|
|
#31 |
|
BAN stały
|
Dot.: Włoski baby hair :)
. Edytowane przez jennylo86 Czas edycji: 2011-04-10 o 00:59 |
|
|
|
|
#32 |
|
Konto usunięte
|
Myślę, że właśnie po to jest forum, aby dyskutować o swoim zdaniu
) Twój temat to Włoski baby hair , więc sądzę, że mogą sie tu wypowiadać zarówno fanki jak i antyfanki.
|
|
|
|
|
#33 |
|
BAN stały
|
Dot.: POMOCY!!! Kochaniutkie włoski baby hair :)
.
Edytowane przez jennylo86 Czas edycji: 2011-04-10 o 01:00 |
|
|
|
|
#34 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, po co ta dyskusja? Według mnie jest zbędna, bo i tak Ci co lubią baby hair lubić je będą, a Ci co ich szczerze nienawidzą, nienawidzić je będą wciąż.
Jak na razie to wygląda tak "Lubię baby hair", "A ja nie lubię, są ohydne", "Jak możesz tak mówić, są cudowne" i tak w kółko. Po co te zbędne przekomarzanie się. Jedni je lubią inni nie, nie ma o czym dyskutować, jak dla mnie
|
|
#35 |
|
Zakorzenienie
|
komlpetnie mi sie nie podobaja te wloski, ja zawsze robie tak zeby nie bylo ich widac.
|
|
#36 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
też mam te włoski i pierwsze słyszę, że ma to w ogóle swoją nazwę i nie wiedziałam, że komuś się może to podobać, dlatego wątek jest dla mnie ciekawy. Nic specjalnego nie robię, żeby je mieć, po prostu są i to nie tylko nad czołem, a wzdłuż całego przedziałka! używam kosmetyków, żeby je przygładzić uważam, że u niektórych osób, zwłaszcza tych, które mają bujne włosy, to wygląda naturalnie i jest do przyjęcia. ale u osób np. takich jak ja - proste włosy, dość cienkie - śmiesznie wyglądałoby, gdybym teraz chciała je eksponować, układać na żel i przyklejać do czoła... nie wyobrażam sobie. może ktoś ma foto?
|
|
|
|
|
|
#37 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez takie cos ma i ehkem nie przepadam za tym...czolo to ejszcze gorzej krecone "baczki" ktore ostatnio wycielam i odrosly proste mocniejlsze "elvisy" :| juz wole te moje co ktos w watku nazwal wklejajac foto nieestetycznymi nic to co mam teraz ;p
|
|
#38 |
|
Rozeznanie
|
to nieprawdopodobne, na jakie rzeczy ludzie zwracają uwagę i jakimi się pasjonują... no cóż, lubić - nie lubić - jak tam kto woli. Niebawem pewnie powstanie wątek o pieprzykach lub znowu o czymś zaskakującym
![]() osobiście cieszę się, że jestem blondynka i nie widać tych włosków - uroda w stylu cichopek kojarzy mi się z ... hobbitami. Ciśnie mi się na myśl pytanie, czy stopy też ma owłosione... |
|
|
|
|
#39 |
|
Raczkowanie
|
Wiecie, ja lubię swoje baby hair, ale w wersji naturalnej, bez żadnej szczególnej 'ekspozycji'. Sobie są, rosną i wg mnie wyglądają słodko i dziewczęco (w swej naturalnej formie, bez żelu itp.)
Co do zakrętasów na czole zrobionych z baby hair - mówię nie! Mnie się to nie podoba :P
|
|
#40 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wątek o pieprzykach już jest... ![]() http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=229373 Ja mam te włoski i szczerze mówiąc, to ich nie cierpię.Na szczęście. nie są specjalnie bujne. ![]() Denerwowały mnie od zawsze.Mając kilka lat, podkradłam tacie maszynkę do golenia i po prostu je zgoliłam.
|
|
|
|
|
|
#41 |
|
Raczkowanie
|
Myślę, że obcinając je albo goląc pogarszamy sprawę :P
|
|
#42 |
|
Raczkowanie
|
heh..tez mam takie włosięta
wcale mi nie przeszkadzają bo są ich małe ilości,ale uważam że są urocze
|
|
|
#43 |
|
Rozeznanie
|
Nie wiem co wy w tych włoskach nad czołem widzicie fajnego, ale mnie doprowadzają do szału !!! Mam proste włosy jak druty, od dzieciństwa mam takie króciutkie nad czołem, one w ogóle nie rosną są takiej samej długości ponad 20 lat. Pisał tu już ktoś że skóra nad czołem jest słabo ukrwiona i poprzez to włosy te nigdy nie urosną tak jak inne i ja się z tym zgadzam w 100 % żaden wax nie ma z tym nic wspólnego, przynajmniej jeśli chodzio prawdziwe baby hair. Mam inne włoski niż np. cichopek bo moje nie kręcą się na czole ale stoją na baczność
wyglądam jakbym miała na głowie jakieś anteny Ostatnio zapuszczam grzywkę i wszystkie włosy zaczesuje opaską do tyłu a te małe włosy wystają, każdy w pracy zwraca uwagę i pytają skąd ja mam tyle mały włosów Już nawet myślałam nad tym żeby je wszystkie powyrywć bo jak użyję lakieru żeby je ujarzmić to wgląda to nieestetycznie. Jedyne co mi zostaje to poczekac kilka miesięcy aż grzywka odrośnie żeby móc przestać używac opasek.Dołączam zdjęcia na których trochę widać te anteny, choć w rzeczywistości jest ich więcej i są bardziej widoczne. Edytowane przez patycek Czas edycji: 2009-09-20 o 14:46 |
|
|
|
|
#44 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale ja sobie je wyhodowałam... Wax, pokrzywa, drożdże, maski na włosy a ostatnio Neril (Garnier)... ![]() Ot, zaczęłam łysieć z powodu nierównowagi hormonalnej, a wszelkie preparaty powodujące odrastanie włosów, wywołują ich porost na całej głowie, także tuż nad czołem Wkurzające to jest, ale moje antenki rosną... A to, że na ich miejscu ciągle pojawiają się nowe, to już inna kwestia Jedne odrastają i stają się dłuuugie, a jednocześnie rosną malutkie, które sterczą... Efekt? Przez cały czas coś sterczy Urok sztywnych włosów ![]() Ps Obrzydliwe lub ohydne to mogą być przetłuszczone włosy zwinięte w strąki lub świerzb i wszawica A nie baby hair... Przecież to taki sam włos jak każdy inny, tyle że krótki Co mają powiedzieć kobiety, które cierpią na histuryzm?
Edytowane przez Robaczywka Czas edycji: 2010-08-21 o 15:01 |
|
|
|
|
|
#45 |
|
Zakorzenienie
|
i pomyslec ze mnie zawsze wnerwialo ze nie moge nigdy gladko wlosow zaczesac bo wszedzie mi kedziory stercza;D na bakach, przy "zakolach" a najbardziej na karku i co najlepsze nigdy nie odrastaja ciagle sa takiej samej dlugosci;D a tu okazuje sie ze sa pozadane;D
|
|
#46 |
|
Zakorzenienie
|
hej. ja mamk cos takiego i mnie to strasznie wkurza. jak zwiaze wlosy to jak kosmyki sa krotki to mi sie kreca i wygladam jak baran, a jak dlugie to zwisaja z boku lub na srodku twarzy. jedyna metoda to opaska na leb i lakier zeby przytrzymalo kosmyki.
|
|
#47 |
|
Przyczajenie
|
mi się to wcale a wcale nie podoba, ale każdy ma inny gust.
|
|
|
|
|
#48 |
|
Rozeznanie
|
Jakieś nowe sposoby na baby hair?
|
|
|
|
|
#49 |
|
Zakorzenienie
|
![]() mi ciagle kolo czola wyrastaja nowe baby hair i radze sobie z nimi lakierem do wlosow
|
|
#50 |
|
Przyczajenie
|
Ło matko...a ja się ciesze jak głupia, że mi czupryna odrasta i każdy baby hair traktuję jak złoto
Moje włoski rosną i się wydłużają, a zaraz potem wyrasta nowa "firanka"
|
|
#51 |
|
Raczkowanie
|
A ja mam takie pytanie... Jak o te "baby hairy" właściwie dbać, pielęgnować? Pytam, bo zauważyłam niedawno, że np. przy myciu włosów, czy czesaniu wypada ich kilka - co prawda mało, bo tak ok. 5 włosków, ale mimo wszystko nie chcę, by one wypadały
I co tu zrobić? Da się cokolwiek? Bardzo proszę o radę
|
|
|
|
|
#52 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny
![]() Ag90, a wcierasz coś w skalp? u mnie baby rosną jak szalone po odżywce "Jantar". Raz w tygodniu odkażam skórę głowy Amolem, albo swoim własnym wyciągiem alkoholowym z ziół, albo czeską francovką. Kochane, ja mam do Was pytanie z innej beczki trochę.. Jak radzicie sobie z baby hair na czubku głowy? Mnie trafia jasny gwint, gdy mam związane, albo zaplecione włosy, a widzę nad głową chmurę. Mój luby leje ze mnie, że noszę aureolę dla niepoznaki. Szczególnie sterczą w dni pochmurne, wilgotne. No jakaś masakra, czułka na głowie mi rosną. Nie wiem, piorunochrony p. Żel mi tylko ulizuje i przyklepuje włosy długie, te nowe żyją własnym życiem, albo ja go aplikować nie potrafię... Jest na nie w ogóle jakaś rada, czy mam chodzić i czekać, aż urosną na tyle, by ładnie się uleżeć???
|
|
|
#53 | |
|
Zakorzenienie
|
Jakieś nowe sposoby na baby hairy
?
|
|
|
|
|
#54 |
|
Rozeznanie
|
Mnie zdecydowanie baby hair urosły po olejowaniu skalpu (alterrą).
O ile te włoski u osób z ciemnymi, gęstymi włosami, wyglądają dość dziwnie, to uważam, że u kobiet które mają jasne, cienkie włosy i wielkie zakola to już lepiej żeby miały na nich te babyhair ja mam grzywkę, ale nawet jak ją podpinam i mi je widać to mi nie przeszkadzają. Ale ja mam jasne, cienkie włosy i duże czoło
|
|
|
|
|
#55 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
?
||
|
|
|
|
#56 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
|
#57 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Dzięki
||
|
|
|
|
#58 |
|
Przyczajenie
|
haha a to mnie zdziwiłyście, że to ma jakąś nazwę : D
pamiętam, jak jeszcze w podstawówce byłam u jakiegoś beznadziejnego fryzjera, który uparcie twierdził, że musiałam sobie z przodu obciąć włosy kiedyś i dlatego są takie króciutkie i nie rosną.... ogólnie są mi obojętne, jedynie gdy wiążę włosy, a one niesfornie wychodzą, to zaczynają przeszkadzać... |
|
|
|
|
#59 |
|
Konto usunięte
|
Małe włoski na całej długości
Od długiego czasu na całej długości włosów mam pełno małych włosków, pokręconych w każdą strone. Najwięcej jest ich na czubku głowy, wygląda to okropnie. Próbowałam już wszystkiego i nic nie pomaga. Niechce też przez to nosić ulizane włosy bo nie podoba mi się tak. Chce móc mieć puszyste włosy odbite u nasady, ale bez tych włosków. Używam nawilżających odżywek lub masek na włosy oraz serum na końcówki z L'Biotica. Nie suszę włosów prawie wcale tylko gdy jestem zmuszona ale to i tak nic nie daje. Nie wiem co z tym zrobić. Nie wiem też czy są to nowe włoski które urosły ( jakiś rok temu dosyć mocno wypadały mi włosy, teraz w sumie też troche wypadają ) czy też włoski które sie ukruszyły.
|
|
|
|
|
#60 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Małe włoski na całej długości
może to baby hair?
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:59.

) Twój temat to Włoski baby hair 
używam kosmetyków, żeby je przygładzić
uważam, że u niektórych osób, zwłaszcza tych, które mają bujne włosy, to wygląda naturalnie i jest do przyjęcia. ale u osób np. takich jak ja - proste włosy, dość cienkie - śmiesznie wyglądałoby, gdybym teraz chciała je eksponować, układać na żel i przyklejać do czoła... nie wyobrażam sobie. może ktoś ma foto?

wyglądam jakbym miała na głowie jakieś anteny
Ostatnio zapuszczam grzywkę i wszystkie włosy zaczesuje opaską do tyłu a te małe włosy wystają, każdy w pracy zwraca uwagę i pytają skąd ja mam tyle mały włosów
Już nawet myślałam nad tym żeby je wszystkie powyrywć 
I co tu zrobić? Da się cokolwiek? Bardzo proszę o radę