![]() |
#1351 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 3
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co tam u Was? Jak Feluś? ![]()
![]() |
#1352 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#1353 |
Rozeznanie
|
Miło, że pytasz ;-)
Ostatnio nie było kolorowo. Mały ponad 3 tygodnie chorował, 2 antybiotyki, zapalenie oskrzeli, poważne obturacje, encortony, sterydy itp., wizyty u lekarza co drugi dzień i leczenie szpitalne, ale na szczęście w domu. Mam nadzieję, że powoli wyjdziemy na prostą. Okazało się, że mamy azs. Teraz na pewno przynajmniej do końca kwietnia bierzemy ketotiffen, bo fenistil nic nie dawał, ale na tym też szału nie ma. Cały czas też mały bierze debridat, ale poprawy za bardzo nie widac, płacze nocami definitywnie z powodu brzuszka. Na brzuch nam pomógł encorton w czasie stosowania, po raz pierwszy od czerwca mieliśmy 4 noce tylko z dwoma pobudkami, dziecko zadowolone, jak nigdy również skóra była w duzo lepszym stanie, ale po odstawieniu wszystko wróciło. Jakby tego wszystkiego było mało to nasza pediatra, pulmonolog, alergolog mówi, że widzi początki astmy, więc również z tego wzgledu ketotifen, a poza tym mały dostaje w mleku pewne dawki leków na astmę, które ja przyjmuję. Lekarka mówi, że ciężko uwierzyc, ze taki maluch mogl miec takie obturacje i ze pod tym wzgledem niestety kropka w kropkę do mamusi podobny (chodzimy do lekarki, która mnie leczy od pierwszego roku zycia). Za ponad tydzień wizyta w poradni szczepien dzieci zwiekszonego ryzyka i tak leci, byle tylko maly byl zdrowy. ---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ---------- Ja w ciazy przytylam 20 kg. Po 5 dniach juz zlecialo 13, po dwóch tygodniach bylo tylko 2.5 kg na plusie. Potem była waga, jak przed ciążą, a teraz wskutek siedzenia w domu i opychania sie slodyczami jest 2 kg wiecej. Niby nie jest zle, bo 51 kg przy 165, ale nie jestem zadowolona ze swojego wygladu, jakies takie boczki mi sie zrobily i w ogole flak ze mnie. Przydałoby sie za siebie wziąć, nawet nie dieta, ale wiecej ruchu. |
![]() ![]() |
![]() |
#1354 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ja od kp też nic nie schudłam, pod koniec ciąży wyglądałam chyba lepiej niż teraz haha, żartuję, ale wtedy byłam w ciąży i jak na ciążę wyglądałam super, a teraz nie ma wymówki ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1355 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1356 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Al ja ostatnio też wszystko kupuję podwójnie czy potrójnie na promocji. Ostanio kupiłam 6 mlek mm, z 30 słoiczków ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1357 | ||
Zakorzenienie
|
Aa wcięło mi tu jakieś wypowiedzi, ale tak to jest jak na raty piszę:/
Cytat:
![]() Co do.wagi to u mnie przy 164 58kg i jeszcze 4-5 brakuje do wagi sprzed ciąży z Gabi, a tylko 1kg sprzed pierwszej. Karmilam Igiego 1,5roku i ladnie zeszla z waga.poniżej tej sprzed ciąży. Bylam zadowolona ![]() Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#1358 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
kiara współczuję takich przejść, dobrze pamiętam, że to u Was takie przejścia ze szczepionką? Śliweczka po przeczytaniu tego artykułu http://dziecisawazne.pl/drzemki-dwor...drowia-dzieci/ stwierdzam, że wychowujesz dzieci w stylu iście skandynawskim. ![]() Australia Ty już nie kp? To masz duże możliwości co do tabletek. Mnie prawie cały grudzień bolała rano głowa, jestem migrenowcem, ale to nie to, tylko zwykły ból głowy. Czasem pomagała kawa, czasem musiałam brać tabsy, dopiero jak rodzina i teściowie rano ogarniali dzieciaki i dali się nam wyspać to bóle głowy przeszły. Stwierdziłam, że są minusy blw, dzieciaki chcą spróbować wszystkiego co jemy, nawet jak jest to niezdrowe, albo nienadające się dla dzieci. ![]() ---------- Dopisano o 18:34 ---------- Poprzedni post napisano o 17:29 ---------- I apropos zabierania sobie nawzajem smoczków- wczoraj był hit, Dorcia cmokała smoczka, a Kinia wyciągnęła go jej z buzi i włożyła do swojej.
![]() ![]() |
![]() |
#1359 |
Zakorzenienie
|
Hej. Nie mogę jeszcze wrócić do normalności. Dużo latania w tym tyg i w przyszłym po lekarzach. Co do wagi to ja wróciłam do swojej. Przez te 3 miesiące zgubiłam 5kg
|
![]() ![]() |
![]() |
#1360 |
Konto usunięte
|
Dobry wieczór
![]() ![]() Teraz już dzięki Bogu wszystkie dzieci w łóżkach ![]() Współczuję dziewczynom, które chcą schudnąć, a lubią słodycze i białe pieczywko. Ja już od dawna powtarzam, że jeżeli miałabym tendencję do tycia to byłabym okrągła jak pączek ![]() kiara to poszalałaś z zapasami ![]() A problemów zdrowotnych współczuję bardzo ![]() Tyle chorób i tyle leków dla takiego maluszka... I jeszcze te problemy przy szczepieniach. Życzę Wam dużo, dużo zdrowia ![]() MariaF wychowanie skandynawskie ma moc! Ja tylko nie zakładam Ignasiowi wełnianej bielizny, reszta się zgadza ![]() A dziewczyny Twoje wymiatają ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1361 |
Zakorzenienie
|
Bylam na wychodnym w Biedro i kupilam sobie 5pak majtek
![]() ![]() ![]() Maria Twoje dziewczyny to niezłe aparatki już są ![]() ![]() Śliweczko fajny miałaś intensywny dzień ![]()
#1362 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale niestety, podjadanie sprawiło, że już od 7-8 mca zaczęłam tyc i niestety, już nie zrzucilam. Cytat:
Szok , ile ten malutki chłopczyk musi przejść. A co ze szczepieniami? Bo chyba mieliście jakiś czas temu wizytę w poradni zwiększonego ryzyka. Szczepicie? Cytat:
Pikpik, robię tak samo z mięchem. Najpierw zagotowuje szybko i wylewam ta pierwszą wodę. Jakoś brzydzę się tego pierwszego wywaru i z tą ścięta krwią itp. Znam wiele osób które tak robią ---------- Dopisano o 23:05 ---------- Poprzedni post napisano o 23:01 ---------- Honcia, trafił Co się zestaw pokazowy 😝 Ja kiedyś mierzyłam bluzkę. Stwierdziłam, że jest ok ale potrzebuje rozmiar większy. Poszłam, znalazłam po wieszaku mój rozmiar i kupiłam. Na chrzciny. W domu okazało się że rozm.na liliputa, chyba 8. A ja potrzebuje co najmniej 14. Wkur... się strasznie. Pierwszy!! Raz zdarzyło się, że nie popatrzyłam na metkę tylko na wieszak . No i kupiłam. Leży do dzisiaj bo zapomnialam wymienić. ---------- Dopisano o 23:12 ---------- Poprzedni post napisano o 23:05 ---------- Co do artykułu... Dzisiaj u nas było jakieś -1, może -2. U mojego Maksa w przedszkolu dzieci smażyly pancakesy i... Jadły je, oraz piły gorąca czekolade na zewnątrz. Mają tam taki jakby domek drewniany, oczywiście nieogrzewany. Panie wstawily tam krzesełka i byla uczta 😉 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1363 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Tak w ogóle też kupiłam sobie kiedyś 5pak majtek w biedrze i są do dupy. Gumki bardzo mało się rozciągają i przez to są niewygodne. A z mlekiem coraz lepiej. Dużo dzisiaj piję, bo już mnie nic nie boli i nie mam już biegunki. Poza tym Ignasia przystawiałam co 1,5 godziny i wypijał z 2 cyców za każdym razem także powinna produkcja ruszyć. Ale jakby co to kupiłam dziś smoczek do butelki 6m+. Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#1364 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Paulina- też zauważam, że grunt to nie mieć zgubnych rzeczy w lodówce. U nas Leon wyszedł z choroby, za to Rafałek wrócił wczoraj ze żłobka z temp 39. Katar lejący z nosa i wysoka gorączka- sam Nurofen nie wystarczył, bo po 2 godzinach wybijało na 39. Dzisiaj cały dzień walka z gorączką. Na wieczór wywaliło mu wysypkę i na razie gorączki brak. Zastanawiam się co to jest w ogóle. Czy po raz piąty (serio!) przechodzi trzydniówkę? ![]() Śliweczka- a próbowałaś kiedyś majtek z włókna bambusowego? Przewiewne, nic nie uwiera. Polecam ![]() Kiara- witaj! współczuję historii z chorobami. Oby już było dobrze. Szkoda, że tak silne leki od niemowlaka. Podobno w Rabce jest jakiś megaśny profesor od alergii i astmy i pół Polski do niego jeździ. Agusia- zdrówka ![]() Maria- przefajne masz dziewczynki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1365 | |||||
Rozeznanie
|
Dziękujemy za wszystkie życzenia zdrowia :-* oby się spełniły
Cytat:
![]() Ja szczerze powiedziawszy miałam w planach nawet więcej kupić, ale tylko tyle czwórek było na regale. Ostatnio kupiłam tą nową wersję tych pampkow i są tak beznadziejne, że nie da się ich używać, a że naszego księcia uczulają i dady i lidlowe to nie mamy wyjścia. Cytat:
Ale Twoje dziewczynki są świetne ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Fajnie mają w tym przedszkolu, pewnie dzieci zadowolone ![]() Cytat:
Dobrze wiedzieć z tym profesorem, że jest ktoś taki. |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1366 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No są agentki z tych moich dziewczyn, dzisiaj rano: przewijam na łozku Dorcie z kupy, Kinia wyrywa spod niej podkład, wychodzę wyrzucić pieluszkę, wracam, a podklad rozwalony, wata wszędzie fruwa, buźki cale w wacie, Dora nawet ją je, później oglądają latarkę i sobie ją wyrywają, położyłam w łóżeczkach naprzeciwko siebie to się do siebie śmiały.
![]() ![]() |
![]() |
#1367 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Zebrah a może u Rafka to jest jakieś uczulenie na coś w przedszkolu? Bo coś to dziwne ![]() ![]() Kiara dobre z tą bliźniaczką ![]() Majtki okazują się całkowicie du d**y bo gumkę mają centralnie na mojej bliźnie po cc... Jak na złość paragon zgubiłam po drodze ![]()
#1368 | |
Konto usunięte
|
Heloł!
Jestem mega niewyspana. Skakałam w nocy tylko nad Ignasiem i milion razy zmieniałam cyca. Znowu po wypiciu z jednego płakał, więc dostawał drugiego, potem niby coś spał ale szybko znowu się budził z płaczem. Nie wiem czy to z powodu niedoboru mleka czy braku kupy wczoraj... No nic, było minęło, mam nadzieję, że dzisiaj w nocy odeśpię ![]() A jeszcze miałam pisać, że zerknęłam ostatnio na wątek mamuś czerwcowych z 2015r. i one tam pisały o masakrycznych nockach ![]() Cytat:
![]() Ale pamiętam, że jak moi poszli do przedszkola to pierwszy rok też był ciężki. Braliśmy opieki w pracy z mężem na zmianę w obawie przed zwolnieniem ![]() No to po raz kolejny życzę ZDRÓWKA ![]() O takich majtach to nawet nie wiedziałam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1369 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ---------- Od jakiegos czasu paragon nie jest niezbędny do reklamacji, może być świadek , wyciąg z konta - może masz?
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1370 |
Konto usunięte
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1371 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Dzięki dziewczyny ![]()
![]() |
#1372 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Coś nie miałam weny na pisanie ![]() Marysia na macie, a ja projektuję kubki dla dziadków ![]() A co do majtek z Biedronki, to kiedyś kupiłam takie ze Snoopy'm i bardzo je lubię ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1373 |
Zadomowienie
|
Majtek chyba nie przyjmują na zwrot...
Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka
#1374 |
Raczkowanie
|
Zebrah u mnie to samo strasznie glodna jestemm przy kp stale cos zajadam.a do tego mam dni ze caly czas slone a to znowu tylko slodkie.nie pytaj co sie dzieje na okres... W ciaze zaszlam mialam 60 na starcie.przytylam okolo 16 kg juz po porodzie mialam 65. Teraz niestety 67... Jak wroce do pracy i odstawie od piersi to moze sie zmieni cos.narazie kicha.
Beniemu idzie prawa dolna dwojka i jest dżez. Ibum na wieczor noc przekichana.pobudki marudzenie placz przez sen.do tego Rafal wczoraj broil i zrobil sobie krzywde.zjechal plecami po kancie od szafki.zdarl sobie skore do krwi na plecach i udzie.dzis na wf go nie puscilam.poza tym dostal 1 z matmy ze sprawdzianu i dzis poprawia.wiec wczoraj musialam go uczyc.probowal ktos zbunowanego siedmiolatka z nerwami na wierzchu i fochem? Jestesm zjechana psychicznie.zobaczymy jak mu pojdzie... Pada caly czas snieg wiec czeka mnie przeprawa z wozkiem do szkoly.
#1375 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Honcia, ja myślę, ze powinni nawet bez paragonu przyjąć, jak każda para w innym rozmiarze. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1376 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#1377 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powodzenia! A przedszkole jest cudne. Małe, jest tylko jedna grupa ale panie bardzo się starają, mają fajne pomysły i dzieci dużo rzeczy robią. Często gotują swoje ulubione dania, sadzą kwiatki w kaloszach itp. Mój synek, chociaż pewnie mało rozumie bo dopiero poznaje angielski, to wraca bardzo zadowolony. Cytat:
Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1378 |
Zakorzenienie
|
A tak w ogóle to słodkie
Dzień dobry! ( To tak w temacie podjadania)IMG_20170113_111026.jpg |
![]() ![]() |
![]() |
#1379 |
Zakorzenienie
|
Śliweczko, a nie myślałaś, że Ignas może być faktycznie głodny po kp i dlatego tak się budzi?
Ja wiem, że to co piszę to jak gadanie starszego pokolenia ale ja już mam swoje lata więc mi wolno😝 A wracając do tematu... Ja wiem że mleko matki jest teoretycznie dobrane do wieku itp ale... Mój Kuba, odkąd regularnie dostaje kleik to rzadko kiedy ( teraz pewnie pożałuje bo znów się pogorszą) ma sto pobudek. Wypija przed 20 tą butle kleiku i potrafi przespać po niej nawet 6 godzin a najmniej 4 godziny. Na początku tak nie spał , dopiero po kilku dniach, tak jakby glowa dostała sygnał, że brzuch już jest bardziej syty i może spać😉 potem kolejna pobudka po 3 godzinach. I zobacz jaki jest duży. Tak jak pisałam, ja jestem wylajtowana w temacie kp i wg mnie 8 mczne dzieci powinny już zajadać coś konkretniejszego niż mleko. A Twój Ignas chyba też rekordów nie bije jeśli o rozszerzenia chodzi więc może spróbuj ten kleik. |
![]() ![]() |
![]() |
#1380 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Co do zwrotów to wiem, że w sieciówkach nie można zwrócić bielizny. Ale, gdy towar nie jest zgodny z opisem na opakowaniu to powinni bez problemu przyjąć. Tym bardziej, że każdy rozmiar majtek inny ![]() U nas chyba zęby idą. Mała jest marudna i mam czasem jej dosyć ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:57.