|
|
#1561 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jesienne Mamy 2007 cz. II
Cytat:
kalendarzowy jutro... A bałwanek jest cudowny Całe zamieszanie wynika z tego, że 2008 jest rokiem przystępnym. Cytat:
Cytat:
Pewnie dziewczyny sprzątają ![]() --------------------------- Najserdeczniejsze życzenia dla Tobiaszka |
|||
|
|
|
#1562 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nas będzie dziewięcioro dorosłych + Jaś . I coraz bardziej skłaniam się do tego, żeby jednak chrzciny w domu zrobić, tak jak to planowałam wcześniej. Może uszczuplę trochę towarzystwo , 14 osób powinno się zmieścić.Cytat:
![]() Maja jest niesamowita! A jakie nóżki ma zgrabne .Cytat:
Cytat:
Strasznie żal mi Twojego Michasia. Musi go bardzo swędzieć to uczulenie... Jaś się nie drapie, ale podczas karmienia uderza rączką w głowę i też muszę mu łapkę przytrzymywać. A może będziecie mogli mu zrobić jakieś testy? Marysia, o której już parę razy wspominałam, urodziła się 12.09.2007 i miała ostatnio robione testy alergiczne z krwi. Cytat:
![]() * * * U nas noc po prostu kosz-mar-na . Jaś zasnął o 20:30, my z mężem poszliśmy spać o północy. O 2 obudziło nas uderzanie kopytkami o szczebelki. Podeszłam do łóżeczka i nie mogłam oczom uwierzyć... Jaś leżał w poprzek łóżka na brzuchu. Przekręcił się na brzuch w śpiworku . Bez śpiworka robi to non stop, ale w śpiworku, w nocy zdarzyło mu się po raz pierwszy. Wzięłam go do karmienia i poczułam, że śpiwór jest mokry - pielucha bokiem przepuściła . Drugi się suszył, bo poprzedniego wieczora pawik nań poleciał. Mąż przebrał Jasia, założył mu nową pieluchę i wzięłam smyka do karmienia. No i zaczęły się jęki i wygibasy... Jaś nie chciał ssać, a definitywnie podziękował udziabaniem mnie w sutek. Położyliśmy go pośrodku, głaskaliśmy, kołysaliśmy - nic. Ciągle jęczał bidulek. Dałam mu w końcu Nurofen. Zasnął o 4.Obudził się o 7 i tym sposobem dzisiejszej nocy spałam 5 godzin . Mąż ma co prawda wolne, ale pojechał na "bardzo ważne spotkanie". Ma przyjechać na 14 i wybywamy na zakupy. I tu kieruję pytanie do dziewczyn z W-wy i okolic: gdzie mogę kupić proste, lniane obrusy? ![]() * * * Tobiaszku - sto lat!
Jaś ma: http://lb4f.lilypie.com/MTFXp2.png ![]() Antoś ma: http://lb1f.lilypie.com/AA2Gp2.png ![]() Edytowane przez demonik Czas edycji: 2008-03-20 o 10:28 Powód: lit. |
||||||
|
|
|
#1563 |
|
Zadomowienie
|
Wrocław biały
kurde, chyba przez cala zime nie bylo tutaj tyle sniegu brrrW ramach walki z zimowa depresja polecam cos kojarzacego sie z latem ![]() Ja wlasnie wcinam mrozone truskawki [ zblenderowane ] z jogurtem![]() Na zachete zdj
|
|
|
|
#1564 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1565 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1566 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Simus tez juz kilka razy zaliczyl szczebelki,nie da sie oblozyc tak lozeczka,zeby cale miekkie bylo.probowalam...Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ja nie sprzatam. z grubsza zrobilam to w pon,a dzis poczekam az Tz wroci z pracy i uczciwie podzielimy sie obowiazkami ![]() od jutra do wtorku zostaje z nami w domu ************************* ************************* ********* pogoga pod psem ;/ zaraz chyba lunie. podobno w weekend ma padac snieg,a my sobie wycieczke zaplanowalismy grrrrr. dzis kolejny dzien marudzenia rozpoczety,tak mi zal mojego myszka malego.... i siebie troche tez kupilam sobie wczoraj zestwa aventu do przechowywania pokarmow.FULL WYPAS ![]() moze ktoras z Was sie orientuje co moge zrobic z przesuszona skora? moja twarz jest tragiczna codziennie uzywam e45,albo oilatum ,mam tez nawilzajacy tonik i nic nie pomaga pije baaardzo duzo wody,ale zadnej poprawy
|
|
#1567 | ||
|
Wtajemniczenie
|
chyba bedzie post pod postem,ale moze ktoras z Was mnie uprzedzi z pisaniem
![]() Cytat:
teraz to chyba juz strach go w kombinezonik wkladac jak takie sztuczki wyczynia.u nas od kilku dni jest spanie w poprzek,w poprzek na brzuszku,bokiem z glowa w szczebelkach,albo z nogami...chyba sobie miejsca nie moze znalesc. nurofen mam wrazenie,ze bardzo wolno dziala ;/ troche sie obawiam go podawac, bo juz buletelczke skonczylismy jedna.nie za duzo? zazwyczaj daje mu jedna dawke,czasem przed snem. Cytat:
nawet dla alergika na truskawki
|
|
#1568 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
.Cytat:
Nic innego mi do głowy nie przychodzi, bo ja borykałam się dotychczas z przetłuszczającą się skórą. Teraz trochę się unormowało. Physiogel używałam od czasu do czasu, nakładałam grubą warstwę na noc, również pod oczy, gdy skóra była zmaltretowana kosmetykami p.trądzikowymi. Cytat:
.Cytat:
Cytat:
.Cytat:
Mam też paracetamol w czopkach, jeśli dziś akcja się powtórzy, to zaaplikuję paracetamol.
|
|
#1569 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
niestety pomarzyć sobie mogę, Ola uczulona na truskawki ![]() Cytat:
. Moja dzisiaj też się przewracała, a mój mężulek zamiast mnie obudzić na karmienie, to się tak z nią bawił w obracanie dobrze, że w końcu usłyszałam jego "cholera", bo jeszcze do rana by się tak bawili ![]() A dzisiaj jak zaczęłam ją karmić, to tak fajnie jadła, jak nigdy spokojnie, bez pośpiechu ciamkała sobie cysia przez 20 min., tak delikatnie. I uświadomiłam sobie, że karmienia piersią będzie mi w przyszłości najbardziej brakować ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#1570 |
|
Wtajemniczenie
|
Ivy a jak mam zrobic taki koktajl ??
|
#1571 |
|
Zakorzenienie
|
Wit. E wywalić z kapsułki i dodać oliwę z oliwek. Wymieszać.
Kiedy w pierwszym roku swojej pracy miałam bardzo wysuszone gardło (częściowo od krzyku, częściowo przez centralne), to lekarz przypisał mi płyn do płukania gardła: gliceryna, menthol, wit. E. Przy regularnym stosowaniu bardzo mi pomogło. Oliwa z oliwek na suche gardło też jest rewelacyjna. |
|
|
|
#1572 |
|
Wtajemniczenie
|
dziekowac
|
#1573 |
|
Zakorzenienie
|
Olcia ma debiut niekapkowy za sobą
![]() Niestety nie bardzo jej się pić chciało (bo z butli, jak potem przelałam, to nie też nie chciała). Jak zobaczyła niekapka, to zaczęła piszczeć, nie bardzo wiedziała co z nim zrobić, więc tradycyjnie chciała nim pacnąć o ziemię... na szczęście byłam szybsza ![]() Potem jak już włożyłam te ustnik do ryjka, to oczywiście nie wiedziała co robić, za którymś razem zaczęła ciągnąć, ale herbatka nie podpasowała, więc na tym jej debiut się skończył. Polecam TT niekapka, rzeczywiście nie kapie .Właśnie pożarłam miskę makaronu z tuńczykiem, oliwą z oliwek i czosnkiem mniam
|
|
|
|
#1574 |
|
Zakorzenienie
|
Jutro mam dzien pieczenia i robienia słodkości
Zabieramy ze sobą w gości ![]() Oczywiście będzie blok czekoladowy i chciałam zrobić ciasto Lei, czy ktoś może mi powiedzieć ile mamkupić margaryny ? W przepisie jest szklanak stopionej margaryny, ale to pewnie więcej niż jedna margaryna....czy się mylę ? ![]() Ivuś może ty wiesz , bo chyba robiłaś
|
#1575 |
|
Zakorzenienie
|
Pysiu robiłam, ale jakoś przyznam szczerze, że nie mierzyłam szklanką... wzięłam kostkę i już.
|
|
|
|
#1576 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziękuję
|
|
#1577 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zaraz sprawdzę w necie... bo przyszło mi do głowy, że gęstość to podobna jak olej, tylko zaraz poszukam jaką gęstość ma olej i przeliczę Edit: Już mam, przeliczyłam na podstawie gęstości oleju (ale aż dużego błędu nie będzie, bo to nie apteka ).Więc wyszło 230g, czyli jak weźmiesz kostkę 250g to jest ok. |
|
|
|
|
#1578 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
( a jak będzie trzeba coś przeliczyć ...a to zadzwonie do Ciebie )
|
|
#1579 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1580 |
|
Raczkowanie
|
ja tez zrobilam wczoraj ciasto Lei
![]() Berbeaa mnie zachecila jak napisala ze tak pachnie czekolada w domu ![]() faktycznie bardzo proste - jestem laikiem ciastowym a w moim gazowym piekarniku zawsze sie balam piec ciasta - no 2x zrobilam ciasteczka czekoladowe z chilli (jadlyscie? polecam) no i tyle. a to mi wyszlo i to nawet fajnie wyroslo i jest pyszne ![]() no i parafrazujac znana reklame - podziw w oczach TZ - bezcenne ![]() a co do margaryny - wiec wydawalo mi sie ze kostka to bedzie szklanka po stopieniu ale sprawdzilam (na wszelki wypadek ) i wyszlo ze troszeczke zostaje - wykorzystalam do posmarowania blaszkianusia - twoja Maja jest nie do przebicia - niezla z niej gimnastyczka! demonik - wspolczuje nocki... u nas dzis standardowo czyli do 2 spanie a potem pobudka co 1.5h, 5min ssania i znow sen...i tak do 6.30. poddalam sie i od 2 mlody spi z nami - ja tylko wywalam cyca jak zajeczy i spie dalej musze sobie jakos radzic bo dzis szlam na 8 do pracy a dzis rano sie budze i patrze a my z Mackiem rozwaleni na poduszkach a TZ w nogach zwiniety w klebek spi... ech jak mlody tak bedzie wedrowal w nocy jak tatus to ja nie wiem... dziekuje wam dziewczyny za rady odnosnie smoczkow i niekapkow troche mi sie rozjasnilo...
|
#1581 |
|
Zakorzenienie
|
Narobiłyście smaka...jutro ja piekę słynne ciasto Lei
![]() Anulka fajny avek
|
#1582 |
|
Rozeznanie
|
Tak szybko napiszę bo mi dziś internet nie działa tzn działa ale jak żółw!
Majusia super że taka silna jesteś! mama dumna musi być z dziewczynki! Jaś też akrobata wyczynia nocne wygibasy! Ja biankaa miałam dziś pieroszki z truskawkami i śmietanką na obiadek a Weronika tylko tak na razie potrafi w łóżeczku z tłinki łinki 008.jpg z tłinki łinki 021.jpg A teraz idę ją uśpić bo piszczy ja szalona |
|
|
|
#1583 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
najgorsze sa jednak herbatki,ktorych nie chce pic i niekapek sluzy tylko do gryzienia.ja wczoraj makaron z pesto,dawno nie jadlam z tunczykiem.co do czosnku to moglabym go dodawac wszedzie ![]() Cytat:
edit : Wroniczka cudna.ahhh te jej wloski no nie moge...moglabym sie tak nia zachwycac i zachwycac. poprasowalam wszystko,jestem z siebie taka dumna nastawilam 2 prania i ogarnelam moje krolestwo-kuchnie ![]() napisalam esa do Lei,dolaczylam oczywiscie pozdrowienia od wszystkich
|
|
#1584 |
|
Rozeznanie
|
Z bitą śmietaną to będzie luks Maatra jak mozesz tak kusić...dzięki za Weronikę
Mój mąż wczoraj jak wrócił z pracy to na progu do mnie mówi co czekoladę w/g Deminka robiłaś? a ja nie ciasto w/g Lei; a on super że masz ten wizaż! czujecie tą rozpustę ciasto czekoladowe z bitą śmietaną i czekolada do picia? także Anuula dla większego podziwu zaserwuj jeszcze pitną i gwarantowane noszenia na rękach . Avatorek taki z języczkiem czemu nie też piękniePosprzątałam dziś wszystko na tip top ale zapewne w niedzielę już na panelach bedzie widać kurzyk jak to mnie wnerwia w panelach!
|
|
|
|
#1585 |
|
Rozeznanie
|
Witam moje kochane mamuski
ale dawno mnie nie bylo, nadrobic tyle dni to naprawde sporo czytania ![]() wklejam wreszcie fotki mojej nadiny |
|
|
|
#1586 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Gratulacje dla niej i dla mamusi ![]() Cytat:
A nie myślałaś o wizycie u alergologa i zrobic testy alergologiczne??
|
|
#1587 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Nadinka cudna..wielkie niebieskie oczęta
|
|
#1588 |
|
Rozeznanie
|
Nadinka ma usteczka takie idealne do całowania (przez mamusię ma się rozumieć) i rzęski takie długie... ach cudowna
Pyśka ona tylko tak wygląda ale dalej jest moim osobistym bobaskiem maluczym takim, dzieki Spadam bo się obudziła |
|
|
|
#1589 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1590 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)Od ponad 3 tygodni używamy 4 Cytat:
, śliczna dziewczynka.Witaj Kochana, zdjęcia Nadiny są superowe, jak ona pulchna na buzi Co do wózka to chyba zmienię zdanie, dzisiaj wsadziłam Olkę i wystawiłam na balkon... i spała w nim 1,5 godziny i pewnie spałaby jeszcze dłużej, gdybym jej stamtąd nie zabrała. W Garaco max. godzinę (i to tylko raz tyle spała), no chyba, że się ją wozi. |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:14.

na balkonie bałwanka

.
. Jaś zasnął o 20:30, my z mężem poszliśmy spać o północy. O 2 obudziło nas uderzanie kopytkami o szczebelki. Podeszłam do łóżeczka i nie mogłam oczom uwierzyć... Jaś leżał w poprzek łóżka na brzuchu. Przekręcił się na brzuch w śpiworku
. Drugi się suszył, bo poprzedniego wieczora pawik nań poleciał. Mąż przebrał Jasia, założył mu nową pieluchę i wzięłam smyka do karmienia. No i zaczęły się jęki i wygibasy... Jaś nie chciał ssać, a definitywnie podziękował udziabaniem mnie w sutek. Położyliśmy go pośrodku, głaskaliśmy, kołysaliśmy - nic. Ciągle jęczał bidulek. Dałam mu w końcu Nurofen. Zasnął o 4.
. Mąż ma co prawda wolne, ale pojechał na "bardzo ważne spotkanie". Ma przyjechać na 14 i wybywamy na zakupy. I tu kieruję pytanie do dziewczyn z W-wy i okolic: gdzie mogę kupić proste, lniane obrusy?

. 

może mu nawet trochę pomogę