PM 2018 cz.3 - Strona 99 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-01-03, 22:24   #2941
Niebieska88
Zakorzenienie

GG do Niebieska88
Dot.: PM 2018 cz.3

Nam wyszedł kosztorys na ok.40 tys.zł, ale spodziewam się, że wzrośnie o kilka tys.

Insta

PM 2018
Niebieska88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-03, 22:52   #2942
Pchelkia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Justink Pokaż wiadomość
Cześć wszystkim!
Z miłą chęcią dołączam do Waszego wątku jako już przyszła Panna Młoda 2018
Jestem taka szczęśliwa.. W święta mój (już) narzeczony oświadczył mi się I tak oto szybko ogarnęliśmy sobie salę, zespół, fotografa i kamerzystę.... I narazie pozostaję czekać trochę na kolejne rzeczy, które będzie można załatwiać

Ale że ja mam duszę planistki to w głowie już wszystko mam ułożone, i wiem czego chce Dlatego też samo szukanie sali, zespołu długo nam nie zajęło- dobrze mieć z góry sprecyzowane wymagania jeden ostry dzień i wszystko załatwiliśmy....

I nasz termin... 28.04.2018r
Boże..kobieto! Jesteś niesamowita! Mój kochany oświadczył się 3 dni przed Światami i już prawie dwa tygodnie próbujemy ustalić termin Podziwiam Cie naprawdę!
a gdzie organizujecie jeśli mogę zapytać?

Jutro nadrobić więcej, pierwszy dzień w pracy mnie dobil totalnie!

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

12 sierpnia 2017
Pchelkia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-03, 23:34   #2943
Justink
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Niebieska88 Pokaż wiadomość
Witaj!
Gratuluję zaręczyn!
Fajnie, że tak szybko i sprawnie wszystko załatwiliscie
U nas było podobnie ;-)
Ale najważniejsze jest to, że... mamy ten sam termin! Ślubujemy razem i na pewno jeszcze jedna PM jest na wątku z tego dnia, niestety nie pamiętam nicku
Piękny termin, szczególnie, że ja mam małe zboczenie co do parzystości liczb hehe aż wstyd przyznawać się
Bardzo marzyła mi się wiosna, chciałam maj ale rodzinie ten pomysł się nie spodobał, babcia zaraz wystrzeliła z jakimś zabobonem, i prawie wodą święconą chciała mnie polewać.. Więc odpuściłam..
Kwiecień też śliczny, szczególnie końcówka, wszystko budzi się do życia... Miałam jeszcze do wyboru lipiec, który teoretycznie wydaję się bardziej atrakcyjny, ale jakoś powiem szczerzę ,że nie dla mnie...

Cytat:
Napisane przez Pchelkia Pokaż wiadomość
Boże..kobieto! Jesteś niesamowita! Mój kochany oświadczył się 3 dni przed Światami i już prawie dwa tygodnie próbujemy ustalić termin Podziwiam Cie naprawdę!
a gdzie organizujecie jeśli mogę zapytać?

Jutro nadrobić więcej, pierwszy dzień w pracy mnie dobil totalnie!

Hm ale nie możecie się dogadać, czy po prostu szukacie odpowiedniej sali i innych? U nas wyglądało to tak, że jednego dnia zjeździliśmy około 10 domów weselnych ,w większości były terminy które albo nam nie pasowały albo sam lokal był w stylu hmm babcinym po zwiedzeniu wszystkich szybka decyzja i powrót ,zaliczka i już... Trochę się boję, bo to stosunkowo nowy dom weselny, nie sprawdzony.. Ale no cóż, właścicielka wydała się konkretna, menu także, lokal wizualnie baardzo nam odpowiadał...
Organizujemy w województwie świętokrzyskim przyjęcie weselne, dość mała miejscowość, nie wiem czy coś powie Ci miejscowość Sędziszów, to taka najbliższa ciut większa mieścina obok
Justink jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-04, 06:15   #2944
Manami
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lajna Pokaż wiadomość
Przerażają mnie te kwoty, więc swoich nawet na razie nie próbuję podliczać bo chyba bym na zawał padła Ale i tak mnie to czeka żeby wiedzieć mniej więcej ile kasy nam trzeba no i czy gdzieś ciąć koszty czy nie.
U mnie tak samo, boje sie podliczyc

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka

PM 2018

Manami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-04, 06:29   #2945
beciulka90
Raczkowanie

Myślałam ze z Nowym Rokiem nabiore więcej motywacji do wszystkiego ale jest tak samo.
W pracy myślę tylko o tym żeby do domu wracać a w domu opadam z sił i najchętniej bym spała.

beciulka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-04, 08:00   #2946
anomalia_04
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Niebieska88 Pokaż wiadomość
Witaj!
Gratuluję zaręczyn!
Fajnie, że tak szybko i sprawnie wszystko załatwiliscie
U nas było podobnie ;-)
Ale najważniejsze jest to, że... mamy ten sam termin! Ślubujemy razem i na pewno jeszcze jedna PM jest na wątku z tego dnia, niestety nie pamiętam nicku
Jestem jestem 28-04-2018
za rok o tej porze to już będzie ostatnie wielkie odliczanie

anomalia_04 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-04, 08:33   #2947
mia00
Zakorzenienie

Cześć
Witam Nową PM

U mnie śniegi i wiatry wielkie, myślałam, że Nie dojadę do pracy

Wysłane z mojego Luna przy użyciu Tapatalka

2019 - 12
2020 - 9
2021 - 4
mia00 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-01-04, 08:39   #2948
nikkus
Zadomowienie

Witam nową Pm i gratuluję tempa
Czy mamy tu jakąś specjalistkę od akcji i obligacji? <prosi>
nikkus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-04, 09:00   #2949
martus9191
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alekaz1 Pokaż wiadomość
To spadlas mi z nieba. Wyjasnij mi jak to jest z pieczywem na diecie? Jaki najleprzy? Cche piec sama
To zależy co Ci nie szkodzi W sumie śmieszy mnie troszkę ta nagonka to na jajka, to na mleko, teraz modny jest gluten Według mnie wystarczy mąka pełnoziarnista ( może być mieszana nie tylko pszenna) i miks ziarenek (słonecznik, dynia, czarnuszka, len), domowy zakwas i sprawdzony przepis Sama mam dwie lewe ręce do pieczenia ale babcia wypieka taki w piecu opalanym drewnem, smak bezcenny takiego się nie uda już teraz nigdzie kupić
A co do samego pieczywa ogółem, ja jestem za ograniczaniem węglowodanów - sama jem około 2 kromek/bułki dziennie plus 40 g kaszy do obiadu, reszta pochodzi z owoców i warzyw Ale to nie jest zbyt popularna ścieżka zwłaszcza w dietetyce klinicznej i grunt to obserwować swoje reakcje - ja na takich proporcjach chudnę i czuję się bardzo dobrze
Cytat:
Napisane przez kami932 Pokaż wiadomość
Hej
Ja już mam znowu piękne pazurki (złoty brokat + bordowy) i już miałam nadzieję na wolny wieczór to musieliśmy z psem do weterynarza jechać..
A później kolacja, chwila z kotem i babcią i trzeba szykować się już spać. I tak mi ostatnie dni mijają, praca -sen :/

Co do tych bóli, wydaje mi się, że to albo wątroba albo jakieś niestrawności, a mój doktorek będzie obstawiał wyrostek jak zawsze Ale na pewno nie nerki u mnie, nerki bolą mnie jak już to z tyłu, a to jest ewidentnie z boku.

Jeszcze tylko 2 dni!

U was też tak wieje i sypie śnieg?
Byłaś u gina? U mnie przy podobnych bólach (też było podejrzenie wyrostka) stwierdzili tadam - owulację - po prostu bolały/mocno kuły mnie jajniki

Cytat:
Napisane przez Nessa87 Pokaż wiadomość
Ok. Wszystkie dziewczęta dopisane

A i powiem wam że liczyliśmy z Tż wydatki i rezygnujemy z poprawin, barmana i fonatnny czekoladowej
U mnie w planach tylko poprawiny ale jeszcze będę walczyć żeby z nich zrezygnować

01.06.2020
62 kg

01.01.2021
54 kg

cel: 46 kg
martus9191 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-04, 09:04   #2950
Pchelkia
Raczkowanie

Cytat:
Hm ale nie możecie się dogadać, czy po prostu szukacie odpowiedniej sali i innych? U nas wyglądało to tak, że jednego dnia zjeździliśmy około 10 domów weselnych ,w większości były terminy które albo nam nie pasowały albo sam lokal był w stylu hmm babcinym po zwiedzeniu wszystkich szybka decyzja i powrót ,zaliczka i już... Trochę się boję, bo to stosunkowo nowy dom weselny, nie sprawdzony.. Ale no cóż, właścicielka wydała się konkretna, menu także, lokal wizualnie baardzo nam odpowiadał...
Organizujemy w województwie świętokrzyskim przyjęcie weselne, dość mała miejscowość, nie wiem czy coś powie Ci miejscowość Sędziszów, to taka najbliższa ciut większa mieścina obok

My sie w sumie dogadac mozemy... trudnosci jakie napotykamy to glownie presja rodziny na organizacje w 2017... okazuje sie tez ze nasz upragniony wrzesien nie bardzo wchodzi w gre bo wiekszosc przyjaciol mojego lubego ze studiow sa nauczycielami ( a w Anglii to oznacza, ze nie moge brac urlopow poza ogolnym wolnym.. a tymbardziej we wrzesniu kiedy wszystko startuje, w tym letnie wakacje w Anglii trwaja tylko miesiac...od konca lipca do poczatku wrzesnia...), w sierpniu 2017 nasze wymarzone miejsce jest niedostepne, nawet w piatki! zostaje sroda....ale nie chcemy srody.
Jesli chodzi o 2018 to napewno bedziemy musieli zrezygnowac z wrzesnia, z powodow wyzej wymienionych... znow sierpien tylko wchodzi w gre. I w naszym wymarzonym miejscu tylko 2 piatki sa dostepne, soboty juz oczywiscie zajete ... A ja tak bardzo chcialam ominac wysoki sezon slubny okazuje sie ze nie moge

Glos rozsadku podpowiada mi ze 2018 jest lepszy bo po prostu wiecej czasu na wszystko i zgubienie kilku (nastu...) kilogramow ale poki co to wszystko spedza mi sen z powiek

Justink, ale najmocniej Tobie gratuluje zareczyn i tego, ze sie tak pieknie wszystko udalo

no i nadrabiam pare stron wstecz:

Cytat:
Napisane przez ParoleParole Pokaż wiadomość
Dziękuję powodzenia i Tobie.

My się staramy o bobasa od czerwca.. I dalej nic.

Mnie trochę wiek przeraża też. Mam 26 lata, mąż 29. I oboje chcemy mieć już dziecko. W sam raz sobie daje po porodzie pół roku na dojście do siebie. Ale zobaczymy jak to wszystko się uda
Dziekuje kochana! My jeszcze nie zaczelismy sie starac, porzadkowalam sprawy tarczycowe i chcielismy zaczac starac sie teraz na wiosne, a teraz mam powazne myslenice jak to wszystko ze slubem skoordynowac.
Bardzo chce miec fajne wesele, ale boje sie za jesli bedziemy miec malenstwo wczesniej to ze bedzie trudniej i ze bede zalowac wydanych pieniedzy na wesele
Trzymam za Was kciuki napewno sie uda!

Cytat:
Napisane przez lajna Pokaż wiadomość
Nie boisz się, że nie uda się tak idealnie wycelować z terminem? Podziwiam za odwagę, bo ja bym chyba ciągle się stresowała, że się nie uda tego wszystkiego dobrze zgrać.
Ale życzę Ci żeby wszystko się ułożyło tak jak sobie zaplanujesz i żebyś szła do ślubu już jako mama
no ja dokladnie tym sie martwie

Cytat:
Napisane przez poziomkowa91 Pokaż wiadomość
Dzięki
Prawdopodobnie na działce którą dostniemy od rodziców. To jest na wsi, między moim domem rodzinnym a domem tż. Lokalizacja bardzo fajna. Ale czy wszystkow wypali to zobaczymy Narazie to dośc odległe plany. Wszystko zacznie się od przekształcania działki na budowlaną Przeraża mnie jeszcze to wszystko...i te kwestie budżetowe.... Ale kto wie, może spełni się nasze marzenie

:
Trzymam kciuki!

12 sierpnia 2017
Pchelkia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-04, 09:07   #2951
girlandzia
:)

Cytat:
U nas wyglądało to tak, że jednego dnia zjeździliśmy około 10 domów weselnych ,w większości były terminy które albo nam nie pasowały albo sam lokal był w stylu hmm babcinym po zwiedzeniu wszystkich szybka decyzja i powrót ,zaliczka i już... Trochę się boję, bo to stosunkowo nowy dom weselny, nie sprawdzony.. Ale no cóż, właścicielka wydała się konkretna, menu także, lokal wizualnie baardzo nam odpowiadał...
Grunt to wiedzieć czego się chce, jeżeli pary są zdecydowane, terminy wolne i cała reszta sprzyja to wszystko szybko idzie
Miejscowość Sędziszów kojarzę, moja mama swego czasu dosyć często jeździła tam w delegację.
girlandzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-04, 09:13   #2952
alekaz1
Zakorzenienie

Tak czytam ile wam wyszlo w kosztorysach tp szok. Ale chyba ze na duzo osob. Ja licze okolo 72 osoby plus 10 dzieci wiec 62 dorosle i 10 dzieci. Wychodzi mniej wiecej teraz z ta sala 24-25 tys ze stolem wieskim i candy barem i wszystkim innym naszymi ciuchami,zaproszeniami no cale koszty. Pewnie i tak do 30 tys dojade ale mam nadzieje ze nie
Stary 2017-01-04, 09:17   #2953
mansikkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nikkus Pokaż wiadomość
Witam nową Pm i gratuluję tempa
Czy mamy tu jakąś specjalistkę od akcji i obligacji? <prosi>
Niby skończyłam ekonomię i coś tam wiem. A czego nie wiesz?

---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ----------

Ja jeszcze jestem w łóżku. Ale widzę że jest ciemno za oknem z wieje mocno i śnieg pada. Nie mam ochoty dziś wychodzić ale mam zajecia
Luciano de Crescenzo

D

48-2015
57-2016
mansikkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-04, 09:25   #2954
Manami
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez alekaz1 Pokaż wiadomość
Tak czytam ile wam wyszlo w kosztorysach tp szok. Ale chyba ze na duzo osob. Ja licze okolo 72 osoby plus 10 dzieci wiec 62 dorosle i 10 dzieci. Wychodzi mniej wiecej teraz z ta sala 24-25 tys ze stolem wieskim i candy barem i wszystkim innym naszymi ciuchami,zaproszeniami no cale koszty. Pewnie i tak do 30 tys dojade ale mam nadzieje ze nie
No ale to wszystko zależy od regionu, na mojej sali "talerzyk" kosztuje 240 zł/os. na jeden dzień, bez ciasta, owoców, napojów gazowanych i alko, więc na 100 osób 24 000 to jest sama sala bez wyżej wymienionych, z ciastami, owocami i wódką pewnie lekko 34 tysiące, a gdzie wszyscy usługodawcy, dekoracje, kwiaty, ubrania, kościół i ewentualnie inne bajery

PM 2018

Stary 2017-01-04, 09:42   #2955
girlandzia

U mnie sami goście ( bez alkoholu) licząc 100 osób + usługodawcy wychodzi 28 tysięcy. a gdzie reszta?! aż się boję liczyć wszystko dokładnie, ale chyba czas najwyższy....

Edytowane przez girlandzia
Czas edycji: 2017-01-04 o 09:43
Stary 2017-01-04, 09:44   #2956
Manami
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez girlandzia Pokaż wiadomość
U mnie sami goście ( bez alkoholu) licząc 100 osób + usługodawcy wychodzi 28 tysięcy. a gdzie reszta?! aż się boję liczyć wszystko dokładnie, ale chyba czas najwyższy....
No to itak taniej niż u mnie

PM 2018

Stary 2017-01-04, 09:46   #2957
girlandzia

Cytat:
Napisane przez Manami Pokaż wiadomość
No to itak taniej niż u mnie

Co nie oznacza, że w końcowym rozrachunku też tak będzie
Stary 2017-01-04, 09:53   #2958
mia00
Zakorzenienie

To mi się udało tanio zarezerwować salę z bardzo dobrym jedzeniem. 155 z owocami i ciastem. Ale to pod miastem, bliżej i w mieście zaczyna się od 200 zł./os

2019 - 12
2020 - 9
2021 - 4
Stary 2017-01-04, 09:56   #2959
martus9191
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mia00 Pokaż wiadomość
To mi się udało tanio zarezerwować salę z bardzo dobrym jedzeniem. 155 z owocami i ciastem. Ale to pod miastem, bliżej i w mieście zaczyna się od 200 zł./os

Widzę, że u mnie na tym biednym wschodzie najtaniej
Aczkolwiek nie wiem też na ile dokładnie podpiszemy umowę, bo narazie wpłaciłam kaucję a umowę mamy podpisać jak będę w domu, ale więcej niż 150 zł/osoba bez ciasta i alko wyjść nie powinno (teraz jest 140 zł/os. ale spodziewam się że podniosą).

A mam takie pytanie z innej beczki, czy któraś z Was będzie brała ślub w parafii Pana Młodego? Bo nie wiem czy mój proboszczo będzie musiał dać jakąś zgodę czy można go tylko poinformować

01.06.2020
62 kg

01.01.2021
54 kg

Stary 2017-01-04, 09:57   #2960
mansikkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martus9191 Pokaż wiadomość
)

A mam takie pytanie z innej beczki, czy któraś z Was będzie brała ślub w parafii Pana Młodego? Bo nie wiem czy mój proboszczo będzie musiał dać jakąś zgodę czy można go tylko poinformować
Musisz jakiś papierek dostać od swojej parafi.
Luciano de Crescenzo

D

48-2015
57-2016
mansikkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-04, 09:58   #2961
alekaz1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Manami Pokaż wiadomość
No ale to wszystko zależy od regionu, na mojej sali "talerzyk" kosztuje 240 zł/os. na jeden dzień, bez ciasta, owoców, napojów gazowanych i alko, więc na 100 osób 24 000 to jest sama sala bez wyżej wymienionych, z ciastami, owocami i wódką pewnie lekko 34 tysiące, a gdzie wszyscy usługodawcy, dekoracje, kwiaty, ubrania, kościół i ewentualnie inne bajery
Wiem ze zalezy od regionu i az w szoku jestem ze takie roznice

Cytat:
Napisane przez girlandzia Pokaż wiadomość
Stary 2017-01-04, 10:00   #2962
girlandzia

Cytat:
Aczkolwiek nie wiem też na ile dokładnie podpiszemy umowę, bo narazie wpłaciłam kaucję a umowę mamy podpisać jak będę w domu, ale więcej niż 150 zł/osoba bez ciasta i alko wyjść nie powinno (teraz jest 140 zł/os. ale spodziewam się że podniosą).

Nam ksiądz powiedział, że zgodę ze swojej parafii należy dostarczyć przed ślubem.

Stary 2017-01-04, 10:01   #2963
Manami
Wtajemniczenie

Cytat:

To nic tylko się cieszyć że macie takie ceny, ja jestem z górnego śląska no i 200 zł za talerzyk to już jest super oferta, a żeby mieć jakąś bardziej obleganą salę no to te 230-250 trzeba liczyć

Ja będę brała chyba ślub w parafii tż, chociaż mam ogromny dylemat w tej kwestii bo oba kościoły mają różne plusy i codziennie zmieniam zdanie na ten temat, a wypadałoby coś zdecydować

PM 2018

Stary 2017-01-04, 10:02   #2964
martus9191
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mansikkaa Pokaż wiadomość
Musisz jakiś papierek dostać od swojej parafi.
To niedobrze, mam takiego furiata w parafii, że szybciej i taniej załatwię to przemeldowując się do innej parafii. Moja siostra chciała w całkiem innym kościele niż jej i jej faceta i dowiedziała się, że jemu za pozwolenie musi zapłacić tyle co za ślub, bo on nie może być stratny. Miałam nadzieję, ze gdy chodzi o parafię PM troszkę lepiej to wygląda Paranoja, no ale. Jak nie po dobroci to sposobem

01.06.2020
62 kg

01.01.2021
54 kg

Stary 2017-01-04, 10:09   #2965
mia00
Zakorzenienie

Cytat:

Skąd jesteś? Bo ja także ze wschodu

2019 - 12
2020 - 9
2021 - 4
Stary 2017-01-04, 10:10   #2966
martus9191
Zakorzenienie

Cytat:
Skąd jesteś? Bo ja także ze wschodu

Południowe Lubelskie, przy granicy z Podkarpaciem

01.06.2020
62 kg

01.01.2021
54 kg

Stary 2017-01-04, 10:13   #2967
mia00
Zakorzenienie

Cytat:
Południowe Lubelskie, przy granicy z Podkarpaciem
Aha, no to ja praktycznie przy Lublinie samym

2019 - 12
2020 - 9
2021 - 4
Stary 2017-01-04, 10:13   #2968
alekaz1
Zakorzenienie

My chcemy slub w bylej parafi męża. A obecnie mamy wspolna parafie i tez mysle czy nam da zaswiadczenie
Stary 2017-01-04, 10:17   #2969
martus9191
Zakorzenienie

Cytat:
Aha, no to ja praktycznie przy Lublinie samym

To nie tak daleko, tyle że ja od 6 lat mieszkam w Krakowie Ale TŻ jest z tego samego miasta co ja więc organizacyjnie łatwiej wszystko zorganizować w naszej rodzinnej miejscowości

01.06.2020
62 kg

01.01.2021
54 kg

Stary 2017-01-04, 10:18   #2970
mia00
Zakorzenienie

Cytat:
To nie tak daleko, tyle że ja od 6 lat mieszkam w Krakowie Ale TŻ jest z tego samego miasta co ja więc organizacyjnie łatwiej wszystko zorganizować w naszej rodzinnej miejscowości
Aha, no to w sumie faktycznie łatwiej. To pewnie gdzieś za Zamościem?

2019 - 12
2020 - 9
2021 - 4
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości