Panny Młode 2009 cz.II - Strona 42 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-03-20, 15:56   #1231
zaaaabcia
Zakorzenienie

Dot.: Panny Młode 2009 cz.II

kochane kobietki prosze was o rade mam do wyboru 2 fotograwow i nie wiem ktorego wybrac podaje wam tutaj link do galerii slubnej kazdego z nich jesli bedziecie miec chwilke to zerknijcie dodam ze fotograf #2 wydaje mi sie ze zawiera w zdjeciach slubnych "to cos" w sobie ale znowu fotograf #1 ma lepsza oferte

fotograf #1 - http://www.fotograf-tarnow.go.pl/index2.php

fotograf #2 - http://www.faberphotography.pl/portf...?category_id=3
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-20, 15:57   #1232
aniaaa84
Zadomowienie

Jaga śliczne te obrączki, podobają mi się wszystkie po kolei...podobny gust mamy

Dziewczyny zajrzyjcie sobie na stronkę:
www.maggiesottero.com
boskie suknie ja już połowę skopiowałam i zapisałam w folderze z sukniami

Zaaaabciu mnie osobiście bardziej podoba się oferta drugiego fotografa, bo tak jak napisałaś zdjęcia mają "to coś" , gdybym miała wybierać to zdecydowanie ta druga oferta , ale wybór należy do WAS
Stary 2008-03-20, 15:59   #1233
moonikkaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
ni powinno sie brac swiadków po slubie, albo pary jako swiadków. u mojej kolezanki na slubie była para ktora tydzien po slubie sie rozstala
Nie wierze w takie przesądy odnośnie pary, razem z moim TZtem bylismy świadkami w tamtym roku i do tej pory się nierozstaliśmy, ale odnosnie osoby, która juz wzięła ślub i ma byc swiadkiem, to poprostu bym nie chciała ale niedlatego, ze wierze w jakies przesądy. Co ma byc to bedzie..kto ma być razem to bedzie, a kto ma sie rozstac to się rozstanie
Stary 2008-03-20, 16:06   #1234
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moonikkaa Pokaż wiadomość
Nie wierze w takie przesądy odnośnie pary, razem z moim TZtem bylismy świadkami w tamtym roku i do tej pory się nierozstaliśmy, ale odnosnie osoby, która juz wzięła ślub i ma byc swiadkiem, to poprostu bym nie chciała ale niedlatego, ze wierze w jakies przesądy. Co ma byc to bedzie..kto ma być razem to bedzie, a kto ma sie rozstac to się rozstanie
no dokladnie zgadzam sie z Toba jak najbardziej u nas swiadkami bedzie moj brat i siostra mojego TZ
Stary 2008-03-20, 16:07   #1235
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aniaaa84 Pokaż wiadomość
Jaga śliczne te obrączki, podobają mi się wszystkie po kolei...podobny gust mamy

www.maggiesottero.com
bylam w tym sklepie niedawno i musze przyznac ze sukknie piekne
nie wiadomo gdzie sie rozgladac hehe
Stary 2008-03-20, 16:14   #1236
aniaaa84
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
Ojj Żabciu fajnie się masz ja nie wiem czy gdybym weszła do tego salonu to jeden dzień na oglądanie by wystarczył
Stary 2008-03-20, 16:15   #1237
jaga_2001
Zakorzenienie

Cytat:
to napisz jakie ceny sa, bo suknie na prawde cudo

AV by jaga_2001
jaga_2001 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-20, 16:19   #1238
aniaaa84
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez jaga_2001 Pokaż wiadomość
Ja wyczytałam gdzieś na jednym z wątków, że podobno jeden ze sklepów oferujących suknie tej firmy znajduje się w Warszawie, a ceny kształtują się w graniacach 5-6 tysięcy złotych
Stary 2008-03-20, 16:19   #1239
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Zaaaabciu mnie osobiście bardziej podoba się oferta drugiego fotografa, bo tak jak napisałaś zdjęcia mają "to coś" , gdybym miała wybierać to zdecydowanie ta druga oferta , ale wybór należy do WAS

no wlasnie ma "to cos" w sobie .. cenowo nie roznia sie za wiele ... jedyna roznica to fotograf #1 robi wiecej zdjec ....
Stary 2008-03-20, 16:22   #1240
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
ceny wahaja sie od 700$ do 1,500$ no ale oczywiscie zdarzaja sie tez cudenka po 3 czy 4 tysiace
Stary 2008-03-20, 16:24   #1241
aniaaa84
Zadomowienie

Cytat:
no wlasnie ma "to cos" w sobie .. cenowo nie roznia sie za wiele ... jedyna roznica to fotograf #1 robi wiecej zdjec ....
Hmmm ja bym wolała mieć mniej zdjęć, ale takich, które nawet jeśli wyciągnę je po dwudziestu latach małżeństwa spowodują, że wspomnienia wrócą jak żywe i zakręci się łezka w oku
Ale tak jak już pisałam to tylko moje zdanie, a wybór należy do WAS, nie jest łatwo sami nie tak dawno mieliśmy te same dylemty, ale z kamerzystami, bo wybór co do fotografa był od dłuższego czasu oczywisty
Stary 2008-03-20, 16:26   #1242
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Hmmm ja bym wolała mieć mniej zdjęć, ale takich, które nawet jeśli wyciągnę je po dwudziestu latach małżeństwa spowodują, że wspomnienia wrócą jak żywe i zakręci się łezka w oku
Ale tak jak już pisałam to tylko moje zdanie, a wybór należy do WAS, nie jest łatwo sami nie tak dawno mieliśmy te same dylemty, ale z kamerzystami, bo wybór co do fotografa był od dłuższego czasu oczywisty
ojjj chyba twoje argumenty podzialaly dziekuje
Stary 2008-03-20, 16:28   #1243
kliwia
Zakorzenienie

faberia ma chyba lepsze fotki.
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-20, 16:29   #1244
aniaaa84
Zadomowienie

Cytat:
ojjj chyba twoje argumenty podzialaly dziekuje

Hehe cieszę się, że mogłam pomóc ... chyba po trosze zdjęcia tego drugiego fotografa przypominają mi fotografów, ktorych my sami wybraliśmy
www.styczen-fotografia.pl
Stary 2008-03-20, 16:29   #1245
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Ja wyczytałam gdzieś na jednym z wątków, że podobno jeden ze sklepów oferujących suknie tej firmy znajduje się w Warszawie, a ceny kształtują się w graniacach 5-6 tysięcy złotych

z tego co pisze na tej stronce to sa 4 sklepy z tymi sukniami w PL
oto adresy

Rzeszow , 35-303
Fuh Godi Magdalena Mazur

UL. Jabzonskiego 7
Phone: 060 428 27 26

Warszawa , 01-005
Tylko Ona

Nowolipie 22A
Phone: 022 838 55 33

Warszawa , 01-019
Mystique

Nowolipki 14
Phone: 022 6366677

Wroclaw , 53-676
Bellissima

UL Sokolnicza 7/17 pawilon 37
Phone: 071 355 70 01
Stary 2008-03-20, 16:29   #1246
pati86
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez anuulaa Pokaż wiadomość
Dziewczyny nie rozumiem tego trochę. Nie tylko my bierzemy ślub, ale też ludzie wokół nas. To, że zaraz po naszych zaręczynach dowiadujemy się o ślubie znajomych to chyba nic dziwnego. Przed nami też pewnie jacyś znajomi się zaręczyli i planują ślub, po prostu bardziej wtedy zwracamy na to uwagę. Nie wiem czemu się niektóre denerwujecie, że jakaś koleżanka zaręczyła się długo po nas i o wiele wcześniej chce się pobrać, to wynika z zazdrości? Ludzie są różni i niektórzy nie planują ślubu 2 lata wcześniej jak my, tylko chcą się pobrać od razu, jeśli mają do tego warunki. Nie ma w tym nic dziwnego Ślub znajomych nie powinien nam w niczym przeszkodzić, nawet jeśli będziemy ich gośćmi (chyba, że chcą sie pobrać tego samego dnia). Co innego jeśli w rodzinie ktoś nam się wtrynia sie np miesiąc przed nami ze ślubem , skoro wcześniej nie było zaręczyn. W tej kwestii uważam, że to chamstwo i wtedy należy wyjaśnić sytuację i wytłumaczyć, że w to nie fair.
święta prawda!

Jaguś ma sie ten gust... Wszystkie obraczki wklejone przez Ciebie bardzo mi sie podobają. Sczególnie ta trzecia para.

żabciu z tymi fotografami to rzeczywiście trudny wybór. Druga oferta(2#) jest ciekawa ale w przeciwieństwie do 1# wydaje mi się że w galerii zostały umieszczone tylko najlepsze zdjęcia z różnych ślubów. Natomiast w pierwszej masz całą galerie jednej pary, dzięki czemu możesz zobaczyć jak to naprawdę będzie wyglądać od początku do końca .

(...) Porwała księcia i już nigdy go nie oddała...chroniła go i kochała ... (...)
pati86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-20, 16:32   #1247
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Hehe cieszę się, że mogłam pomóc ... chyba po trosze zdjęcia tego drugiego fotografa przypominają mi fotografów, ktorych my sami wybraliśmy
www.styczen-fotografia.pl
jejku zdjecia robia wrazenie zeczywiscie masz racje technika waszego fotografa jest podobna do fotografa # 2

a jaki pakiet wybraliscie jakie koszty?
Stary 2008-03-20, 16:37   #1248
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pati86 Pokaż wiadomość
żabciu z tymi fotografami to rzeczywiście trudny wybór. Druga oferta(2#) jest ciekawa ale w przeciwieństwie do 1# wydaje mi się że w galerii zostały umieszczone tylko najlepsze zdjęcia z różnych ślubów. Natomiast w pierwszej masz całą galerie jednej pary, dzięki czemu możesz zobaczyć jak to naprawdę będzie wyglądać od początku do końca .
fotografa # 2 wypatrzylam na youtube a dokladnie ogladalam zdjecia z pleneru roznych par i trafilam na ten filmik http://www.youtube.com/watch?v=ijiczsuN4Mo
to wlasnie dzielo fotografa #2
Stary 2008-03-20, 16:42   #1249
aniaaa84
Zadomowienie

Cytat:
jejku zdjecia robia wrazenie zeczywiscie masz racje technika waszego fotografa jest podobna do fotografa # 2

a jaki pakiet wybraliscie jakie koszty?
Za całość czyli przygotowania do ślubu, kościół i plener 1000 zł, ale dokładnie Żaaaabciu napiszę Ci wieczorkiem jak zajrzę do umowy bo szczerze to dokładnie nie pamiętam jakie ilości zdjęć są w naszym pakiecie - za dużo ofert ostatnio przeglądaliśmy na raz i się gubię
Stary 2008-03-20, 16:47   #1250
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Za całość czyli przygotowania do ślubu, kościół i plener 1000 zł, ale dokładnie Żaaaabciu napiszę Ci wieczorkiem jak zajrzę do umowy bo szczerze to dokładnie nie pamiętam jakie ilości zdjęć są w naszym pakiecie - za dużo ofert ostatnio przeglądaliśmy na raz i się gubię
a bedzicie miec fotografa na weselu?

pakiet fotografa #1

plyta dvd z okolo 800-1000 zdjeciami + 100-120 zdjec na tej plycie bedzie przygotowanych pod wywołanie (obróbka, retusz, czesc zamieniona na czarno-biale). Czyli muszą Panstwo sami we wlasnym zakresie isc z tą płytą do zakłądu fotograficznego i wywołać sobie odbitki + 120 odbitek 13x18cm - 1150zł

pakiet fotografa #2

1000zł caly reportaz, plener, 30 zdjec formatu 15x21 w albumie oraz reszta zdjec 200 na plycie. Plyte mozna kopiowac
Stary 2008-03-20, 16:53   #1251
aniaaa84
Zadomowienie

Cytat:
fotografa # 2 wypatrzylam na youtube a dokladnie ogladalam zdjecia z pleneru roznych par i trafilam na ten filmik http://www.youtube.com/watch?v=ijiczsuN4Mo
to wlasnie dzielo fotografa #2
Filmik fajny, ale zdjątka, które się na niego składają jeszcze fajniejsze
Stary 2008-03-20, 16:56   #1252
Rybulka
Zakorzenienie

Żabciu, zdecydowanie bardziej podoba mi się fotograf nr 2.

MAGiALENA, trochę nie rozumiem Waszego oburzenia co do świadka... (liczę się z konsekwencjami moich słów) Ja nie mam nic przeciwko temu, aby świadkowie byli po ślubie. Może ten Wasz świadek (albo nie) i jego narzeczona marzą o ślubie w maju. Nie rozumiem dlaczego mieliby rezygnowac z tego... Gdyby Wam naprawdę zależało, żeby ten chłopak Wam świadkował, to wzięlibyście go również wtedy, gdy będzie już żonaty.

Zgadzam się ze słowami Anuli, która, moim zdaniem, fantastycznie wypowiedziała się o ślubach znajomych.

Elcia, jak zobaczyłam Wasze obrączki, wyrwało mi się: "Boże, jakie piękne!". Naprawdę świetny wybór
Rybulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-20, 17:03   #1253
kalinka77
Raczkowanie

Cytat:

www.maggiesottero.com

piękne te sukienki!!!! aż żałuje że je zobaczyłam-u mnie w mieście baaardzo kiepski wybór,salonów jest mało.
kalinka77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-20, 17:05   #1254
baja_86
Zakorzenienie

Post Dot.: Panny Młode 2009 cz.II

Cytat:
Napisane przez MAGiALENA Pokaż wiadomość
na tyle:
- na weselu syna koleżanki z pracy mojej "teściowej" było 500 osób
- na weselu mojej dalszej znajomej będzie 300 osób
- na weselu mojej koleżanki z liceum będzie 250 osób.
na żadnym weselu nie będę (bo nie mam kontaktu z tymi dziewczynami), więc nie powiem jak to wygląda w praktyce.
Ojej aż tylu gości? to już ciężka przesada, no i ile pieniędzy wydanych

Cytat:
Napisane przez Elcia85 Pokaż wiadomość
obraczki odebrane
pochwale się, bo strasznie mi się podobają mamy niezla roznice rozmiarów: ja 11 a moj TŻ 30...
Śliczne obrączki My z Tż też będziemy mieli taką ogromną różncę w rozmiarach, ja mam 9 a Tż pewnie też w okolicach 30, nie wiem dokładnie bo nie sprawdzaliśmy

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
No tak bardzo podbne do twoich. tylko wasze sa piaskowe, a ja bym chyba wolała błyszczące

a wy dziewczyny ajkie bedziecie brały"" piaskowe, błuszczące czy matowe??
Stawiam na klasykę, więc błyszczące, najbardziej nam odpowiadają proste obrączki z żółtego złota

Cytat:
Napisane przez Elcia85 Pokaż wiadomość
np usiwadomil mi ze wlasnie takie wzorkowane obraczki mozna zmniejszac czy tez zwiekszac max o 2 rozmiary, a sa i takie ze nie da sie wcale i co najlepsze nie wszedzie jubilerzy to mowia co uwazam za oszukiwanie klienta!! bardzo podobal sie nam wzor w taka szachowniczke jakby i u 2 jubilerow nawet sie nie zająknęli na ten temat dopiero trzeci nam powiedzial ze tego nie mozna zmneijszac ani zwiekszac!!! i potwierdzil to tez ten moj znajomy. poza tym obraczki matowe czy tez piaskowane, diamentowane czy jak to tam sie nazywa scieraja sie po czasie (ok 2 lata)i wygladaja jak blyszczace, ale u jubilera mozna je odswiezyc i beda wygladaly jak nowe a co do rozmiaru to obraczka powinna byc zazwyczaj wieksza od pierscionka, bo obraczka w takim rozmairze jak peirscionek moze nam nie zejsc z palca tak latwo zreszta sama wyprobowalam i potwierdzam najlepiej pomierzyc. aha i jeszcze z bialym zlotem trzeba uwazac bo casem jak sa zlote obraczki z jakims lekkim wzorkiem z bialego zlota (jak w szachowniczce) to to tak naprawde jest rodowane i po czasie sie tez zetrze. przyklad takich obraczek to wspomniane wczesniej szachowniczki, znajde zdjecie to zamieszcze
No właśnie slyszałam, że łączone zloto i te zmatowione szybciej się niszczy, no i nie zawsze można je powiększać, a to co napisałaś tylko utwierdziło mnie w tym, że będziemy mieć klasyczne obrączki

Cytat:
Napisane przez MAGiALENA Pokaż wiadomość
p

ok. 5 dni.
Spokojnie, nie ma jeszcze powodów do paniki, mi też okres spóźnia się czasem co kilka dni, to normalne. A nie byłaś ostatnio chora? Bo choroba też wpływa na nieregularne miesiączki

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
My będziemy mieć klasyczne półokrągłe, 5mm lub 6mm
My też takie chcemy

Cytat:
Dziewzyny, skrobiecie, skrobiecie a ja sprzatac musze
sliczne obraczki. Bardzo mi sie podobaja.

Moje faworyty to te (z naciskiem na 3cie ):
Załącznik 1382072Załącznik 1382073Załącznik 1382074Załącznik 1382075Załącznik 1382076

Martucha, niezla ta bratowa... Ja tak jestem wkurzona na siostre cioteczna, ktora chce abym byla jej swiadkowa. My o tym, ze chcemy wziac slub w lipcu 2009 mowilismy juz rok temu. Ona o tym wiedziala. Sama slub na poczatku planowala na ten rok w sierpniu lub wrzesniu. Teraz przesunela o rok. To jej powiedzialam, ze jak tak to bardzo duze prawdopodobienstwo, ze na jej slubie swiadkowac nie bede, bo my chcemy wziac slub w lipcu. To jakis miesiac temu sie dowiedzialam, ze ona z sierpnia rezygnuje i bierze termin... lipcowy. Szczeka mi opadla... Ok, ona jest zareczona, ja nie, ale plany planami. Jak chce taki nr mi wywinac to sie zastanawiam czy wogole chce byc jej swiadkiem (od malego wielu rzeczy mi zazdrosci i stara sie pokazac, ze jest lepsza ode mnie). Problem w tym, ze moj TZ tez jest upartu i tez chce wziac slub w lipcu. Obie na razie jestesmy na etapie planow, szukania sali. Z tymze TZ zapowiedzial, ze po swietach jedziemy oladac sale...
3 obrączki rewelacyjne, bardzo mi się podobają.
No no no widzę, że Tż się jakoś określił i zaczyna wkręcać się w organizacje, super

Cytat:
kochane kobietki prosze was o rade mam do wyboru 2 fotograwow i nie wiem ktorego wybrac podaje wam tutaj link do galerii slubnej kazdego z nich jesli bedziecie miec chwilke to zerknijcie dodam ze fotograf #2 wydaje mi sie ze zawiera w zdjeciach slubnych "to cos" w sobie ale znowu fotograf #1 ma lepsza oferte

fotograf #1 - http://www.fotograf-tarnow.go.pl/index2.php

fotograf #2 - http://www.faberphotography.pl/portf...?category_id=3
No nie wiem którego ci doradzić, ten 2 faktycznie lepszy, ale z kolei ten 1 też nie robi fatalnych zdjęć, no i oferta korzystna
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-20, 17:14   #1255
201803111825
Konto usunięte

Treść usunięta
201803111825 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-20, 17:27   #1256
MAGiALENA
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rybulka Pokaż wiadomość
MAGiALENA, trochę nie rozumiem Waszego oburzenia co do świadka... (liczę się z konsekwencjami moich słów) Ja nie mam nic przeciwko temu, aby świadkowie byli po ślubie. Może ten Wasz świadek (albo nie) i jego narzeczona marzą o ślubie w maju. Nie rozumiem dlaczego mieliby rezygnowac z tego... Gdyby Wam naprawdę zależało, żeby ten chłopak Wam świadkował, to wzięlibyście go również wtedy, gdy będzie już żonaty.
ale u nas to po prostu taka tradycja. nic na to nie poradzę przecież.
oni tak samo nie wzuięliby kogoś kto jest po ślubie.

aniołek Gabrysia/Gabryś: 21.08.2010
Kacperek: 2o.09.2011
MAGiALENA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-20, 17:54   #1257
Elcia85
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Rybulka Pokaż wiadomość
Elcia, jak zobaczyłam Wasze obrączki, wyrwało mi się: "Boże, jakie piękne!". Naprawdę świetny wybór
dziekuje Rybulka

a to naprawde jest jakas taka tradycja ze swiadkowie musza byc wolni? bo szczerze powiem nie spotkalam sie z tym, ale moze po prostu sie nie znam. Ale powiem tez tak, ze niestety co do tego "zgapiania" zareczyn itp spraw to sie to zdarza i wcale nie rzadko!!!!! zreszta jesli sa to jacys dalecy znajomi to pal licho ale uwazam ze jesli jest to ktos z rodziny to jest to przegiecie!!!! wiadomo ze jezeli wiem ze jakas para w rodzinie planuje slub w danym czasie to nie odwale nagle slubu tydzien przed :| chociazby z czysto praktycznego wzgledu, ze część gości sie przeciez nie zjawi na slubie w przeciagu tak krotkiego czasu. Ja sie z podobnymi akcjami spotkalam paru znajomych ale olalam sprawe, bo w zaden sposob nie krzyzuja mi oni moich planow niech kazdy robi co chce byleby innym nie szkodzic i na zlosc nie robic!!!!
Stary 2008-03-20, 18:15   #1258
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

ciekawe czy mojemu TZ jakas z tych obrączek co pokazałam sie spodoba

ps. słuchałam dzis wiadomosci giłdowych i złoto ostatnio spadło rodzicie powiedzieli ze nie ma co teraz kupowac na gwałt obraczek bo nie wiadomo cop ztym złotem bedzie skoro najpierow podrozało,a teraz o 10 % az staniało

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-20, 19:35   #1259
ktosia86
Zakorzenienie

Powiem Wam, że troszkę mnie zdziwiła dyskusja na temat świadków i tego, że powinien być stanu wolnego. Na naszym ślubie świadkami będą mój brat (żeni się w tym roku w lipcu) i siostra tż, która nie dość, że "mężata" to jeszcze "dzieciata". I jakoś nigdy nie zastanawialiśmy się, że to w czymś przeszkadza.
Ale tak naprawdę co kraj, to obyczaj.
Odbiegając trochę od tematu to przyznam szczerze, że bardzo mnie irytują wszelkie przesądy, a już te związane ze ślubem tym bardziej. Nigdy nie uważałam, że sprawy w stylu literka "r" w nazwie miesiąca, niebieska podwiązka czy cokolwiek w tym stylu może mieć wpływ na jakość małżeństwa. Może w tym temacie będę jedną z nielicznych Panien Młodych, które nie zamierzają mieć czegoś niebieskiego, starego,pożyczonego, czy jak to tam jeszcze idzie
Jeśli chodzi o obrączki - Elcia Twoje są śliczne.
Ostatnio się trochę naoglądałam obrączek, kiedy chodziłam z bratem i przyszłą bratową po jubilerach.
Dowiedziałam się przy tym paru rzeczy, jak np. to, że obrączki piaskowane (taki rodzaj matowienia) po krótkim czasie zaczynają się błyszczeć. Wyglądają początkowo ślicznie, ale pod tym względem są właśnie nietrwałe. Nam zależy na takich obrączkach, które będą służyć przez długie lata, bo nie zakładam wymiany obrączek na inne. Chociaż spotkałam się z taką opinią, że para po jakimś czasie kupuje sobie nowe obrączki. My chcemy te ślubne mieć na całe życie.
Stary 2008-03-20, 19:43   #1260
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Ktosiu to jakie najlepiej kupic obraczki?? Mi sie wydaje ze błyszczące mam racje?? Bo tez bym chciała mieć jedne na cale zycie

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości