![]() |
#31 | ||
BAN stały
|
Dot.: chce miec gladka buzie
Cytat:
Cytat:
ja uzywam peelingu pare razy w tyg, zele oczsczajace i odkrylam niedawno rewelacyjny krem garniera nutritionist. juz po pierwszym wklepaniu zniknely z buzi chropowate miejsca ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Zakorzenienie
|
Kwasy, kwasy, kwasy! Od listopada stosuję, poprawa jest niesamowita- miałam buzię cała w takiej "kaszce", teraz jest gładziutka i ma jedolity kolor (moją zmorą były też okropne przebarwienia po trądziku). Tylko sie nei zniechęcaj, je slina początku uzywania kwasów Cię wysypie- skóra się w ten sposób oczyszcza.
Acha i ko0niecznie pamietyaj o wysokich filtrach (SPF 30 i wyższe)
![]() |
#33 |
Raczkowanie
|
Wiem, że to głupie pytanie, ale co to są te kwasy i filtry
![]()
![]() |
#34 | |
BAN stały
|
Cytat:
Filtry to poprostu kremy do opalania ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Raczkowanie
|
a są jakieś wskazania wiekowe? I gdzie można zrobić zabiegi kwasami?
![]() |
#36 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Konto usunięte
|
Princeska dzieki za uswiadomienie mi co to ten effaclar bo naprawde pojecia nie mialam, ale chyba sprobuje.Ja juz chyba od 12 roku zycia mam chorerny problem z moja buzia, teraz mam juz pare latek po 20 i wypadaloby aby to sie w koncu skonczylo ale jak na zlosc nie
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
BAN stały
|
[1=0ba8a02a244869e36a47a7c 6109bde8469f2ca5a_5dc9f60 2549be;6841914]Princeska dzieki za uswiadomienie mi co to ten effaclar bo naprawde pojecia nie mialam, ale chyba sprobuje.Ja juz chyba od 12 roku zycia mam chorerny problem z moja buzia, teraz mam juz pare latek po 20 i wypadaloby aby to sie w koncu skonczylo ale jak na zlosc nie
![]() ![]() ![]() nie ma za co ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Konto usunięte
|
Dzieki na pewno sprobuje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Raczkowanie
|
nie chcę zakładać noweg wątku dlatego zapytam tutaj, ponieważ mam ten sam problem - chcę mieć gładką buzię.
Otóż mam 30 lat (to podobno ważne ![]() ![]()
![]() |
#41 |
Raczkowanie
|
kwasy można wykonywac na wiosnę (mówimy o tej wczesnej), a oprócz tego obowiązkowo krem z wysokim filtrem, najlepiej z tej samej firmy co kwasy.
Oprócz tego mikrodremabrazja oraz peeling kawitacyjny by zmniejszyć ilość naskórka, spowodować lepsze mikrokrążenie i pobudzić skórę do odnowy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
BAN stały
|
zabiego u kosmetyczki faktycznie na wczesna wiosne jednka kremy z kwasami mozesz spokojnie stosowac caly rok pamietajac o wysokim filtrze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Zakorzenienie
|
Mam pytanie... Nie chcę zakładać nowego wątku więc napiszę tu :P jakim sposobem mogę wygładzić swoją skórę? Nie mam trądziku jako takiego, tylko sporo zaskórników, krostek i grudek, które "kuszą" ale ich nie chcę dotykać, a są i są. Nic ich nie usuwa. Ani peelingi, ani kremy do s.tłustej i trądzikowej. Czym mogę się tego pozbyć? Bardzo bym prosiła o pomoc...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Raczkowanie
|
polecam peeleng z fusow kawy naturalnej raz w tygodniu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#46 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jakie są dobre peelingi enzymatyczne? Mechaniczne w sumie lubię, buzia jest miękka i nie podrażniają mnie nawet takie gruboziarniste i "ostre", aż tak wrażliwej skóry na szczęście nie mam ![]() ![]() Kupiłam Effaclar K, to podobno z kwasami, może pomóc? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() tak czy inaczej jezeli uda sie Tobie znalezc cos wartego polecnia to daj mi szybko znac ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też mam ten peeling enzymatyczny z Ziaji Nuno ale nie bardzo działa chyba -_- Ogólnie z mechanicznych uwielbiam peeling St.Ives morelowy, gruboziarnisty. Mocny taki, ale buzia po nim jest super mięciutka, gładka, suchy naskórek dobrze usunięty. A co to za peeling z Biochemii? ;> |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 | |
BAN stały
|
Cytat:
wg mnie moze sie na prawde sprawdzic a do tego z przesylka caly koszt to 16 zl wiec drogi nie jest. Najpierw jednak za nim go kupie chce pokonczyc te ktore mam i sprawdzic kosmetyki z Biochemii ktore juz zamowilam teraz czekam tylko na paczke. Mam nadzieje ze w okolicach piatku juz sie u mnie pojawi, jednak wysylka tam dosc dlugo trwa wiec nie robie sobie zbyt wielkich nadzieji ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#50 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
princeska69 "zabiego u kosmetyczki faktycznie na wczesna wiosne jednka kremy z kwasami mozesz spokojnie stosowac caly rok pamietajac o wysokim filtrze ![]() Bardzo dziękuję za odpowiedź, choć teraz w sumie muszę trochę poszukać co to wszystko znaczy ![]()
![]() |
![]() |
#51 |
Rozeznanie
|
A czy znacie jakies wysokopółkowe firmowe kosmetyki-maseczki,kremy,kitóre wygładzaja cere?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Raczkowanie
|
wiecie co...ja stosuje te wszystkie kremy, maseczki, peelingi, kwasy....i ciagle nic ;(
co by tu zrobic? moze macie jeszcze jakies inne sprawdzone sposoby? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Konto usunięte
|
Naprawde polecam Proactiv solution, dziala zwlaszcza jak ktos caly czas boryka sie jeszcze z pryszczami;-)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
BAN stały
|
a co to ten Proactive?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Rozeznanie
|
właśnie pojawił się krem Vichy na niedoskonałości, mam nadzieję, że skuteczny ...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Raczkowanie
|
bylam dzisiaj w salonie, mialam kilka zabiegow wykonywanych kosmietykami dermacologica (chyba sie to tak pisze) i tak naprawde zadnej roznicy nie widze; mam identyczna buzie jak przed zabiegiem. byl to zabiego oczyszczajaca-matujacy- hmmm no chyba nic mi nie dal ;(
ale bede szukala dalej kupilam tez nowy krem z kwasami Avene, dosyc fajny jest ale o skotkach jeszcze zawczesne mowic bo uzywam go tydzien i to tylko na noc. poczekamy zobaczymy. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#58 |
Rozeznanie
|
Ja też chciałabym prosić o poradę
![]() ![]() ![]() Z góry dziękuję za wszelką pomoc ![]()
![]() |
#59 |
Przyczajenie
|
A ja ze swojej strony dodam: bardzo ważna jest odpowiednia dieta, żeby mieć gładką skórę. Kosmetyki stawiam dopiero na drugim miejscu. Pić dużo wody niegazowanej, nie jeść (lub ograniczyć) słodycze. A jak to nie pomaga w żadnym stopniu to trzeba sie oczyścić- jeden dzień głodówki np. A i świeże powietrze i sen. No i takim sposobem stwierdzam ze kosmetyki są dopiero na 4. miejscu w dbaniu o skórę.
U mnie też dużo zależy od tego w jakim momencie cyklu się znajduję. Jak mam mieć okres to skóra wyraźnie jest w gorszym stanie. A okres się tylko zacznie- skóra gladka jak u niemowlaka. A u was jak jest dziewczyny? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Robiła któraś z Was tak? Były jakieś efekty?
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:12.