Panny Młode 2009 cz.II - Strona 36 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-03-18, 19:05   #1051
Rybulka
Zakorzenienie

Dot.: Panny Młode 2009 cz.II

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
no ja tez nigdy nie sluchalam Mojego TZ w tej kwestii ale ostatnio dostalam zapalenie nerwu policzka i siedzialam w domu przez 2 tyg i od tego czasu ubieram sie cieplutko
O mój Boże! Nawet mnie nie strasz

Cytat:
Napisane przez jaga_2001 Pokaż wiadomość
Ooo, super wiadomosc. To wiem, ze po moja kiecke powinnam isc wlasnie w grudniu

Musze zanotowac w kajeciku bo zapomne

Kurcze, tak chcialabym sie wygadac Wam z jednej rzeczy, ale nie moge, bo znajac zycie to zapesze.
Ja też chcę się wybrać na pierwsze poważne poszukiwania w grudniu. Jaga, Ty się chcesz wygadać, a nas (no mnie na pewno) zżera ciekawość

PS. Śnieg sypie u mnie
Rybulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-18, 19:09   #1052
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aga2111 Pokaż wiadomość
No ale jak 10000 osób? Przecież jak zamawiasz do wypożyczenia to pierwsza w niej idziesz, chyba, że zamawiasz do wypożyczenia jako druga (wtedy jest taniej). Gdyby suknie źle wyglądały to nikt nie decydowałby się na wypożyczenie, a z moich znajomych sporo wypożycza...
ale przeciez jak ja zamówisz z rok przed slubem, to w tym czasie tez ktoś moze ja nosić, jesli ma slub przed tobą
Cytat:

Kurcze, tak chcialabym sie wygadac Wam z jednej rzeczy, ale nie moge, bo znajac zycie to zapesze.
cos czuje ze chodzi o slub albo o zareczyny
napisz nam, napisz a my bedziemy wtedy trzymac kciuki

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-18, 19:14   #1053
jaga_2001
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rybulka Pokaż wiadomość
Ja też chcę się wybrać na pierwsze poważne poszukiwania w grudniu. Jaga, Ty się chcesz wygadać, a nas (no mnie na pewno) zżera ciekawość
domyslam sie, ale na prawde nie moge napisac o co chodzi. Juz nie raz "przejechalam" sie na tym, ze sie chwalilam z planow a pozniej nici z nich wychodzily. Wiec nie mam zamiaru peszyc. Poza tym wiecie jaki to moj TZ jest niezdecydowany...

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
cos czuje ze chodzi o slub albo o zareczyny
napisz nam, napisz a my bedziemy wtedy trzymac kciuki
To napisze tylko, ze chodzi o to pierwsze A kciuki mozecie na zas trzymac.
Tylko pamietajcie, ze ja nic nie pisalam

Dziewczyny, jak bylo u Was z umowami o sale? Podpisywalyscie je w dzien powszedni, czy moze w sobote? Moze da sie nawet w niedziele? Jak myslicie? Bo TZ to tylko niedziele ma wolne. Wiec jakbysmy cos chcieli zalatiwac to mamy ogromny problem. A samej to tez tak nie za ciekawie wszystko zalatwiac...

AV by jaga_2001
jaga_2001 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-18, 19:22   #1054
Rybulka
Zakorzenienie

Cytat:
domyslam sie, ale na prawde nie moge napisac o co chodzi. Juz nie raz "przejechalam" sie na tym, ze sie chwalilam z planow a pozniej nici z nich wychodzily. Wiec nie mam zamiaru peszyc. Poza tym wiecie jaki to moj TZ jest niezdecydowany...

To napisze tylko, ze chodzi o to pierwsze A kciuki mozecie na zas trzymac.
Tylko pamietajcie, ze ja nic nie pisalam

Dziewczyny, jak bylo u Was z umowami o sale? Podpisywalyscie je w dzien powszedni, czy moze w sobote? Moze da sie nawet w niedziele? Jak myslicie? Bo TZ to tylko niedziele ma wolne. Wiec jakbysmy cos chcieli zalatiwac to mamy ogromny problem. A samej to tez tak nie za ciekawie wszystko zalatwiac...
Poczekamy Tylko nie zapomnij nam potem zdradzić tej tajemnicy

Umowę o salę spisywaliśmy w dzień powszedni, ale myślę, że jak umówisz się z właścicielami w niedzielę, to nie będzie problemu.
Stary 2008-03-18, 19:26   #1055
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

My podpisywalismy w piatek umowe, ale mysle ze nie ma z tym problemu aby podpisac w niedziele, sczególnie wieczorem. tylko w soboty jak akurat beda mieli wesele to nie chyba ze rano

Stary 2008-03-18, 19:27   #1056
aga2111
Raczkowanie

Cytat:
ale przeciez jak ja zamówisz z rok przed slubem, to w tym czasie tez ktoś moze ja nosić, jesli ma slub przed tobą
Będę zamawiała pół roku przed ślubem. Wiesz, nie wiem jak to jest z tym wypożyczeniem, ale skoro mówią, że wypożyczasz jako pierwsza to tak musi być. Zresztą gdyby było coś nie tak, to bym słyszała, że komuś dali brudną, porwaną sukienkę

Nie jestem jeszcze zdecydowana, boję się tylko tego, że nie sprzedam po ślubie kupionej sukienki. Z wypożyczoną nie ma tego problemu....

aga2111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-18, 19:30   #1057
śliweńka
Zakorzenienie

TŻ złości się że rodzice wtrącają w kupno auta przez niego

a jeśli chodzi że teściowa komuś coś kupuje a mnie ma gdzieś np. w urodziny to widzi że jest mi przykro ale co on na to zrobi, kiedyś mnie ta kobieta tak zdenerwowała że powiedziałam mojej mamie że jak wtrącać się będzie po ślubie to jej nazdam że nie będzie się odzywać już do mnie bo mam dość jej zachowania do ślubu też sie wtrąca poryczę się chyba

to jest ślub mój i TŻ to że ona za to płaci to nie musi wypominać tego

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
06.02.2019 Kropek http://fajnamama.pl/suwaczki/kw05lel.png
śliweńka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-18, 19:33   #1058
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aga2111 Pokaż wiadomość
Będę zamawiała pół roku przed ślubem. Wiesz, nie wiem jak to jest z tym wypożyczeniem, ale skoro mówią, że wypożyczasz jako pierwsza to tak musi być. Zresztą gdyby było coś nie tak, to bym słyszała, że komuś dali brudną, porwaną sukienkę

Nie jestem jeszcze zdecydowana, boję się tylko tego, że nie sprzedam po ślubie kupionej sukienki. Z wypożyczoną nie ma tego problemu....
ja pamietam jak kiedys moja kolezanka powiedziała ze zamówiła taką sliczna biała suknie z jakąs upieta różą a jak ja po pol roku odebrała to juz rózy nie bylo, a suknia wcale juz taka bialutka nie była :/

Stary 2008-03-18, 19:40   #1059
jaga_2001
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rybulka Pokaż wiadomość
Poczekamy Tylko nie zapomnij nam potem zdradzić tej tajemnicy

Umowę o salę spisywaliśmy w dzień powszedni, ale myślę, że jak umówisz się z właścicielami w niedzielę, to nie będzie problemu.
DZieki magda i Rybulka.

Na pewno nie zapomne sie pochwalis

AV by jaga_2001
Stary 2008-03-18, 20:59   #1060
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Aj nareszcie złapałam chwilę, żeby napisać.

Z moim narzeczonym wszystko się układa. Jest po prostu super. Widzę, że się stara, że przemyślał wszystkie sprawy i nie chce zepsuć tego co udało nam się zbudować. Jestem szczęśliwa. Odetchnęłam z ulgą, bo już myślałam, że się rozstaniemy.

A wczoraj... rozmawialiśmy o dziecku. Jak to będzie jak będę w ciąży. O porodzie. Czytaliśmy ogłoszenia o wózeczkach i łóżeczkach.
Oboje bardzo tego pragniemy. Wydaje mi się, że maksymalnie rok po ślubie minie i będę nosić dzidziusia pod serduszkiem.

Kiedy tak myślałam co z nami będzie wyobraziłam sobie co by było gdyby on potem miał inną, gdyby z tą inną planował ślub. Doszłam do wniosku, że zrobiłabym wszystko, żeby Go odzyskać.

A co do teściowych. Ja mam raczej dobre stosunki. Jak przychodzę to mówi: o dziewczynka przyszła.

Dziękuje kochane, że jesteście, że mogłam się wygadać.

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-18, 21:08   #1061
MisQa
Zakorzenienie

GG do MisQa

hej kobitki

Paulina - ciesze się bardzo, że sie wyjaśniło i że już dobrze u Was

Jaga - czyżby się coś szykowało...

ech.... a my byliśmy dziś u kamerzysty i od razu się zdecydowaliśmy nie idąc nigdzie indziej jak dla mnie rewelacja i mam nadzieje, że nasze wesele też tak nakręcą

a w ogóle to jakos strasznie źle się czuję od kilku dni.... strasznie brzucho mnie pobolewa i bywają momenty, że jakoś mi tak niedobrze.... Już trzeci dzień.... Czyżbym się czymś przytruła czy co......
w ogole jestem jakas zmeczona, zdołowana i nawet jakos za bardzo nie mam już sił cieszyć się naszym slubem i cała reszta na chwile obecna...
płakac mi się chce i tyle....

Czas zacząć nowe, lepsze życie...
MisQa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-18, 21:11   #1062
jaga_2001
Zakorzenienie

My tez ostatnio rozmawialismy o dzieciach. Wiem, ze TZ chcialby miec dzieci, ale wie, ze mam powazne problemy z nogami, wiec jesli bede w ciazy, to bede musiala sie bardzo oszczedzac, praktycznie non stop lezec, by nog nie obciazac i ich stanu nie pogorszyc. W zwiazku z tym bede potrzebowala pomocy innych. J. bardzo mnie zaskoczyl mowiac, ze jesli nie bede gotowa na to by miec dzieci to ich nie bedziemy miec. Natomiast jesli bede to bedziemy sie starac. Nie ma zamiaru do niczego mnie namawiac i zmuszac. Kochany jest.

AV by jaga_2001
Stary 2008-03-18, 21:39   #1063
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Napisane przez MAGiALENA Pokaż wiadomość
iwi_83 rozumiem Cię.
jak my byliśmy przed Bożym Narodzeniem, to trafiliśy na księży, którzy byli wyrozumiali i spytali, czy chcemy z tego zrezygnować. wtedy powiedziałam, że tak, ale... teraz muszę znowu to powiedzieć.
teraz czuję, że nie będzie tak łatwo...
nie martw się...
ja sie spowiadam tak samo tż i jakoś nigdy nie było nie miło

Cytat:
Napisane przez MAGiALENA Pokaż wiadomość
no ja to na Boże Narodzenie i na Wielkanoc chodzę.
to tak jak ja
Stary 2008-03-18, 21:46   #1064
jaga_2001
Zakorzenienie

MisQa, ano, mam taka nadzieje, ze sie ruszylo

Jakiego kamerzyste wybraliscie? Nie bylo problemow z terminami?

Moze to byc wirus. Sama niedawno mialam lekkie zatrucie.

strippi, w koncu jestes, a juz zaczelam sie martwic, ze zniknelas.

AV by jaga_2001
Stary 2008-03-18, 21:48   #1065
MisQa
Zakorzenienie

GG do MisQa

Cytat:
MisQa, ano, mam taka nadzieje, ze sie ruszylo

Jakiego kamerzyste wybraliscie? Nie bylo problemow z terminami?

Moze to byc wirus. Sama niedawno mialam lekkie zatrucie.

strippi, w koncu jestes, a juz zaczelam sie martwic, ze zniknelas.
wzięliśmy ProKadr, na razie nie mamy konkretnego kamerzysty, ale jutro jak bede podpisywac umowe to bede walczyc o tego pana co dzis z nami rozmawial
hmmm....no wlasnie akurat na piatek jeszcze maja troche wolych terminow, gorzej z sobotami jest

Stary 2008-03-18, 22:02   #1066
jaga_2001
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MisQa Pokaż wiadomość
wzięliśmy ProKadr, na razie nie mamy konkretnego kamerzysty, ale jutro jak bede podpisywac umowe to bede walczyc o tego pana co dzis z nami rozmawial
hmmm....no wlasnie akurat na piatek jeszcze maja troche wolych terminow, gorzej z sobotami jest
Kurcze, no wlasnie my tez sie zastanawiamy nad proKADR. Rozczarowalas mnie tymi terminami
Napisz jak ten facet sie nazywa i ile sobie zycza. CHcecie aby oni krecili tylko film, czy tez i zeby robili zdjecia?

AV by jaga_2001
Stary 2008-03-18, 22:10   #1067
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
ja to napewno bede kupowala suknie slubną. nie chce wypożyczac. bo przede wszytskim dlatego, ze suknie trzeba duzo wczesniej zamówić, w tym czasie juz 10000 osób ja bedzie nsoiło i jak w koncu wy ja dostaniecie to juz wcale taka sliczna nie bedzie
U nas są salony gdzie można kupić sukienke i wypożyczyć. Czasem zdarza się nawet tak, że szyją sukienkę specjalnie na zamówienie po to żeby ją dziewczyna mogła wypożyczyć, a więc zadarza się że wypożyczasz kiecke funkiel nówka. Poza tym nawet sukienka, którą chce się kupić jest już pobrudzona przez przymierzanie. Każdą sukienkę przed samym odbiorem oddaje się do czyszczenia i prasowania. Nie ma więc tego ryzyka, że sukienka będzie brudna, czy nie taka jaką wcześniej oglądałyśmy. Jeśli poszukując sukienki wpadnie mi w oko jakaś cudna, ale do wypożyczenia to bez namysłu ją zamówię. Nie jedna znajoma miała wypożyczoną kieckę, i gdyby nie to, że mi powiedziały że jest wypożyczona to nigdy bym się nie zorientowała.
Cytat:

ech ciekawa jestem, ale poczekam aż się potwierdzi i sama opowiesz

Podpisaliśmy dziś umowę z zespołem Jesteśmy bardzo zadowoleni Wybraliśmy sobie już nawet piosenkę dla rodziców No i sposób w jaki zespół przywita gości, jak rozpocznie się przyjęcie. Resztę spraw obgadamy 2 m-ce przed weselem.
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-18, 22:43   #1068
Rybulka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość
(...)Podpisaliśmy dziś umowę z zespołem Jesteśmy bardzo zadowoleni Wybraliśmy sobie już nawet piosenkę dla rodziców No i sposób w jaki zespół przywita gości, jak rozpocznie się przyjęcie. Resztę spraw obgadamy 2 m-ce przed weselem.
Gratuluję. Zawsze to kolejny krok do przodu
Stary 2008-03-19, 07:07   #1069
MisQa
Zakorzenienie

GG do MisQa

Cytat:
Kurcze, no wlasnie my tez sie zastanawiamy nad proKADR. Rozczarowalas mnie tymi terminami
Napisz jak ten facet sie nazywa i ile sobie zycza. CHcecie aby oni krecili tylko film, czy tez i zeby robili zdjecia?
za kamerzyste i fotografa płaci sie 3000 zł, ale z racji, ze my w piatek to dorzucił nam kilka gratisów
a w cenie jest tak: przygotowania u mlodej i mlodego, kosciol, zabawa, plener dzienny i nocny, 100 zdjec 10x15, kilka zdjec A4, 4 plyty dvd ( 3 godz materialu) i jeszcze taki material krecony na 8 m-etrowym wysięgniku . Ale robia naprawde swietnie, my to zachwyceni bylismy.
A jezeli chodzi o konkretnego apana to tam tak nie ma, tam szef podobno przydziela do konkretnej prary ludzi, ale zobaczymy dzis, bo my chcem,y tego pana co bylismy wczoraj u niego, porozmawiam i zobaczymy

Stary 2008-03-19, 07:21   #1070
kisiorek
Raczkowanie

hej Dziewczyny my tez bedziemy miec slub w 2009 roku, i to w piatek czy duzo bierze osob slub w ten dzien
kisiorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-19, 07:30   #1071
MisQa
Zakorzenienie

GG do MisQa

Cytat:
Napisane przez kisiorek Pokaż wiadomość
hej Dziewczyny my tez bedziemy miec slub w 2009 roku, i to w piatek czy duzo bierze osob slub w ten dzien
ja

Stary 2008-03-19, 07:44   #1072
kisiorek
Raczkowanie

Milo mi a mozesz napisac co juz macie zarezerwowane, bo my mamy sale i fotografa i jak narazie to nic wiecej, nie wiem co z orkiestra bo jak slysze te ceny to przeraza mnie to wszysko ale naszczescie mamy jeszcze troche czasu
Stary 2008-03-19, 07:49   #1073
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

z terminamy na slub w piatek chyba nie powinno byc problemu co??

Stary 2008-03-19, 07:51   #1074
MisQa
Zakorzenienie

GG do MisQa

Cytat:
Napisane przez kisiorek Pokaż wiadomość
Milo mi a mozesz napisac co juz macie zarezerwowane, bo my mamy sale i fotografa i jak narazie to nic wiecej, nie wiem co z orkiestra bo jak slysze te ceny to przeraza mnie to wszysko ale naszczescie mamy jeszcze troche czasu
sala juz zarezerwowana, cerkiew tez, dzis podpisuje umowe z kamerzystą i fotografem, a w czwartek jedziemy zobaczyc 2 zespoly a reszte bedziemy juz zaczynac zalatwiac pod koniec roku, do czerwca 2009 mam nadzieje sie wyrobimy

Stary 2008-03-19, 07:53   #1075
kisiorek
Raczkowanie

na piatek sie zdecydowalismy glownie przez to ze fotografowi pasuje i ze meny jest tancze o 10 zł a poza tym to bedzie dzien dluzej do odpoczynku ale ciekawe co na to godzie ze slub w piatek
Stary 2008-03-19, 08:09   #1076
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

kisiorek a wy slub w cerkwii czy w kosciele robicie??

a co do gosci. to zalezy. Bo niektórzy bede pewnie musieli wziąć wolne w pracy aby sie wyszykowac

Stary 2008-03-19, 08:10   #1077
kliwia
Zakorzenienie

MisQa nie chcę Cię straszyć ale objawy lekko ciążowe masz
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-19, 08:16   #1078
MisQa
Zakorzenienie

GG do MisQa

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
MisQa nie chcę Cię straszyć ale objawy lekko ciążowe masz
widze niektórzy maja swietny humor od samego rana
oj o tym mi nawet nie mów.... po ostatnim przypadku z ciążą to boje sie tego gorzej niż ognia..... oj....

Stary 2008-03-19, 08:19   #1079
kisiorek
Raczkowanie

Cytat:
kisiorek a wy slub w cerkwii czy w kosciele robicie??

a co do gosci. to zalezy. Bo niektórzy bede pewnie musieli wziąć wolne w pracy aby sie wyszykowac

nie w kosciele mamy
jak sobie o tym wszyskich pomysle to tyle przygotowan przed nami a w czerwcu przyszlego roku jak dobrze pojdzie to prace licencjacka bede bronic nie wiem jak to wszystko pogodze
Stary 2008-03-19, 08:20   #1080
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MisQa Pokaż wiadomość
po ostatnim przypadku z ciążą to boje sie tego gorzej niż ognia..... oj....
a co sie stało??

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości