|
|
#1531 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Plotkowy dla dietetyczek :) IV
agness - dziękuję
i będę dalej chudnąć tak myślę że to 55 bym chciała zejść anniaa- dziękuję
|
#1532 | ||
|
♥
|
Cytat:
i czesto sie dziwi co ja jem i zawsze daje mu do spróbowania to czasem sie krzywi strasznie Cytat:
oj współczuje |
||
|
|
|
#1533 |
|
Zakorzenienie
|
Aniu - Ajj no bo faceci się nie znają na pysznościach, które my wcinamy
mój TŻ to musi mieć porządny obiad,potem pewnie coś słodkiego,porządna kolacja,a my często serki,twarożki,jogurty czym zazwyczaj TŻ-ci albo nie potrafią się najeść,albo im nie smakuje![]() EDIT: Właśnie LoLciu Ty też masz niskie ciśnienie ?Bo mi ostatnio pielęgniarka w szkole powiedziała,że mam strasznie niskie,nie wiem czy to bardzo źle ...
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
|
|
|
#1534 | |
|
♥
|
Cytat:
) ostatnio dałam mu serek wiejski to stwierdził ze chce go otruc
|
|
|
|
|
#1535 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() hahaha ![]() Lenistwo płynie w moich żyłach ![]() Cytat:
chociaż w wakacje jak ciągle się ta pogoda zmieniała to samochody na ulicy widziałam potrójnie i o mało bym nie zemdlała kilka razy,a od bardzo niskiego ciśnienie mi serce skacze i mam czasem stany lękowe,poza tym git
|
|
#1536 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
|
|
|
|
#1537 | |
|
♥
|
Cytat:
hehe w moich chyba tez oj tak :d choc ostatnio moja przyjaciółka do mnie tekstem : ania posłodz mi odrazu herbate a ja ile a ona no 6 lyzeczek |
|
|
|
|
#1538 |
|
Zakorzenienie
|
Aniu -
![]() To ja myślałam,że to mój TŻ dużo słodzi (zawsze jakieś 3-4łyżeczki),ale Twoja przyjaciółka go pobiła ![]() Ja to wiele razy starałam mu się przetłumaczyć,aby zjadł coś zamiast fast-fooda np. jogurt,ale on oczywiście,że się nie naje no ale w przypadku facetów to chyba normalne
|
|
|
#1539 | |
|
♥
|
Cytat:
chyba sam cukier w tej herbacie jest oj to moj tz fast foodow juz nie jada chyba ze w domu zrobi przekonałam go wiesz faceci sa wogóle dziwni. moj brat praktycznie od kilku dni nic nie jada bo sie pokłócił ostro z dzieczyna ...
|
|
|
|
|
#1540 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
aczkolwiek biorąc pod uwagę fakt,że był po siłowni,no to przymknęłam oko,ale jak jadł ciągle mu obrzydzałam opowiadając o zmielonym palcu pracownika KFC
|
|
#1541 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No to Twój brat jak nie je to zrozumiałe,bo przeżywa zawód miłosny choć bardziej bym o to podejrzewała dziewczyny,że nic nie jedzą jak się pokłócą ze swoim facetem![]() LoLcia - Niech mu będzie,raz można przymknąć oko byle nie za często
|
|
|
|
#1542 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() to rozumiem, że tort swój już cały pożarłaś i kawałków nam nie zostawiłaś ![]() ![]() Cytat:
![]() dżizasss ja bym chyba umarła z bólu ![]() Ale efekt zjawiskowy, trzeba przyznać zastanawia mnie tylko ekhem... czy te kolczyki oba nie bolą/przeszkadzają przy całowaniu? ![]() Cytat:
Póki nie trafi się ktoś, z kim bardzo będziesz chciała się związać to nie warto w ogóle probować ![]() Cytat:
![]() No i miłego wyjazdu ![]() a STOMP'a zazdroszcze, echh.... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Moi koledzy podobnie, patrzą zawsze jakbym truciznę wciągała albo jakieś egzotyczne żarcie, ktorego nigdy na oczy nie widzieli ![]() Cytat:
moja przyjaciółka słodzi zawsze 3 czubate łychy i zastanawiam sie jak ona w ogole czuje jeszcze smak herbaty...![]() Ale mam katar, ale mam ból gardła. I znow mnie trzesie, echhhh :P Dobrze, ze mam wolne i moge sobie na to pozwolic ![]() Milego wieczoru kochane
|
|
#1543 | |
|
♥
|
Cytat:
![]() własnie sie zastanawiam czy na targowisku wizazowym nie zamienic sie za stepper za cos ... ![]() lolciu byłas kiedys w kawiarni w centrum k-ce jojo ? jakie tam pyszne herbaty maja zielone i czerwone |
|
|
|
|
#1544 |
|
Zakorzenienie
|
Jabłuszko - Fakt faktem, przyzwyczajenie też
![]() Kuruj się biedaku ...
|
|
|
#1545 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Taaak właśnie ![]() Cytat:
|
|
#1546 |
|
♥
|
to jak bedziesz blisko dworca to wejdz :d ostatnio piłam zielona poziomkową wogóle inaczej parzone inny smak mmm
|
|
|
|
#1547 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale 93 miałam w maju, w listopadzie 87, teraz od listopada od diety 76,6 Eee tam dlaczego? Naprawde robiły przy mnie tzn. w mojej asyście moje 3 kumpele i żadnych nie bolało tzn. one robiły standarda tylko ja jestem aż tak szalona zeby zrobic horizontala Nie nie bolą, ani nie przeszkadzają. Fajny przyjemny efekt jest
|
|
#1548 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
I jak zawsze pije moją herbate to ja jak już łapie za szklanke to krzycze : "Paaamiętaj gorzka" (Btw. ja słodziłam albo nic, albo pół łyżeczki, o ile cukru uzywałam, a poniewaz ostatnio uzywam slodzika, wiec daje 1/4 ewentualnie 1/2 tej tableteczki nie nawidze słodkiej herbaty A tak wogole odnośnie TŻ i jedzenia to mój eks TŻet jak do mnie przychodził to 'czyścił' mi lodówke zawsze jadł wszystko: jogurty, słodycze itd., a ja uwielbiałam go dokarmiać ![]() Często na kolacje moja mama robiła nam pizze, albo ciasto, a ja go tuczyłam (btw. jak patrze na to z perspektywy czasu to... za dobrze miał ![]() )Cytat:
![]() Cytat:
kuruj się Kochana, może do jutra przejdzie... ![]() Malinko jeśli w zdrowy sposób tyle schudlaś to szczerze gratuluje Btw. w Avatarku to Ty ? ![]() Niedługo "You can dance"
|
|
|
#1549 |
|
Wtajemniczenie
|
Madame- oczywiscie ze tort stoi i częstujcie sie
tort jest smietankowo-kokosowy i ma troche owocow, nie za duzo (i dobrze ). Dostalam go wczoraj jako niespodzianke od znajomych z uczelni .Widze, ze tu o TŻtach i ich menu. Mój TŻ to prawdziwy odkurzacz Je bardzo dużo i lubi niemal wszystko Ale trzeba przyznać, że je całkiem zdrowo ![]() Nawet mi przynosi jakies nowosci
|
#1550 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeśli miałabym coś jeszcze kombinować to juz wogóle bym wylądowała na kieleckiej onkologii jako stały klient. Tak to czerwono-czarne coś w Av. to ja [http://www.wizaz.pl/forum/attachment...ostid=6798801] <--- tutaj w powiększeniu ![]() Właśnie właśnie wy o TŻ, a moj TŻ to gdzieś się błaka po świecie. Ale wystarczają mi moje paskudy co je dokarmiam, no i gotowanie dla moich wspolokatorów
|
|
#1551 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze teraz jak czytam o waszych Tzetach to troche dziwnie sie czuje... Tzn . tez bym cchciała miec kogos takiego
No ale tak jak mowilam jestem na odwyku jak na razie i nie mam zamiaru tego zmienic A jak mowi schism_ moze akurat sie cos trafi po drodze. Moze Wy macie tyle przeezyc bo jestescie starsze Ja mam dopiero 15 lat i cale zycie przede mna ![]() tamonita: ja nic ni wiem na emat Twojego eks Tzeta Jak dlugo byliscie razem jesli mozna wiedziec? Ale masz racje... chyba mial za dobrze z Toba ![]() malinka_86: Ale z Ciebie szalona kobieta ! Ja bym chyba umarła Mi mama juz kilka razy skladała propozycje zrobienia kolczyka w jezyku ale sie ookropnie cykam . A co do wagi to 55 kg sobie wysoka poprzeczke postawilas. A laptopik swietny .Ile kosztował?madame_apple: No to sie kuruj ![]() DObra dziewczynki lece na You Can Dance
|
|
|
|
#1552 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Postawiłam, ale to dla zdrowia, nie moje widzi mi się. Jak zejdę do 60 kg to będę już szcześliwa Dlaczego się cykasz? Boisz się bólu?
|
|
#1553 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zapodałam sobie Coldrex i zaraz czmychnę pod kołderkę - oby jutro faktycznie było lepiej ![]() Baby - pod kocyk marsz i ani myśl mi tu chorować! ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Tamo, ile Ty masz lat słonko w ogóle, bo ja nie kojarzę,głupek Cytat:
![]() i fajni znajomi - ale tych nie biorę - zostawię Tobie zwłaszcza, że moi też niczego sobie ![]() Cytat:
![]() jak je zdrowo to i niech pożera dużo - w końcu to facet, musi mieć siłę ![]() Cytat:
przeczytałam Twoją historię i po pierwsze - masakrę miałaś z lekarzami Cieszę się, że w końcu trafiłaś na właściwych ![]() No i powiem Ci coś co pewnie często słyszysz bo rzuca się w oczy - masz niesamowitą pogodę ducha (widać to i na Twoich fotkach ), nie czytając w zyciu bym nie pomyślała, że masz takie problemy ze zdrówkiem.... Ale pozytywne myślenie zawsze przyspiesza wszelkie procesy leczenia ![]() a w ogóle to zazdroszczę Ci laptopa! Och ach ech ja też chceeeee ! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Zreszta przed nami też, bo nikt tu stary nie jest ![]() A co do TZ to moje stanowisko jest takie - nigdy nic na siłę, żyj swoim życiem i nie myśl o posiadaniu TZ - jak się napatoczy to good i na pewno poczujesz, że to ktoś "ważny", a póki się nie napatoczy to trzeba z zycia korzystać, ot co ![]() AAAAAaaaaaapsssssikkkk <kichakichakicha> ![]() Jak już pisałam, zaraz się zbieram pod kołderkę bo melodię do spania mam niesamowitą - btw. dołączam do grona niskociśnieniowców dziewczyny ![]() Z wczoraj na dziś np. spałam ponad 12h! Dziś pewnie powtórka z rozrywki będzie...No, ale skoro przed poprzednie noce spałam po 5h to musze teraz nadrobić żeby bilans snu na zero wyszedł ![]() profilaktycznie dobranoc, buźka
|
|
#1554 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wkuwała mi się 3 razy bo nie mogła zrobić równo. Nie nie bolało, ale ja jestem znieczulona na takie bóle Cytat:
Laptopa kupiłam bo musiałam na czymś na zajęcia do szkoły robić na mieszkaniu, które wynajmuje. A do domu nie zjeżdzam często, więc laptop był jednym rozwiązaniem. To już drugi w karierze studenta, pierwszego zajeździłam. Dostał dziadziu w spadku, za co dał mi 2000 zł na nowego. ![]() Cytat:
Za bardzo się sparzyłam na facecie, który miał być ukojeniem po niemiłych przejściach. Ale moje serduszko puka puka, tylko czy ten GŁUCHOL usłyszy, że to do niego
|
|
#1555 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) Okropnie współczuje tej choroby Wiesz przeczytałam Twoją historię, ale wkońcu sama do końca nie wiem, na czym właściwie ona polega (albo jestem tępa, albo pokracznie czytałam, wybacz). I zgadzam się z Jabłuszkiem, że mimo tego jesteś bardzo pozytywną osóbką, po ktorej nie widać choroby, tzn. np. w sposobie pisania no i ze zdjęcia A tak poza tym to Jesteś bardzo ładną dziewczyną Cytat:
TŻ się znajdzie, na wszystko musi przyjść pora ![]() Z moim eks TŻtem byłam 2 i pół roku... A Co konkretnie chciałabyś wiedzieć na ten temat ? pytaj ![]() Cytat:
![]() Po drugie to jesli chce mi się ciągle spać, to znaczy, że mam niskie ciśnienie ? ![]() Po 3 to stra du** jestem ... Mam tyle lat co Mangonia ![]() Ehh a jutro zakupy z Babcią ![]() ![]() Edit, edit, edit: Ja też chce laptopa !! Ale muszę poczekać do czerwca...
|
|
|
#1556 |
|
Zakorzenienie
|
tamo - tak tak doczytałaś imienia
![]() masz prawo nie wiedzieć, bo ja sama do tej pory konkretnie nie wiem. Ale ogólnie skrótowo:hiperandrogenizm (podwyższone steżenie androgenów czyli nadmiar hormonów powodujących maskulinizację)Kobiety też wytwarzają androgeny ale w małych ilościach.U mnie jest 2 i 3krotnie podwzone steżenie testosteronu i DHEA-S(http://pl.wikipedia.org/wiki/Androgeny). Spowodowało to u mnie straszne tycie, lekko męską budowe ciała, zaburzenia miesiączkowania. Co się okazało "Znaną przyczyną hiperandrogenizmu - zarówno pochodzenia nadnerczowego, jak i jajnikowego - jest hiperinsulinizm" Muszę więc brać dexamethason na obniżenie testosteronu,androstedion u i DHEA-S. Ale bez odpowiedniej diety i tak nie chudłam ponieważ, był ten hiperinsulinizm(nadmierne wydzielanie insuliny) Insulinę wchłaniam, ale za szybko więc spada mi poziom cukru w organizmie i robię się głodna i robi się tzw. błędne koło. Spada cukier -> hipoglikemia -> muszę szybko posnieść cukier -> podnoszę cukier -> skacze insulina -> skacze insulina -> spada cukier i kółeczko Dlatego mam dietę. Po co mam pisać "oj jak mi źle", "oj aj itp" i wogóle wylewać w swoich postach i fotkach złość, smutek itp. Ja nie widzę sensu. Jak mi źle piszę wiersze to mi pomaga ![]() Może to jej urok, może to Photoshop
|
#1557 |
|
Zakorzenienie
|
Ale się rozpisałyście
nudzi Wam się przed świętami? bo ja coś czuję że teraz rzadko będę mieć chwilę żeby zajrzeć, jak mnie rodzinka do roboty zagoni i jeszcze na dodatek mają kijowy komputer ![]() Malinko - strasznie mi się podoba Twój kolczyk ale najbardziej mi się podobasz Ty, bo niewiele osób potrafiłoby być optymistami w takiej sytuacji naprawdę podziwiam i gratuluję walki z hormonami, co za tym idzie kilogramami i tym całym bałaganem Aniu - dzięki za PW tak mi się kojarzyło ze Cię M uczy, dlatego zagadnęłam, bo niedawno ją widziałam na uczelni i nie wiedziałam ze jest chora. Być może teraz też ktoś z moich znajomych Cię uczy ![]() Gujanko - kusisz tym tortem, chyba będziesz zmuszona na Śląsk przesłać kawałek ![]() schism - udanego wyjazdu, mam nadzieję ze jak wrócisz to już zapomnicie z mamą o kłótniach ![]() Sylwia - cudownego czasu spędzonego z TŻ-em i czekam na relację oczywiście ![]() Jabłuszko - kuruj się przez ferie co do facetów i jedzenia to faceci z natury raczej nie rozumieją serków wiejskich mój ex też na mnie dziwnie patrzył, ale pokornie kupował BTW tak się przyzwyczaiłam do myśli ze faceci są mięsożerni, że jak ostatnio poznałam kolesia który był wege to zbierałam szczękę z gleby ze zdziwienia ![]() co do facetów ogólnie to jako singielka z miesięcznym stażem i jednocześnie zgrzybiała już d*** (skoro TaMoniczka ) ale jak na razie jest mi dobrze tak jak jest ![]() i po tych jakże głębokich wynurzeniach nie pozostaje mi nic innego jak się udać do łóżka, bo od samego rana jutro szopka sprzątająca ![]() dobranoc Kochane |
|
|
|
#1558 |
|
Zakorzenienie
|
Witam wszystkie w ten śniezny dzien
![]() Ewusia_marchew: Jak tak poczytuje Ciebie to widze że jestes jedna z najpracowitszych wizazanek tutaj Gratuluje zapalu do roboty Ja jeszcze NIGDY nie sprzatałam na świeta ...coz za wstyd ![]() malinka_86: Oj nie wiedziałam że jesteś chora Nie bede pisac wspolczuje ( chociaz tak jest) bo widze ze jestes silna kobieta i uda Ci sie wyzdrowiec Powodzenia w walce z dalsza choroba Moze kiedys wstawisz jakiegod wiersza? A na laptpoika to musze jutro tate przekonac Jeszcze marzy mi sie w pepku...ale tata by mnie wtedy z domu wywalil ![]() tamonita: Nie pisze ze jestescie stare! A z ciekawosci to ile lat ma Mango? Ty byłas z swoim facetem 2 i pol roku? To dlugo...Czemu sie rozstaliscie?madame_apple: No to jak zazywasz lekarstwa i jeszcze tak sie wylegujesz no to na pewno wyzdrowiejesz Mi juz chyba przeszło...![]() Miłego dnia |
|
|
|
#1559 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
caly dzien do d.... i te lodowate stopy i rece
|
|
|
#1560 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Cytat:
I Kochanie ojjj tam żartowałam z tą starą d... Jesteśmy Młode i piękne o ! A co do tego stanu solo, to mam dokładnie jak Ty, pasuje mi bycie solo, przynajmniej narazie ![]() ![]() Btw. Ewuś miłego sprzątania ![]() Cytat:
(ale ten czas leci... ) No bylismy dość długo, przez czas związku zdąrzylam wypłakac hektolitry łez, nie przespać kilkadziesiąt nocy, pokłócić się miliony razy z rodzicami, tęsknić jak głupia przez 9 miesięcy wojska, a potem... a potem wylałam kolejne hektolitry łez, kolejne nie przespane noce zaliczyłam tyle tylko, że z powodu rozstania... a czemu się rozstaliśmy ? Nie wiem. Okazał się mało dojrzałym, zakłamanym kolsiem i poprostu przestał mnie kochać, w przeciągu jednego dnia Teraz to już dla mnie stara sprawa, ale wtedy... schudłam 4 kilo w 6 dni, to chyba mówi samo za siebie jak to zniosłam... ![]() Cytat:
) Ahh KOchane, a ja zaraz lece na spożywczak z Babcią ![]() jak wróce to oczywiście się odezwe Tymczasem miłego Dnia Kochane
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:14.

a poza tym cały dzień dzisiaj siedzę w pidżamie na dupie,nic nie robię i też często dlatego jest mi tak słabo,bo niskociśnieniowcy powinni być w ruchu

?

...

tort jest smietankowo-kokosowy i ma troche owocow, nie za duzo (i dobrze