|
Notka |
|
Biochemia kosmetyczna Interesujesz się biochemią kosmetyczną? Chcesz poznać działanie poszczególnych składników zawartych w kosmetykach oraz ich wpływ na zdrowie. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3931 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Filtry UV a makijaż
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3932 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chyba w weekend w domu przetestuję, jak nie będzie konieczności wychodzenia do ludzi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3933 |
Raczkowanie
|
Hej Dziewczyny
o jakim pudrze sypkim mowa ktory ladnie matuje filtry??- plisss ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3934 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Masz link wyzej podany ![]() ![]()
![]() |
#3935 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jutro się smyrnę zasypką ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3936 |
Zakorzenienie
|
No coz, udalo mi sie skutecznie zapchac Aveną. Zastanawiam sie, czy probowac "dzieciaka", czy przerzucic sie na zupelnie inne filtry. Problem w tym, ze musze miec cos na co wejdzie normalny puder. We wszystkich skrobiach wygladam jak szaro-siny trup. Jestem cieplym, zoltawo-zlotawym typem. Zasypki odpadaja
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3937 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Mam to samo - wszelkie skrobie sprawiaja że mam fioletowo-siny odcień cery ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3938 |
Raczkowanie
|
znalazlam, chodzi o Babydream Rossmana?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3939 |
Wtajemniczenie
|
tak
|
![]() ![]() |
![]() |
#3940 |
Zakorzenienie
|
co do tej zasypki, to za względu na talk można nią matowic tylko filtry Avene czyż nie ?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3941 |
Wtajemniczenie
|
Ratunku
![]() Jestem teraz w Hiszpanii, wydawałoby się, w kraju rozwinietym, gdzie kosmetyków na pewno jest 1000x więcej niż u nas... a gdzie tam! Dziś w największym miejscu z kosmetykami w Granadzie próbowałam kupic żel bez SLS i tonik bez alkoholu. Nie dość, że firm mają tyle, co kot napłakał, to oczywiście zmuszona byłam przejść do działu aptecznego, licząc się z "troszkę" większym rachunkiem (nie było ani jednego, ani drugiego). W końcu, po wielu cierpieniach i przemysleniach zakupiłam żel i tonik Eucerin, każdy, za bagatela, 12euro ![]() Wybaczcie, musiałam się wygadać, już wracam do tematu wątku. Choć w sumie jedno z drugim się wiąże... w jaki sposób mogę zmatowić filtry, będąc w tym dziwnym kraju? Skopiowane z przyklejonego watku: PUDRY - puder sypki L'oreala Translucide - jedwabny Hauschki - rozświetlajacy (ale ma mikkę) Hauschki - sypki Nu Skin - sypki Lucidity EL Czy Translucide i Lucidity jeszcze produkują? Bo z tego, co słyszałam, nie. Hauschki tu nie kupię, a jaki jest ten puder Nu skin? Choć pewnie i tak go tu nie dostanę... Mazideł tu nie ma, o skrobii ziemniaczanej nie słyszeli... Macie jakiś pomysł? Czy na rynku nie pojawiły się żadne nowe pudry bez talku i miki? |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3942 |
Konto usunięte
|
dziewczyny!
dopiero zaczynam stosować filtry, a za tym idzie również makijaż. I tu jest pytanie: pisałyście coś o skrobi? O co chodzi tak dokładnie i jak się ją stosuje. Nakłada się najpierw filtr a potem podkład, czy na odwrót? Stron w wątku jest ogrom, a ja potrzebuje porady, gdyż zaczęłam stosować Skinoren i filtry jakiś czas temu... jako podkładu stosuję Vichy normateint od 2 lat, lecz w połączeniu z filtami [Vichy również ma SPF] nie wyglądało by to kożystnie. Dziękuje za wyrozumiałość i pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3943 |
Zakorzenienie
|
Masz na górze taki panel. klikasz "przeszukaj ten wątek" i wpisujesz skrobia. Był też temat casły o skrobii, ja jakoś do wyszukiwarki forumowej nie moge się przekonać, ale korzystam z gugli
![]()
#3944 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Filtry w obrebie jednej firmy sie nie pogryza, wiec dobrze byloby uzywac filtru vichy, jesli z tego podkladu nie chcesz zrezygnowac. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3945 |
Wtajemniczenie
|
witajcie dziewczyny
![]() ![]() to moj pierwszy wpis tutaj chociaz topik przegladam regularnie od tej wiosny postanowilam przejsc na filtry ale jak wiecie okazalo sie to nie takie proste jak w swojej niewiedzy wczesniej myslalam ![]() od kiklu tygodni smaruje sie roznymi probkami filtrow i juz wiem ze jedyne co mi pasuje to LRP anthelikos 50, co wiecej uwazam ze jest to filtr genialny, nawilza swietnie, nie zapycha mnie, pieknie pielegnuje, ogolnie jak nie filtr ![]() ale jest jeden problem i tu mam pytanie prosze o szybka w miare mozliwosci odpowiedz otorz nie zamierzam bo i nie moge porzucic kosmetykow( puder) z mika i talkiem czy ten filtr jest przez nie destabilizowany i czy bardzo? na poczatku topiku znalazlam info ze zawiera parsol czyli buthyl methoxydibenzoilmethane, hmm....i podobno on destabilizuje sie w obecnosci miki i talku ![]() ale naprawde inne filtry przy LPR to zupelnie nie dla mnie.... co o tym sadzicie?? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3946 |
Raczkowanie
|
LRP zawiera parsol,wiec chyba oslabi to bardzo twoja ochrone,a probowalas skrobii kukurydzianej,jest bardzo fajna do matowienia.Na skrobie mozesz sprobowac juz polozyc jakis puder np brazujacy w kamieniu,wtedy bedzie ona jakby "chronila" parsol.A jesli koniecznie potrzebujesz podkladu to np Kolastyna Satin Make-up jest bez tego.
A probowalas mleczka Klorane? Ja go uzywam i powiem Ci,ze jestem baaardzo zadowolona,i mozna na niego klasc kazda kolorowke-czyli wszystkie miki i talki.
#3947 |
Wtajemniczenie
|
po skrobi wygladam jak szare straszydlo
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3948 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja nieustannie poelcam jednak jedwabny Hauszki, którym sypię mojego Antka w spraju i jestem zadowolona ![]()
![]() |
#3949 |
Raczkowanie
|
Jest chyba jeszcze jakis puder z Nu Skin ,ale to juz spory wydatek i chyba dostępny tylko przez internet.Aha i chyba jeszcze ten sie nadaje na parsol:
http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=3453
#3950 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#3951 |
Raczkowanie
|
Nie jestem pewna czy jeszcze jest w sprzedaży
![]() ...no tak jeszcze Hauschka ![]()
#3952 |
Wtajemniczenie
|
dziewczyny a co jezeli chodzi o SVR ecran teinte 50? pani w aptece powiedzial ze on mam tylko filtry mineralne
w skladzie chyba nie ma parsolu....mozena wiec stosowac na niego zwykle pudry?? czy tez sa jakies specjanle zasady jezeli chodzi o filtry mineralne? wklejam sklad ![]() Skład: aqua, cyclomethicone, titanium dioxide, glycerin, hexyldecyl stearate, zinc oxide, caprylyl dimethicone ethoxy glucoside, sodium PCA, sodium chloride, tocopherol acetate, polyglyceryl-4 isostearate, alumina, methicone, cetyl dimethicone, Thermus Termophilus Ferment, cyclomethiconol, quaternium-90 bentonite, dimethicone, dimethiconol, alcohol, potassium sorbate, phenoxyethanol, glycerin, methylparaben, CI77491, CI77492, CI77499 |
![]() ![]() |
![]() |
#3953 |
Raczkowanie
|
a co do filtra klorane...czy mozna na niego klasc podklad z mika i talkiem?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3954 | |
Raczkowanie
|
[QUOTE]
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3955 |
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=rmiecia;6908745][QUOTE]
Jeśli tylko możesz, to bierz próbki wszystkiego co ci dają. w ten sposób nie zbankrutujesz (aż tak bardzo) na nietrafione filtry tak własnie robie ![]() ![]() jeszcze szansa ze dorwe jakąs dobra avenke ale jak na razie nigdzie w aptekach nie mają jej próbeczek. a jak to jest własciwie z mineralnymi? mozna na nie kłaść wszystkie kosmetyki? |
![]() ![]() |
![]() |
#3956 |
Zadomowienie
|
można, bo talk i mica destabilizują parsol
ja polecam iwostin, wcześniej Hex pisała, że też można go talkiem potraktować ![]()
#3957 |
Raczkowanie
|
hej
Nie wiem czy było już o tych podkładach (czytam dopiero 54 stronę ![]() Zainteresowały mnie dwa podkłady, jeden w kompakcie. Czy można je stosowac na filtry, w moim przypadku na fluid LRP Podkład Maybelline - Affinitone Skład: aqua, isododecane, cyclopentasiloxane, glycerin, cyclohexasiloxane, peg-10 dimethicone, methyl methacrylate, crosspolume, butylene glycol, dimethicone isoeicosane, disterdimonium hectorite, cetyl peg/ppg-10/1dimethicone, sodium chloride, phenoxyethanol, c9-15 fluoroalkohol phosphate, polyglyceryl -4 isostearate, hexyl laurate, butylparaben, tocopherol, panthenol, propylene glycol, royal jelly, chamomilla recutita/matricaria flower extract [+/- may contain ci 77891/titanium dioxide, ci 77499, ci 77491, ci 77492, iron oxides, mica] Jak podkład z Maybelline ma sie do tego rozświetlającego z Avonu. Czy lepiej sie nakłąda na filtry?? Bo ten z Avonu jakiś taki tłustawy jest. A może jest podobny do mojego ukochanego podkładu Colour Adapt, jesli tak to napewno go kupie ![]() Podkład w kompakcie MaxFactor - Miracle Touch Liquid Illusion Foundation Niestety nie mam składu MaxFactora. Może któras z was orientuje sie czy jest w miare bezpieczny czy też nie. pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3958 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny tylko nie bijcie mnie za to pytanie
![]() ![]()
#3959 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#3960 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:48.