![]() |
#4681 |
Rozeznanie
|
Dot.: Czerwcowe mamusie 2017 cz.II
Tuska przy jeczmieniu chodzi o cieplo. Glownie po to sie pociera obraczke. Ugotuj jajko na twardo, obloz w cos np skarpetke i przykladaj do oka... A poza tym oklad z herbaty z torebki...
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4682 |
Konto usunięte
|
Hejka dziewczyny. Wczoraj czekałam na księdza do 22.00 i wiecie że nie przyszedł. Nikt nie chodził przed świętami pytać czy sobie księdza życzymy,wiec myślałam że przyjdzie. Pewnie na piąte nie chciało mu się wchodzić. Na jęczmień dobra jest sól podgrzana na patelni, zawinieta w materiał, może być chusteczki. Lub stara metoda która polega na napluciu do oka. U mnie ona najszybciej skutkuje.
Ja nigdy nie byłam wazona ani nigdy nie miałam mierzonego ciśnienia. U mnie jest w przychodni kartka by przed wizytą mierzyć, ale nie ma nikogo kto by to zrobił. ---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ---------- I znów pada śnieg.mam nadzieję że dużo go nie spadnie. |
![]() ![]() |
![]() |
#4683 |
Wtajemniczenie
|
U mnie przez noc napadało, ale nie jest źle, zasp nie ma
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4684 |
Zadomowienie
|
Ja i w starej przychodni w pierwszej ciąży i teraz jestem za każdym razem ważona i położna mierzy mi ciśnienie.
Kciuki za dzisiejsze wizyty! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#4685 |
Zadomowienie
|
Vanessa trzymam kciuki i za ciebie.
Ja wlasnie zaczelam brac magnez juz wczeaniej bo zlapal mnie malu skurcz lydki, a po pierwszej ciazy wiem co to znaczy... Bo mnie takie lapaly, ze plakac mi sie chcialo i byly zawsze nagle, no innych pewnie nie ma😂 A teraz to brzuch robil sie twardy i po schodach np ciezko sie wchodzilo. Wlasnie maz postawil mi stoliczek na kanapie, z herbata i ciastkami i stoliczek mi sie nie miesci taki mam brzuch😀. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ---------- Ogladacie w dd tvn o ciazy😃 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4686 |
Zakorzenienie
|
Mam strasznie śpiący dzień. Ledwo siedzę, ale nie zdrzemnę się z dzieckiem
Śniło mi się, że poszlam do mamy ginekolog ma usg. Okazało się, że jest córa. Na ekranie miała buzię bardzo podobną do Hani. Rozmawiałam wczoraj z mężem i powiedział, że bardzo chciałby drugą księżniczkę, ale wie, że mam w brzuchu chłopca. A co ja bym chciała, to nie wiem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4687 |
Zadomowienie
|
Ale sypie dzis u nas... Ciesze sie bo Stas pojdzie na sanki😀
Tylko mam takiego uparciucha, ktory nie chce wkladac kurtki zimowej... Macie jakas rade? Nie dziala prosba ani grozba. Chce kurtke softszelowa z lidla i koniec. Najchetniej na golasa by poszedl... Urwis. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez kalina198 Czas edycji: 2017-01-03 o 09:33 |
![]() ![]() |
![]() |
#4688 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#4689 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja tez mam zawsze mierzone ciśnienie na wizycie. Mam takie pytanie do JUŻ MAM. Dzisiaj mamy szczepienie, a Kacper gorączkowe, ale wiem, że od zębów. Mam iść czy lepiej znów przełożyć. Juz raz przeglądałam wtedy co miał ponad 40 stopni gorączki. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4690 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Byłam już na prywatnym polowkowym 3 d, dostałam nawet płytkę z nagraniem ;-) Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ---------- SzczerbataZuzia ja bym przełożyła szczepienie jak mały miał gorączkę. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4691 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Moj lekarz zawsze mierzy temperaturę dziecku przy kwalifikacji i nie dopuszcza do szczepienia z gorączka ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4692 |
Zadomowienie
|
Wiola, nie szczep go jeszcze. Takie moje zdanie... Potem nie bedzie latwo go ocenic jak cos sie zadzialoby po szczepieniu. A i swoje sie wymeczyl teraz, niech organizm odpocznie.
![]() ![]() |
![]() |
#4693 |
Wtajemniczenie
|
Dziękuję dziewczyny
![]() Ja pytałam, bo zauważyłam, że jak dziecko kaszle czy kicha, to one niemających problemu i szczepią. Nie mają też problem z łączenie szczepionek. Kiedyś chciały mi go zaszczepić przy podstawowej szczepionkę dodatkowo na rotawirusy i pneumokoki. Raz się zgodziłam na rotawirusy i pneumokoki razem tzn to była jego pierwsza dawka i sądziłam, że skoro mówią, żeby tak zaszczepić, to będzie dobrze. Gdy wróciliśmy do domu dostał wysokiej gorączki, non stop płakał, nie chciał jeść, ani pić. Cały dzień był na rękach i jeszcze pół nocy. Od tamtej pory nie zgadzam się na łączenie szczepionek. Z czego one nie są zadowolone. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#4694 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ---------- Zaczynam 19 tydzien. Apetyt mi rosnie kosmicznie... Ciagle cos bym jadla. Ma sa kra😂 Musze wiecej pic wody, ja nie wiem jak sobie to natluc go glowy. Chcialabym jesc mniej pieczywa, jest pewnie zlej jakosci... A nie bede jezdzic po jedna bulke przez polowe miasta. Chyba zaczne robic owsianki na sniadanie. A na kolacje cos warzywnego z bialkiem😃. To sie napisalam... Moze sie spelni. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4695 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
#4696 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Polowkowe mam 19stego. Nie wiem czy sie ekscytowac, czy bardziej przejmowac. Od 2 dni czuje takie ruchy, ze je nawet widze... Az chce mi sie usmiechac. Kocham to uczucie😀😀😀 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4697 |
Zadomowienie
|
Widzialam w biedronce lovele proszek 1,8 kg i plyn do prania 1,5l za 12,99 myslicie, ze sie oplaca? W tesco ten sam plyn po 22 zl. Zastanawiam sie czy juz nie kupic jezeli by sie oplacalo.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4698 |
Konto usunięte
|
Dziewczyny mam pytanie w co można się ubrać na osiemnatskę, jestem chrzestną, impreza w tą sobotę? Nie mam kasy na nowy ciuch. Siostra, która przyzwyczajona jest do tego że na każdą imprezę kupuje sobie nową markową kieckę, biżuterię, buty i torebkę. Niestety mimo że zaproponowała mi że mi coś pożyczy - to z jej drogich ciuchów nic na mnie nie pasuje - mamy inną figurę. Z dodatków jej również nic nie pasuje do mojej garderoby i przy moich nie markowych ciuchach wygląda to jak doklejka. Ja nie mogę pozwolić sobie na takie luksusy. Czy można iść w jeansach? Nie mam innych spodni ciążowych, a zakup kolejnych na jeden raz nie wchodzi w grę. Eleganckich ciuchów również nie posiadam, bo nie wychodzimy w eleganckie miejsca, więc te ciuchy są mi zbędne. Najchętniej wcale bym nie poszła na tą imprezę. No i najgorsze że przed imprezą jest msza w kościele - więc już po niej będę mocno zmęczona i zziębnięta. Więc musi to być coś wygodnego.
Edytowane przez e6a2c94443f966d5bdb1fa7d483e1d75b7ed128e Czas edycji: 2017-01-03 o 10:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#4699 |
Zadomowienie
|
[1=e6a2c94443f966d5bdb1fa7 d483e1d75b7ed128e;6921652 6]Dziewczyny mam pytanie w co można się ubrać na osiemnatskę, jestem chrzestną, impreza w tą sobotę? Nie mam kasy na nowy ciuch. Siostra, która przyzwyczajona jest do tego że na każdą imprezę kupuje sobie nową markową kieckę, biżuterię, buty i torebkę. Niestety mimo że zaproponowała mi że mi coś pożyczy - to z jej drogich ciuchów nic na mnie nie pasuje - mamy inną figurę. Z dodatków jej również nic nie pasuje do mojej garderoby i przy moich nie markowych ciuchach wygląda to jak doklejka. Ja nie mogę pozwolić sobie na takie luksusy. Czy można iść w jeansach? Nie mam innych spodni ciążowych, a zakup kolejnych na jeden raz nie wchodzi w grę. Eleganckich ciuchów również nie posiadam, bo nie wychodzimy w eleganckie miejsca, więc te ciuchy są mi zbędne. Najchętniej wcale bym nie poszła na tą imprezę. No i najgorsze że przed imprezą jest msza w kościele - więc już po niej będę mocno zmęczona i zziębnięta. Więc musi to być coś wygodnego.[/QUOTE]
Moze jakas sukienko tunika, leginsy, wisiorek albo apaszka na szyje i jest luzno ale i elegancko. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4700 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
#4701 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#4702 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Są tu mamusie które korzystali z lovely. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4703 |
Zadomowienie
|
Ja piore w Bobini. Hmmm... Raczej pralam. Teraz Persil😀
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4704 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#4705 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#4706 | |
Wtajemniczenie
|
[1=e6a2c94443f966d5bdb1fa7 d483e1d75b7ed128e;6921652 6]Dziewczyny mam pytanie w co można się ubrać na osiemnatskę, jestem chrzestną, impreza w tą sobotę? Nie mam kasy na nowy ciuch. Siostra, która przyzwyczajona jest do tego że na każdą imprezę kupuje sobie nową markową kieckę, biżuterię, buty i torebkę. Niestety mimo że zaproponowała mi że mi coś pożyczy - to z jej drogich ciuchów nic na mnie nie pasuje - mamy inną figurę. Z dodatków jej również nic nie pasuje do mojej garderoby i przy moich nie markowych ciuchach wygląda to jak doklejka. Ja nie mogę pozwolić sobie na takie luksusy. Czy można iść w jeansach? Nie mam innych spodni ciążowych, a zakup kolejnych na jeden raz nie wchodzi w grę. Eleganckich ciuchów również nie posiadam, bo nie wychodzimy w eleganckie miejsca, więc te ciuchy są mi zbędne. Najchętniej wcale bym nie poszła na tą imprezę. No i najgorsze że przed imprezą jest msza w kościele - więc już po niej będę mocno zmęczona i zziębnięta. Więc musi to być coś wygodnego.[/QUOTE]
Jesteś w ciąży i masz się ubrać ładnie, schludnie, a nie lecieć do sklepu i wydawać kilka stów. Ja tez uwielbiam nowe rzeczy i np jak idę na wesele, to oczywiście kupuję nowa kiecke, ale nie kupuje za każdym razem butów, torebek i nie wiadomo czego jeszcze. Jak idę na urodziny czy imieniny, to nawet nie w głowie mi szukać nowej sukienki. Fakt butów mam kilka par, ale torebkę mam tylko jedną i więcej mi.nie trzeba. Może z 10 lat temu kolekcjonowanie torebki, buty, kosmetyki, ale teraz patrzę aby nie zagracać mieszkania. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4707 |
Konto usunięte
|
Kalina - tylko że legginsy, tunika to każdy chodzi na co dzień... myślałam że założę jedną z bluzek... ale jest zbyt obcisła w ramionach, przymierzyłam jedną sukienkę - ale jest już zbyt opięta. Więc odpada. Poza moimi lumpexowymi bluzkami to naprawdę nie mam nic - a one są takie nie ukrywajmy - do chodzenia na co dzień po domu. Myślicie że może uda mi się znaleźć jakąś sukienkę na wyprzedażach? Chyba się przejdę do centrum handlowego. ja nie mam nawet żadnej kopertówki. Mam tylko sportową torbe - worek.
Edytowane przez e6a2c94443f966d5bdb1fa7d483e1d75b7ed128e Czas edycji: 2017-01-03 o 11:15 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4708 |
Wtajemniczenie
|
[1=e6a2c94443f966d5bdb1fa7 d483e1d75b7ed128e;6921757 1]Kalina - tylko że legginsy, tunika to każdy chodzi na co dzień... myślałam że założę jedną z bluzek... ale jest zbyt obcisła w ramionach, przymierzyłam jedną sukienkę - ale jest już zbyt opięta. Więc odpada. Poza moimi lumpexowymi bluzkami to naprawdę nie mam nic - a one są takie nie ukrywajmy - do chodzenia na co dzień po domu. Myślicie że może uda mi się znaleźć jakąś sukienkę na wyprzedażach? Chyba się przejdę do centrum handlowego. ja nie mam nawet żadnej kopertówki. Mam tylko sportową torbe - worek.[/QUOTE]
A moze jakaś sukienkę wełniana? Taka grubsza? Jest rozciągliwa to potem, po ciazy na kolejna zimę tez sie przyda ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4709 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
[1=e6a2c94443f966d5bdb1fa7 d483e1d75b7ed128e;6921652 6]Dziewczyny mam pytanie w co można się ubrać na osiemnatskę, jestem chrzestną, impreza w tą sobotę? Nie mam kasy na nowy ciuch. Siostra, która przyzwyczajona jest do tego że na każdą imprezę kupuje sobie nową markową kieckę, biżuterię, buty i torebkę. Niestety mimo że zaproponowała mi że mi coś pożyczy - to z jej drogich ciuchów nic na mnie nie pasuje - mamy inną figurę. Z dodatków jej również nic nie pasuje do mojej garderoby i przy moich nie markowych ciuchach wygląda to jak doklejka. Ja nie mogę pozwolić sobie na takie luksusy. Czy można iść w jeansach? Nie mam innych spodni ciążowych, a zakup kolejnych na jeden raz nie wchodzi w grę. Eleganckich ciuchów również nie posiadam, bo nie wychodzimy w eleganckie miejsca, więc te ciuchy są mi zbędne. Najchętniej wcale bym nie poszła na tą imprezę. No i najgorsze że przed imprezą jest msza w kościele - więc już po niej będę mocno zmęczona i zziębnięta. Więc musi to być coś wygodnego.[/QUOTE] Ubierz się przede wszystkim wygodnie. Dżinsy mogą być według mnie, tylko załóż do tego jakąś schludniejsza bluzkę. Grunt, żebyś była, a czy wystąpić w sukni czy w czystym, schludny ubraniu to już nikogo nie powinno interesować 😊 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4710 |
Zakorzenienie
|
Migotek, w ciuchach mozesz jakąś fajną sukienkę dorwać lub tunikę do legginsów. Jeśli nie chodzisz często w eleganckich rzeczach, to nie ma sensu wydawać kaskę na kopertówkę. Ja dorwałam piękną w lumpie za 3 zł. Może na wyprzedaży znajdziesz zwykłą czarną tunikę. One są zawsze eleganckie, do tego dluższe kolczyki, szmina na ustach i jest git.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:45.