|
|
#1501 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jesienne Mamy 2007 cz. II
Cytat:
2. Pysiamn 3. Myshia 4. Demonik 5. Eszeweria 6. Aneta80s Cytat:
Maatra będzie 26-27 kwietnia, najwyżej zrobimy kolejny zlocik Cytat:
.Cytat:
Te objawy najbardziej przypominają trzydniówkę... Dobrze, że jesteście w kontakcie z pediatrą. Trzymajcie się ciepło i zaglądajcie częściej .Cytat:
. Z przyjemnością obejrzeliśmy z mężem również pozostałe filmiki Cytat:
![]() Cytat:
. Jaś też nawija z różną częstotliwością i różnym zaangażowaniem . Za jakiś czas Małgosia znów Cię zaskoczy słodkim ćwierkaniem.PS A ja jeszcze nie śpię, co do mnie niepodobne , bo Jaś obudził się po 45 minutach od zaśnięcia. Marudził biedulek przez 1,5 godziny, puścił małego pawika, co dawno mu się nie zdarzyło (w sumie ze 4-5 razy). Przy wychodzeniu poprzednich ząbków też tak się wybudzał, więc sądzę, że idzie kolejny.Dobranoc .
|
|
#1502 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A na serio, to chyba normalne, Ola też mniej więcej podobnie, za każdym razem, jak odkryje jakiś nowy dźwięk jest mocno zdziwiona, teraz usiłuje nauczyć się gwizdać... mama pokazała, jej się bardzo spodobało i ona też próbuje usta składać w dziubek ![]() Problem w tym, że ona inaczej nie zaśnie Cytat:
Cytat:
![]() Może chociaż na maj się załapię
|
|||
|
|
|
#1503 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ja wczoraj zakupilam i pelna nadziei podalam Majce przed kapiela, po kapieli jeszcze wytrabila dwa cycki, zasnela o 19, pierwsza pobudka o 22.30, potem o 1.00 i jeszcze raz o 3.30, a od 6.00 juz jest "na nogach" i buszuje w moim lozku masakra znowu wygladam jak zombie A odbiegajac od tematu, u mnie sypie, wiec mamy piekna zimowa aure, w tym sezonie to pierwszy taki sniezny dzien, no i gdzie ta wiosna ![]() milego dzionka Wam zycze
|
|
|
|
|
#1504 |
|
Zakorzenienie
|
No nie u nas znowu pada śnieg
![]() Ja chcieć wiosnę!!! ![]() P.S. Dodaję fotkę z wczorajszych wyglupów z tatusiem... A to było tak:...Słychać piski, chichoty... Wychodze z kuchni i co widzę ...
|
#1505 |
|
Wtajemniczenie
|
hej
![]() ja tylko na sekunde,chcialam sprostowac wypowiedz Demonika,co do mojego pobytu w pl.mi tez najbardziej pasuje weekend 19,20,bo 26,czy 27 to ja juz lece do pl(nie pamietam dokladnie ktory w tyg tez moze by c,ale tak jak juz wspomnialam przyjade wtedy sama. jeszcze tu wroce ![]() edit. buhahahahah Kubus wyglada bosko.mezczyzni wciaz zadziwiaja mnie swoimi pomyslami
|
#1506 | ||
|
Zakorzenienie
|
u nas chyba już się wypadało, teraz świeci słonko, ale zapewne zaraz o strony Warszawy
nadejdzie śnieg...Cytat:
![]() Cytat:
-------------------- U nas to już chyba będzie tradycja... noc z przewrotkami, co prawda panna zmieniła godzinę z około 3 na około 4 , ale dalej nie zmienia to faktu, że jest to środek nocy zaczęliśmy ekspozycję na gluten...ugotowałam kleik ryżowy + kaszka manna z groszkiem i marchewką, niestety nie posmakowało hrabiance, trochę zostało bez dodatku warzyw i ten już zjadła. |
||
|
|
|
#1507 |
|
Raczkowanie
|
pysiamm nie ma to jak faceci w rajtuzach
![]() ![]() ![]() U nas śniegowa masakra - jak jeszcze z dzień tak popada to nawet nie pojadę jajek poświęcić...w tamtym roku na sylwestra nie pojechaliśmy bo nas zasypało a odśniezyli nas dopiero 3 stycznia...do tego strach pomyśleć jak to wszystko się rozpuści to przez to błocko co się zrobi tez nie przejedziemy...- NIECH PRZESTANIE PADAĆ!!!!!!!!!! Mikołaj znowu świrował w nocy - budził się 4 razy a od 4 rano dzien dobry tvn - znowu oczy na zapałki i 3 już kawa z koleji - dwie rano przed zawiezieniem Zuzi do żłobka, żebym w nic nie przywaliła autem a teraz trzecia bo tak mnie zmęczył ten śnieg sypiący w szybę samochodu - dobra ide prasowac - znowu - jak ja tego nie lubię, za nim wyszłam za mąz kupowałam tylko takie ciuchy których nie trzeba prasowac a teraz koszule męża ( a niestety codziennie świeźą wkłada do pracy), spodnie i ciuchy dzieciaków - koszmar!!!!! |
|
|
|
#1508 |
|
Zakorzenienie
|
wyszło słoneczko
Może jednak będzie dziś fajny spacerek
|
#1509 |
|
Zakorzenienie
|
Pysia, a wiesz, gdzie poszedł śnieg
? Oczywiście do mnie
|
|
|
|
#1510 |
|
Zakorzenienie
|
Upsssssssssss
|
#1511 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wiem, wiem, ale co tam uczyć nie zaszkodzi ![]() U mnie nie pada, wczoraj chwilkę prószył z 5 min, ale nie było nic widać na ziemi, ale choć nie pada zimno jak nie wiem. Cytat:
Bardzo pomysłowy tatuś, a Kubuś wniebowzięty Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#1512 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Najlepiej swiadczy o tym fakt ze Blanki rzeczy do teraz sa za kazdym razem wyprasowane chociaz pewnie moglabym sobie juz odpuscic![]() U nas tez slonce, ale zimno - chyba wystawie wozek na balkon i umyje okna w domu
|
|
|
|
|
#1513 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Uwielbiam, kiedy po praniu na desce leży świeżo wyprasowany stosik ubrań, kocham to uczucie Ale lubię też myć okna. |
|
|
|
|
#1514 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry mamusie.
Agatka dziękuje bardzo wszystkim ciociom wizażowym za życzenia. ![]() To juz pół roczku, a tak niedawno sie urodziła, hii.Ale rozpisałyście sie, cięzko za Wami nadażyć. Kubuś nawet w rajtuzkach na głowie wyglada uroczo. Przepraszam, że nie odniose się do Waszych postów, ale jakaś nieprzytomna jestem. Popijam kawkę, ale pewno po piątej by mi sie polepszyło. Jednak za względu na karmienie musi wystarczyć jedna lura. Wczoraj po południu byłam u koleżanki z sąsiedniego bloku. Jej synek ma 11 miesięcy, też urodził się 18. Filipek jest szczupły, ma wielkie oczka, piekne usteczka i delikatną urodę. Pucka przy nim wygląda jak "herod baba" Przeżyłam fakt, że z remontem jestem w . W końcu zrobi te okna i powieszę nowe, śliczne firanki...Ja najbardziej lubię myć okna, niecierpię prasowania i zmywania. Słonko zdradliwie świeci, ktoś naiwny moze się nabrać, że lato mamy
|
|
|
|
#1515 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
))))Z rzeczy mniej lubianych - mycie naczyn,sprzatanie lazienki i zmywanie podlogi [ wlosy grrr] swoja droga ogladam "Perfekcynja pania domu" i sprzatam Szkrab spi i dobrze
|
|
|
|
|
#1516 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1517 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1518 |
|
Raczkowanie
|
witajcie!
znow musialam nadrobic kilkanascie stron... wiec nie bede sie bawic w cytowanie bo post mialby ogromna dlugosc a poza tym lecimy zaraz na spacer bo mimo ze zimno to w Krk slonko ladnie przyswieca... a na 14 do roboty musze zdazyc dziekuje za wszystkie mile slowa pod adresem Maciusia i calej mojej rodzinki nasze watkowe dzieciaczki wszystkie sa cudowne i ogladam zdjecia z prawdziwa przyjemnoscia. przepraszam ze rzadziej pisze ale zanim doczytam to juz Macka cierpliwosc sie wyczerpuje i musze zmykac ![]() mam do was pytanie bo jestescie duzo bardziej zaawansowane w temacie dokarmiania - Macko za chwile skonczy 5 miesiecy ale poniewaz jest alergikiem to chyba jeszcze poczekam z dawaniem mu nowych rzeczy, jak myslicie? natomiast zastanawiam sie nad dodawaniem mu kleiku ryzowego do wieczornego posilku (ewentualnie ten polecany przez was Sinlac?) zeby moze troszke dluzej pospal, bo ostatnio mnie wykancza z budzeniem sie 3-4 razy w nocy. no i kwestia - jaki smoczek? uzywamy TT 0+ na razie a na all patrzylam i widzialam ze sa takie 3+, 6+, i jeszcze wieloprzeplywowe z krzyzykiem i jeszcze jakies specjalne "do kaszki". no i juz zglupialam calkiem... powiedzcie ktory kupic zeby sie nadawalno i jeszcze nad niekapkiem sie zastanawiam - co polecacie i czy w ogole warto cos takiego kupowac? bede wdzieczna za wasze rady - TZ sie ze mnie smieje jak mu mowie o swoich rozrterkach i mowi zebym tylko takie miala i kazal zapytac kolezanek z wizazu... no to pytam![]() dobra lece na spacerek papappa
|
#1519 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja nie lubie prasowac,za to Tz owszem
i zmywac tez on lubi bardzo ja lubie gotowac,sprztac lazienke,myc okna i to by bylo na tyle ************************* ************************* ********* annula ja tez mam smoczek z tt,ale 3,czy 4+ troche dziurke powiekszylam i podaje z niego kaszke, bo te typowe smoczki kaszkowe z aventu u mnie sie nie sprawdzily ps. kaszke ryzowom podawalam rano i wieczorem i Simus sie zaparc nabawil ;/ od 3 dni zaprzestalam i zaczyna wszystko wracac do normy,dzis ide kupic kukurydziana. nie pomoge w sprawie dokarmiania.wiem tylko,ze jesli dziecko prawidlowo przybiera na wadze to do 6 miesiaca nie musisz go wcale dokarmiac. ************************* ************************* ********* caly czas blenderuje,mam juz dosc.w mojej glowie jest tylko jedna mysl : co moge jeszcze zmiksowac ![]() Simon tragicznie przechodzi zabkowanie,caly dzien placze(albo raczej buczy) caly!!! juz nie wiem jak mu pomoc ![]() bylismy wczoraj u znajomych i strasznie mnie kolezanka wkurzyla. najpierw na sile chciala czyms Simule dokarmic.patrze a ona jogurt dla dzieci wyciaga z lodowki,a pozniej wyklad,ze dziecom trzeba wszystkiego dawac sprobowac. nastpnie nasluchalam sie jak to jej mama,lekarz itd stwierdzili,ze duzo lepiej jak dziecko pozniej zabkuje,bo ma dluzej zeby i tak z 10 razy to powtarzala. jej roczny synek dopiero zaczyna zabkowac. Z tego co ja sie orientuje, to dlugosc posiadania zebow w duzym stopniu uzalezniona jest od tego jak o nie dbamy,ale moze sie myle ![]() aha i lekarz kazal jej calkowicie odstawic mleko modyf jak jej syn skonczy rok, bo powinna dziecko juz uczyc pic mleko krowie.slyszalyscie o czyms takim ? ide na spacer kupic ozdoby na swieta. buziaki
Edytowane przez maatra Czas edycji: 2008-03-19 o 12:19 Powód: dopisek |
|
|
|
#1520 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
))Blanka tez jest alergikiem, ale nowosci wprowadzalam jej od momentu ukonczenia 4tego miesiaca tylko robilam to bardzo ostroznie. Wazne zeby podwac na poczatek tylko jednoskladnikowe produkty, w odstepie conajmniej 1 tygodnia. Zaczynalysmy od jabluszka i marchewki [ najmniej alergizujace] potem poszla cala reszta. Dotychczas zauwazylam objawy uczulenia tylko po gruszce i na jakis czas wyklucze ja z jadlospisu. Mysle ze mozesz synkowi powoli podawac nowe produkty - w malej ilosc, po to zeby przyzwyczajac do nowych smakow i konsystencji.Bedziesz widziala czy nic zlego sie nie dzieje ![]() Co do smoczka to Blanka miesiac starsza tylko a pije z TT 6+ )))) mysle ze mozesz sprobowac dac Mackowi z 3+ i zobacz czy sie nie krztusi - jak jest ok to mozesz zmienic - bedzie mu sie latwiej pilo![]() Tych smoczkow z krzyzykiem nie testowalam, na dniach mam dostac te do kaszek [ maja naprawde duzy otwor] to napisze co i jak. Zageszczenie nocnego mleczka to dobry pomysl - moze dluzej pospi. Zamiest kleiku ryzowego polecam kukurydziany - zmniejsza ryzyko powstania zaparc. Co do Sinlaca to dla mnei najwygodniej podawac go Blance ok 17 jako przedostatni posilek przed snem. Zawsze dodaje troche owocow i wcina az jej sie uszy trzesa [ lyzeczka]. Uff to sie powymadrzalam, mam nadzieje ze cos pomoge ![]() Joli - ja uwielbiam ogladac twoja Pucke, ona jest przeurocza wlasnie taka jaka jest - zobaczysz, jak znikna te slodkie faldeczki to jeszcze za nimi zatesknisz
|
||
|
|
|
#1521 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ucaluj go ode mnie i Blaneczki - zeby dziaselka nie dokuczaly![]() Tez mam manie blenderowania, jak to niewiele trzeba do szczescia;P Co do kolezaki to ja "uwielbiam" takie zlote rady grrr Edytowane przez biankaaa Czas edycji: 2008-03-19 o 12:26 Powód: :))) drobny błąd ;) |
|
|
|
|
#1522 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzien doberek!
![]() Cytat:
. Daję mu kaszkę, ponieważ przez ostatnie zawirowania z wysypkami i odstawianiem pokarmów spadł trochę na wadze. Muszę go podtuczyć .Maja na pewno niedługo też długo pośpi :ehem;. Cytat:
Cytat:
, ale chciałam się przyznać do czegoś... Nie tylko mężczyźni miewają takie pomysły . Poniżej wrzucam naszą fotkę...Cytat:
Cytat:
Cieszy mnie jedno – po odstawieniu nabiału przeze mnie wysypka wyraźnie się zmniejsza . Prawdopodobnie nie mamy do czynienia ze skazą białkową jako taką (w zasadzie jeden objaw, wysypka i to o bardzo słabym, jak to określił lekarz, nasileniu), ale z nietolerancją nadmiaru białka krowiego.Cytat:
.Cytat:
Cytat:
Podobno lepiej przyzwyczajać niemowlęta do picia ze specjalnych, małych kubeczków, przeznaczonych właśnie dla maluchów. Dziecko wówczas odpowiednio pracuje językiem, wargami i żuchwą, poza tym aktywizuje górną wargę, co sprzyja dziecku rozwijać sprawność buzi i doskonalić aparat mowy. Jednakże kupiłam Jasiowi niekapek (czy też butelkę treningową) Nuby z miękkim ustnikiem. A to dlatego, że za niedługo zrobi się ciepło (mam nadzieję) i by popijał sobie wodę czy herbatkę na spacerze ze szczelnie zamkniętego kubeczka, do którego żadna osa czy pszczoła nie wpadnie. Jaś od razu domyslił się do czego służy kubek, ale na razie więcej się nim bawi, niż popija. Taka podobno kolej rzeczy, synek mojej znajomej bawił się niekapkiem dwa miesiące, zanim się z niego porządnie napił. Wklejam Jasiowe zdjęcia: z 10 lutego z rajstopkami na łebku i z 11 marca z niekapkiem .
|
|
#1523 |
|
Wtajemniczenie
|
Bianka popraw w moim cytacie podlug na o zamkniete,bo wyjde na nieuka
PLISSSSSSSSSSSSSSSSedit. no to sie porobilo...nastepny facet w rajtuzach ;P slodko wygladaja...szkoda,ze Simus nie ma rajstopek...moze sprobuje ze spodniami ? oczywiscie zartuje
|
#1524 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Co nie zmienia faktu ze zarowno Kubuś jak i Jaś wyglądaja przezabawnie![]() Blanka ma niekapek a nawet dwa i nie pzrejawia najmneijszego zainteresowania nimi... a takie ladne mamusia kupila
|
||
|
|
|
#1525 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Może nie całymi dniami, ale wieczorem robi się z niego marudek i w nocy pojękuje.Cytat:
Cytat:
Cytat:
), a ja marzyłam o długich lokach...* * * Jeśli chodzi o prace domowe, to ja najbardziej lubię prasowanie i sprzątanie - ścieranie kurzu, ustawianie, przestawianie, itp. Staram się mało moczyć ręce, bo potwornie mi na nich skóra pęka. Dlatego np. łazienkę zawsze sprząta mój mąż, kuchenkę też pierwszorzędnie szoruje .Maatra, oto przepis na barszcz chrzanowy (na 6 osób): 2 kg chrzanu (korzeni) oczyścić i zetrzeć na tarce o małych oczkach (na papkę). Gotować w 6 litrach lekko osolonej wody od 4 do 6 godzin, lekko odkryte, na wolnym ogniu. Do 2 l wrzącej wody włożyć wędzonkę, gotować na maleńkim ogniu do miękkości. Po 4 godzinach gotowania do barszczu wlać wodę z wędzonki (wędzonkę oddzielnie się zjada ), zagęścić:0,5 l śmietany 8 żółtek 2 łyżki mąki Wszystko dobrze wymieszać i rozprowadzić w barszczu, uważając, by się nie zwarzył. Następnie zagotować. Do smaku: sól, cukier, ocet (winny, jabłkowy). Musi być słodko-kwaśne. Do gotowego barszczu wkładamy jajeczko, pokrojoną wędzonkę lub inną wędlinę .Bardzo lubię ten barszczyk, jadam tylko w Wielkanoc. Mojemu mężowi po raz pierwszy niezbyt smakował, nie znał takiej zupki. Teraz uwielbia
|
|
#1526 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1527 |
|
Zakorzenienie
|
dubel - przepraszam
Edytowane przez celka2000 Czas edycji: 2008-03-19 o 15:19 Powód: dubel |
|
|
|
#1528 |
|
Zakorzenienie
|
i jeszcze jeden
Edytowane przez celka2000 Czas edycji: 2008-03-19 o 15:19 Powód: dubel |
|
|
|
#1529 |
|
Zakorzenienie
|
ostatni
Edytowane przez celka2000 Czas edycji: 2008-03-19 o 15:20 Powód: dubel |
|
|
|
#1530 |
|
Rozeznanie
|
cześć wzorowe gospodynie!
Demoniku 2 kg chrzanu? kto by to starł? ja czasem jak mąż na moje polecenie zrobi nie tak jak ja chciałam to kwituję to "Ty się tylko do tarcia chrzanu nadajesz!" to chyba teraz bede mogła wreszcie zobaczyć czy sie rzeczywiście nadaje? Ale ja nic nie szykuję bo idę na gotowce...Procesy Was czekają jak nic....ale na waszą obronę powiem że uroczo chłopcy wyglądają może pomoże coś obronie?! ![]() Jeśli chodzi o "marysię" to ja lubie wszystko oprócz zmywania ale jak patrzę jak robi to mój mąż to nerwowo juz nie wytrzymuje i każę mu to zostawić natychmiast... On świetnie myje okna (jak nad nim stoję), podłogi i łazienkę ![]() Ja też odnośnie smoczków nie pomogę bo jeszcze się na tym nie znam. Mam butelkę "lovi" i smoczek chyba 3 (kupował mój mąż) |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:26.

(bo przez ostatnie dni drzemała tylko na mnie, nie ma szans jej odłożyć z gorączką).
. Z przyjemnością obejrzeliśmy z mężem również pozostałe filmiki 

.

masakra
znowu wygladam jak zombie
nadejdzie śnieg...
, ale dalej nie zmienia to faktu, że jest to środek nocy 

ucaluj go ode mnie i Blaneczki - zeby dziaselka nie dokuczaly
. Poniżej wrzucam naszą fotkę...
), a ja marzyłam o długich lokach...