|
|
#961 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Panny Młode 2009 cz.II
|
|
|
|
#962 |
|
Zadomowienie
|
a ja jestem zalamana. bylam u spowiedzi i...wcale nie czuje sie lepiej
i chyba nie pojde do spowiedzi az do spowiedzi przed slubem bo ksiadz mi powiedzial ze to nie ma sensu, ze nasza milosc to grzech itp :| zalamana, no ale w sumie to moja wina..
|
#963 |
|
Zakorzenienie
|
mówisz o seksie...?
|
|
|
|
#965 |
|
Zakorzenienie
|
iwi_83 rozumiem Cię.
jak my byliśmy przed Bożym Narodzeniem, to trafiliśy na księży, którzy byli wyrozumiali i spytali, czy chcemy z tego zrezygnować. wtedy powiedziałam, że tak, ale... teraz muszę znowu to powiedzieć. teraz czuję, że nie będzie tak łatwo... nie martw się... |
|
|
|
#966 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() troche bez sensu ze spowiadam sie sie z tego i obiecywanie poprawy jak wiadomo ze i tak raczej sie nie uda wytrzymac.... dobrze ze juz za 1,5 roku nie bede sie musiala spowiadac z tego ze kocham sie ( ksiadz mnie poprawil ze tak tego nazywac nie moge bo to nie milosc tylko -wspolzycie) z kims kogo kocham najmocniej na swiecie...
|
|
#967 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ciekawe, czy inne dziewczyny, które chodzą do kościoła, spowiadają się z tego...? Edytowane przez MAGiALENA Czas edycji: 2008-03-17 o 14:09 |
||
|
|
|
#968 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie o czym ostatnio myślałam, że po ślubie kupię takie tekturowe ozdobne pudło do którego wrzuce wszyskie pamiątki które mi po ślubie zostaną. Zyczenia od gości, wzorcowe zaproszenie, zawieszki na alkohol, liste gości, zeszyt w którym teraz wpisujemy wszystkie wydatki, umowy z wesela, księgę gości itp. Co myślicie???
|
|
|
|
#969 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#970 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie wyobrazam sobie siebie w takiej sytuacji. i nie ma się co dziwić... |
|
|
|
|
#971 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba teraz nie powiem. |
|
|
|
|
#972 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U nas brzmi to tak: Jacek i Agatka ![]() Nie spowiadam sie ze wspolzycia. Ostatnio tez sie zastanawiam, czy w zwiazku z tym wogole chodzic do spowiedzi... Bo jak tu sie z tego spowiadac, gdy sie w kolko slyszy, ze ksieza sami wspolzyja z innymi kobietami... ![]() Ja bym nie chciala takiego wesela... http://pl.youtube.com/watch?v=dtpQXeE8yyk&featu re=related A tu oryginalna brama weselna ![]() http://pl.youtube.com/watch?v=zYDf7tX0h7I&featu re=related http://pl.youtube.com/watch?v=OtUrP1szl14&featu re=related
|
|
#973 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#974 | ||
|
Zakorzenienie
|
Zrób tak, jak dyktuje CI serce.
Cytat:
Cytat:
Chodzi o to, ze w moim rozumieniu to nei grzech i moj zal za grzechy nei bedzie prawdziwy. |
||
|
|
|
#975 |
|
Zakorzenienie
|
zgadzam się z Wami.
|
|
|
|
#976 |
|
Zakorzenienie
|
Magia, nie przejmuj się Tym co usłyszałaś od księdza. W świele nauki chrześcijańskiej, miłość to najpiękniejszy dar jaki mozemy ofiarowac drugiemu człowiekowi, a nie żaden grzech! Co za bzdura!
nie wiem jak złym i zgorzknia łym trzeba byc człowiekiem, zeby cos takiego powiedzieć osobie chcącej zawrzec związek małż. |
|
|
|
#977 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla mnie właśnie ksiądz był bardzo sympatyczny. na początku chodziło mi o to, ze wiem jak się ona czuła mówiąc to przy spowiedzi. stojąc w kolejce i "wyszeptując" to bardzo się bałam/wstydziłam.
|
|
|
|
|
#978 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#979 |
|
Zakorzenienie
|
A my Madzia i Kamil
![]() co do spowiedzi, to ja nie pamiętam kiedy ostatnio byłam, chyba przed bierzmowaniem ![]() Dla mnie to jest troche dziewne spowiadac sie ze sie wspołzylo (ale wiem ze trzeba). Na naukiach nam ksiądz mówił,z e trzeba sie ztego wypowiadac przed slubem i obiecac poprawe i żal za grzechy , na co TZ schylil sie do mnie i powiedzial,z e on wcale tego nie żałuje
|
|
|
|
#980 |
|
Zakorzenienie
|
no ja to na Boże Narodzenie i na Wielkanoc chodzę.
|
|
|
|
#981 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#982 |
|
Zakorzenienie
|
ja sie niespowiadam wogole, bo pare razy uslyszalam ze zyje w grzechu.. (nieinteresowalo go to ze niewspolzyje z pierwszym lepszym tylko z moim TZ facetem ktory bedzie moim mezem..), a ze szczerze powiedzialam ze nieprzestane, to stwierdzil ze nie mam checi poprawy i zalu za grzechy wiec niebedzie rozgrzeszenia, no coz... Teraz bede jednak musiala isc do spowiedzi bo zostalam poproszona o bycie matka chrzestna a zeby nia zostac musze przyniesc kartke ze bylam u spowiedzi.. i na sama mysl o tym dostaje bialej goraczki, nie wiem co mam zrobic? swiadomie zataic? bez sensu, a co jak niedostane znowu rozgrzesznie? mam chodzic od konfesjonalu do konfesjonalu zeby tylko ktos mi podbil karteczke, bez ktorej nie moge byc chrzestna? poprostu masakra...
|
|
#983 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sama nie wiem.
|
|
|
|
|
#984 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#985 |
|
Rozeznanie
|
Eliza i Piotr
|
#986 |
|
Raczkowanie
|
Martyna i Łukasz
|
|
|
|
#987 |
|
Zakorzenienie
|
Monika i Krzysztof
mąz i żona ... jak to ładnie brzmi
|
#988 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Zawierając małżeństwo praktycznie zaczynamy od zera, będziemy powoli się razem dorabiać Cytat:
W ogóle jestem strasznie sentymentalna, zachowuję jakieś ważne dla mnie przedmioty, mam np szufladę pełną rysunków, które zrobiły dla mnie dzieci z przedszkola, gdzie byłam na praktykach czy ususzone kwiatki polne, które dostałam od koleżanki w podziękowaniu, różne rzeczy chomikuje Tak samo będzie z rzeczami związanymi ze ślubem![]() Welonu też nikomu nie oddam, zatrzymam na pamiątkę, ewentualnie posłuży jako moskitiera na łóżeczko naszego przyszłego dziecka ![]() zgadzam się |
|||
|
|
|
#989 |
|
Raczkowanie
|
Patrycja i Piotr
![]() Welonu nigdy sie nie pozbędę, sukni zresztą zapewne też. Zbyt bardzo przywiązuje sie do rzeczy. Pewnie będzie miło czasem zajrzeć do szafy i wrócić wspomnieniami...
|
|
#990 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:54.

i chyba nie pojde do spowiedzi az do spowiedzi przed slubem bo ksiadz mi powiedzial ze to nie ma sensu, ze nasza milosc to grzech itp :| zalamana, no ale w sumie to moja wina..

Bo jak tu sie z tego spowiadac, gdy sie w kolko slyszy, ze ksieza sami wspolzyja z innymi kobietami...
Ja bym nie chciala takiego wesela...