|
|
#1261 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Panny Młode 2009 cz.II
Cytat:
Nam się podobają obrączki "szczotkowane" (to jest też inny rodzaj matowienia, bardziej wyraźny niż piaskowane, no i trwalszy przy okazji) |
|
|
|
|
#1262 |
|
Zakorzenienie
|
Elcia, zajrzałam do linka, który masz w podpisie... Naprawdę zrobiłaś te wszystkie cudeńka sama? Świetne! Sama bym chciała się nauczyć takiej sztuki
No właśnie... Już w ogóle nie wiem jakie obrączki są najlepsze na długie lata...
|
|
|
|
#1263 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1264 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1265 |
|
Raczkowanie
|
Ja właśnie jestem na etapie poszukiwania fotografa.chciałąbym mieć reportaż z przygotowań,ceremonii,wes ela tak gdzieś od godz.18.30 do 20 ,no i plener innego dnia.Dziewczynki wiem,że w tym wątku wspominałście o tym,ale nie mogę znaleźć strony.jeśli to nie problem to proszę przypomnijcie mi jakie u was są ceny
|
|
|
|
#1266 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() strasznie wciaga cieszę się że Ci sie spodobaly moje prace!!! to naprawde nie jest trudne!! wzór, igła, nici, materiał i troche cierpliwosci![]() co do obraczek to wlasnie o tym mowilam- jak sie nasluchalam to sama nie wiedzialam co robic!!!! w konsekwencji wybralismy obraczki takie jak nam sie najbardziej podobaly, z matowieniem, ktore podobno jest trwale (jak jest naprawde to sie okaze) no a poza tym jak sie mat zetrze i nie ebdzie sie nam podobalo to oddamy orbackzi do odswiezenia wszystko ma swoje plusy i minusy pani u jednego jubilera pokazala nam swoja obraczke piaskowana w jednej czesci po 4 latach jej noszenia i wlasnie mowila ze ma zamiar ja odswiezyc choc szczerze powiem ja nie zauwazylam roznicy z blyszczaca no przy przyjrzeniu sie widac bylo ze tak bardzo nie blyszczy ale naprawde trzeba bylo sie przyjrzec. z naszego wyboru jestem zadowolona, jak sie sprawdza w praktyce to sie okaze i juz zadnych obraczek nie ogladam bo to nie ma sensu, jeszcze mi sie ktores spodobaja i co?
|
|
#1267 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
także dziewczyny przyszłe polonistki proszę o wyrozumiałość i ewentualną korektę błędu ) i jeszcze płytka zawierająca wszystkie zdjęcia. Jeśli chodzi o kwestię czy będą u nas na weselu to nie, zdecydowaliśmy się na fotografowanie przygotowań ślubnych u mnie i u TŻ-ta, ceremonii zaślubin i do tego plener w dowolnie wybranym przez nas dniu po weselu. Doszliśmy o wniosku, że nie ma sensu brać profesjonalistów po to by pstrykali zdjęcia z zabawy weselnej, w rodzinie mam parę osób, które interesują się fotografią także bedzie kto miał pstrykać fotki.
|
|
|
#1268 |
|
Zakorzenienie
|
Proszę bardzo
|
|
|
|
#1269 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w tym jest reportaz czyli przygotowania, slub i wesele (my chcielismy cąła noc - bo wiadomo filmu sie wiele razy nie ogląda z zdjecia tak) plener mamy tego samego dnia (tak ok 1 godzinki) i nastepnego dnia (dzien do wyboru i do zmiany w zaleznosci od pogody) , do tegp dają ci plytke z prezentacja zdjęć z podkładme muzycznym i płytke do wywołania oraz album ze zdjęciami. co fajne po slubie idziesz do ich studia i sama mowisz, które zdjęcia mają byc czarno biale itp. aha i gratisy jeszcze jka np, kalendarz czy zdjęcie w ramce tez bedzie
|
|
|
|
|
#1270 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pomyślę
|
|
|
|
|
#1271 |
|
Rozeznanie
|
my za fotografa placimy 800zł w tym jest reportaz od przygotowan, przez slub, wesele az do oczepin plus plener (dzien do wyboru) - dostajemy takze 60zdjec 15 na 21 wywolanych w albumie
plus plytka ze wszystkimi zdjeciami i dvd z prezentacja to byla taka specjalna oferta z targow slubnych, normalnie kosztuje 1100zl.
|
#1272 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na tej stronie: http://www.wenc.pl/obrączki-ślubne,kat,1.html (mam nadzieję, że nie robię teraz reklamy, jakby co to od razu wywal Jaguś ten post ), wz49 to obrączki piaskowane, wz15 to obrączki młotkowane, a wz35 to szczotkowane.A co do haftowania, to podzielam hobby Elci Tylko ostatnio niestety nie mam na to czasu, a szkoda, bo to bardzo relaksujące zajęcie.No i Rybulko rzeczywiście uczy to cierpliwości. A w kwestii cierpliwości właśnie, to dziś szef "przyznał" mi medal za cierpliwość. Miałam ciężką rozmowę telefoniczną z jedną z klientek, ale byłam dzielna (przy moim charakterze to naprawdę wyczyn ). Ale stwierdzam, że ta praca i tak mnie nauczyła cierpliwości.
|
|
|
|
|
#1273 |
|
Zakorzenienie
|
Wow, Ktosiu, normalnie ekspert z Ciebie
|
|
|
|
#1274 |
|
Zakorzenienie
|
No ba
![]() Żartuję oczywiście, żaden ze mnie ekspert, po prostu słuchałam uważnie co mówiła pewna kompetentna pani w sklepie jubilerskim
|
|
|
|
#1275 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ceny,które podajecie to tak ok 1000-1500.Wydaje mi się że to w miarę rozsądne za fajne zdjęcia.Ja znalazłam super fotografa-tzn.jego zdjęcia na str.internetowej są super,ale facet chce ok.2000 zł i nie oferuje żadnych odbitek tylko ok.800 zdjęć na płycie DVD.Trochę dużo sobie liczy....ale te jego zdjęcia są naprawdę piękne. Z jednej strony to chciałabym sobie jż coś "zaklepać",a z drugiej to się boję że po rezerwacji znajdę coś lepszego i będę zła na siebie
|
|
|
|
|
#1276 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieki ktosia.
![]() A co do zajec uczacych cierpliwosci i relaksujacych to ja lubie szydelkowanie. ), ale robie, robie i skonczyc nie moge Zrobilam juz polowe i stanelo w miejscu. Nie mam po prostu czasu na to. No i potem strasznie mnie palce bola.![]() Swego czasu zrobilam torebke ze starych markowych jeansow, ktore mi sie przetarly na tylku, tuz pod kieszenia, wiec fizycznie nie bylo mozliwosci by to miejsce zacerowac. Jezdzilam autobusami i ogladalam wzory torebek jakie mialy kobety Zrobilam wykroj, zszylam, zrobilam w srodku kieszonke na komorke i kieszonke zapinana na zamek, wstawilam zamek co glownek kieszeni torebki. Na zewnatrz przyszylam kieszonke ze znaczkiem i zebyscie widzialy miny dziewczyn, gdy z torebka wyszlam na miasto. Nie dosc, ze dodatek markowy to jeszcze oryginalny, bo nikt takiej nie mial Zdjecia do dzis powinny gdzies na wizazu byc. (znalazlam http://www.wizaz.pl/forum/attachment...5&d=1153841037http://www.wizaz.pl/forum/attachment.php?attachment id=501486&d=1153841037 ) Dla mnie takie manualne prace to frajda i nic trudnego. Trzeba tylko miec checi, byc wytrwalym i choc odrobine wyobrazni przestrzennej tez sie przydaje.
|
#1277 |
|
Zakorzenienie
|
zdjecia od fotografow naprawde sliczne.. te 2 sa powalajace, ale tak jak zauwazyla juz jedna z dziewczyn w 1 galerii masz cale albumy swiec juz wiesz jak to wyglada...
no i byla u spowiedzi... i az sie poryczalam.. uslyszalam pare gorzkich slow na swoj temat i na temat rodzicow malenstwa ktorego bede chrzestna (ze sa nieodpowiedzialni i sami musza byc ogromnymi grzesznikami skoro chca brac na chrzestna kogos takiego jak ja), ostro mi pojechal... wogole niesadzilam ze ksiaza do tego stopnia potrafia byc "niemili" i tak latwo przychodzi ocenianie ludzi.. nie wiem oco chodzi, ale pomyslalam ze bedac szczera bedzie dobrze, a tu nie zaczol wypytywac czy mam mezczyzne czy wspolzyjemy czemu tego niewyznalam (boe niezaluje?!) i wogole takie tam... ehs... koniec koncow rozgrzeszenie dal ale kartki na bycie chrzestna nie podpisal, bo jakto stwierdzil nienadaje sie na bycie chrzestna i watpi zebym kiedykolwiek sie nadawala... niekomentuje.. nie wiem co teraz chyba pojde do innego jeszcze raz... nie mam pojecia do chrzcin pozostalo 4 dni.. swoja droga ciekawe czemu mordecy itd dostaja rozgrzeszenia a w stosunku do mnie przyszlo mu to z takim trudem ... niekumam, moze przez to ze ten ksiadz ewidentnie mnie nielubi i wielokrotnie to okazywal.. juz poprostu nic nierozumiem...
|
|
#1278 |
|
Raczkowanie
|
martucha84 jestem w szoku!!!! Ksiądz nie podpisał Ci kartki i jeszcze tak Cię upokorzył!!!Jak tak można,nie no normalnie w głowie mi się to nie mieści
|
|
|
|
#1279 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() szok!!! Ciekawe czy ten ksiadz siebie tak ocenia, czy jest dobrym ksiedzem i czy rzeczywiscie na tego ksiedza sie nadaje...
|
|
#1280 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1281 |
|
Zakorzenienie
|
Martucha, ogromnie mi przykro, że coś takiego Cię spotkało
. Jestem w niemałym szoku, że księża potrafią tacy być...
|
|
|
|
#1282 |
|
Wtajemniczenie
|
Też dzisiaj byłam u spowiedzi, ale po tym co się nasłuchałam ostatnio, to powiem szczerze byłam zestresowana. I jak tu iść z chęcią do spowiedzi. Nie wiadomo na jakiego palanta się trafi, trudno takich ludzi nazwać księdzem:/
|
|
|
|
#1283 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też lubię robótki ręczne
Uwielbiam haft krzyżykowy to jest całkiem proste, a efekty zawsze powalają 2 lata temu mama nauczyła mnie szydełkować, najpierw robiłam jakieś proste serwetki, żeby się nauczyć, nabrać wprawy, potem wzięłam się za jakąś trudniejszą i większą serwetkę, której do dziś z barku czasu nie skończyłam. Ale obiecuje sobie, że kiedyś ją skończę Takie prace ręczne uczą cierpliwości no, ale mają jedną poważną wadę- są strasznie czasochłonne Gdy sobie coś wyszywam, albo szydełkuje to zapominam dosłownie o wszystkim, nie raz się zdarzyło, że obiadu nie zrobiłam na czas, bo siedziałam i wyżywałam się estetycznie, Tż się nawet kiedyś na mnie pogniewał, że tak się w to wciągnęłam, że zapomniałam o naszym spotkaniu Martucha jestem w ciężkim szoku, to okropne, że jest jeszcze tylu księży o podobnych poglądach. Prawda jest taka, że przez takie ich zachowania ludzie, a szczególnie ci młodzi odwracają się od kościoła, przestają wierzyć. Niech tylko to dotrze do świadomości wszystkich klechów, a może przestaną się dziwić, że w dzisiejszych czasach ma miejsce kryzys wiary i pomyślą nad tym żeby coś zmienić |
|
|
|
#1284 |
|
Zakorzenienie
|
a najgorsze jest to ze zrobil to celowo.. bo jak dalam mu tylko kartke to powiedzial ze i tak jej nie wezmie bo i tak jej nie podpisze (nie zaczelam sie jeszcze spowiadac wiec niemogl wiedziec co "zobilam") zrobil to specjalnie bo mnie nielubi i udowadnial to na kazdym kroku (na koniec liceum dal mi 3 bo jestem grzeszna - razem z ludzmi w klasie przylapalismy go na klamstwi - 3 to i tak byla wysoka ocena) no coz.. pozostaje sie cieszyc ze niejestem jedyna osoba ktora tak potrakowal (przyjaciolke tez..) poprostu mialam pecha ze trafilam na niego...
ja mu nie powiedzialam ze wspolzylam sam sie zapytal ze mam partnera to powiedzialam ze tak i sie zapytal czy wspolzyjemy (niemyslalam nawet zeby go oklamac wkoncu to spowiedz) to powiedzial ze celowo zatailam ten grzech i pewnie niejeden grzech ukrywam (to mu powiedzialam ze nie bo tego niezauje tż to jets moj przyszly maz.. jedyny mezczyzna.. no coz) a teraz jak pojde do spowiedzi to niemusze mowic ze sypiam z tz bo od dzis do jutra to sie nie zdarzy.. a wiecie co jest najgorsze ze rozgrzeszenie dostalam (pokute taka normalna nie jakas ogromna..) wiec niebylam taka tragiczna... on musial to zrobic celowo.. a najsmieszniejsze jest to ze to jest moj kosciol w ktorym chce brac slub.. a on jest proboszczem.. czy mozna sobie wybrac ksiedza bo ja niechce zeby to on mi udzielal slubu bo napewno zrobic cos nazlosc... a jak niemozna to chyba zmienie kosciol. a tak mi zalezalo na moim.. jak myslicie mozna sobie wybrac ksiedza?
|
|
#1285 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Brak mi słów na tego proboszcza:/ |
|
|
|
|
#1286 |
|
Zakorzenienie
|
Mam nadzieje martucha, ze mozesz wybrac sobie ksiedza, ktory odprawi msze w dniu Twego slubu. Kurcze, a nie moglas do innego ksiedza isc? Tylko ten spowiadal?
|
#1287 |
|
Zakorzenienie
|
Co do obrączek to my będziemy kupować albo w Kruku (tam mamy zniżkę) albo w Red Rubin (Kilka modeli bardzo nam się podoba)
wklejam nasze typy z red rubin |
|
|
|
#1288 |
|
Zakorzenienie
|
Panny Młode 2009 Styczeń 3 10 17 ryba_22 24 rojku 31 Luty 7 14 21 Marzec 7 14 21 enigma7 28 Kwiecień 4 11 12 czerybka 18 massowa, Zottel (ślub cywilny), alizot 25 agus87, Kaffienka, Rosette Maj natali86, AliBoo 2 Zottel (ślub kościelny) 9 misiak87, ^olka^ 6 ktosia86 23 uleczka67, zielony_motylek, Lilith1, parasiempre, Asiulak 30 DagmaraS, _Madzia_ Czerwiec rybcia2309, mala85 5 MisQa 6 amazynt, Sloneczko_, spray, kotka85, WIKA26, Malikaa, mika_am, MAGiALENA, pluszaczek007, Moonikkaa 13 weronika23, Cameline, agalbn 20 pysslaw, ssmakija, electra1985, aga2111, bialymis1984 27 ola_socha, Maddie, tylkokasia, Lustereczko, Agnesss1s2 Lipiec 4 ivoclar, elganja 11 kwiatussek, ka4rolcia 18 strippi, kinia336, fanta20, Kama24 25 leamia, zaaaabcia Sierpień cyn@monk@, MBPN 1 Rybulka, myszka_maj, Estrella, Madzialenka12344321 8 annfas, maga83, aldonetta, kasienkakg, asiamichał, aanka0308, kikuska, tajeczka, kassjopeja, ButterBear, Olenkaaa, magdzia33, sas 11 Evelinka13 15 diamonndbabe, baja86, directe, mszpilka, viola211985 22 anuulaa, karothka, Madzia_madzia, keira24, Elcia85 29 Strobiluska, Monia.ch, pati86, natka294, kliwia, pomorzanka Wrzesień 5 hałas, owieczka86, magdaadas, aniaaa84, idzia111, SAMBAdiJANEIRO, ponga, Scio 12 śliweńka, agatkag14, Gabryysia, *Agatek* 19 kalinka77, Ellee, szajajaba 26 Październik 3 Ana*** 10 duralek 17 24 31 Listopad 7 14 21 28 Grudzień 5 12 19 26 asi_kol Zaktualizowałam nasz kalendarz, jak coś się nie zgadza to krzyczcie |
|
|
|
#1289 |
|
Zadomowienie
|
Martucha84 ja się podpisuję pod dziewczynami, też jestem w szoku
raju normlanie aż wypieków dostałam...powiem krótko na GŁUPOTĘ i to tak olbrzymią nie ma lekarstwa. Wiem to nic miłego usłyszeć takie bluzganie, ale Ty kochasz swojego TŻ-et,a On Ciebie ja tu ni w ząb grzechu nie widzęNie przejmuj się i poszukaj innego "ludzkiego" księdza
|
|
#1290 |
|
Zakorzenienie
|
![]() Co do obrączek, wczoraj widziałam naocznie obrączki zamówione w sieci u Węc'a. Ładne, frezowane, zmatowione tymi ryskami, z grawerem. z tym że grawej trochę nisko, nie był na śroku. Ale generalnie śliczne. Potem poszukam i wkleję. dzień dobry
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:01.

cieszę się że Ci sie spodobaly moje prace!!!
także dziewczyny przyszłe polonistki proszę o wyrozumiałość i ewentualną korektę błędu
) i jeszcze płytka zawierająca wszystkie zdjęcia. Jeśli chodzi o kwestię czy będą u nas na weselu to nie, zdecydowaliśmy się na fotografowanie przygotowań ślubnych u mnie i u TŻ-ta, ceremonii zaślubin i do tego plener w dowolnie wybranym przez nas dniu po weselu. Doszliśmy o wniosku, że nie ma sensu brać profesjonalistów po to by pstrykali zdjęcia z zabawy weselnej, w rodzinie mam parę osób, które interesują się fotografią 

Ciekawe czy ten ksiadz siebie tak ocenia, czy jest dobrym ksiedzem i czy rzeczywiscie na tego ksiedza sie nadaje...

. Jestem w niemałym szoku, że księża potrafią tacy być...
raju normlanie aż wypieków dostałam...powiem krótko na GŁUPOTĘ i to tak olbrzymią nie ma lekarstwa. Wiem to nic miłego usłyszeć takie bluzganie, ale Ty kochasz swojego TŻ-et,a On Ciebie ja tu ni w ząb grzechu nie widzę