|
|||||||
| Notka |
|
| Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3151 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Joga
Mitsukki, i jak było po przerwie?
|
|
|
|
|
#3152 |
|
Przyczajenie
|
niedawno poszłam pierwszy raz na jogę, z ciekawości, i jestem bardzo pozytywnie zaskoczona. Na drugi dzień czułam absolutnie wszystkie mięśnie, chyba po żadnym cardio tak nie miałam. Na pewno włączę jogę do mojego planu treningowego
|
|
|
|
|
#3153 |
|
zuy mod
|
Ja dzis ide kolejny raz o ile przestanie mnie tak gardlo bolec, w najgorszym razie przerzuce na piatek bo tez jest wstep do jogi
![]() W ogole cwiczycie codziennie? Chcialabym chociaz 15 minut dziennie poswiecic jodze + raz w tygodniu 1,5h ale nie wiem od czego zacząć. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3154 | ||
|
Oby do wiosny
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja ćwiczę prawie codziennie, a jogę 2 razy w tygodniu.
Jeśli znajdziesz link w przypadkowym słowie w moim poście, to jest to ukryta reklama wstawiona przez Wizaż. Gdy chcę się czymś podzielić link wstawiam pod słowo KLIK. 04.11.2015 Edytowane przez Śniegowa Czas edycji: 2017-01-11 o 10:39 |
||
|
|
|
|
#3155 |
|
zuy mod
|
Podziwiam, ja dopiero powoli biore sie za jakakolwiek aktywnosc fizyczna, kondycja mnie wrecz odstrasza
joga jest fajna bo miesnie pracują, ale sie tak nie zdysze. Dlatego szukam czegos dla siebie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3156 | |
|
Oby do wiosny
|
Cytat:
Mam astmę, więc sport mi bardzo pomaga. |
|
|
|
|
|
#3157 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3158 | |
|
Oby do wiosny
|
Cytat:
![]() W ostatnią sobotę, jak nie byłam na treningu to czułam, ze jakby czegoś brakowało , mimo, ze wiem, ze trzeba zrobić czasem przerwę na regenerację. Eee... Nie lubię ja odwołują. |
|
|
|
|
|
#3159 |
|
Konto usunięte
|
Cześć dziewczyny
|
|
|
|
|
#3160 |
|
zuy mod
|
Podpinam sie pod to pytanie.
Dzis mnie duzo mniej boli niz tydzien temu, zobaczymy jutro. Jak bedzie OK to moze w piatkowy wieczor tez sie wybiore ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3161 | |
|
Oby do wiosny
|
Cytat:
|
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3162 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3163 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wtedy mam co prawda jogę dla biegaczy, ale przeważnie nie chce mi się wstawać. Raz w tygodniu śpię do 10 ![]() Ha, mi we wtorek właśnie poszaleli z tym odwoływaniem. Cytat:
Jak nie masz możliwości inaczej, to co poradzisz
|
||
|
|
|
|
#3164 |
|
Crazy turtle lady
|
Ja byłam wczoraj na pierwszych zajęciach po miesiącu przerwy. Zapisałam się na zajęcia dla początkujących drugi raz i powiem Wam jestem zdumiona jak różne moga być zajęcia jogi.
Byłej szkole nie chce robić antyreklamy - nie, po prostu to ja potrzebowałam czegoś innego ![]() Zajecia mam raz w tygodniu półtora godziny, dużo teorii było (czego mi brakowało) , mniejsza grupa o wiele i nauczyciel który ćwiczenia pokazuje na innych oraz podchodzi do każdego i jeszcze sprawdza czy dobrze wykonujesz ćwiczenia. Przy relaksie moge sobie wziaść krzesło i położyć nogi na krześle i się w ten sposób relaksować a nie na płasko bo inaczej nie można ![]() Reasumując - do jogi nie ma co się zrażać jak nam cos nie pasuje tylko zmienić szkołę i się przekonać co nam bardziej pasuje
|
|
|
|
|
#3165 | ||
|
Oby do wiosny
|
Cytat:
Cytat:
![]() Świetny tekst. Fajnie, że trafiłaś na swoje miejsce. To bardzo ważne |
||
|
|
|
|
#3166 |
|
Raczkowanie
|
A ja za tydzień idę na pierwsze zajęcia z tego kursu, co wcześniej pisałam
Jestem mocno podekscytowana, ale też mam kilka pytań organizacyjnych 1. przede mną kupienie stroju - czy leginsy i koszulka będą ok? 2. ćwiczymy bez butów, to znaczy, że na boso, nie w skarpetkach? ![]() 3. ale chyba lepiej jakieś tenisówki mieć, żeby przejść z szatni do sali? 4. i czy na spokojnie można wziąć prysznic po zajęciach? (tymena? ).Sory dziewczyny, ale przed siłką tak się nie stresowałam jak przed tym
|
|
|
|
|
#3167 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ma być wygodnie, to jedyna rada ![]() 2. Bez, ale możesz sobie kupić skarpetolki z antypoślizgiem i palcami. Są np. w Rossmannie za jakieś 15-20 zł. W polo też widziałam. Teraz w sumie zimno może być, więc nawet jak będziesz na boso, weź z sobą skarpetki jakieś, mogą się przydać na koniec. 3. Tenisówki, klapki, ja czasem przelatuję w samych skarpetkach :P |
|
|
|
|
|
#3168 |
|
Zakorzenienie
|
Niczym się nie stresuj Agacik, zaraz Ci wszystko opowiem
![]() Ja ćwiczę w legginsach i bluzce rękawy 3/4 albo w koszulce. Ćwiczymy na boso bo tak się ćwiczy jogę. Jest dużo pracy stopami i w skarpetkach byś się slizgała. Ja biorę ze sobą skarpetki w których przechodzę z szatni na salę i zakładam na koniec do relaksu bo lubię jak mi ciepło w stopy. Warto tez zabrać bluzę, którą wkładasz do relaksu. Niektórzy biorą klapki czy baleriny i zostawiają je na korytarzu przed salą. Prysznice są dwa w szatni damskiej, też miałam plan żeby brać prysznic po zajęciach ale jak kończę jogę o 21.30 to pędzę na kolejkę, żeby być szybciej w domu ![]() Pytaj jakby coś Ci jeszcze zaprzątało głowę ![]() Instruktorka wszystko Wam opowie, tam będzie wiele osób, które przyszły na jogę po raz pierwszy, nic się nie martw. Ja dość szybko zainwestowałam w matę bo te dostępne w klubie mnie obrzydzają a poza tym są kiepskie bo się mocno na nich ślizgam. Kupiłam też pasek do ćwiczeń. |
|
|
|
|
#3169 | ||
|
Oby do wiosny
|
Cytat:
to taki lęk przed nieznanym ![]() Do tego co pisze Macmiki dodam tylko, że jeśli jesteś zmarzluchem, to warto mieć ze sobą jakąś bluzę na końcowy relaks. Cytat:
![]() Ja po sali chodzę w skarpetach i zdejmuję tuż przed sesją. |
||
|
|
|
|
#3170 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki dziewczyny
![]() Tak myślałam, że będę w skarpetkach szybko śmigać z szatni na salę, ale nie chciałam wyjść na dziwaka Muszę pamiętać o bluzie, bo rzeczywiście po ćwiczeniach może być chłodniej, jak będę spocona (a będę na pewno ). Jakoś mi się joga wydaje taką hmm, dystyngowaną formą ruchu i dlatego tak się spinam. Na siłowni nikt nie zwraca uwagi w co jestem ubrana, byleby było mi wygodnie i bezpiecznie A jak oglądam filmiki na youtubie z jogą to tam zawsze wszyscy ładnie ubrani, nie czerwoni na twarzy i chudzi ![]() O swojej macie też myślę, ale najpierw zobaczę czy w ogóle to jest sport dla mnie (bardzo bym chciała!)
|
|
|
|
|
#3171 | |
|
Oby do wiosny
|
Cytat:
Wiesz, na filmikach fitnessowych też wszyscy ładnie ubrani, chudzi i nie spoceni, także wiesz
|
|
|
|
|
|
#3172 |
|
Zakorzenienie
|
Na pierwszych zajęciach też się trochę stresowałam. To był kurs zamknięty, trochę było rozmów i padło pytanie - czego oczekujemy od jogi? i każdy musiał się wypowiedzieć przed grupą
cztery miesiące temu chciałam tylko jednego - stać na głowie tak swobodnie jak moja koleżanka z pracy teraz jest inaczej - mam cele typu: zrobić psa z głową w dół z przyklejonymi do podłogi stopami
|
|
|
|
|
#3173 | |
|
Oby do wiosny
|
Cytat:
Są dni gdy mocno pracujemy nad tyłami nóg i wtedy to się udaje... |
|
|
|
|
|
#3174 |
|
Zakorzenienie
|
Nauczyciele wciąż nam powtarzają, że nasze ciała mogą nam nigdy nie pozwolić na zrobienie prawidłowo niektórych z asan. I że musimy to zaakceptować. Ale musimy też dążyć do zmiany
Bardzo mądra ta joga
|
|
|
|
|
#3175 |
|
zuy mod
|
Mnie sie najbardziej marzy wieksze rozciagniecie i wzmocnienie miesni, np ostatnio poszerzalismy rozkrok w siadzie i czulam sie jak kaleka
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3176 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Poza tym mam też rękawiczki Cytat:
U mnie co jakiś czas ktoś chichocze cicho, bo mu nie wychodzi. Poubierani byle wygodnie. Czerwoni dość często. Chudzi... Czeeeekaj, mam jeszcze jakieś 20 kg do zrzucenia Czasem śmiesznie muszę wyglądać. Szczególnie kiedy przez cycki nie mogę nigdzie sięgnąć
|
||
|
|
|
|
#3177 | |||
|
Oby do wiosny
|
Cytat:
Super trafiłaś. Cytat:
Przeczytaj co napisała Tymena. Cytat:
Rękawiczki też mam, ale to na treningi. Przydają się szczególnie przy sztandze, ale jak czasem na rozciąganiu robimy psa, to zdecydowanie nie umiem go w rękawiczkach. Wbijają się między palcami boleśnie. Myślę, że podobnie bym miała ze skarpetami. Hahaha Znam to! Dlatego nie przepadam za świecą. Mam wrażenie, ze mnie cycki próbują udusić |
|||
|
|
|
|
#3178 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Też idę na kurs zamknięty, ale jakoś wcześniej nie pomyślałam, że przecież przeważnie na początku trzeba będzie się poznać Cytat:
I w ramach przygotowań kupiłam dziś w Lidlu koszulkę do jogi moją pierwszą profesjonalną koszulkę do ćwiczeń bo na siłkę do w zwykłych topach z h&m chodzę.
|
||
|
|
|
|
#3179 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja miałam zajęcia z Edytą, Ty chyba będziesz miała zajęcia z Kasią? Może Kasia nie zadaje takich pytań ![]() Też kupiłam w lidlu ale bluzę. Piękną, szarą, ze ściągaczem na dole, żeby mi materiał nie wisiał na twarzy przy skłonach. |
|
|
|
|
|
#3180 |
|
Nie depcze krokusów
|
Chodzę na jogę w zwykłych koszulkach na szerokich ramiączkach i w szarawarach, legginsach lub dresach. Nie uważam specjalnych rękawiczek i skarpetek za konieczne. Na salę wchodzę w skarpetkach, na relaks biorę bluzę (własną) lub kocyk (z wyposażenia studia).
Własna mata to fajna rzecz Pasek też się przydaje.
Geralt solennie obiecał sobie nie turbować się. Edytowane przez Malla Czas edycji: 2017-01-16 o 16:00 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:18.

joga jest fajna bo miesnie pracują, ale sie tak nie zdysze. Dlatego szukam czegos dla siebie. 
Miałam wczoraj iść, ale odwołali zajęcia. Dopiero w piątek pójdę.

).