|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1381 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: PRóBOWAć DO SKUTKU IV CZYLI "ostateczna rozgrywka"
Dziewczyny, a u mnie chyba 10 cm warstwa śniegu przykryła wszystko na dworze
, no 5 cm na pewno, normalnie zima w pełni, wszędzie biało, drzewa, choinki, trawnik, ulica, wszystko przykryte białym puchem.I gdzie tu okna myć ?? Nieeeee ... na pewno nie mam zamiaru |
|
|
|
#1382 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas popalad snieg chyba z 20 sekund i slonce swiecilo mam nadzieje ze nie bedzie padac sniezysko aha ja umylam okna jakos tak jasniej w pokoju sie zrobilo
|
|
|
|
|
#1383 |
|
Zakorzenienie
|
To się nazywa wymuszenie - i zgodnie z kodeksem karnym grożą za to sankcje... Ale chcecie to PROSZĘ!
* Kasiu - nie ma sprawy ![]() Kapuściane Pole agabi (Agnieszka, 27 lat)~~~~~ @ 27.02/ test ??? /Białystok agabil1 (Agnieszka, 31 lat)~~~ @ 08.03 / test ??? / Łodź / leczenie AMILAMIJA (Ania, 28 lat)~~~~~ @ 25.02 / test. ??? / Warszawa anadun (Asia, 33 lata)~~~~~~~ @ 11.03/ test ??? /okolice Lublina an.ka.b (Ania, 26 lat)~~~~~~~~ @ 07.03/ test. ??? / Wielkopolska / I cykl z C + L asia_stan (Asia, 36 lat)~~~~~~ @ 24.02 / test. ??? / lubuskie bezsenność (Basia, 24 lata)~~~ @ 20.02 / test. ??? / Bolesławiec / PRZERWA TECHN. freshona (Agnieszka, 33 lata)~~ @ 14.03/ test. nie będzie / Śląsk gosiala (Gosia, 35 lat)~~~~~~~~ @ 01.02 / test. po opóź. @ / Gdańsk PRZERWA TECHN. ikak (Ika, 27 lat)~~~~~~~~~~~~ @ 20.01 / test. ???/ Śląsk / leczenie hooba (Asia, 22 lata)~~~~~~~~~ @ 27.01 / test. ??? / Zakopane / Kraków JoanC (Asia, 29 lat) ~~~~~~~~~~ @ 14.03 / test. ??? / Ciechanów joannao08 (Asia, 26 lat) ~~~~~~~ @ 15.02 / test. ??? / okilice Ciechanowa jukol (Justyna, 22 lata)~~~~~~~~ @ 06.03 / test. po opóź. @ / Ząbkowice Śl. I cykl z CLO kachula27 (Kasia, 27 lat)~~~~~~ @ 24.01/ test. po opóź. @ / lubuskie Kindzia1984 (Kinga, 23 lata)~~~~ @ 11.12 / test. ??? / Nowy Sącz Madziwnia (Magda, 23 lata)~~~~ @ 06.03 / test. ??? / okolice Darłowa PRZERWA TECHN. "Magdalena" (Magda, 23 lata)~~~ @ 27.02 / test. ??? / NRW marta8117 (Marta, 26 lat)~~~~~~ @ 06.03/ test. ??? / Wrocław martynnka (Justyna, 27 lat)~~~~~~ @ 27.02/ test. ??? / Rzeszów munio (Iza, 25 lat)~~~~~~~~~~~ @ 12.02 / test. ??? / Rybnik / IV cykl z C+D niunieczek (Żaneta, 24 lata)~~~~ @ 08.03/ test. po opóź. @ / okolice Dzierżoniowa / I cykl z CLO pani z herbata (Bożena, 27 lat)~~ @ 3.03/ test. po opóź. @ / Irlandia POLLA (Pola, 27lat)~~~~~~~~~~ @ 28.12 / test. po opóź. @ / Bruksela roxi1980 (Kasia, 27 lat)~~~~~~~~ @ 15.03 / test. ??? / Sosnowiec / V cykl z C+E+D Seona (Ewa, 25 lat)~~~~~~~~~~ @ 29.02/ test. ??? / Rzeszów siobhan1 (Joanna, 28 lat)~~~~~~ @ 19.02 / test. 03.02 / Dublin fredziunia (Fredzia, 31 lat) - t.p. 12.04.2008 NIUNCIO (Jola, 33 lata) - t.p. 12.04.2008 Zosia lub Tomuś Eenax (Ela, 30 lat) - t.p. 18.04.2008 83monia (Monika, 24 lata) -t.p. 30.04.2008 Artur gothika (Arleta, 26 lat) - t.p. 10.06.2008 Alan Funieczka (Ewa, 28 lat) - t.p. 17.06.2008 Maja lub Andrzej Anisia25 (Ania, 30 lat) - t.p. 07.07.2008 Pan Siusiak ![]() Kasiulka22 (Kasia, 25 lat) - t.p. 23.07.2008 Oleńka Mała75 (Monika, 32 lata) - t.p. 28.08.2008 żabulka21 (Beata, 22 lata) - t.p. 06.09.2008 Taurus_ek (Grażyna, 26 lat) - t.p. 06.09.2008 Laura lub Marcel Dorotka@ (Dorota, 25 lat) - t.p. 07.09.2008 Anetka lub Tomuś izzi (Iza, 34 lata) - t.p. 11.09.2008 GoniaJ (Gosia, 27 lat) - t.p. 18.10.2008 Bunny_82 (Ania, 25 lat) - t.p. 26.10.2008 r. becia_leszno (Beata, 26 lat) - t.p. 7.11.2008 r. lisey (Aga, 29 lat) - t.p. 10.11.2008 r. Nasze Kapuściane Bobasy kasia_mw (Kasia, 28 lat) - Krzyś - ur. 20.06.2007 celka2000 (Celina, 26 lat) - Adaś - ur. 26.10.2007 bb-m (Bożena, 26 lat) - Asia i Jaś - ur. 07.11.2007 *misia* (Monika, 24 lat) - Mateuszek - ur. 13.11.2007 Yoolia (Julia, 29 lat) - Małgosia - ur. 29.11.2007 martka83 (Marta, 24 lata) - Marcelek - ur. 01.12.2007 jolineczka (Jola, 25 lat) - Alunia - ur. 02.01.2008 KasikB (Kasia, 32 lata) - Oleńka - ur. 04.01.2008 Ramila (Milena, 26 lat) - Pola - ur. 22.01.2008 mała_majeczka (Agnieszka, 30 lat) - Kubuś - ur. 15.02.2008 joasiunial (Asia, 25 lat) - Mareczek - ur. 27.02.2008 Ray (Justyna, 22 lata) - Alunia- ur. 02.03.2008 majula (Gosia, 25 lat) - Rysiaczek - ur. 10.03.2008 adatka (Agata, 25 lat) - Marcelinka - ur. 18.03.2008 * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * AKCJA MARCOWA: "Marcowanie... mrrrrrrrrau" (mam nadzieję, że po starankach będziecie TAK wyglądać...)
Edytowane przez roxi1980 Czas edycji: 2008-04-15 o 14:57 |
|
|
|
#1384 |
|
Zakorzenienie
|
AAAAAAAAAAAAAAAA nasza ADATKA własnie urodzila córonie
|
|
|
|
#1385 |
|
Zakorzenienie
|
idealnie książkowy maluszek
GRATULACJE DLA MAMUSI (nie powiem że nie czekałam na toą chwilę i cały dzień wypatrywałam na wątku czy to już )
|
|
|
|
#1386 |
|
Zadomowienie
|
ADATKO - GRATULUJĘ MARCELINKI I ŻYCZĘ SZYBKIEGO POWROTU DO SIŁ
NO I DO DOMKU NA ŚWIĘTA Z KRÓLICZKIEM ![]() Kaśka, ty jak coś wymyślisz, to wąsy..mrrrr...włosy na głowie się jeżą ![]() Z marcowania zawsze na wiosnę mnóstwo kociaków jest, oby i tu się to potwierdziło, czego wszystkim życzę! A. |
|
|
|
#1387 |
|
Raczkowanie
|
adatko GRATULACJEEE!!!!!!!!:jupi :
|
|
|
|
#1389 |
|
Rozeznanie
|
Gratulacje dla ślicznej mamusi. Adatko
Ja wczoraj miałam monitoring, pęcherzyk tak jak u joanny08 - 20 mm, endo 9,4 mm (clo spowodowało mniejszy przyrost, zawsze miałam ok 12 mm). Owu powinna być dzisiaj. Działamy nieprzerwanie mam nadzieje ze plemniczki dadzą radę i dpoadna w porę jajko, wkońcu idą święta jajcarskie i miło by było zaciążyć na nie
|
#1390 |
|
Ola-Unhola
|
Adatko gratulacje
śliczna cureńka
|
#1391 |
|
Raczkowanie
|
Adatko gratuluję!!
Do akcji to i ja się przyłączam i oby z tego dziecziaczki-kociaczki się posypały Pozdrawiam!
|
|
|
|
#1392 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie!
Ja jak zawsze milczę bo i opowiadac nie ma o czym. Wczoraj odwiedziły nas dwie kuzynki i oby dwie zaciążone. Normalnie jak to zobaczyłam o mało szczęką nie porysowałam podłogi. Serce się ściska. Gratulacje dla Adatki! Oraz powodzenia MARCOWANIU!
|
|
|
|
#1393 |
|
Raczkowanie
|
Na początek
OGROMNE GRATULACJE DLA AGATKI ![]() A jednak Agatka ma swoją Niunię przed świętami, a tak się martwiła. Mam nadzieję, że jak obie dziewczyny wyjdą ze szpitala, to Agatka zajrzy do nas i pokaże swoją córunię A tak w ogóle to nie mogłam dzisiaj wejść na wizaż, nie wiem co się działo, ale pół dnia próbowałam i dopiero teraz mi się udało. Oby marcowanie przyniosło oczekiwane efekty
|
|
|
|
#1394 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez nie moglam wejsc na wizaz a tak sie nudzilam
Boje sie jutrzejszego dnia w pracy najgorsze sa pierwsze dni ale dam rade ![]() Wczoraj jak dostalam sms od Adatki bardzo sie ucieszylam az sie poplakalam jak opadly emocje zalapalam dol kiedy ja zostane mama Juz niedlugo mija 2 lata staran a dla mnie to wiecznosc ... ehhh ciekawe jak dziala to moje CLO ... buziaki |
|
|
|
#1395 |
|
Zadomowienie
|
Również przyłączam się do gratulacji dla Adatki
Kasiu ten mrrrrauuuuuuuuuuu jest jednorazowy
|
|
|
|
#1396 |
|
Rozeznanie
|
Basieńko wiem jakie to przykre, robi sie ciepło w koło tyle brzuchatek chodzi, wczoraj byłam u gina to sie na brzusie napatrzyłam. Jeden maluch to tak wojował że przez gruby sweter jego mamy było widać że niezłe wygibasy wyczynia. Dziwne ale nie czułam zazdrości patrząc na brzuś tylko rozczuliłam się.
Justyś clo na pewno zadziała super, nic sie nie martw. Daj znać jak pierwszy dzień w nowej pracy. Bedzie dobrze
|
#1397 |
|
Raczkowanie
|
I ja także miałam problem z zalogowaniem się na wizaż, ale na szczęście już ok
Pozdrawiam!!
|
|
|
|
#1398 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny!
Ja dzisiaj ostatni dzień w pracy a od jutra wolne!! Mam pytanie: jak długo po odstawieniu luteiny powinna się pokazać @. Ostatnią tabletkę wzięłam w sobotę rano. Do dzisiaj żadnych symptomów zbliżającej się @, temp. 37,2. To oczekiwanie zaczyna mnie już wqrzać...Dzisiaj 61 dzień cyklu.. Takiego rozjazdu jeszcze nigdy nie miałam ![]() Kasiu, super akcja z marcowaniem! Mam nadzieję że zaskoczy i będziemy miały wysyp kociaczków |
|
|
|
#1399 |
|
Zakorzenienie
|
Małe sprostowanie: MARCOWANIE to pomysł naszej koleżanki o nicku: jaga_2001 - ja tylko dodałam mrrrrau i fotkę
- to jej należą się dobre słowa...A wogóle to Was serdecznie pozdrawiam i powoli spadam pracować... |
|
|
|
#1400 |
|
Zakorzenienie
|
Kasiu, dziekuje za dopisek
![]() ![]()
|
#1401 |
|
Raczkowanie
|
nie wytrzymałam i zrobiłam test dziś rano. Oczywiście nic nie wyszło... w sumie nie wiem czego oczekiwałam, przecież to dopiero 21 dc i najwcześniej powinnam robić test we wtorek. Ale tak mnie bolą piersi, że pol nocy nie spałam. Nie mogę sobie miejsca znaleźć |
|
|
|
#1402 | |
|
Zakorzenienie
|
ależ nie ma sprawy, kochana
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#1403 |
|
Raczkowanie
|
dzięki roxi1980 - mam jeszcze jeden test i zamierzam zrobić go we wtorek. W sumie to mój mężuś nalegał - widząc o ile powiększył mi się ten nieszczęsny bolący biust (!!!). Oj muszę być bardziej stanowcza.
|
|
|
|
#1404 | |
|
Raczkowanie
|
Witam
Cytat:
A doła mam od czwartku zeszłego tygodnia , wczoraj też myślałam o tym czy ja kiedykolwiek (już nie kiedy )zostanę mamą, źle się czuję ostatnio, trzy lata to już długo i tak jakoś czasem brak mi sił i wiary w to, że kiedyś będę nosiła dzidzię pod sercem![]() Ale zasmuciłam z samego rana |
|
|
|
|
#1405 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczynki
Ja tak troche z wyskoku ale zgupialam do reszty z ta moja temperatura czy moglybyscie to skomentowac?? 12 dc - 36,4 13 dc-36,5 w tym dniu dostalam pregnyl 14 dc-36,5 15 dc-36,7 teoretycznie tutaj jest skok 16 dc-36,7 17 dc-36,8 18 dc-36,8 19 dc-36,8 20 dc-37,0 i znowu podskoczyla dzis jest moj 23 dc i tempka utrzymuje sie 37,0 czy to mozliwe ze pekly dwa pecherzyki??? |
|
|
|
#1406 |
|
Raczkowanie
|
JoanC mam to samo
. Morale mi padły- choć może jeszcze... Boże mam nadzieję, że tym razem moje sygnały mnie nie mylą.
|
|
|
|
#1407 |
|
Rozeznanie
|
Trzymam kciuki za udana akcje marcowa
Widze teraz mam pierwsze miejsce na liscie oczekujacych , trzymajcie kciuki bo mam coraz wiekszego pietra o malego
|
|
|
|
#1408 |
|
Rozeznanie
|
Fredziunia kciuki oczywiście zaciśnięte
![]() Madziu wiem jak cięzko jest wytrzymać do terminu @, co do drugiego pęcherzyka to pewnie mógłby ocenic tylko lekarz. Ja we wtorekna USG też miałam 2 pęcherzyki ale ten drugi był malutki i gin stwierdził że nie zdaży urosnać. My działamy nieprzerwanie 7 dzień z rzędu, wczoraj juz nawet mi się nie chciało przytulać, mimo że to był 12 dc, ale tż nie dał mi zasnąć bez małego conieco Oby nasze marcowe wysiłki nie poszły na marne, bo okupione sa lekko pokracznym chodem (oczywiście ta pokraka to ja )Zapomniałam wam napisać że mimo stwierdzonej owu nie wyszedł mi zaden test owulacyjny, a robiłam je od 8 dc do wczoraj i nic. Wcześniej wychodziły ![]() Martynka mam nadzieję że przeczucia cię nie mylą i niebawem pochwalisz sie pięknym plusikiem na teście Joasiu przykro mi ze smutek zapanował w twoim serduszku, mam nadzieję że juz jest lepiej. A czy miałaś może monitoring cyklu? Może jajniczek jest uspiony i trzeba go troszkę pobudzić do życia?
|
#1409 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
, aby było wszystko w porządku.Cytat:
to dziwne.Może to głupie pytanie: a co to uśpiony jajniczek?? tzn. że pęcherzyk nie rośnie czy że w ogóle owu nie ma Przyznam Ci się, że żaden gin nie zlecił mi monitoringu cyklu, także nie wiem czy moje pęcherzyki w ogóle rosną dlatego wybieramy się z tż do kliniki leczenia niepłodności, żeby w końcu ktoś się mną fachowo zajął. A w dodatku tylko jeden drożny jajowód |
||
|
|
|
#1410 |
|
Rozeznanie
|
Joasiu odkąd pamiętam niemal przy karzdym USG gin mówił że lewy (operowany) jajnik szaleje a prawy jest spokojniutki, jakby uspiony. Po operacji gin mówił że teraz ten uspiony jajnik przejmie pracę, ale dość niemrawo mu to szło - produkował maleńkie pęcherzyczki o ile wogóle były - max 18 mm ( a to za mało by począć dzidzię) Tak więc CLO ma go pobudzić do działania i chyba działa bo pęcherzyk dorósł do 20 mm ale czy pęknął dowiem się dzisiaj ok 17 na USG.
Może powinnaś sie umówić na monitoring w przyszłym cyklu? Może to tu leży problem braku babla, może monitoring by coś wyjaśnił i mozna by było zadziałać z lekami do stymulacji? Nie musi to byc odrazu w klinice, ale u zwykłego gina który ma USG. Na pewno duzo taniej by to wyszło, a gdyby nic sie nie wyjasniło to wtedy do kliniki? Co do testów owu zapytam dzisiaj gina
Natalia, moje szczęście 10 luty 2009--------------------------------------------------- Kocham Cię www.suwaczek.pl/cache/73f8097926.png Edytowane przez niunieczek Czas edycji: 2008-03-20 o 15:03 Powód: dopiska |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:03.

, no 5 cm na pewno, normalnie zima w pełni, wszędzie biało, drzewa, choinki, trawnik, ulica, wszystko przykryte białym puchem.

aha ja umylam okna jakos tak jasniej w pokoju sie zrobilo

Kapuściane Pole
NO I DO DOMKU NA ŚWIĘTA Z KRÓLICZKIEM 

10 luty 2009
Pozdrawiam!

Juz niedlugo mija 2 lata staran a dla mnie to wiecznosc ... ehhh ciekawe jak dziala to moje CLO ...
)zostanę mamą, źle się czuję ostatnio, trzy lata to już długo i tak jakoś czasem brak mi sił i wiary w to, że kiedyś będę nosiła dzidzię pod sercem