![]() |
#2161 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy majowe 2017 cz. III
Megan : Wow piękna historia
![]() Nadal jestem za tym, że razem jest najlepiej, nie ważne gdzie, ale zabezpieczenie rodziny jest tak samo ważne, wiec trzeba po prostu dojść czasami do kompromisów. Ideał dla mnie to będzie wygląd tż, a charakter mój ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2162 |
Raczkowanie
|
Oj trudno nadążyć i być na bieżąco
Ja po drugim połówkowym 23+1 waga 586g, 35cm, ułożenie miednicowe Mohnka zbadaj tarczycę koniecznie. Ja od początku ciąży na euthyroxie- obecnie już 88 Ania bardzo mi przykro ze względu na twoją sytuację rodzinną, ale przekornie twierdzę, że lepiej teraz się dowiedzieć, otrząsnąć niż żyć złudzeniami ze "wspaniałą" rodzinką. W końcowym rozrachunku i tak ty tracisz i twoi najbliżsi (dzieci, mąż) niż oni. Megan fajnie się Ciebie czyta, my zawsze razem, za to połowa mojej rodziny jest w USA, Kanadzie, Irlandii od wieeelu lat. Gratuluję udanych zakupów, ja nadal nie mam zupełnie nic |
![]() ![]() |
![]() |
#2163 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Taki uklad byl ok przez te kilka lat, bo oboje skupilismy sie na karierze, zdobywaniu doswiadczenia zawodowego, spelnianiu marzen, podrozach, nauce jezykow, rozwijaniu pasji itd. no i odkladaniu kasy na wspolna przyszlosc. A teraz priorytety sie zmienily i chcemy sie skupic na rodzinie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2164 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, nadrobie za chwile. Czekam w kolejce do ginekologa i zastanawiam sie, ile razy siku pojde
![]() Dzis normalnie popuscilam pierwszy raz. Mylam zeby nad umywalka pochylona, nagle mi sie kaszlnelo i poszlo. Kurcze, myslalam, ze takie rzeczy to pozniej.. :-( Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
I get to love you, it’s the best thing that I’ll ever do. I get to love you, it’s a promise I’m making to you. Whatever may come your heart I will choose. Forever I’m yours, forever I do. 4.06.2015 A&B ![]() 14.05.2017 Bruno
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2165 |
Zadomowienie
|
Talusia dokładnie, z takim kotem to naprawdę trochę jak z dzieckiem
![]() mamy też jak mamaSmerfuni Diagnostic Econstellation ale Plus, pewnie się niewiele różnią. Też jesteśmy bardzo zadowoleni, był w promocji w Superfarm ![]() Bunnybe no właśnie sami bylismy zaskoczeni że kot w ogóle może mieć alergię na pyłki czy roztocza;] Miał specjalne testy krwi robione w jakimś laboratorium w innym mieście. Nasz rudasek jest bardzo łagodnym kotem ![]() ![]() Sam nasz lekarz jest pod wrażeniem że nasz kot się tak daje ![]() Kingaluma śliczności kupiłaś! <3 lubię takie pastelki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2166 |
Wtajemniczenie
ski
|
Muszę zajść do nojego sh i coś równie fajnego jak Wasze ciuszki wyszukać
![]() ![]() W sobotę mamy ostatnią parapetowe. 10osób z nami. Byliśmy teraz na zakupach i dość sporo kasy poszło ale coś na stół musimy położyć. Szczerze.. jak dla mnie mogliby nie przychodzić albo posiedzieć max 2h i do domu :-P a to tylko dlaczego że kase którą mąż przeznaczył na alko czy inne przekąski z chęcią bym przeznaczyła na dzidzie ;-) ogólnie jakoś nie chce gości, męczą mnie i siedzą i siedzą i siedzą... jakby mogli to by zamieszkali u nas. Ostatnio jak tak siedzieli to się wkurzylam i poszłam spać bo ileż można dawać delikatnych sugestii że już na.nich pora?! Nie wiem ale mnie rodzice uczyli że niegrzecznie siedzieć u kogoś długo, lepiej krócej a milej niż dłużej a wymuszenie. No ale co zrobić. Ostatni raz do porodu. Bo po porodzie będzie ich zdecydowanie więcej ponieważ parapetowe tobiny tylko dla wybranych :-P Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2167 |
Zakorzenienie
|
Kiwaczka współczuję... Nigdy nie miałam tak żeby goście się zasiedzieli... Raz był kuzyn męża ale on jak domownik
![]() ![]() ![]() My mieszkamy już prawie rok i nie zrobiliśmy parapetówki do dzisiaj. Nie mam ochoty na to. Jak ktoś chciał do przyjechał do nas zobaczyć i się posiedziało i miło było ![]()
#2168 |
Rozeznanie
|
Tez jestem z tych, ktore wola miec meza w domu i moc sie przytulic kazdego wieczoru, wole zyc troche skromniej, ale razem i patrzec codziennie na dzika radosc mojej corki kiedy maz wraca z pracy <3 A gdyby sytuacja nas zmusila to wyjechalibysmy razem.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2169 |
Zakorzenienie
|
Nareszcie mam laptopa i już nie muszę męczyć się z pisaniem na telefonie
![]() Dobrze, że jutro idę zrobić paznokcie, bo jestem taka nerwowa ostatnio, że obskubałam nawet sztuczne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2170 |
Konto usunięte
|
Dziewczyny z innej beczki :p
Jaki rozmiar i ile kupujecie paczek pampersow przed porodem ? :p Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2171 |
Zakorzenienie
|
[1=999fd1c55571ad5d2d0bdb0 1d195d36e03efc653;6958843 6]Dziewczyny z innej beczki :p
Jaki rozmiar i ile kupujecie paczek pampersow przed porodem ? :p Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Przeczytałam "papierosów" ![]() Ja na początek ze dwie małe paczki jedynek kupię, pewnie goście będą wpadać z pampersami i jeszcze w szpitalu dają u nas to nie chce szaleć mocno. A i ja stawiam na Dady, mam nadzieję, że się u mojego dziecka sprawdzą ![]()
#2172 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Hahaha no ładnie ![]() ![]() No wlasnie nie wiem na ile sie nastawiać z 1 i 2 :p Chciałam używać tych z Aldi bo w UK tańsze sa Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2173 |
Zakorzenienie
|
[1=999fd1c55571ad5d2d0bdb0 1d195d36e03efc653;6958865 6]Hahaha no ładnie
![]() ![]() No wlasnie nie wiem na ile sie nastawiać z 1 i 2 :p Chciałam używać tych z Aldi bo w UK tańsze sa Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Nie robiłabym dużych zapasów w szczególności 1. Jak nie macie daleko Aldi to nie lepiej zapasów dużych nie robić? ![]()
#2174 |
Zakorzenienie
|
Effpe - wydaje mi się, że rozmiar to na pewno 1, a co do ilości to hm... może jedną paczkę jednej firmy, a drugą paczkę z jakiejś innej?
![]() W ogóle może doświadczone mamusie wypowiedzą się czy jakieś pampersy są lepsze lub takie same jak Pampersa? |
![]() ![]() |
![]() |
#2175 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Wlasnie aldi troche dalej :p Nie wiem jak długo jedynek sie używa :p Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2176 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:18 ---------- Poprzedni post napisano o 16:17 ---------- [1=999fd1c55571ad5d2d0bdb0 1d195d36e03efc653;6958891 1]Wlasnie aldi troche dalej :p Nie wiem jak długo jedynek sie używa :p Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] hmm... jedynki to miesiąc, półtora, w zależności jak duże dziecko się urodzi. Kuzynki syn 3300g ważył i półtora miesiąca jedynek używała ![]()
![]() |
#2177 |
Zakorzenienie
|
Pampersy sa najlepsze. Jak dla mnie nie ma porownania z innymi firmami, A wypróbowałam sporo.
![]() |
#2178 |
Mamusia Luty 2016
|
Mamy majowe 2017 cz. III
Dwójki są 3-6 kg więc szybko mozna przejść z 1 na 2. My używaliśmy jedynek z Hania maks tydzien. Dwójki tez zreszta krótko :P Hania urodzona 3520 g 58 cm.
A ja bardzo sobie chwale Dady z Biedronki. Babydream z Rossmana tez nie sa złe. Ale jedynki mam z pampersa bo maja wskaźnik czy jest nasiusiane - przydatne na samym początku. Wysłane z aplikacji mobilnej. 22.02.2016 Hania ![]() 26/40 Agatka ![]() ---------- Dopisano o 16:28 ---------- Poprzedni post napisano o 16:26 ---------- Nikt niestety nie doradzi z tymi pampersami bo każde dziecko inne o preferencje rodzica rownież. Ja bym polecała kupić jedynek na tydzien czyli koło 80 sztuk bo pampersy sa łatwo dostępne to mozna latwo dokupić ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej. 22.02.2016 Hania ![]() 26/40 Agatka ![]()
#2179 |
Wtajemniczenie
ski
|
Jak na razie kupilam jedno op premium care z pampersa "1". Ale chce kupić różne firmy by zobaczyć co dziecku najbardziej będzie odpowiadać
![]() ![]() |
![]() |
#2180 |
Zadomowienie
|
Esor super patent z tym wskaznikiem, nie wiedziałam ze takie cos istnieje, cenna rada, zapisuje zeby kupic pierwsze pampersy
![]() ![]()
#2181 | |
Mamusia Luty 2016
|
Cytat:
Bardzo je lubię i rownież używam. Chłonne, tanie i ładne wizualnie z Looney Tunes ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej. 22.02.2016 Hania ![]() 26/40 Agatka ![]() ---------- Dopisano o 16:39 ---------- Poprzedni post napisano o 16:38 ---------- Na początku dziecko co chwile siusia i robi kupkę i sa to kupki i siusie słabo wyczuwalne zwłaszcza dla świeżo upieczonych mam, a tak sie odegnie ciuszka i widać po pasku czy trzeba przewinąć cyz nie. Potem sie samemu juz wie, ale na początku fajny patent ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej. 22.02.2016 Hania ![]() 26/40 Agatka ![]()
![]() |
#2182 |
Zakorzenienie
|
Nas dady uczulily i miałam wrażenie że skóra jest mokra. Testowalam je z 1,5 roku temu moze teraz jest lepiej.
![]() |
#2183 |
Zakorzenienie
|
Ja dopiero wróciłam, a i tak nie zdążyła zajechać do jyska obejrzeć komody i w biedronce chciałam dokupić płyny Lovela i kłębuszek dla dziecka. Ale cóż moze jutro albo w weekend uda nam sie pojechać, bo Tz musiała jechać na awarie.
Wstawiłam pomidory i zrobie sobie pomidorówka, bo jestem strasznie głodna. Co do pampersow ja przetestuje pare, na pewno kupie na początek pampers premium care te złote czy tam jasne i babydream z Rossmanna, pózniej przetestuje inne firmy. Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
![]() |
#2184 |
Zakorzenienie
|
Dzięki za podpowiedzi!
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2185 |
Rozeznanie
|
Megan przepięknie się czyta Twoją historię z tz ☺ kipi od Was taką dojrzałością 😊
To od poniedziałku kuruj się porządnie 😉 Incognito no i słusznie zrobiłaś. A ciekawe jestem w takim razie czy insulina którą moja sis brała w ciąży mogła być przyczyną niedocukrzenia małej po porodzie? Ojej decorail oby szybko obniżyli babci ciśnienie. Bardzo wysokie ma? Angellinka kolejna udana dziś wizyta ☺ Mleka oj tam zdarza się będąc w takim stanie 😂 Kiwaczka Ty chcesz robić po porodzie parapetówe czy pępkowe? Ja to bym się nie cackala tylko delikatnie przeprosiła że źle się czujesz i musisz się położyć. A co do wyliczenia macierzyńskiego jeszcze to do tych 12 ostatnich miesięcy wlicza się dodatki do wypłaty z dnia od którego się one należą czyli np.dodatek w kwocie x należy sie za miesiąc marzec 2017 a wyplacony zostanie w czerwcu 2017 przy czym ostatnie 12 miesięcy z których to wyliczony zostaje macierzyński to maj 2016-kwiecień 2017 to ten dodatek wliczy się do średniej pomimo ze wyplacony zostaje w późniejszym okresie. Tym samym jeśli w np.we wrześniu 2016 wypłacono nam dodatek za np.marzec 2016 to nie będzie on uwzględniony przy wyliczaniu zasiłku macierzyńskiego. Natomiast jeżeli chodzi o umowę zlecenie to będzie on liczył się do macierzyńskiego w przypadku jeżeli była oplacona z umowy składka dobrowolnego chorobowego. (Chyba w większości przypadków nie dotyczy) Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2186 |
Zakorzenienie
|
Ale spamujecie
![]() ![]() ![]() Ja sobie tradycyjnie ucielam drzemke, 2 godzinna, a teraz dopiero wstawie do piekarnika rybe na obiad, bo bylam pelna po bardzo sytym sniadaniu-po lekarzu poszlismy zjesc sniadanie na miescie, taka nasza tradycja z TZ, zeby po wizycie isc cos zjesc ![]() Maluszek tez chyba zmeczony po lekarzu, bo kilka godzin jeszcze kopal, a teraz cisza, spi ![]() Zaplacilam za zdjecia z badania i ich dalej nie dostalam... mialam dostac linka na komorke do sciagniecia. Jeszcze jak bylam u lekarza to wrocilam sie do recepcji powiedziec, ze nic nie przyszlo, z domu w poludnie zadzwonilam i dalej nic... jutro znowu bede musiala dzwonic, jak jakis natret. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#2187 |
Zakorzenienie
|
Anita - skurczowe 200 i wysokie tętno - dostała skierowanie do szpitala na obserwację - mama ją zawiozła... ale czuje się poza tym bardzo dobrze i w ogóle nie odczuwała takiego ciśnienia - może po prostu leki nie były dobrze dobrane, bo niedawno zmieniała
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2188 |
Zakorzenienie
|
Ogladalam filmik na yt z pierwszego karmienia dziecka po porodzie, glownie byly tam czarne kobiety i szpitale malo zachecajace, ale filmik pozytywny i taki naturalny. Otoz kobiety byly pokazywane w ostatniej fazie porodu, nie sztuczne, ale mimo wszystko takie uradowane i to sprawilo, ze sie uspokoilam nieco. Od razu dostawaly dzidzie na brzuch, dziecko wycierala polozna tak z grubsza, w ogole nie wycierajac mu raczek, bo-uwaga!-podobno raczki maja ten sam zapach co nasze sutki i dzidzie polezaly troche na brzuchu i szukaly sutka-same sie do niego ciagnely (tak jakby pelznal) i to podobbo najbardziej naturalny sposob na rozpoczecie karmienia.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#2189 |
Zakorzenienie
|
Vikunia - ja oglądałam kilka razy filmiki z porodów, ale nie wiem szczerze mówiąc czy to najlepszy pomysł - chyba po prostu wolę to przeżyć
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2190 |
Rozeznanie
|
Decorail mogło tak być ale lepiej ze ja zostawili na obserwacji. Z takim ciśnieniem nie ma żartów
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:01.