Fajnych facetów już nie ma... - Strona 29 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-03-18, 19:13   #841
kittyyy1
BAN stały

Dot.: Fajnych facetów już nie ma...

łaa.. chyba coś zacytuję:

Mężczyzna ideał... takie coś jednej kobiecie się kiedyś przyśniło i obudziwszy się wybuchnęła gorzkim i żałosnym szlochem. Opowiedziała sen przyjaciółkom. Też się popłakały.

wklejałam ten cytat juz na forum, bo mnie strasznie urzekł

a teraz co do tematu. Są "fajni" faceci. Mój najlepszy kumpel, jest najcudowniejszym facetem jakiego znam. :Uwierzcie.. inteligentny, Kochany, czuły, pomysłowy, totalnie ZABÓJCZY .. wszyscy go lubią. Zakochał się w dziewczynie, poświęcił się całkowicie.. a ona go zostawila. Teraz ja stwierdzam Fajnych kobiet już nie ma. O.
kittyyy1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-18, 20:58   #842
_Magda
BAN stały

herbi,ładna bajka.Prawie jak komedia romantyczna.Dobrze,że ze mnie już duża dziewczynka i w bajki nie wierze.

kittyyy,żeś pojechała.Ja znam mnóstwo wspaniałych kobiet,niektóre są singielkami.Za to facetów fajnych-znam jednego.
_Magda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-18, 21:00   #843
kittyyy1
BAN stały

Cytat:
Napisane przez _Magda Pokaż wiadomość
herbi,ładna bajka.Prawie jak komedia romantyczna.Dobrze,że ze mnie już duża dziewczynka i w bajki nie wierze.

kittyyy,żeś pojechała.Ja znam mnóstwo wspaniałych kobiet,niektóre są singielkami.Za to facetów fajnych-znam jednego.
hah nie noo ostatnio, jak widzę co wyprawiają koleżanki, to myślę, że faceci są lepsi ;P przepraszam, jeśli którąś z was uraziłam, mam nadzieję, że nie wziąłyście sobie tego do serca
Stary 2008-03-18, 21:05   #844
_Magda
BAN stały

Mnie tam uraziłaś.Bo ja mam zdanie o facetach nienajlepsze,a ściślej mówiąc złe
Stary 2008-03-18, 21:09   #845
kittyyy1
BAN stały

Cytat:
Mnie tam uraziłaś.Bo ja mam zdanie o facetach nienajlepsze,a ściślej mówiąc złe
o i teraz mi głupio
Stary 2008-03-18, 22:28   #846
sugarcookie
Raczkowanie

GG do sugarcookie

Zapewne gdzies jeszcze sa, ale niezle sie przede mna ukrywaja
sugarcookie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-18, 22:38   #847
Ameria
Raczkowanie

A ja jakiś czas temu poznałam na spotkaniu służbowym faceta. Zwróciłam na niego uwagę po tym jak publicznie wypowiedział się i było to baaaardzo inteligentne. Teraz zastanawiam się jak go poderwać :-D
Dzisiaj nawet do niego zagadałam (rety, czułam się jak nastolatka :-/). Mam nadzieję, że za jakiś czas tu wrócę by powiedzieć, że idealni faceci istnieją;-)
Ameria jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-18, 22:50   #848
sugarcookie
Raczkowanie

GG do sugarcookie

Cytat:
Napisane przez Ameria Pokaż wiadomość
A ja jakiś czas temu poznałam na spotkaniu służbowym faceta. Zwróciłam na niego uwagę po tym jak publicznie wypowiedział się i było to baaaardzo inteligentne. Teraz zastanawiam się jak go poderwać :-D
Dzisiaj nawet do niego zagadałam (rety, czułam się jak nastolatka :-/). Mam nadzieję, że za jakiś czas tu wrócę by powiedzieć, że idealni faceci istnieją;-)
Ameria nie wymagajmy od razu idealow...na poczatku niech beda po prostu fajni

Ps. Trzymam kciuki
sugarcookie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-19, 17:08   #849
herbi
Raczkowanie

Dokładnie po raz kolejny przeczytałam i przeanalizowałam wszystkie moje posty w tym wątku. przeszukałam nawet swoje archiwum rozmów na gg które prowadziłam z TŻ. Na tej podstawie mogę stwierdzić że w mojej historii nie ma ani jednego elementu baśniowego ani czegoś, co nadawałoby sie na temat komedii romantycznej.

Edytowane przez herbi
Czas edycji: 2009-06-02 o 18:05
herbi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-19, 17:17   #850
_Magda
BAN stały

Wiesz co herbi,przeanalizuj jeszcze czy czasem nie przyadałoby Ci czegoś takiego jak dystans.Jesteś dorosłą kobietą,a obrażasz się jak nastolatka,żeby nie powiedzieć dziecko.
Nie sądze aby w mojej wypowiedzi było coś obraźliwego żebyś się tak mogła święcie oburzyć.
Szkoda gadać,dla mnie zachowałas się śmiesznie.Szok.W dodatku to przeszukiwanie archiwum na gg
A ostatnie zdanie to chyba po to żeby było wiadomo kogo linczować.Proszę bardzo-czekam na lincz i afere jak mogłam tak okrutnie postąpić z herbi...
Stary 2008-03-19, 17:28   #851
newcat
Raczkowanie

Bardzo proszę...
Magda, uważam,że ton twojej wypowiedzi, w której porównałas historie herbi do komedii romantycznej był nieadekwatny do intencji i pozytywnego pierwiastka jakim obdarzyła nas herbi.
Szczerze, to wolę słuchac nawet "bajek" niż dołowania,bo ono do niczego dobrego nie prowadzi.
newcat jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-19, 17:38   #852
_Magda
BAN stały

Nie tylko Ty newcat,wizażanki były wręcz zachwycone postami herbi.Więc nie wiem dlaczego ze względu na moją wypowiedź herbi się tak obraża.
Poza tym realizm a dołowanie to co innego.No nic,teraz musze wyjśc,ale jak wróce to chętnie odpowiem na reszte oburzonych moim karygodnym postępowaniem postów
Stary 2008-03-19, 17:47   #853
newcat
Raczkowanie

może dlatego,ze w pewnym sensie zarzuciłas jej kłamstwo? Opowiadanie bajek? pewnie dlatego
Stary 2008-03-19, 18:32   #854
ahinsa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez herbi Pokaż wiadomość
Podzieliłam się własnym doświadczeniem, wróciłam pamięcią do przykrych wspomnień, poświęciłam czas i energię by jakoś wesprzeć smutne singielki.... i po to by przeczytać że moja historia a więc część mojego życia to bajka i komedia romantyczna.....
A Magda podzieliła sie swoim doświadczeniem, a ja swoim, a jeszcze inne dziewczyny swoim. Bo to jest forum, na którym wymienia sie poglądy. W życiu nie zawsze nas doceniają, a dobre uczynki wynagradzają.

Cytat:
Napisane przez newcat Pokaż wiadomość
Magda, uważam,że ton twojej wypowiedzi, w której porównałas historie herbi do komedii romantycznej był nieadekwatny do intencji i pozytywnego pierwiastka jakim obdarzyła nas herbi.
Pozytywnego? Względne. Herbi obdarzyła nas jedynie tytułem i okładką książki opisującej jej historię. Pod tą okładką może być/jest/będzie opisanych wiele mniej pozytywnych zdarzeń.
Każdemu według potrzeb - dla wszystkich lubiących się "dołować" poświęciłam swój czas i energie opisując swój punkt widzenia. Nie będę się obrażać, jesli nie zostanę nalezycie doceniona
Stary 2008-03-19, 18:57   #855
benito_mruffkolini
BAN stały

popieram Madzię i Ahi (nie tylko dlatego, że je lubię )

herbi, opowieść Twa zaprawdę wzruszająca, a i intencje zapewne chwalebne, ale oparte niestety na błędnym przekonaniu - że jak jesteśmy samotne to TRZEBA nas pocieszać a tu dupa, wszelkie pocieszanie mamy w głębokim poważaniu i jak widzę ciężko Ci się z tym pogodzić

poza tym
czy ta bajka to rzeczywiście taka bajka??
ja o facecie, który do 30 nikogo sobie nie znalazł (a CHCIAŁ) pomyślałabym, że ma jeszcze bardziej zryty baniak niż pozostałe samce
więc wybacz herbi ponownie, ale wcale Ci nie zazdroszczę (a tego zapewne się po nas spodziewałaś )
benito_mruffkolini jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-19, 19:09   #856
newcat
Raczkowanie

ahinsa- dzielic sie doswiadczeniami-ok , ale nie trzeba od razu podważac wiarygodnosci cudzej wypowiedzi.

Nie potrzeba też mówic o czyims zrytym baniaku... Jestem zażenowana waszymi wypowiedziami :/ Proponuje zakonczyc ten lekki off top, ponieważ dalsza dyskusja nie ma wiekszego sensu.
Stary 2008-03-19, 19:28   #857
benito_mruffkolini
BAN stały

Cytat:
ahinsa- dzielic sie doswiadczeniami-ok , ale nie trzeba od razu podważac wiarygodnosci cudzej wypowiedzi.

Nie potrzeba też mówic o czyims zrytym baniaku... Jestem zażenowana waszymi wypowiedziami :/ Proponuje zakonczyc ten lekki off top, ponieważ dalsza dyskusja nie ma wiekszego sensu.
dlaczego jesteś zażenowana??
bo stać nas na własne zdanie?? i mamy na tyle odwagi, żeby o nim napisać??

no i nie dajemy sobą manipulować, a to już w ogóle żenada...

to oczywiste, że jak ktoś w wątku "nie ma fajnych facetów" pisze "są, ja takiego mam, oh ah" to albo chce nas wnerwić, albo sprawić żebyśmy zazdrościły, albo pocieszać - a my niczyjej litości nie potrzebujemy

i to nie my zaczęłyśmy offtop a herbi i jej podobne "szczęśliwie zakochane", które próbują nam wmówić, że jest inaczej niż jest
niedoczekanie

temat wątku jest jasny - fajnych facetów nie ma
i jest to zdanie oznajmujące a nie pytające, więc jak ktoś ma swoją opinię to niech założy wątek pt. "wszyscy mężczyźni są wspaniali a mój to już szczególnie..."
Stary 2008-03-19, 19:33   #858
pigigel
Zadomowienie

Ja tam wierzę, że są , chociaż tyle razy się przejechałam, że powinnam mieć zupełnie inne zdanie.

pigigel jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-19, 19:37   #859
d45d073d235b2c61bfba836ad9283865b35be1e1_67da090142ca2
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez pigigel Pokaż wiadomość
Ja tam wierzę, że są , chociaż tyle razy się przejechałam, że powinnam mieć zupełnie inne zdanie.
Bo sa tylko, ze takich to ze swieca szukac
d45d073d235b2c61bfba836ad9283865b35be1e1_67da090142ca2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-19, 19:39   #860
ahinsa
Zakorzenienie

Cytat:
Nie trzeba od razu przypisywać komus złych intencji. Szczerze powiedziawszy za chiny ludowe nie przyszło mi do głowy, że ktos mógłby Magdy wypowiedź uznać za podważanie wiarygodności.

Najprawdopodobniej zaś (Madziek wróci, doda swe trzy grosze) chodziło jej o sposób, w jaki herbi opisuje tę swoją historię. Ludzie się poznają, zakochują i biorą ślub zarówno w tzw. "prawdziwym życiu" jaki i w filmach, i bajkach, nieprawadaż?

Ja rozumiem, że herbi może byc szczęśliwa i się chciała swoim szczęściem podzielić. Ale. Będąc juz skrajnie złośliwą mogłabym stwierdzić, że kity mi wciska, że jest/było tak różowo od kiedy pojawił sie on. No i że to najlepsze co ją w życiu spotkało, itd, itp.

Ludzie różne mają cele zyciowe i marzenia. Tak jak napisała Benito, najprawdopodobniej herbi nie przewidziała, że jej pocieszanie może być komuś zupełnie niepotrzebne.

Cytat:
Napisane przez newcat
Nie potrzeba też mówic o czyims zrytym baniaku... Jestem zażenowana waszymi wypowiedziami :/
Trudno Jedni wola prosto z mostu, inni przez rózowe okulary, jeszcze inni przez pryzmat baniek mydlanych.

Edytowane przez ahinsa
Czas edycji: 2008-03-19 o 19:44 Powód: literuffky
ahinsa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-19, 20:30   #861
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

To, że niektórym nie jest potrzebne pocieszanie i zastrzyk optymizmu - nie znaczy jeszcze, że nikomu nie jest potrzebne i że każdy ma je gdzieś.

Nikt nie ma wyłącznych praw do tego wątku ani też do nakierowywania wypowiedzi, które są jego zdaniem nie na temat.
Każdy ma prawo tu wejść i napisać "nie macie racji, fajni faceci są". Ba, ma nawet prawo dodać, że jest z takim facetem w związku! I nie widzę potrzeby, by te osoby z wątku wyganiać i polecać zakładanie własnego.

-------------------------

A tak całkiem prywatnie - czasem mdli mnie od nadmiaru ironii i sarkazmu w niektórych wątkach/postach. Ich kolejne napływy są tak przewidywalne, że widząc czasem jakiś post już wiem, że się nie spodoba, i czego się spodziewać dalej.

Żeby nie było, tak samo mdli mnie nadmiar waty cukrowej.

Lexie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-19, 20:49   #862
newcat
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ahinsa Pokaż wiadomość
Trudno Jedni wola prosto z mostu, inni przez rózowe okulary, jeszcze inni przez pryzmat baniek mydlanych.
Prosto z mostu bez liczenia sie z cudzymi uczuciami i wydając niepotwierdzone niczym opinie, które bezposrednio dotykają osob zaangazowanych w dyskusję. Ok, rozumiem.
Poprostu nie wyznaję takiego typu porozumiewania się. Dlatego nie mam zamiaru wdawac sie wiecej z wami w dysputę.
Stary 2008-03-19, 20:51   #863
_Magda
BAN stały

Cytat:
może dlatego,ze w pewnym sensie zarzuciłas jej kłamstwo? Opowiadanie bajek? pewnie dlatego
Może herbi tak to odebrała.Tak przypuszczamAle takie nie były moje intencje.

Cytat:
Każdemu według potrzeb - dla wszystkich lubiących się "dołować" poświęciłam swój czas i energie opisując swój punkt widzenia. Nie będę się obrażać, jesli nie zostanę nalezycie doceniona
,ja Cię uwielbiam

Cytat:
Napisane przez benito_mruffkolini Pokaż wiadomość
poza tym
czy ta bajka to rzeczywiście taka bajka??
ja o facecie, który do 30 nikogo sobie nie znalazł (a CHCIAŁ) pomyślałabym, że ma jeszcze bardziej zryty baniak niż pozostałe samce
No właśniePo prostu napisałam o tej bajce,bo herbi swoją historie przedstawiła cukierkowo,wręcz z nierealnie,a jak już powiedziałam w bajki nie wierzę.Użyła sformułowań i języka,który nasunął mi takie skojarzenie,mam za to pszepraszać czy coSkojarzyło mi się,zwłaszcza,że oglądałam w weekend dwie słodziaśne komedie romantyczne,w których też przeznaczenie złączyło dwie "połówki jabłuszka".

Cytat:
Jak już mówiłam nie podważałam wiarygodności herbi.

Cytat:
Nie trzeba od razu przypisywać komus złych intencji. Szczerze powiedziawszy za chiny ludowe nie przyszło mi do głowy, że ktos mógłby Magdy wypowiedź uznać za podważanie wiarygodności.
.
Mnie też
Cytat:
Napisane przez lexie Pokaż wiadomość

A tak całkiem prywatnie - czasem mdli mnie od nadmiaru ironii i sarkazmu w niektórych wątkach/postach. Ich kolejne napływy są tak przewidywalne, że widząc czasem jakiś post już wiem, że się nie spodoba, i czego się spodziewać dalej.

A ja lubię ironię.Od razu wiadomo,ze ktoś,że tak to nazwę zna troche życie i wie o nim co nieco.
Poza tym mimo,że wątek ma tytuł "Fajnych facetów nie ma" to mam wrażenie jakby było tu niestosowne powiedzieć,że z tym tytułem się ktoś zgadza i nie przekonały go wypowiedzi osób twierdzących inaczej.Od razu jakies fochy jak herbi i mówienie o dołowaniuJa rozumiem,ze niektórzy niemal przeskakują ze związku w związek a więc są przekonani,że po świecie chodzą sami fajni mężczyźni,ale sa i tacy którzy napotykają tylko tych tpowych samców czyli niefajnych
Stary 2008-03-19, 21:00   #864
benito_mruffkolini
BAN stały

Cytat:
To, że niektórym nie jest potrzebne pocieszanie i zastrzyk optymizmu - nie znaczy jeszcze, że nikomu nie jest potrzebne i że każdy ma je gdzieś.

Nikt nie ma wyłącznych praw do tego wątku ani też do nakierowywania wypowiedzi, które są jego zdaniem nie na temat.
Każdy ma prawo tu wejść i napisać "nie macie racji, fajni faceci są". Ba, ma nawet prawo dodać, że jest z takim facetem w związku! I nie widzę potrzeby, by te osoby z wątku wyganiać i polecać zakładanie własnego.

-------------------------

odpowiedziałam tylko na zarzut offtopowania (którego jestem przecież Królową ) - bo jeżeli ktoś tu offtopuje to na pewno nie ja

a mnie za to mdli permanentnie od ciągłych pogadanek umaralniających i "świętoszkowatości" wszystkich wizażowych mądralińskich...
i nie powiem, żeby ich posty były jakieś niesamowicie nieprzewidywalne
Stary 2008-03-19, 21:17   #865
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Cytat:

A ja lubię ironię.Od razu wiadomo,ze ktoś,że tak to nazwę zna troche życie i wie o nim co nieco.
Poza tym mimo,że wątek ma tytuł "Fajnych facetów nie ma" to mam wrażenie jakby było tu niestosowne powiedzieć,że z tym tytułem się ktoś zgadza i nie przekonały go wypowiedzi osób twierdzących inaczej.Od razu jakies fochy jak herbi i mówienie o dołowaniuJa rozumiem,ze niektórzy niemal przeskakują ze związku w związek a więc są przekonani,że po świecie chodzą sami fajni mężczyźni,ale sa i tacy którzy napotykają tylko tych tpowych samców czyli niefajnych
Ja też lubię ironię. Umiarkowaną. Każda przesada bywa nieprzyjemna. Ale jeśli ironia świadczy o znajomości życia, to ja dziękuję. Moim zdaniem może świadczyć o czymś zupełnie innym, ale nie mam ochoty się tu kłócić, więc sobie daruję.

Właściwie uważam, że niczego złego herbi nie powiedziałaś, jej reakcja była przesadzona.

Ale później wpadły tu obrończynie i zaczęły rzucać teksty o zrytych baniakach (o tak, bardzo na miejscu Każda niezamężna/każdy nieżonaty po 30-stce ma zryty baniak? Ktoś mógłby się bardzo zdziwić.) i zarzucanie herbi, że napisała swoje posty tylko po to, by wzbudzić zazdrość. A może ona miała naprawdę czyste intencje i chciała komuś poprawić nastrój. Ale pewnie to bardzo trudno niektórym zrozumieć.
Stary 2008-03-19, 21:33   #866
benito_mruffkolini
BAN stały

Cytat:
Ale później wpadły tu obrończynie i zaczęły rzucać teksty o zrytych baniakach (o tak, bardzo na miejscu Każda niezamężna/każdy nieżonaty po 30-stce ma zryty baniak? Ktoś mógłby się bardzo zdziwić.) i zarzucanie herbi, że napisała swoje posty tylko po to, by wzbudzić zazdrość. A może ona miała naprawdę czyste intencje i chciała komuś poprawić nastrój. Ale pewnie to bardzo trudno niektórym zrozumieć.
proszę Cię, jak masz do mnie jakieś pretensje, to bądź chociaż na tyle odważna żeby je spersonalizować
pewnie na wątkach o białych rękawiczkach rozpisujesz się jak to ich się brzydzisz, bla bla, a tu proszę, przykład niczym z encyklopedii

możesz sobie o mnie myśleć co chcesz, mnie przynajmniej stać na to, żeby wyrażać swoje zdanie wprost i mocno sarkastycznie, a nie przez bibułkę i z jakąś pseudoironią podścieloną poczuciem wyższości

i nie wiem czemu się tak akurat do mnie przyczepiłaś, napisałam tylko, że nie potrzebuję pocieszania, głaskania i telenowelowych opowiastek, chyba mam do tego prawo, prawda??
tak samo jak mam prawo do swojej własnej opinii o facetach, desperatach po 30, zrytych baniakach i jeszcze wielu innych rzeczach
Stary 2008-03-19, 21:56   #867
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Szczerze mówiąc odnotowałam w pamięci tylko tyle, że ktoś takich słów tu użył, bez zwracania uwagi kto konkretnie. Ale jeśli chcesz uważać, że się przyczepiłam, to spoko ale mylisz się, i tyle

Z tego co wiem, w żadnych wątkach o białych rękawiczkach nie biorę udziału
Stary 2008-03-19, 22:49   #868
calkiem-spoko
BAN stały

Chciałam stwierdzić, że NA PEWNO kłócicie się, bo faceta Wam trzeba
Ja wam też mogę w ramach pocieszenia opowiedzieć historyjkę:
Jedna by była o tym, jak mnie kiedyś koleś zostawił za pomocą nowoczesnej telefonii komórkowej (SMS)
A druga by była o tym, jakiego mam fajnego faceta teraz i jak nam jest bardzo romantycznie - w przerwach jak na niego nie drę japy, że śmieci zapomina wyrzucić.

No nie wiem, dziewczyny, czym was tutaj pocieszyć bardziej

Poświęcę się, żeby wesprzeć smutne singielki
calkiem-spoko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-20, 04:52   #869
benito_mruffkolini
BAN stały

Cytat:
Napisane przez calkiem-spoko Pokaż wiadomość

Poświęcę się, żeby wesprzeć smutne singielki

obejdziemy się bez Twego poświęcenia (sorry, pewnie teraz się załamiesz żeś niepotrzebna i w tym wątku )

tym bardziej, że nie jesteśmy smutne

tym bardziej, że nie singielki (mam wymieniać ilu facetów mi dzisiaj powiedziało, że jestem mega seksowna i atrakcyjna i takie tam??)

przykro mi, że muszę Cię rozczarować, ale po raz kolejny - dziękujemy za pocieszanie, mamy je głęboko w poważaniu
Stary 2008-03-20, 07:43   #870
calkiem-spoko
BAN stały

Nie to nie.
Bez łaski.

Mi nikt nie mówi, że jestem seksowna, a Tobie ilu powiedziało przez te 4h 52 min od północy?
calkiem-spoko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości