![]() |
#4471 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czerwcowe mamusie 2017 cz.II
My po imprezce. Dziecko mi w końcu padło. Super było
![]() ![]() Caat, gratuluję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4472 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4473 | |
Wtajemniczenie
|
[1=e6a2c94443f966d5bdb1fa7 d483e1d75b7ed128e;6916046 1]Fajna rzecz
![]() ![]() ![]() Ja chciałam tak sobie wszystko o ciąży zapisywać ale w sumie nic specjalnego się nie dzieje jak narazie ;p Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4474 |
Zakorzenienie
|
Dolinka yyyy
![]() ![]() jak to milo powitac nowy rok bez kaca ale i tak zmeczenie bylo .. jeszcze w nocy jechalam po mamusie bo balowala u znajomych ![]() Paul moje postanwienie noworoczne a raczej na kolejne pol roku .. to silka dwa razy w tyg minimum lub cwiczenia dla kobiet w ciazy plus cwiczenia na ramiona 5 razy w tyg w domu i zdroooowsze jedzenie. Jutro wizytuje .. musze pow mojemu o tych bólach jakby razil mnie prad ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4475 |
Wtajemniczenie
|
Ja jutro ide badać krew i mocz a w srode mam wizyte u gin
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4476 |
Wtajemniczenie
|
To kciuki za jutrzejsze wizyty
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4477 |
Zakorzenienie
|
No i po imprezach. Kolejna w piątek
![]() Odnośnie zapisków, w pierwszej ciąży prowadziłam taki "pamietnik" i teraz sobie porównuje z obecną ciąża. Nie codziennie, ale u mnie od połowy ciąży dużo się działo (problemy z szyjka, z ruchami, potem doszło ciśnienie) więc i zapisków dużo. Później jak się córka urodziła też wszystko zapisywalam, dostałam od położnej taką książkę z Nivea mój pierwszy roczek czy jakoś tak i zapisywalam wszystko, począwszy od pierwszego uśmiechu, gaworzenia, poprzez wprowadzanie glutenu, rozszerzanie diety, pierwsze raczkowanie, pierwsze kroki, zęby, kupy itd itp. Zresztą nadal to prowadzę. A druga książkę mam co mała dostała na chrzest "pierwsze pięć lat" tam jej robię różne zapiski, są miejsca na zdjęcia, odciski nóżek, rączek. Będzie mieć kiedyś pamiątkę. Ale ja lubię takie zapiski, z 20 lat prowadziłam pamiętnik. |
![]() ![]() |
![]() |
#4478 |
Zakorzenienie
|
jutro mu odmowie wejscia na wage po tych swietach i sylwestrze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4479 |
Wtajemniczenie
|
Gratuluję zaręczyn! Śliczny pierścionek
![]() Najlepsze życzenia urodzinowe dla naszych solenizantek: Hani i Vanessy 🎂🎉 My właśnie niedawno wróciliśmy z imprezy urodzinowej mojej chrześnicy. Trochę się zasiedzieliśmy ![]() Jestem bardzo zmęczona bo tych dwóch intensywnych dniach a jutro do pracy 😠 Na domiar wszystkiego znów łapie mnie jakieś choróbsko, katar, ból głowy, kaszel, boję się że mam gorączkę. Nawet nie chce mierzyć... Wezmę apap na noc może przejdzie. Oby ![]() Jeszcze moja mama miała dzisiaj wypadek samochodowy. Wjechał w nią pijany kierowca. Dobrze że jechała sama bo gdyby miała pasażera to nie wiem jak by się to skończyło. Facet wjechał w nią z taką prędkością że drzwi pękły na pół i zrobiła się w nich dziura. Mamie na szczęście nic się nie stało. Ale auto najprawdopodobniej do kasacji. Także Nowy Rok pełen wrażeń...
![]() |
#4480 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
... koszmar... dobrze, ze mamie nic sie nie stalo a takich to potraktowac za usilowanie zabojstwa .. bo narzędziem zbrodni jest samochod i oni sami ... bez rozumu .. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4481 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4482 |
Raczkowanie
|
Hej z rana
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Mam postanowienie, że nie będę odpowiadała na żadne pytania o ciążę a ma zwolnienie pójdę jednak wczesniej. Dziewczyny nie mogę pojąć jak ludzie mogą być tak wścibscy. Czy oni mają aż tak nudne swoje życie osobiste że muszą o innych rozprawiać? A poszanowanie prywatności, dotrzymanie tajemnicy, dyskrecja? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez tuska88 Czas edycji: 2017-01-02 o 05:03 |
![]() ![]() |
![]() |
#4483 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Niestety to co piszesz to normalka :/ mi takie świństwo kuzynka wywinęła. Tata powiedział o ciąży babci, nie wiadomo ile jej zostało niech się kobieta pocieszy (haha na pewno) a ona od razu całej rodzinie wypaplała. Na co moja kuzuneczka od razu na fb walnęła ze gratulacje dla przyszłej mamusi. Całe szczęście, że akurat jak to wrzuciła to byłam na fb i usunęłam od razu i chyba nikt nie widzial. Jej dogadałam, trochę się obraziła ale mi to wisi. Sorry ale fb to nie miejsce na którym chciałabym się bliskim pochwalić o takiej sprawie, a już na pewno nie na samym początku kiedy jeszcze wszystko może się stać :/ nie mam potrzeby tak jak ona uzewnętrzniania się i wstawiania zdjęcia pierwszej kupy swojego dziecka :/ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4484 |
Raczkowanie
|
Ewelinka ja też nie rozumiem takiego ekshibicjonizmu internetowego... I nie trafia do mnie argument, że i tak niedługo brzuch będzie tak duży, że każdy zauważy. No trudno będzie nie zauważyć, ale mądry sam załapie, że to nie kapusta z grochem tylko ciąża
![]() ![]() |
![]() |
#4485 |
Zakorzenienie
|
Witam się z rana. Wyprawiłam córcie do żłobka a ja z powrotem wskoczylam pod kołderkę
![]() Zwolnienie co prawda miałam do piątku ale jutro idę do gina to poproszę o kolejne bo chyba faktycznie już mi się nie chce wstawać do pracy pomimo że ją lubię i już tęsknię za koleżankami. Tuska też mnie strasznie wkurzaja takie sytuacje. Ja o mojej ciąży tez dług o w pracy nie mówiłam ale kolego kolegi z pracy żona też jest w ciąży i chodzi do tego lekarza co ja, no i się wydało. Więc poszłam do kierowniczki i powiedziałam bo uznałam ze lepiej jak się ode mnie dowie a nie z plotek. |
![]() ![]() |
![]() |
#4486 |
Raczkowanie
|
Ja też szefowi i kadrowej powiedziałam zaraz po tym jak najbliżsi się dowiedzieli. Uważam, że uczciwość wymaga aby dać im trochę czasu na szukanie zastępstwa. Ja miałam dłużej pracować, ale w obecnej sytuacji czuję, że na najbliższej wizycie 21.01 zakończe pracę tam. A i urlopu też w międzyczasie parę dni wezme
![]() ![]() |
![]() |
#4487 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Kierowca debil nie zauwazyl swiatel i moje auto przesunal na 4 inne do przodu. Sprawdzal smsy🤔. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:19 ---------- Poprzedni post napisano o 08:18 ---------- Cytat:
Ania, ja na wage nie wchodze tez😨. Dobrze widze, ze moge juz jesc... 😂 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:22 ---------- Poprzedni post napisano o 08:19 ---------- Tuska i Ewelina... no szczeka mi opadla. Ja wiem, ze ludzie przejeli troche ze swin. Ale ciagle mam nadzieje, ktora niestety zawodzi jak czytam takie cos... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:24 ---------- Poprzedni post napisano o 08:22 ---------- Zycze Wam cudownego dnia. Ja dzis z mezulem jade spedzic troche czasu tylko we dwoje. Mlody idzie do przedszkola, a my mamy wolne. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4488 |
Zakorzenienie
|
Hej, Mamuśki
![]() Ja też nie rozumiem takiego wkładania nosa w nie swoje sprawy. Szczególnie, że ciąża to specyficzny stan. Ja mojej nie ukrywam (z moim brzuchalem się nie da), ale też o niej nie rozpowiadam. Dużo dalszych znajomych jeszcze o niej nie wie. W pracy od razu wiedziała tylko jedna koleżanka. Miałyśmy wspólną smutną historię i nawzajem się wspierałyśmy. Pozostali dowiedzieli się w ostatnim dniu mojej pracy. Na fb nie ma nawet o tym wzmianki, bo po co. Niektórzy wstawiają zdjęcia testów, wczesnych zdjęć usg. Każdego sprawa, ale nie powinni decydować o innych. Takie rozpowiadanie jest chamskie. |
![]() ![]() |
![]() |
#4489 |
Konto usunięte
|
Współczuję tuska takich współpracowników, ale w pracy o ciąży mówi się wyłącznie szefowi. Koleżanki zawsze będą paplac i dlatego po pierwszej swojej pracy powtarzam nie ma przyjaźni w pracy. Nigdy nie będzie. Całe szczęście że to tylko wiadomość o twojej ciąży, a gdyby to było coś związanego z pracą to już wiesz ze nie wolno im powierzyć informacji bo wypaplaja i wygadaja a to może skończyć się zwolnieniem.
Współczuję wypadku i gratuluję zareczyn. To na jaki miesiąc planujecie ślub? |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4490 |
Zadomowienie
|
[1=e6a2c94443f966d5bdb1fa7 d483e1d75b7ed128e;6916897 6]Współczuję tuska takich współpracowników, ale w pracy o ciąży mówi się wyłącznie szefowi. Koleżanki zawsze będą paplac i dlatego po pierwszej swojej pracy powtarzam nie ma przyjaźni w pracy. Nigdy nie będzie. Całe szczęście że to tylko wiadomość o twojej ciąży, a gdyby to było coś związanego z pracą to już wiesz ze nie wolno im powierzyć informacji bo wypadają i wyglądają a to może skończyć się zwolnieniem.
Współczuję wypadku i gratuluję zareczyn. To na jaki miesiąc planujecie ślub?[/QUOTE] A ja powiedzialam swoim kolezankom w pracy jako pierwszym, wiedzialam ze czeka je okres kiedy beda musialy robic cos wiecej, cos ponad swoje obowiazki, bo beda musialy mnie zastapic. Chcialam usprawiwdliwic swoje zachowanie, np nie noszenie ciezkich rzeczy, nie wspinanie sie na drabine itd. Mamy ze soba dobry kontakt i zaufanie do siebie, tworzylysmy swietny, zgrany zespol. Za raz po tym dowiedziala sie dyrektorka i prezeska... nie ma reguly. W pierwszej ciazy wiedziala moja przyjaciolka, kolezanka z pracy, gdyby sie cos zadzialo, to ona wiedziala... a pani dyrektor im pozniej sie dowiedziala tym lepiej- taka mialam sytuacje, bo wladze nad dyrektorka wiedzialy wczesniej i ja wiedzialam, ze pol dzielnicy od nich sie nie dowie. Pewnie gdyby ktos sie wygadal... zle mnie potraktowal, to mialabym obawy ale na szczescie spotkalam dobrych ludzi. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4491 |
Konto usunięte
|
Nie ma w pracy dobrych miłych ludzi. Nigdy takich nie spotkałam. Zawsze była zawiść i kopanie dołków.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4492 |
Zadomowienie
|
[1=e6a2c94443f966d5bdb1fa7 d483e1d75b7ed128e;6916920 1]Nie ma w pracy dobrych miłych ludzi. Nigdy takich nie spotkałam. Zawsze była zawiść i kopanie dołków.[/QUOTE]
To moze ja trafilam na takich, ale zawsze potrafilam sie z ludzmi dogadac i miec bliskie, nawet przyjacielskie relacje i dobrze mi z tym. Ale sama jestem pozytywna i raczej szukam w ludziach dobroci niz czegos zlego i ich wad. Mysle, ze sa tu tez dziewczyny co i w pracy spotkaly "dobrych" ludzi. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4493 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ale to z lenistwa bo czuje się dobrzegu bardzo. A sytuacji w pracy nie zazdroszczę. Ja żeby uniknąć plotek i gadania za plecami że tyje powiedziałam wszystkim na początku na spotkaniu działowym. To kiedy planowalas iść na urlop przed incydentem? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4494 |
Konto usunięte
|
Może w kolejnej 9 pracy spotkam dobrych, życzliwych ludzi - ale jak na razie nigdy mi się to nie udało. Zawsze trafiałam na zawistnych. Może... bo już po 4 pracy straciłam nadzieję.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4495 | |
Zakorzenienie
|
[1=e6a2c94443f966d5bdb1fa7 d483e1d75b7ed128e;6916897 6]Współczuję tuska takich współpracowników, ale w pracy o ciąży mówi się wyłącznie szefowi. Koleżanki zawsze będą paplac i dlatego po pierwszej swojej pracy powtarzam nie ma przyjaźni w pracy. Nigdy niebędzie. Całe szczęście że to tylko wiadomość o twojej ciąży, a gdyby to było coś związanego z pracą to już wiesz ze nie wolno im powierzyć informacji bo wypaplaja i wygadaja a to może skończyć się zwolnieniem.
Współczuję wypadku i gratuluję zareczyn. To na jaki miesiąc planujecie ślub?[/QUOTE] Ja koleżankom w pokoju powiedziałam o ciąży w połowie października, półtora miesiąca nie pisnely nikomu ani słowem. Więc nie zgodzę się że w pracy przyjaźni nie ma. Ja też nie rozumiem wstawiania na fb zdjęć usg z 5 tygodnia ciąży i wpisów. Moja pierwsza ciążę jak wiecie przelezalam. Moje jedyne wyjścia z domu były do lekarza, zazwyczaj wieczorami, niewiele osób mnie widywalo. Najlepsze reakcje były sąsiadów jak wyszliśmy w maju na spacer z dzieckiem. Sporo ż z nich pytalo czy to na pewno nAsze dziecko ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ---------- Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4496 |
Konto usunięte
|
Właśnie rozebrałam choinkę, posprzątałam dekoracje bożo narodzeniowe. Czekam na wiosnę.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4497 |
Wtajemniczenie
|
[1=e6a2c94443f966d5bdb1fa7 d483e1d75b7ed128e;6916920 1]Nie ma w pracy dobrych miłych ludzi. Nigdy takich nie spotkałam. Zawsze była zawiść i kopanie dołków.[/QUOTE]
Musiałaś bardzo źle trafić. Ja miałam wspaniałych ludzi w pracy, współpracownicy i dyrekcja poprostu super. Tak mi było szkoda odchodzić ze nawet nie wiecie. I wiem ze ludziom pracującym ze mną tez, łącznie z dyrekcją. Nawet dzwoniła mi pogratulować jak się o ciąży dowiedziała ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4498 |
Konto usunięte
|
W pracy nikt mi nigdy niczego nie gratulował. Nigdy. Jest to dla mnie dziwne, nieznane zjawisko, że szef może cieszyć się z ciąży pracownika. Może kiedyś trafię na dobrych ludzi, choć słabo w to wierzę, po takich akcjach, jakie miałam przez te kilka ładnych lat. Jedyną opcją było odejście z tych prac. Zazdroszczę ludziom, którzy trafili od razu w fajne miejsca.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4499 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4500 |
Zadomowienie
|
Hej
![]() kupilam nw wyprzedazy w biedronce kocyk dzieciecy za 12,39 przeceniony z ok 30-40 zl. Byl ostatni kremowy to wzielam, zostaly same rozowe. Jest bardzo milusi i dosc gruby. U mnie od rana snieg pada, szoda ze teraz . |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:17.