![]() |
#271 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy majowe 2017 cz. III
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#272 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A na jaką się zdecydowaliście? Mi się podoba chicco next to me. Ale jeszcze będę szukać |
|
![]() ![]() |
![]() |
#273 |
Zakorzenienie
|
Esor, dzidzia na pewno ma sie dobrze, tylko oszczedza sily
![]() ![]() Ania, ale opieka, masakra... ginka zrobi tam porzadek ![]() ![]() ![]() U nas spadl snieg ![]() Ja dzisiaj bez sily, bez ochoty, ryczalam w pracy, ze mam dosc i nikt mnie nie rozumie (w samotnosci w biurze) :P. Postanowilam, ze jak zaden lekarz sie nade mna nie ulituje i nie da mi zakazu pracy, to od lutego ide na L4, mimo zlosci szefa (w DE jest troche inaczej niz w Polsce), czyli na 6tygodni, bo od 10marca mam juz narzucony macierzynski. Echhh te ciazowe rozterki i hormony. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#274 |
Rozeznanie
|
Depilator też jest nie dla mnie. Miałam w panieńtwie ale szybko go porzucilam bo też nie wytrzymywalam bólu. Też pojawiał mi się problem wrastających włosków chrostek a na dodatek naczynka mi pękaly w okolicy zgiecia kolanowego i uda
Vikunia oby się gin nad Tobą ulitowal. Bez sensu tak się męczyć.😚 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez anita7 Czas edycji: 2017-01-02 o 14:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#275 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#276 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Dzięki dziewczyny za odzew w sprawie imienia ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#277 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() kupiliście nowe czy używane? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#278 |
Rozeznanie
|
jak tu się szybko tworzą kolejne strony
![]() Dziękuję za miłe powitanie, dużo tu Mamusiek ![]() ![]() ![]() i widzę, że nie ja jedna już siedzę na L4 (teoretycznie, bo praktycznie idę jutro do lekarza po zwolnienie ale od dziś ![]() ![]() Mały mi się wierci już od jakiegoś czasu, brzuszek skacze jak szalony ![]() ![]() Współczuję Aniu, że tak Cię potraktowano w szpitalu.. jak widać podejście do kobiet w ciąży nie jest u nas na takim poziomie, jak być powinno.. dziś w dzień dobry tvn oglądałam jak to badali różne sklepy/markety pod względem kolejki z pierwszeństwem.. kasjerki zamiast obsłużyć przyszłą mamę w pierwszej kolejności nie reagują, a po zapytaniu, czy można bez kolejki odpowiadają, że to zależy od klientów... ![]() Mnie znów wysyłali w pracy na 'przymusowe' L4 bo mam um. o pracę + zlecenie, a jak odmówiłam, bo czułam się dobrze to zamienili mnie z pracownicą na magazynie ![]() Odnośnie imienia - ja bym się bardzo cieszyła, gdyby moja siostra nazwała córkę moim imieniem ![]() Dzisiaj spadł śnieg i zastanawiam się jak dojadę w sobotę na uczelnie, bo studiuje zaocznie .. a w sobotę mam egzamin. Okropnie się boję jeździć zimą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#279 |
Zakorzenienie
|
Pojechałam po drobne zakupy i teraz coś mnie podbrzusze pobolewa... Mąż kazał się położyć i szykuje obiadek dla nas - tzn ugotował ziemniaki, bo przywiozłam pieczonego kurczaczka. Na później mam lody jogurtowo-karmelowe, więc przede mną czysty relaks do konca dnia.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#280 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Vikuniu, jeśli Ci ciężko to się nie zastanawiaj. Nie warto, teraz masz inny priorytet. Cytat:
![]() ![]() Aniu, na temat szpitala dziewczyny napisały już wszystko ![]() ![]()
I get to love you, it’s the best thing that I’ll ever do. I get to love you, it’s a promise I’m making to you. Whatever may come your heart I will choose. Forever I’m yours, forever I do. 4.06.2015 A&B ![]() 14.05.2017 Bruno
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#281 |
Zadomowienie
|
U Was też tak biało? Jak pięknie 😍
Ja gotuje dziś pierogi z kapusta i grzybami, świątecznie 😀 ale za mną chodzą lody z mc donalda.. z polewa czekoladowa mniam mniam albo mcflurry.. w środę po lekarzu wyciągne męża koniecznie! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#282 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
I get to love you, it’s the best thing that I’ll ever do. I get to love you, it’s a promise I’m making to you. Whatever may come your heart I will choose. Forever I’m yours, forever I do. 4.06.2015 A&B ![]() 14.05.2017 Bruno
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#283 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Mohnka co do kolejek pierwszeństwa to ja bez męża do takiej się nie ustawie. Wiem, że inni klienci będą buczeć pod nosami, a ja nie mam ochoty z nimi dyskutować. Jeszcze mnie jakiś debil wózkiem popchnie. Jak mąż będzie ze mną na zakupach to bez wahania startujemy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#284 |
Zakorzenienie
|
Ja tez miałam to w planach, ale przyjaciółka wpadła na kawkę i zaproponowałam, że ją podwiozę do lekarza, dlatego się zebrałam i wyszłam, od razu zahaczając w drodze powrotnej o sklep.
![]() Ale teraz już kontynuuję leżenie i obijanie się. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#285 |
Zakorzenienie
|
Ja już po pracy wsuwam tosty
![]() Umówiłam się w czwartek do gina, ale zwolnienie potrzebuję od poniedziałku i zastanawiam się czy skoro piątek to święto to wypisze mi je w czwartek z datą poniedziałkową ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#286 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#287 |
Rozeznanie
|
Mohnka z no spa zdania są dwojakie. Ja np. mam ja brać tylko doraźnie w razie dolegliwości.
Może rzeczywiście lepiej brać ja z ostrożnością 😉 Co do kas pierwszeństwa to chyba jesteśmy jeszcze w średniowieczu. Mi sie wrypal gość w kolejkę bo on miał gdzieś z boku torbę postawiona a chodził po sklepie i jeszcze zakupy robił (a miałam dosłownie 2 rzeczy do kasy) ale co się będę kłócić... Ale Cię w pracy urządzili. Wolno im tak w ogóle było? Bo mi się wydaje że to niezgodne z prawem. Talusiax u mnie robi się biało ☺ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#288 |
Zakorzenienie
|
Mohnka - Lekarz niby może 3 dni w tył i 1 do przodu, ale jeśli idę np. w piątek to może dopiero od poniedziałku (bo weekend). Ale teraz w piątek akurat jest święto i stąd moje pytanie
![]() Pójdę i tyle, najwyżej jeszcze raz pójdę we wtorek. |
![]() ![]() |
![]() |
#289 |
Rozeznanie
|
A to ja myślałam, że my o tym samym - dzisiejszym poniedziałku myślimy
![]() Względem prawa nie mogli mnie wysłać na magazyn, bo nie można delegować kobiety w ciąży w inne miejsce pracy bez jej zgody i tym bardziej na gorsze stanowisko ... ale co ja się kłócić będę.. teraz dostanę na konto gołą wypłatę z L4 bo odpada um zlecenie.. a to był główny powód, dla którego nie chciałam siedzieć w domu i nie chciałam się kłócić. Teraz, po ostatniej wizycie nie mam zamiaru ryzykować. Dobrze, że się podniosła minimalna krajowa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#290 |
Zadomowienie
|
Kupilismy nowe za 660 zł, pasuje do łóżka, chyba jest 6 wysokości
![]() ![]() |
![]() |
#291 |
Zadomowienie
|
Talusia, w macu są kupony i dwa razy mcflurry za 7zł
![]() Moja kochana jak dziś usłyszała piosenkę Zenka M., to zaczęła kopać jak szalona ![]() ![]() ![]() Co do l4, mnie kiero wygonila na zwolnienie w połowie listopada ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#292 |
Zadomowienie
|
Oooo za mną też lody chodzą
![]() muszę sobie sprawić czekoladowe i jeszcze jakieś :P Dzisiaj powrót na siłownię. Trochę się boję bo z 3 tygodnie minęły ale będę ostrożna i liczę że będzie si. |
![]() ![]() |
![]() |
#293 |
Zadomowienie
|
A co do kolejek z pierszenstwem, to zauważyłam, że mężczyźni są bardziej kulturalni i nie robią problemu, ale za to kobiety...
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#294 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#295 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Myślę, że dostanę po prostu minimalną.. Sent from my E2303 using Wizaz Forum mobile app |
|
![]() ![]() |
![]() |
#296 |
Zadomowienie
|
Dobry wieczor, ale mam dzis zamulasty dzień
![]() ![]() ![]() Przeczytałam to co napisałyście i przepraszam, ze to mowie ale jestem autentycznie zdziwiona i tym, ze Ania pozwolila sie wypisac ze szpitala bez badania ![]() ![]() ![]()
#297 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#298 |
Zakorzenienie
|
Tak pisałyście o tym McFlurry, że zadzwoniłam do Tz, żeby mi przywiózł po pracy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#299 |
Wtajemniczenie
ski
|
Jak zobaczyłam kupony do mc to aż mi się oczy zaświecily :-D najbardziej pasują mi 3 kupony. Pierwszy to 2xfrytki w cenie jednej, mcflurry x2 i tortilla, frytki i cola :-D Boże, bede gruba :-D
Na kolacje dzisiaj pieczone ziemniaki i kaszanka. Nie wiem czy to pasuje smakowo.ale na to mam smaka ![]() Co do kolejek to faktycznie, baba babie robi nazlość. Niestety ale rzadko można spotkać kogoś kto przepuści w kolejce nawet do lekarza... teraz mi to jedno i mogę postać ale w zaawansowanej ciąży wiem że będzie ciężko. A już nie wspomnę o tym że jak ktoś widzi kobiete w ciąży która idzie (kula się) do lasy to normalnie by ją mogli stratować byle tylko być przed nią..tragedia Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#300 |
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny, witam się w nowym roku i nowym wątku
![]() trochę mnie nie było, nawet nie udało mi się do Was zajrzeć przed świętami i złożyć życzenia ale mam nadzieję, że mi wybaczycie ![]() w święta w ogóle się rozłożyłam, miałam 38,6 stopni (najprawdopodobniej grypa) i tak właściwie to dopiero dziś czuje się na tyle dobrze, że mogę do Was zajrzeć i coś napisać. Od 27 grudnia jestem na zwolnieniu i już do pracy nie wrócę.... a z takich lepszych wiadomości to 30 grudnia byłam na usg połówkowym i będziemy mieli synka ![]() ![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:38.