![]() |
#991 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 3
Cytat:
![]() Ona miala jeszcze biedulinka tak, ze po prawie każdym posilku mega mega chlustała mlekiem ![]() ![]()
![]() |
#992 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
To niemożliwe powiedział rozsądek to ryzykowne powiedziało doświadczenie to bezsensowne powiedziała duma mimo wszystko spróbuj powiedziało serce 11.06.2016 - Maja ![]() ![]() ![]() 15 kg do celu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#993 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() [1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;69227376] ![]() W myślach oczywiście 😂[/QUOTE] ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#994 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#995 |
Rozeznanie
|
Zebrah ten jeden miałam akurat na lewej ręce
![]() ![]() ![]() Pod koniec tygodnia ewentualnie na początku przyszłego przyjdzie paczka to będę kombinować dalej ![]() Aniu teraz będzie z górki ![]() Australia super! Ja był mogła lecieć rodzic drugie* .* pewnie powiecie ze głupia jestem:P Ale dla mnie to było super: P no oprócz szycia na koniec: D Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#996 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#997 |
Raczkowanie
|
jak sie uda to napisze list.w przeszlosci czesto pisalismy do siebie,wiem ze postepuje nielogicznie, to takie skomplikowane! trzeba wybrac mniejsze zlo. jestem beznadziejna, ciagle wierze ze kiedys przejrzy na oczy.w przyszlosci chyba wole uslyszec od dzieci: przynajmniej probowalas to ratowac, niz: nie dalas mu szansy a moze by sie zmienil a tak nie mielismy zadnego ojca. wiem to absurdalne. sama siebie nie lubie za to...
moi rodzice przeprowadzaja z nim rozmowy jak szaleje w zenicie. na kilka dni dobrze potem to samo. tesciowej nie wolam, jest jeszcze gorsza. dzieci byly dla niej kara, do dzis tego wszyscy wysluchujemy. p.s. starszak czyta plynnie.
#998 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() gin mówił, żeby po cc mieć odstęp przynajmniej 2 lata. Ja czytałam 18 miesięcy. Tylko, że mnie to nie dotyczy bo ja i tak najpierw chce wychowawczy potem wrócic do pracy więc tak czy siak około 3 lata planuję. Edytowane przez Paulinagm Czas edycji: 2017-01-03 o 19:41 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#999 | |
Rozeznanie
|
Honciu a po jakim czasie po cc możesz próbować sn?
Dziewczyny trzymajcie mnie proszę. Zaraz mnie szlak trafi i powiem słowo za dużo. Teściowa wróciła z pracy, ja siedziałam z koleżanką na górze w pokoju. Ona posprzatala w kuchni i poszła się położyć, zajrzala tylko przywitać się z Frankiem, normalnie się zachowywała. Przyszedł tz z pracy i z morda do mnie ze obiadu nie ma. No okej, może moja wina ze nie zeszlam na dół zapytać czy coś zrobić, ale 4/5 dni w tygodniu teściowa przynosi coś ze szkoły na obiad (jest tam kucharka). Jeśli nic nie przyniesie to przychodzi zapytać o PomyśŁ na obiad lub mówi mi żebym coś zrobiła. Skoro nic się nie odezwała w temacie to myślałam że coś przyniosła. No i tz się pyta teściowej co na obiad a ona ze nic bo posprzatala po nas i nie robiła obiadu. Oczywiście tz z awantura do mnie bo co Ty robiłaś cały dzień. No to mu mówię że przecież pozmywalam przed wyjściem do lekarza. A teściowa mówi że przecież stały frytki w wodzie po sylwestrze i garnek z olejem po smażeniu ich. No do teściowej nic się nie odezwałam. A później mówię tz ze to on sprzątal w niedzielę więc to jego sprzątanie. A on z pretensjami ze dziś jest wtorek to do tej pory mogłam już to sprzątać. No kurde. Ja u niego na etacie jestem sprzątaczka.? Później rozmawiamy ze trzeba iść małemu kupić inhalator bo lekarka zleciła. A teściowa siedziała w pokoju. Coś tam się tz pyta o maseczki. No to mówię że dla maluchów jest specjalna. A teściowa ze to i tak się nie używa bo jak ona robiła inhalacje jak tz był mały to on nie lubił tej maseczki i sama ta rurę mu trzymała blisko buzi. No to ja tłumaczę ze to nie działa wtedy. Ze cząsteczki są tak małe że wtedy nie doleca do płuc itp. A oni oboje na mnie naskakuja ze przecież jak będzie się denerwowal to nie będę dziecka stresować maseczka itp. No to tłumaczę ze przez tą chwilę to przecież da się dziecko zagadać, zabawić a ona ze jak nie będzie chciał to nie da i co wtedy zrobię. No to mówię że jak szczepionki nie chciał to też miałam nie dac? Bo mu się nie podoba? No i poszła kłótnia na ostro i tz zaczął się drzec ze jak to, no ale przecież może nie chcieć i co wtedy. 100zł pójdzie do kosza bo ja stwierdziłam że inaczej się nie da? No to się pytam czemu zakładają ze nie pozwoli sobie tej inhalacji zrobić. A on ze muszę na każdą ewentualność patrzeć. No to mówię że nie ma innej możliwości. Jak ma robić inhalacje to będzie robił. Jak lekarz przepisu je syrop to też musi go brać, nawet jak mu nie smakuje. No i kłótnia na całego. Później jeszcze raz kłótnia o to samo jak kupiłam inhalator i przyniosłam. A specjalnie zapytałam farmaceutki i powiedziała że tak się nie da bo to nic nie daje. Tzn może udrazni mu nosek ale nie dotrze do płuc a o to najbardziej chodzi. I że tak się kiedyś robiło ale to zamierzchle czasy jak inhalacje nad miską. Niby pomagało ale nie do końca. No i jak to powiedziałam to teściowa ofochana bo jej lekarz wtedy tak kazał! I to działa! A tz za nią ze co ja farmaceutki słucham. Za chwilę czy we wszystko wierzę co mi lekarz powie. Ehhh Oczywiście dziecko bez żadnego marudzenia dało sobie zrobić inhalacje. A ja głupiego przepraszam nie usłyszałam. I pytam się tz "trzeba było się klocic"?A on ze tak. Chyba jednak jak ostatnio mówiłam że nie wytrzymamy razem roku to źle mówiłam. My nie wytrzymamy do rocznicy w marcu. Gdybym mogła to dziś bym nas spakowala i wyszła. Zaczynam się łapać na tym że sobie myślę czy poradzimy sobie sami. Nie zrozumcie mnie ze przez jedną kłótnię chce kończyć związek. Po prostu już nie pamiętam dnia w którym się nie klocilismy. To się wygadałam. No i oczywiście on nie widzi problemu. Zachowuje się jakby nic i się dziwi czemu jestem zła. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:12 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1000 |
Zakorzenienie
|
Hej
U nas troszkę lepiej. Katar i kaszel jeszcze jest ale już mniej. Niestety jeszcze dalej synek nieodkladalny w nocy. Tylko na mnie śpi, nawet karmienie na leżąco nie wchodzi w grę. Jest mi strasznie ciężko. Jeśli nie ogarnę się zanim mąż pójdzie spać to już nie mam jak. |
![]() ![]() |
![]() |
#1001 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teściowa, mam wrażenie, wychodzi przed szereg i chce być ważniejsza niż rodzice. ( Moja mama też na takie zapędy ale jest daleko a poza tym, kiedy ma do nas pretensje, że nie powiedzieliśmy jej o czymś, to ja z grubej rury odpowiadam jej, że nie mam takiego obowiązku bo jest babcia a nie matka mojego dziecka i nie musi wszystkiego wiedzieć. Ale ja nie jestem w żaden sposób zależna od niej) Współczuję Ci bardzo i myślę, że powinnaś porozmawiać z TŻ na spokojnie i powiedziec wprost, że jeśli nie wyprowadzicie się od rodziców i nie staniecie się w pełni samodzielni to Wasza rodzinka tego nie przetrwa. Daj mu czas do namysłu i niech podejmie męska dorosła decyzję. ( A w razie czego jesteście w stanie sobie poradzić na osobnym utrzymaniu? ) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1002 |
Zakorzenienie
|
Jeju, Lena, sytuacja nie do pozazdroszczenia... Nie masz możliwości żeby chociaż na parę dni pojechać z Małym do rodziców swoich np.? Żeby facet ochłonął, żeby coś do niego dotarło?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1003 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Marlena... Sorry ale Twój tż to kompletne dziecko. Awantura o obiad?? O sprzątanie? O maseczkę do inhalacji? Bo mama powiedziała? Ludzie!!! Niech się dobrze zastanowi kto jest dla niego najważniejszy... Współczuję i przytulam ![]() PikPik napisz ten list. Jeśli on się nie zmieni to dla dobra dzieci rozważ odejście. Szczęśliwa matka jest dla dzieci cenniejsza niż smutna mama i poniewierający ją ojciec ![]()
![]() |
#1004 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może ja w końcu swój napisze... Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
#1005 |
Zakorzenienie
|
Lena, mam tu koleżanke w podobnej sytuacji. Jest Chorwatka, żyje z Irlandczykiem.
Kiedyś, zupełnie z innego powodu zapytalam ja jak jej się żyje z ajriszmenem bo często z nią śmiejemy się i krytykujemy irlandzka kuchnie, lekarzy itd. A przecież ona żyje z tutejszym. I dziewczyna się popłakała. Odpowiedziala, że oni poznali się w Kanadzie, było cudownie. Przenieśli się do Irlandii i się zaczęło. Bo mamusia blisko... Mieszkają osobno ale mamusia chce decydować o wszystkim. A on konsultuje z nią wszystko. Mało tego, jak koleżanka się sprzeciwia to jest obraza. A dodatkowo, dla tej Chorwatki rozstał się z dziewczyną, która ona bardzo lubiła no więc w ogóle dziewczyna jest na przegranej pozycji. No i kobieta z nimi dyskutuje nawet gdzie mają robić zakupy, czy w Irlandii północnej czy południowej. A tutejsi nie znoszą Irlandczykow zza rzeki (północnej) więc nakazuje, że mają w tutejszych sklepach. Nie ważne, że po tamtej stronie taniej... Dużo by opowiadać, w każdym razie koleżanka mówi, że gdyby wiedziała, że jego matka tak będzie się wtracala i że on będzie pod takim wpływem to nigdy by się tu nie przeniosła. Nalegalaby, żeby zostali w Kanadzie, na neutralnym gruncie. |
![]() ![]() |
![]() |
#1006 |
Rozeznanie
|
Miszko. Jesteśmy w stanie. Tylko ze będziemy coś wynajmować i te pieniądze pójdą w błoto jak mówi tz. No i będzie miał mniej pieniążków na dopieszczanie samochodziku...
Australia możemy jechać do moich rodziców ale to raczej nic nie zmieni. Tylko mamusia będzie miała czas go nakręcić. Ehhh nie wiem co mam robić, a ja z natury jestem taka że dużo zniose. Ale jak już się czara przepelni to na amen. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1007 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Twoi synowie na 99 % będą kopia swojego tatusia a z tego co piszesz to TŻ raczej z szacunkiem się do Ciebie nie odnosi. Zrób coś dla dobra dzieci. Albo Wylej mu kubeł zimnej wody na głowę. Może się ogarnie! ---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:55 ---------- Cytat:
Prawie każda para tak zaczyna. To niech wybierze czy woli kasę , samochód i mieszkanie u mamusi czy samodzielne mieszkanie z wami. Ma swoją rodzinę i musi dorosnąć |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1008 |
Rozeznanie
|
Witam
![]()
#1009 |
Zakorzenienie
|
Ogłaszam, że ruszyliśmy z rozszerzeniem diety😀
Od 3 lub 4 dni Kuba zjada kilka łyżeczek marchewki albo batata. Lekko się krzywi ale bez odruchu wymiotnego. Tak więc nieśmiało, w ósmym miesiącu swojego życia Kuba zaakceptował warzywa. Musimy wrzucic ostre tempo bo zostało mi 1,5 pudełka wkladek do biustonosza, czyli za 1,5 miesiąca, jak dobrze pójdzie, skończymy przygodę z kp. |
![]() ![]() |
![]() |
#1010 |
Zakorzenienie
|
Cześć
#1012 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1013 | |||||||
Konto usunięte
|
No i już wiem dlaczego moje dziecko od dwóch dni miało tryb marudy. Nie, nie ząbek niestety... Katar i kaszel. Z tym, że kaszel chyba od kataru. Dżizas, ledwo co wywaliłam klina, bo nosek w końcu czysty i ZAŚ
![]() australia wreszcie opis! Wzruszyłam się oczywiście. W ogóle tak się przyjrzałam dzisiaj mojemu dziecku podczas karmienia i on już jest taki duży! Jaką ma łapę! Gdzie te wątłe chude rączki grubości kciuka tatusia? Gdzie te mikroskopijne stópki? Teraz jak mi mój panicz tą niegdyś chudą łapką pacnie w twarz to mi okulary spadają na podłogę ![]() No to wdalszym iągu czekamy na inne mamusie, które jeszcze nie opisały swoich porodów... Pozdrawiam Madzię, Cierpliwość, miszkę, Paulinę i resztę niegrzecznej ekipy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Dla mnie ten 3. poród był najgorszy bólowo. W ogóle sobie nie radziłam ![]() Cytat:
Rozstanie nie znaczy przecież że chłopcy nie mieliby ojca. Jeżeli tylko ON miałby taką ochotę to mógłby być wspaniałym tatą. Mógłby być już nim teraz ale jakoś nie aspiruje na te tytuły... A skoro starszak czyta płynnie to już w ogóle facet nie powinien robić problemów ![]() Cytat:
Niech ten twój tz wybierze w końcu z kim chce żyć. Ja na Twoim miejscu zrobiłabym wszystko żeby się stamtąd wyprowadzić. Tylko ciekawe w którym domu wtedy tz spędzałby więcej czasu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1014 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli stać Was na wynajem to ani chwili bym się nie zastanawiała. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#1015 | ||
Konto usunięte
|
I już za mną przerwa na lulanie...
Cytat:
Cytat:
![]() U nas ostatnio się spsuło ale to pewnie przez ten początek choroby i gorsze samopoczucie. Ignaś zjadał już dosyć ładnie około 10 łyżeczek kleiku/kaszki i najwięcej, bo pół słoiczka, zjadł ziemniaczka z dynią. Inne słoiczki duużo gorsze ![]() Lubi też surowe jabłko i jabłkowy kisielek. Pogrubione ![]() Niezła motywacja ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1016 |
Zakorzenienie
|
Sliweczko jak robisz,kisiel jablkowy?
My zaczęliśmy rozszerzanie diety ale chwila przerwy bo Hania ma wirusowke, ja też ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#1017 |
Rozeznanie
|
Australia piękny opis
![]() Fiazo niech już te choroby Was oposzcza. Współczuję że Tomuś taki nieodłączny. W sumie Gabi przy mega katarze też tak się zachowywał. Sliweczka też wspolczuje. Staraj się może jednak odkładać do łóżeczka, kiedyś musisz wypocząć. Pikpik współczuję takiego związku. Przepraszam, dla mnie to prostak a nie facet. Ja Cię rozumiem że go kochasz, i kochasz chwilę kiedy są super, ale sama stwierdziłas i czara goryczy w końcu się przeleje. Oczywiście rozmowa i jeszcze raz rozmowa. Chociaż ja wolę oczyszczająca kłótnie. Jeśli wali takie teksty postaw mu się i że jak coś się nie podoba to droga wolna, tęsknić nie będziesz. Nie znamy całej sytuacji, i oczywiście trudno cokolwiek doradzić, ale powinnaś zawalczyć o szacunek który Ci się należy. Jeśli on nie będzie Cię szanował to i chłopaki takize nie będą. Wiem to z doświadczenia u mojego brata. Lena, twój tz też pokazał jaki maminsynek z niego. Jedyne co to się go zapytać czy on jest z Tobą czy przeciwko Tobie. Bo jeśli to drugie to pakujesz manatki i z Wami koniec. Z toksyczną teściową nie wygrasz jeśli on nie będzie stał murem za Tobą. Dziś cały ranek myślałam o Tobie i co Ci napisać. Chciałam doradzić kobieca rozmowę z teściową, ale z tego co teraz napisałaś to z nią nie ma o czym gadać. Wiej stamtond bo to nic dobrego nie wróży. A gdyby mój tz zrobił mi kłótnie o brak obiadu to by nie dostał go dopóki sam by czegoś nie ugotowal. Kochana to że jesteś w domu z dzieckiem to nie jest Twoim obowiązkiem służenie tztowi. Oczywiście jeśli chcesz to gotujesz jeśli nie to nie i on powinien to szanować. Jesteście bardzo młodzi, jeszcze długa droga zanim się dotrzecie i dopasujecie, niestety mamusia tu nic nie pomoże tylko mąci. U nas w nocy ciągle pobudki na mleko. Trochę mnie to martwi że chce w nocy jeść co dwie godziny, a między czasie budzi się na przytulenie, smoka czy bąka. Dostaje teraz kaszkę ryżowa na noc i zasyci go na max trzy godziny, ale też potrafi się budzić międzyczasie. Kiedy w końcu zacznie spać normalnie to nie wiem. Zębów nie widać, brzuch miękki, ani za ciepło, ani za zimno. Najlepiej śpi się z rodzicami, ale to już ostateczność jak mamy dość wstawania do niego. Wtedy potrafi i pospać trzy godziny bez przebudzenia. Co do kolejnego dzidziusia to oby w tym roku jeszcze, taki jest plan. Czekamy do pierwszego normalnego okresu i zaczynamy działać. Tylko jak Gabi się nie ogarnie to nie wiem jak dam sobie radę. Gabi zrobił się straszna kokocha, łatwo go rozśmieszyć i gdaka się jak szalony. Kocham go za to ![]() W mieszkaniu jest super, czuję się o niebo luźniej. I teraz jak zimno na dworze to jestem szczęśliwa że mam ciepło w domu, a na poprzednim mieszkaniu to ile byśmy nie grzali to i tak by było zimno. Z tz trochę się fochamy, ale głównie przez to że mało czasu ze sobą spędzamy, mijamy sie, a gdy on wraca do domu to zmęczony. Ale to takie foszki, wczoraj niby obrażenia poszliśmy spać, w nocy się przytulił, rano znowu foch a potem w pracy dostaje filmik jak Gabiego rozśmieszyl na maxa, zdjęcie że zupka smakuje, a w domu obiad czekał. Niby nie okazuje uczuc i słów pięknych nie powie, ale stara się. Przepraszam że się rozpiska, ale mój synek szybko dziś spac poszedł i na spokojnie mogłam coś więcej napisać ![]() ---------- Dopisano o 23:52 ---------- Poprzedni post napisano o 23:43 ---------- Miszka, tak jak pisałam rewelacyjnie się mieszka. Mamy trochę wykładziny extra więc nie jest źle z tymi płytkami. Teraz zapraszam że może by w końcu ktoś do mnie by przyjechał ![]() Aniu dobrze że wiadomo co dolega Maji, oby leki szybko pomogły.
#1018 |
Zakorzenienie
|
Śliweczko, ja to już nie pamiętam szczegółów żeby pisać opis porodu.
Zresztą co tu pisać, zawieźli na salę , znieczulili, wyjeli niedźwiadka, zaszyli i wysłali do domu 😋 |
![]() ![]() |
![]() |
#1019 |
Rozeznanie
|
Honcia ja chyba już nie zdecyduje się na poród sn. Ale głównie przez to że mój poród wywoływany bez skutku i tak skończył się CC gdzie mega zmęczona bylam. Teraz wolę umówić się na termin CC i po problemie.
---------- Dopisano o 23:55 ---------- Poprzedni post napisano o 23:54 ---------- Aaa no i mój grubasek goni niedźwiadka, waży już 8,8 kg ![]()
#1020 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Lena ja mam podobną 'wszechwiedzącą - a kiedyś to bylo inaczej" teściową, która chętnie narzuciłaby nam swoje zdanie w każdej sprawie ![]() ![]() no a druga różnica - odległość ![]() a poza tym to obawiam się, że wyprowadzka załatwi tylko połowę problemów, bo TŻ Leny ma juz trochę skrzywiony światopogląd. Kobieta od gotowania, od sprzątania teksty w stylu "co robiłaś cały dzień?" wypowiedziane z pretensją nie wróżą dobrze. Trochę ma już źle ustawione myślenie. Szkoda, że nigdy nie miał chłopak okazji pomieszkać sam, nauczyć się funkcjonować bez opiekuńczych skrzydeł. Ja moje dzieci będę chyba na siłę wyganiać na studia z domu bo widzę, że dzięki temu, że mój TŻ mieszkał sam mam teraz super wsparcie i oparcie. Gdyby mieszkał z mamą to też by mu ubranka do dzisiaj układała... ja to nie wiem czy się zdecyduję, to był truuudny dzień, krew strach i te sprawy w dodatku byłam najgorszą, rozhisteryzowaną i niewspółpracującą pacjentką na świecie i troche wstyd mi o tym opowiadać Edytowane przez Paulinagm Czas edycji: 2017-01-03 o 22:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:32.