|
|
#421 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Ile Mialyscie Latek...
26,5 a Maleństwo 27 i 6 dni. Zaręczyny po roku znajomości i mieszkania ze sobą, ślub w czerwcu 2009
)
|
|
|
|
|
#422 |
|
Zakorzenienie
|
A jak Wasi rodzice reagowali na zaręczyny?
(pytanie zwłaszcza do młodszych narzeczonych, w wieku 17-19 lat?) |
|
|
|
|
#423 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam 19 lat a moj TZ 22 ... slub mamy w 2009 ... a jestesmy ze soba juz 3 lata
![]() pytasz o reakcje? tak jak moi rodzice tak i rodzice mojego TZ bardzo sie ucieszli nie mielismy zadnych nieprzyjemnosci z powodu zareczyn ... a nawet gdyby byly nic by nie zmienily
|
|
|
|
|
#424 |
|
Zakorzenienie
|
Żabciu, gratulacje.
|
|
|
|
|
#425 |
|
Zakorzenienie
|
dziekuje
|
|
|
|
|
#426 |
|
Zakorzenienie
|
Czy nie jest zbyt wcześnie na zaręczyny? Ja mam 19 lat, mój Skarb 21, jesteśmy ze sobą 2 lata
i wiemy że już na zawsze, po prostu jesteśmy dla siebie stworzeni on chce się "oficjalnie" zaręczyć po mojej maturze, ale zastanawiam się jak zareagują nasi rodzice... Czy nie skrytykują nas że to zbyt wcześnie, że nie ma po co się spieszyć itd... Ale skoro my wiemy że chcemy być razem do końca świata to przecież nie może być "za wcześnie"? Znamy się doskonale, wiemy, czego dokładnie chcemy to nie ma tu chyba miejsca na "nieprzemyślane decyzje"? Kiedy patrzę na dziewczyny zaręczające się w wieku ponad 25 lat to czuję się jak jakaś głupia nastolatka, jakby to nie było jeszcze dla mnie...
|
|
|
|
|
#427 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
witaj ja mam 19lat i jestem zareczona moj TZ ma 22 lata czyli tylko o rok starszy od Twojego Skarba i jestesmy ze soba 3 lata w lipcu 09' mamy slub pytasz czy nie zawczesnie na wasze zareczyny , no coz tylko ty powinnas znac odpowiedz na to pytanie ... a z tego co piszesz mozna wywnioskowac ze obydwoje tego chcecie i wiecie ze jestescie dla siebie stworzeni wiec nie widze zadnych przyczyn dla ktorych nie mozecie sie zareczyc .... przyznam szczerze ze ja tez sie troszke dziwnie czuje jak widze pary ktore zareczaja sie dopiero lub az jak maja po 25-28 lat ... no ale przeciez co ma wiek do rzeczy? mam swoj rozum kocham mojego TZ i wiem ze chce byc z nim do konca zycia i juz nie moge sie doczekac naszego wesela ![]() mam nadzieje ze Ty tez zaniedlugo bedziesz szczesliwa zareczona
|
|
|
|
|
|
#428 |
|
Raczkowanie
|
ja miałam 22 lata ślub miesiąc po moich 23 urodzinach
Chociaż to nie były klasyczne zaręczyny. Już mieszkaliśmy ze sobą od roku i raczej ustaliliśmy że 'można by'. ![]() A jesteśmy ze sobą ponad 5 lat
|
|
|
#429 |
|
Zakorzenienie
|
my zaręczyliśmy się oficjalnie przy moich rodzicach w wigilie 2007. Nasz slub mamy zaplanowany na 1 sierpnia 2009. Już większość spraw załątwione i tylko pozostało dni z niecierpliwością odliczać.
Mój TZ ma 22 lata a ja 20 i wcale nie uważam że to za wcześnie. Zobaczcie suwaczki w podpisie.
|
|
|
#430 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my tez zareczylismy sie w wigilie 2007 a slub mamy 25 lipca 2009
|
|
|
|
|
|
#431 |
|
Raczkowanie
|
A ja w tym roku w sierpniu skoncze 22, slub mam w maju wiec przed urodzinami
znamy sie od 6 lat a zareczylismy w czerwcu ubieglego roku.
|
|
#432 |
|
Zakorzenienie
|
ja sie zareczylam majac 21 lat (jeszcze
) TŻ ma 27, slub planujemy na 2010 rok to znaczy,ze bede miala 24 lata a TŻ 30
|
|
#433 |
|
Zakorzenienie
|
o to ja mam wesele tydzień po tobie :P
|
|
|
#434 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#435 |
|
Zakorzenienie
|
mam do Ciebie pytanie: jak Wasze wspólne plany oceniają rodzice i znajomi?
Czy planujecie ślub kościelny czy cywilny? chociaż sądząc po odległej w czasie dacie to pewnie kościelny bo na załatwienie sali, orkiestry itd to jednak potzreba trochę czasu. My już mamy zorganizowane wszystko tzn orkiestrę, salę fotografa też tylko zostało nam jeszcze kurs przedmałżeński i ustalenie terminu z księdzem ale z tym mamy jeszcze teochę czasu.
|
|
|
#436 |
|
Przyczajenie
|
Ja też jestem 88, luby 85 i także pobieramy się w 2009 w lipcu
Zaręczyliśmy się po mojej maturze czyli ja miałam 19 on 22. Rodzice nie skakali z radości ale jest ok. Przygotowania trwają.Pozdrawiam serdecznie. Edytowane przez camytcheq Czas edycji: 2008-03-18 o 13:42 |
|
|
|
|
#437 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
witaj jesli chodzi o naszcyh rodzicow to bardzo sie ucieszyli zwlaszcza rodzice mojego TZ juz nie moge sie doczekac kiedy zostana dziedkami ( ojj nie tak szybko tak slub planujemyn a 15 lipca 09' cywilny juz mamy za soba
|
||
|
|
|
|
#438 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na korzyść oczywiście :P fajnie że jesteście już po cywilnym.kurcze zazdroszczę Wam. My też myśliliśmy żeby najpierw wziąć cywilny (planowaliśmy go nawet na wakacje 2008) ale jakoś doszliśmy wspólnie do wniosku że lepiej od razu kościelny. A ani moi rodzice ani rodzice TŻ nie mieli noc przeciwko chociaż nie powiem żeby nie byli mocno zaskoczeni taką decyzją, mam jeszcze jedno pytanie zaaabcia kiedy wzięliście ślub cywilny i czy wcześniej mieszkaliście wspólniei ew. jak długo przed ślubem?
|
|
|
|
#439 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
cywilny wzielismy 18 pazdziernika 07 tez myslelismy o tym zeby wziasc go od razu jak bedziemy brac koscielny ale niestety nie bylo takiej mozliwosci poniewaz obecnie mieszkamy w stanach ja jestem legalnie a moj TZ nie a ja zawsze marzylam o prawidzwym slubie w Polsce wiec dlatego tez zaczelismy skladac papiery i jednym warunkiem zeby zlozyc papiery byl nasz slub cywilny wiec troszke sie pospieszylismy ale nie zalujemy bo TZ dostal papiery pod koniec lutego no i bedziemy miec moj wymarzony slub w Polsce juz nie moge sie doczekac i przed slubem nie mieszkalismy razem ...no a wczesniej wspolne wakacje w PL po 3 latach
|
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#440 |
|
Zakorzenienie
|
Zabcia a ja do Ciebie tak z innej paczki
mam do Ciebie pytanie odenośnie stanów Ty składałaś papiery na obywatelstwo tak? i chciałam wiedzień ile to trwało od złożenia?
|
|
#441 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
|
#442 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a Ty mieszkasz w stanach? ![]() Cytat:
a czego lub czemu sie obawiasz? |
||
|
|
|
|
#443 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i dlatego mnie interesowało ile to trwadzięki za info
|
|
|
#444 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no a jesli chodzi o twoje obywatelstwo ktore dostaniesz po nim ... ojj nie jest tak latwo najpierw bedziecie musieli wyslac duuzo papierow pozniej wezwa was na rozmowe i "sprawdza" czy jestescie prawdziwmy malzenstwem ( przed zlozeniem papierow musicie wziasc slub cywilny to jedyny warunek ) i jesli wszystko pojdzie po waszej mysli dostaniesz zielona karte ( ale wczesniej twoj TZ musi miec obywatelstwo ) i ty dopiero po 3 latach mozesz sie ubiegac o to by miec obywatelstwo ... wiec to nie jest tak ze twoj TZ dostanie po siostrze a ty po nim .... |
|
|
|
|
|
#445 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#446 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#447 |
|
Zakorzenienie
|
20
a zaręczyliśmy się 23,03,2008 czyli 2 dni temu
|
|
|
#448 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#449 |
|
Raczkowanie
|
czytam to wszystko i musze każdej pogratulować
![]() mam nadzieje ze przyjdzie czas na mnie kiedys
|
|
|
|
|
#450 |
|
Zakorzenienie
|
dziękuję
rodzice o różnicy wieku wiedzieli od początku i powtarzają, że jeżeli mam być z nim szczęśliwa to wiek nie gra roli ![]() to mam jeszcze większe poparcie
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:37.

)

znamy sie od 6 lat a zareczylismy w czerwcu ubieglego roku.