Czerwcowe mamusie 2017 cz.II - Strona 156 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-01-02, 21:33   #4651
vanessa1781
Zakorzenienie

Dot.: Czerwcowe mamusie 2017 cz.II

Cytat:
Napisane przez kalina198 Pokaż wiadomość
Od sylwestra twardnieje mi brzuch. Eh... czuje mocniejsze ruchy, mam juz magiczna linie na brzuchu i inne dodatkowe ciazowe znaki. Musze pokazac ten brzuch lekarzowi, moze cos zaleci a moze uspokoi.
Ostatnio mam intensywne dni... nie wyobrazam sobie siebie lezacej. Dzis kupilismy lampy do sypialni, zaslony, piekne biale, a moja mama powiedziala ze bedzie u nas jak w szpitalu. A nam sie tak podobaly... zobaczymy jak jutro zawisna. Kupilismy tez karnisz. No i maz zaopatrzyl mnie w nowa kutrke i hmmm telefon.
Brakuje nam jeszcze lampy na suficie i bio kominka ;-) ale i tak juz blizej do celu...

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Jabym ci proponowała lykac magnez i nospe i zwolnic trochę

---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ----------

Cytat:
Napisane przez ewelinka2311 Pokaż wiadomość
No to nieźlea dzisiaj chyba o tym na fb pisałyśmy ze nigdy do końca nie ma pewności
E tam jak w szpitalu. Ja tez nie raz to słyszałam

Nooo, pisałam tam też ze mi kekarz powiedział że płeć jest znana na pewno jak się dziecko urodzi
vanessa1781 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-02, 21:40   #4652
kalina198
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez vanessa1781 Pokaż wiadomość
Moja znajoma właśnie dodała na fejsie zdjęcie, dziś urodziła córkę, a całą ciążę miał być Filipek myślałam że w dzisiejszych czasach przy obecnych sprzętach takie pomyłki to rzadkość.
Ja tez cala ciaze mialam byc Filipkiem, a wyszla... moja mama byla w szoku ale to bylo 18 lat temu hahahaha no dobra, ciut wiecej :-P tylko babcia byla zadowolona :-D

---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:38 ----------

Nawet mam ksiazeczke zalozona przed porodem o dziecku a tam imie Filip przekreslone :-D

kalina198 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-02, 21:44   #4653
daiquiricubano
Zadomowienie

Cytat:
Od sylwestra twardnieje mi brzuch. Eh... czuje mocniejsze ruchy, mam juz magiczna linie na brzuchu i inne dodatkowe ciazowe znaki. Musze pokazac ten brzuch lekarzowi, moze cos zaleci a moze uspokoi.
Ostatnio mam intensywne dni... nie wyobrazam sobie siebie lezacej. Dzis kupilismy lampy do sypialni, zaslony, piekne biale, a moja mama powiedziala ze bedzie u nas jak w szpitalu. A nam sie tak podobaly... zobaczymy jak jutro zawisna. Kupilismy tez karnisz. No i maz zaopatrzyl mnie w nowa kutrke i hmmm telefon.
Brakuje nam jeszcze lampy na suficie i bio kominka ;-) ale i tak juz blizej do celu...

Uważaj na siebie 😶 a najlepiej wypoczywaj wiecej 😙
Cytat:
Moja znajoma właśnie dodała na fejsie zdjęcie, dziś urodziła córkę, a całą ciążę miał być Filipek myślałam że w dzisiejszych czasach przy obecnych sprzętach takie pomyłki to rzadkość.
O kurcze, aż dziw bierze, że w dzisiejszych czasach takie historie się zdarzają 🙄 ale to pewnie tylko i wyłącznie wina słabego aparatu usg albo kiepskiego lekarza. Albo najpewniej połączenia i jednego i drugiego 😜 cudów nie ma 😉

daiquiricubano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-02, 21:44   #4654
jelonekhihi
Zakorzenienie

Ja też miałam być Piotrusiem Najbardziej niepocieszona była moja siostra, bo jak przywieźli mnie do domu, to chciała zobaczyć siusiaczka A tu dziura
jelonekhihi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-02, 21:45   #4655
pannaanna_87
Zakorzenienie

Cytat:
hahaha cały czas mam nadzieje

nie no .. juz sie ciesze ze synek.. ja z nim bede w pilke grala..a jeszcze jak bedzie taki ruchliwy..zdrowy..duzy chlopak..to cudnie a na usg to nie byly tylko jajuszka ..wyrazna fujarka !!

czy wam mierzy lekarz cisnienie na kazdej wizycie?
mi jeszcze ani razu nie mierzyl..w ogole mam wrazenie ze ten moj to takie luzne podejscie ma .. musze go zapytac czy w razie w moge do niego dzownic itp .. czy bedzie mi mierzyl cisnienie .. o tym polowkowym to tak na szybko mi powiedzial.. ze nie u niego tzn moge ale lepiej tam gdzie mialam prenatalne .. ze to na nastepnej wizycie bedziemy gadac .. nastepna to bedzie 19 tydz .. 5 miesiac .. czas leci ..
lubie go ale jest to taki luzak, przypomina mi znajomych z sylwestra
pannaanna_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-02, 21:46   #4656
ewelinka2311
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pannaanna_87 Pokaż wiadomość

nie no .. juz sie ciesze ze synek.. ja z nim bede w pilke grala..a jeszcze jak bedzie taki ruchliwy..zdrowy..duzy chlopak..to cudnie a na usg to nie byly tylko jajuszka ..wyrazna fujarka !!

mi jeszcze ani razu nie mierzyl..w ogole mam wrazenie ze ten moj to takie luzne podejscie ma .. musze go zapytac czy w razie w moge do niego dzownic itp .. czy bedzie mi mierzyl cisnienie .. o tym polowkowym to tak na szybko mi powiedzial.. ze nie u niego tzn moge ale lepiej tam gdzie mialam prenatalne .. ze to na nastepnej wizycie bedziemy gadac .. nastepna to bedzie 19 tydz .. 5 miesiac .. czas leci ..
U mnie na kazdej wizycie jest mierzone

ewelinka2311 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-02, 21:51   #4657
daiquiricubano
Zadomowienie

Cytat:

Hahaha, no to jak fujarke widziałaś to już przesądzone 😊 dlatego ciężko mi uwierzyc w takie pomyłki przy dobrym sprzęcie i odpowiednim lekarzu 😉 no ja też miałam być Konradem, ale to było w ubiegłym wieku (sic!), wiec się nie liczy 😉 Leon tez się pięknie eksponowal i o pomyłkę nie mogło być mowy 😊

Ja mam mierzone ciśnienie i wagę na każdej wizycie. Następnym razem poproś lekarza, bo to dosyć istotne, albo mierz we własnym zakresie. Jak nie masz aparatu, to w aptekach często można to zrobić za free. Będziesz spokojniejsza 😊

daiquiricubano jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-01-02, 21:54   #4658
vanessa1781
Zakorzenienie

Cytat:

Mi przed każdą wizytą położna mierzy ciśnienie,waży i sprawdza tętno dziecka.
Stary 2017-01-02, 21:59   #4659
kalina198
Zadomowienie

Ja tez mam mierzone cisnienie i jestem wazona. Ale jaki sens ma wazenie najedzonej ciezarnej... Jaka to daje miare? Ja rozumiem rano, po sniadaniu, najlepiej na czczo ale po kilku posilkach?
Ja waze sie w domu rano, o tej samej porze... Tej wagi z przychodni nie rozumiem.

Stary 2017-01-02, 22:01   #4660
ewelinka2311
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja tez mam mierzone cisnienie i jestem wazona. Ale jaki sens ma wazenie najedzonej ciezarnej... Jaka to daje miare? Ja rozumiem rano, po sniadaniu, najlepiej na czczo ale po kilku posilkach?
Ja waze sie w domu rano, o tej samej porze... Tej wagi z przychodni nie rozumiem.

Ja mam tyle dobrze ze zawsze do lekarza na 7.30 chodzę to jestem na czczo i waga jest prawdziwa
Ale racja, takie ważenie jak ktoś ma wizytę na popołudnie to dziwy mogą wyjść

Stary 2017-01-02, 22:08   #4661
vanessa1781
Zakorzenienie

Ja zazwyczajmam wizyty wieczorem. I tak przed świętami byłam we wtorek wieczorem a w piątek kazał mi przyjsc na założenie pessara na11 rano no i byłam lżejsza o 200gram niz 3 dni wcześniej.

Chyba to jest bardziej takie pro forma czy sie przybiera czy traci na wadze.
Stary 2017-01-02, 22:09   #4662
ewelinka2311
Wtajemniczenie

Pewnie tak

Stary 2017-01-02, 22:09   #4663
kalina198
Zadomowienie

Zmykam spac. Do jutra.
Daga kciuki za wizyte... Bo ty jutro, nie? Oby lekarz cie uspokoil.
Wiola, mam nadzieje ze te zeby to dadza wam w koncu spokoj😘

Stary 2017-01-02, 22:10   #4664
pannaanna_87
Zakorzenienie

mnie wazy .. lubie jego wage.. zawsze mam mniej troche niz w domu ale nie mierzy mi cisnienia a ostatnio mu mowilam, ze zemdlalam,ze boli glowa .. mierze w domu ale mysle ze on tez powinien mi mierzyc.
Nastepnym razem zapytam, czy ja bede miala mierozne ciesnienie na wizytach .. bo raz meirzylam w domu jak mi dlabo bylo to mialam 90/50 to moze wtedy zacznie mierzyc ..
on tylko zawsze mowi, wszystko ok, wporzadku, pomierzyl, widzialam, ze wlaczyl przeplyw krwi, zobaczyl bijace serce, z tego wszystkiego zapomnialam zapytac ile maly ma cm tylko ta waga mi zostala w glowie.. na nastepnej wizycie tez musze poprosic o zaswiadczenie o tym ze cwiczyc moge bo chce w koncu na zajecia chodzic i przyda sie chyba na szkole rodzenia. Tam niema poloznej chyba bo to prywatny gabinet .. wypytam go tez o te polowkowe chyba i moze juz o szpital .. czy to za wczesnie ?
Stary 2017-01-02, 22:11   #4665
vanessa1781
Zakorzenienie

Ja tez juz bym poszla spav ale nie mogę zasnąć. Ożłopałam się pepsi i pewnie przez to, za dużo kofeiny
Stary 2017-01-02, 22:11   #4666
kalina198
Zadomowienie

Cytat:
Ja zazwyczajmam wizyty wieczorem. I tak przed świętami byłam we wtorek wieczorem a w piątek kazał mi przyjsc na założenie pessara na11 rano no i byłam lżejsza o 200gram niz 3 dni wcześniej.

Chyba to jest bardziej takie pro forma czy sie przybiera czy traci na wadze.
Dziwne bo ja trace na wadze i jakos hmmm bez reakcji. A kilo co wizyte to chyba widac. Teraz mam pewnie 10 do przodu wiec tez bedzie bez reakcji😉

Stary 2017-01-02, 22:14   #4667
ewelinka2311
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziwne bo ja trace na wadze i jakos hmmm bez reakcji. A kilo co wizyte to chyba widac. Teraz mam pewnie 10 do przodu wiec tez bedzie bez reakcji😉

Mój chwali za to ze waga leci w dółtez tak około 1 kg miałam co wizytę do tej pory. Jakbym była chuda i waga spadała albo od razu poleciała po kilka kilo a do tego słabe wyniki to na pewno by się zainteresował.

Stary 2017-01-02, 22:14   #4668
vanessa1781
Zakorzenienie

Cytat:

A to u mnie lekarz nie zwraca w ogóle uwagi na wage5, bo to położna wpisuje. Wiesz, jakbyś tyla z wizyty na wizytę po 20 kg to może by zareagowali 😉
Stary 2017-01-02, 22:15   #4669
ewelinka2311
Wtajemniczenie

Cytat:
A to u mnie lekarz nie zwraca w ogóle uwagi na wage5, bo to położna wpisuje. Wiesz, jakbyś tyla z wizyty na wizytę po 20 kg to może by zareagowali 😉
Ooo za to to by mnie chyba zlinczowal

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-01-02, 22:17   #4670
vanessa1781
Zakorzenienie

Cytat:
mnie wazy .. lubie jego wage.. zawsze mam mniej troche niz w domu ale nie mierzy mi cisnienia a ostatnio mu mowilam, ze zemdlalam,ze boli glowa .. mierze w domu ale mysle ze on tez powinien mi mierzyc.
Nastepnym razem zapytam, czy ja bede miala mierozne ciesnienie na wizytach .. bo raz meirzylam w domu jak mi dlabo bylo to mialam 90/50 to moze wtedy zacznie mierzyc ..
on tylko zawsze mowi, wszystko ok, wporzadku, pomierzyl, widzialam, ze wlaczyl przeplyw krwi, zobaczyl bijace serce, z tego wszystkiego zapomnialam zapytac ile maly ma cm tylko ta waga mi zostala w glowie.. na nastepnej wizycie tez musze poprosic o zaswiadczenie o tym ze cwiczyc moge bo chce w koncu na zajecia chodzic i przyda sie chyba na szkole rodzenia. Tam niema poloznej chyba bo to prywatny gabinet .. wypytam go tez o te polowkowe chyba i moze juz o szpital .. czy to za wczesnie ?
Ciśnienie w ciąży jest bardzo ważne wbrew pozorom więc powinien mierzyć.

---------- Dopisano o 23:17 ---------- Poprzedni post napisano o 23:16 ----------

Ja mam jutro wizytę, ciekawe ile mi znowu przybyło
Stary 2017-01-02, 22:27   #4671
pannaanna_87
Zakorzenienie

Cytat:
Ciśnienie w ciąży jest bardzo ważne wbrew pozorom więc powinien mierzyć.

---------- Dopisano o 23:17 ---------- Poprzedni post napisano o 23:16 ----------

Ja mam jutro wizytę, ciekawe ile mi znowu przybyło
no zwroce mu uwage nastepnym razem .. i powiem, zeby mowil ile ma cm i wagi i zeby serce puszczal .. mi pow, ze brzuch maly ale nie mam sie martwic bo chlopak duzy i jeszcze mi wyskoczy a waga kilo wiecej od poprzedniej wizyty w sumie 2 kg od poczatku. Tak to licze .. teraz chce bardziej zwracac uwage na to co jem i wiecej sie ruszac
Kalina dobranoc
Stary 2017-01-02, 23:01   #4672
SzczerbataZuzia
Wtajemniczenie

Send a message via Skype™ to SzczerbataZuzia

Cytat:
Zmykam spac. Do jutra.
Daga kciuki za wizyte... Bo ty jutro, nie? Oby lekarz cie uspokoil.
Wiola, mam nadzieje ze te zeby to dadza wam w koncu spokoj😘

Aż jestem ciekawa tej nocy. Może choć dziś będzie spał.

A Ty super mamo zwolnij trochę juz zauważyłam, że jesteś kreatywna i ciężko Tobie nic nie robić, ale przypomnij sobie co było 3 lata temu. Narobisz się od czerwca i wtedy zbyt szybko nie odpoczniesz.

MOJA WIELKA MIŁOŚĆ, MOJE SPEŁNIONE MARZENIE
KACPEREK 20.10.2015 godz. 13.42, 3290g, 53cm

Będzie druga dzidzia - czerwiec 2017

SzczerbataZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-02, 23:53   #4673
VelaLuca
Wtajemniczenie

Wiola - u mnie zawsze samoleczenie się, bo w rodzinie sami lekarze, więc jeden telefon i wiem co robić A że szewc bez butów chodzi, to telefonuje rzadko Do lekarza to tylko ginekologa chodzę, a tak to już faktycznie musi się dziać coś poważnego, żebym do internisty poszła. Np. założenie wenflonu. Jak mnie trzeba osłuchać to jadę do cioci. Nie bawię się w rejestrowanie i czekanie w kolejkach

Cytat:
Napisane przez jelonekhihi Pokaż wiadomość
Nie musiałyście na nauki chodzić przed chrztem? My tak, razem z chrzestnymi. W specjalnej książeczce mam pieczątki i podpisy. Teraz mam nadzieję, że wystarczy, ta którą mam i nie będę musiała jeszcze raz chodzić.
Ja byłam chrzestną i nie musiałam na nic chodzić. Inaczej bym się nie zgodziła, bo mieszkałam wtedy 120 km dalej i nie byłoby szans na żadne spotkania. Jedyne co, to musiałam mieć kartkę od spowiedzi i zaświadczenie, że zostałam wychowana w wierze katolickiej. Mój mąż z kolei musiał dostarczyć tylko to zaświadczenie. Ale ksiądz nawet nie poprosił o kartkę ze spowiedzi i zaświadczenie, więc równie dobrze mogłabym tego nie mieć

Cytat:
Hej kochane. Pisalam posta ale sie nie dodal. Dzidzia zdrowa..ruszala..kopala nogami..machala rekami..
Bedzie syn !! Tej fujarki nie dalo sie nie zauwazycZawolalam meza to sie smialismy ze duzy nos po nas i lekarz mowi ze maly nosek..jak nasze..kupa smiechu..
Jestem po 16 tyg..nie pow ile ma cm ale ze 140 gram 😫 to bardzo duzo .. Tak mi sie wydaje.. Kolejna wizyta 23 stycznia.. I dopiero wtedy będziemy mowic o polowkowym ale bedzie ono tam gdzie prenatalne i raczej nic nie wymysli ze skierowaniem ale zobaczymy. Pow ze te moje bole to musi vyc rozciagajaca sie macica bo z szyjka wporzadku z lozyskiem tez.
Nawet jak bede miala zaplacic za polowkowe to pojade tam gdzie mialam prenatalne..
Zwazyl mnie i w sumie od pierwszej wizyty mam 1.5 na plusie a od drugiej 2 kg .. Pow tez ze mam bardzo maly brzuch ale nie mam sie martwic..syn ma duzo miejsca.
Mam zrobić morfologie i mocz
To tyle .. Aha nie puścił serduszka ale widzialam jak bije zreszta tak machal nogami jakby na rowerze jechal .. Ruchliwy chlop moge kupic pierwsze body
Ajjajajaj Jednak synek. No i dobrze, ważne że zdrowiutki i prawidłowo się rozwija Często masz te wizyty. Ja teraz mam 5 tygodni przerwy.

Cytat:
Mam mierzone ciśnienie, bo powiedział mi, że w ciąży często zdarzają się problemy z ciśnieniem i on musi to monitorować. Miałam 90/50, 90/60 ostatnio zaszalałam i było 120/70. Pielęgniarka się śmiała że stresuje się przed wizytą i stąd takie wysokie jest. Nie ważę się przed wizytami, tylko mówię, że zważyłam się rano i wpisuje mi tą wagę którą jej podam. Ja ważę się co tydzień w piątki zaraz po wstaniu z łóżka, myślę że to jest bardziej wiarygodne niż mierzenie się na ich wadze, po jedzeniu, o różnych porach, w dodatku w ciuchach.

A to, że nie podał Ci długości dziecka to chyba normalne i już tak będzie. Ja też ostatnio zła byłam że nie zmierzył mi dziecka, tylko wagę podał, ale później uświadomiłam sobie, że chyba od tej pory będzie właśnie samą wagę podawał. Bo dziecko jest już przecież zgięte, nie leży prosto, więc nie może on zmierzyć jego długości. No bo jak? Nie wiem, taki wniosek wyciągnęłam

Do nas niespodziewanie przyjechali goście z 2 miesięcznych dzieckiem Dopiero co pojechali. Byłam ciekawa jak nasz golden zareaguje, ale ona nawet nie zwracała uwagi na niego. Powąchała, polizała i poszła spać

U nas nasypało metr śniegu Jest pięknie
Stary 2017-01-03, 06:01   #4674
tuska88
Raczkowanie

Obudziłam się bo praca wzywa, ale na oku mam nieproszonego gościa- jęczmień. Chociaż hm... tak naprawdę w chwili obecnej nie mam jednego oka hahaha macie jakieś sprawdzone domowe sposoby na jęczmień? Nie miałam takiego cuda wcześniej i nie mam w domu żadnych medykamentów do leczenia tego. Nie idę do pracy...

VelaLuca zazdroszczę śniegu.
tuska88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-03, 06:14   #4675
paula.cw
Zakorzenienie

Tuska złota obrączka podobno naprawdę działa. W koncu złoto ma jakieś zdrowotne właściwości. Trzeba pocierac obrączka od środka powieki

Kobiecy blog o treningu siłowym i zdrowym odżywianiu- artykuły, jadłospisy, przepisy- Zapraszam
paula.cw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-03, 06:16   #4676
jelonekhihi
Zakorzenienie

Tak, mi pocieranie obrączką pomagało. Tuska, zrób sobie jeszcze okład z zielonej herbaty.
jelonekhihi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-03, 06:20   #4677
tuska88
Raczkowanie

Dziewczyny pocierałam obrączką od wczoraj wieczorem jak zobaczyłam, że coś się dzieje. W nocy też kiedy się budziłam to pocierałam. Ale i tak zapuchłam
tuska88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-03, 06:21   #4678
paula.cw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tuska88 Pokaż wiadomość
Dziewczyny ksiądz ani ojciec dziecięcia nie jest wcale potrzebny do chrztu. Możecie to zrobić zupełnie same, potrzebna jest tylko woda ten chrzest jest tak samo ważny. Jeśli nie macie potrzeby uroczystości kościelnej z imprezą po, pewnie w każdym szpitalu jest jakis kapelan. Nie powinien odmówić świeżo upieczonej mamie

Odpowiadała mi taka opcja. Ja się zastanawiałam czy to nie hipokryzja chrzcic dziecko jak oboje rodziców nie wierzy ale mąż mnie przekonał że tak będzie łatwiej. Więc na pewno będę chciała zrobić jak najprostsza wersję oby ksiądz problemów nie robił

Mi ciśnienie badają na kazdej wizycie. A wagę sama podaje. W ciuchach i po kawie mam już ze 2 kg więcej więc to by było bardzo niemiarodajne jakby mnie ważyły. Na razie doktor nic na wagę nie mówiła a ja się ciągle stresuje. Juz +5.6 kg. Wg aplikacji mam jakieś 2 kg nadwagi ciążowej i się martwię. Ale wczoraj był pierwszy dzień bez podjadania a teraz już na siłowni jestem to może nie będzie tak źle

Kobiecy blog o treningu siłowym i zdrowym odżywianiu- artykuły, jadłospisy, przepisy- Zapraszam
paula.cw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-03, 07:28   #4679
Daga825
Wtajemniczenie

Ja mam ciśnienie mierzone co wizyte, stad wyszły moje problemy z sercem po lekach na tarczyce wazę sie w domu rano i na czczo. Te co maja niskie ciśnienie, jest ok. Ponoć nie ma dolnego zakresu ciśnienia w ciazy i możecie sie wspomagać kawa śmiało w ciagu dnia

Daga825 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-03, 07:28   #4680
kacperkova
Zadomowienie

Cytat:
Hej kochane. Pisalam posta ale sie nie dodal. Dzidzia zdrowa..ruszala..kopala nogami..machala rekami..
Bedzie syn !! Tej fujarki nie dalo sie nie zauwazycZawolalam meza to sie smialismy ze duzy nos po nas i lekarz mowi ze maly nosek..jak nasze..kupa smiechu..
Jestem po 16 tyg..nie pow ile ma cm ale ze 140 gram 😫 to bardzo duzo .. Tak mi sie wydaje.. Kolejna wizyta 23 stycznia.. I dopiero wtedy będziemy mowic o polowkowym ale bedzie ono tam gdzie prenatalne i raczej nic nie wymysli ze skierowaniem ale zobaczymy. Pow ze te moje bole to musi vyc rozciagajaca sie macica bo z szyjka wporzadku z lozyskiem tez.
Nawet jak bede miala zaplacic za polowkowe to pojade tam gdzie mialam prenatalne..
Zwazyl mnie i w sumie od pierwszej wizyty mam 1.5 na plusie a od drugiej 2 kg .. Pow tez ze mam bardzo maly brzuch ale nie mam sie martwic..syn ma duzo miejsca.
Mam zrobić morfologie i mocz
To tyle .. Aha nie puścił serduszka ale widzialam jak bije zreszta tak machal nogami jakby na rowerze jechal .. Ruchliwy chlop moge kupic pierwsze body

Gratulacje

i

Mamusia majowa 2017

Książki: 6 /2017
kacperkova jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości