko możesz

dla mnie szpital to koszmar
co by nie było dasz radę, mamusie tak już mają