![]() |
#6481 | ||
Zadomowienie
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne cz.II
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Z gryzieniem i suchymi ustami będziesz musiała jakiś czas pocierpieć, ale nie długo. ![]() A z myciem zębów to rzeczywiście troszkę ciężko na początku, ale leciutko szczoteczką i będzie ok. ![]()
![]() |
#6482 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() a i co dowiedziałam sie od dentystki - zastanawiałyśmy sie właśnie nad ta pasta z szałwią, ta specjalną do aparatów i stwierdziła, że te pasty ziołowe nie sa dobre bo zioła barwia zęby. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#6483 |
Raczkowanie
|
ratuujcie wczoraj byłam na wizycie i echh...pomijając to że zęby bolą mnie tak jak wtedy po założeniu ale,... nie wiem jak to wytlumaczyć ale końcówka druta jak jest to się ją za 7 zagina żeby się nie wbijała...i właśnie mi się odgieła i tak straaasznie boli a to jest daleko w tyle i nie wiem co mam zrobić? mam nadziej że nie musze jechać znowu...miała któraś z was tak?
#6484 |
Raczkowanie
|
niech ktoś ci pomoże ją dogiąc, ja wczoraj z tz zakładaliśmy na 7 taka gumkę w stylu wyciągu i nam się udało, także niech ktoś z domowników postara ci sie to dogiąć
|
![]() ![]() |
![]() |
#6485 |
Raczkowanie
|
kesii jak wygladaje te irygatory??
![]() ![]() A co do wyrywania zebow, to moja orto mi powiedziala, ze gdybym poszla gdzie indziej to bym miala wyrywane kilka zebow i zalozony aparat zdejmowany ![]() ![]() ![]() ![]()
#6486 | ||
Raczkowanie
|
Hmmm ja to mam chyba wszystko
![]() ![]() Cytat:
![]() Nie wiem czy miałaś usuwane zęby, ja miałam 4 czwórki i to moim zdaniem przedłuża noszenie aparatu.... Cytat:
![]() Hmmm ja nie widzę tego krzywo przyklejonego zamka...może to tak wygląda tylko z perspektywy? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#6487 |
Raczkowanie
|
Witam!
I ja się dołączam do aparatowiczów ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pozdrowienia!!! Ps. A to mój szczery uśmiech hihi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6488 |
Raczkowanie
|
isis1 w ogóle nie widać, że nie masz 4
![]() Zastanawiam się co u Ciebie jest do poprawienia ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6489 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Ale u mnie sniegg pada ![]() ![]() ![]()
![]() |
#6490 |
Zakorzenienie
|
A ja mam za soba druga wizyte
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6491 |
Raczkowanie
|
Aga tak mam wadę zgryzu, górne zęby wysunięte do przodu, co prawda nie jest to jakaś drastyczna wada zgryzu ale jednak
![]() ![]() Julshka no właśnie muszę te wyciorki jeszcze kupić i chyba szczoteczkę jednopęczkową ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6492 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
No plyn to jest uzupelnieniem pasty ![]() ![]() ![]()
![]() |
#6493 | |
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=marekroman1;6948837]
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#6494 |
Raczkowanie
|
A mam pytanko jeszcze co to są za gumki w aparacie??? 2-3 strony wcześniej wyczytałam, że nawet wypadają
![]() I jeszcze jedno czy przy zagryzaniu zębów ruszają się Wam one minimalnie??? Bo ja właśnie sobie zagryzłam i jedynki i dwójki normalnie mi się tak troszkę ruszają! |
![]() ![]() |
![]() |
#6495 |
Zadomowienie
|
taramtaram: ja mam tak bardzo często :P a nie możesz sobie jakoś sama z tym poradzić ?? np docisnąć paznokciem do zęba ?? na pewno pomoże
![]() Jeny super Święta :P nareszcie chwila wolnego :O jutro mam wizytę u orto i zastanawiam sie czy będą mnie ząbki bolec tak jak ostatnio : hm.. :P mam nadzieje ze nie bo to Święta idą ![]()
#6496 |
Zakorzenienie
|
Julshka to jest taki sprzęt co wodą pod ciśnieniem wypłukuje co trzeba ze szczelin aparatowych.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6497 |
Raczkowanie
|
Ja mam nie bardzo dużą wadę zgryzu ,ale z jednej strony chciałabym naprawić, gdyby nie strach. Boję się m.in. tego,że nie mogłabym zaakceptować swojego wyglądu i męczyć się tak przez jakieś 2-3lata. Napiszcie Kobitki czy jest czasem szansa,że po np po roku orto stwierdzi "można zdjąć"??
Prawdopodobnie musiałabym mieć wyrwane cztery 5. Bardzo boli mimo znieczulenia??
#6498 |
Raczkowanie
|
Rybko wyrwanie zębów nic, a nic nie boli
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6499 |
Przyczajenie
|
Dzieki dziewczyny za to, że piszecie tak dużo istotnych rzeczy. Sporo się już dowiedziałam dzięki wam.
Mam jeszcze takie pytanko, czy któraś z was leczy sie może w Wawie i może polecić jakąś sensowną ortodontkę? Dzięki serdeczne. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6500 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Góra lekko wypchnięta, troszkę bardziej dół, ósemki mi pogorszyły sprawę. Liczę,że po aparacie miałabym ładniejszy profil bo broda wyszłaby troszkę do przodu. *Nie boli wcale?? To chyba niemożliwe ![]() ![]() * Znajome zaakacptowały siebie dosyć szybko, ale ja mam inny charakter i obawiam się,że miałabym z tego powodu duże kompleksy.
![]() |
#6501 |
Raczkowanie
|
Rybko sorki źle przeczytałam o Twojej wadzie
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6502 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Jeśli nie esteś zdecydowana to można zastanowić się przez kilka dni ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Piesio Czas edycji: 2008-03-19 o 17:10 Powód: dopisek |
|
![]() ![]() |
![]() |
#6503 |
Przyczajenie
|
hej.......dawno tu nie zaglądałam......nawet nie mam siły prześledzić wątków ;( Jestem zdruzgotana, bo po raz kolejny zaczyna mi sie "ruszać" hass..... 1,5 tyg temu wylądowałam na drugim cementowaniu.......jutro jade na zablokowanie śruby, ale tak mi sie to poprzesuwało, że druty orają mi policzek od wewnątrz, tak że nie moge nawet sie uśmiechnąć...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6504 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
oj biedna ![]() ![]() ![]() ![]() Życzę powodzenia ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#6505 |
Raczkowanie
|
Jak jeszcze raz ktoś napisze "dzisiaj założyłam/em aparat (...)" to nie ręczę za siebie bo ja muszę czekać do końca kwietnia
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Oj dziewuszki CIERPIĘ!! ![]() ![]() ![]()
#6506 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale Ci fajno ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Piesio Czas edycji: 2008-03-19 o 17:42 Powód: literówka xD |
|
![]() ![]() |
![]() |
#6507 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Piesio, a Ty masz już wyznaczoną wizytę konsultacyjną??? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#6508 |
Przyczajenie
|
ehhhh słyszałam ze po zastosowaniu mocniejszego cementu ciezko potem odkleic aparat........ale nic to ......chce cos mocniejszego (bo mam jedną wielką ranę na wewnętrznej stronie policzka) i łagodniejszy wymiar kary np. skrócenie noszenia chociaz o pół miesiąca ;(
|
![]() ![]() |
![]() |
#6509 |
Raczkowanie
|
Lolciaw no ale nie wicniejszego
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() isis1 14 kwietnia idem pytać ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6510 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:45.