|
|
#4441 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Scent Bar LX
Rany Corrii a wiesz co to mogło spowodować? Kurde trzymam kciuki. Ja zostałam w szpitalu na echo i holtera. Podejrzewali tachycardię? Jednak nic w badaniach nie wyszło, uffff. choć to było ponad 10 lat temu. Jednak coś na rzeczy kardiologicznie u mnie jest, wiecznie zapominam z tym się zgłosić do specjalisty, bo faktycznie mam często z błahych przyczyn przyspieszoną akcję. Anyway, odpoczywaj.
|
|
|
|
#4442 | |
|
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Cytat:
Dziekuje Rejcz
|
|
#4443 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4444 | |
|
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Cytat:
Nic, poza tabsami rozluźniającymi. P doktor kazała odpoczywać głownie przy zerowym wysiłku fizycznym. Musze do swojego kardio na holtera, rtg, echo iść. Ale on dopiero za tydzien bedzie. Poczekam, bo jak mam publicznie to sama wiesz jak jest...![]() Generalnie jak leżę jest ok, ale jak cos sie ruszę np spacer do sklepu to gorzej. Gorzej mi tez było po obiedzie
|
|
#4445 |
|
Nindżopesz
|
Corii
:/ Trzymam mocno kciuki!Parabelko, jaka Ty jesteś mondra Ale już wiem czemu ja taka gupia - za często myję zęby
|
|
|
|
#4446 | |
|
Panaroja
|
Cytat:
Zapisz
Cezar się nie starzeje . Cezar dojrzewa ![]() -Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry. -Czy to pomoże ?[...] -Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok . Terry P. ![]() |
|
|
|
|
#4447 | |
|
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Cytat:
tylko ile tak leżeć? Bo przecież nie wiecznie chyba?
|
|
#4448 | |
|
Panaroja
|
Cytat:
![]() Zapisz
Cezar się nie starzeje . Cezar dojrzewa ![]() -Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry. -Czy to pomoże ?[...] -Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok . Terry P. ![]() |
|
|
|
|
#4449 |
|
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
|
#4450 | |
|
Panaroja
|
Cytat:
ale jeżeli nie chcesz już wiecznie, to póki kardiolog nie pozwoli się ruszyć . Wirusowe zapalenia mięśnia sercowego to syf straszny bywa . Do czasu kardiologa ani mi się waż cokolwiek poza leżeniem robić - zwłaszcza jeżeli nawet posiłek męczy . Lepiej jeść male porcje a częściej niż dużo na raz Zapisz
|
|
|
|
#4451 | |
|
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Cytat:
![]() Tak jest, pani dohtur!!! jakos dam rade ten tydzien![]() Jeszcze raz Dziekuje
|
|
#4452 | ||||
|
BAN stały
|
Znad jogurtu kawowego z Biedry
Zdrowiejta! Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Kuruj się i wracaj do zdrowia, przykra sprawa Cytat:
|
||||
|
|
|
#4453 |
|
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
|
#4454 |
|
BAN stały
|
Dopchałem się roladą z sera, kutaka i pieczarek i nic mi się nie chce, a tu pod prysznic trza się pokulać
|
|
|
|
#4455 | ||||||
|
Mother of Cats
|
Cytat:
"bazująca na współczesnym pożywieniu dieta paleo składa się głównie z warzyw, owoców, jajek, orzechów, ryb, grzybów oraz mięsa (najlepiej z wypasu pastwiskowego), a wyklucza zboża, cukier i rafinowane oleje, a w niektórych przypadkach także rośliny strączkowe i nabiał." Nie naśladują jedzenia jaskiniowców jeden do jednego, tylko wykluczają grupy pokarmów niejedzone przed "epoką upowszechnienia zbóż". Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
"Tak, oznacza to, że połowa populacji była w stanie przeżyć nie więcej niż około 30 lat. Ale nie oznacza to, że wszyscy umierali przed osiągnięciem 40 lat". Polemizuje? Popiera? Cytat:
Fakt faktem, że mi osobiście służy ograniczenie użycia mocnych detergentów do mycia i wprowadzenie płukania olejem. Co do tego, że ssanie oleju nic nie pomoże, to nie wiem... Te badania i badania chyba mówią, że korzyści jednak są ![]() Natomiast ciekawostka odnośnie do mycia samą wodą: mój osobisty chłop myje twarz samą wodą od lat (z wyjątkiem rzadkich sytuacji, kiedy się np. smarem usyfi) i krościaty, kostropaty nie jest. Rzekłabym, że wręcz miło oko zawiesić ![]() Aby wsadzić kij w mrowisko - czytałaś część artykułów poświęconych leczeniu cukrzycy typu 1 dietą? ![]() Zapisz
Zapisz Zapisz Edytowane przez aileenn Czas edycji: 2017-01-17 o 02:15 |
||||||
|
|
|
#4456 |
|
Piers do przodu
|
Cori - doczytałam
|
#4457 |
|
Mother of Cats
|
Corii, straszne
Zdrowiej. Mocno trzymam kciuki |
|
|
|
#4458 |
|
BAN stały
|
Dobranoc
|
|
|
|
#4459 |
|
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Bardzo Wam Dziekuje
|
#4460 | |||
|
Zakorzenienie
|
a ja zawsze z ziemniaczaną robię, zwłaszcza do ciast, od kiedy sklepowe budynie zepsuli i do wszystkich pakuja skrobię kukurydzianą zamiast ziemniaczanej
masa się nie zsiada jak trzeba, nawet po użyciu połowy mleka ![]() Cytat:
![]() Jak ktoś dożył dorosłości i nie ciepnął po drodze, to przezył potem wszystko ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2017-01-17 o 09:38 |
|||
|
|
|
#4461 |
|
Zakorzenienie
|
Bry :-D
Corii mam nadzieje ze serducho szybko sie uspokoi < mocne kciuki> Wow ale rozpetalam burze tymi dietami. Dla mnie diety moga nie istniec, uwazam ze jesli czlek jest w miare zdrowy to moze jesc wszystko byle z umiarem, do tego ruch i swieze powietrze a bedzie ok. Najciekawsze jest to ze osoby glownie szczuple ida na te diety. Burza burzą ale fajnie bylo poczytac co napisalyscie :-D Ju, Gucio jest genialny :-D trzymam kciuki za wystep ! Nie wiem co jeszcze mialam napisac bo czaskacie postow ilebadz ;-) Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4462 | |
|
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Dziekuje
Cytat:
|
|
#4463 |
|
Piers do przodu
|
|
#4464 | |
|
Panaroja
|
snad bo ja wiem jakto nazwac czego
![]() Cytat:
![]() 2.nie wszyscy, ale znakomita większość umierała przed 40 , osobniki starsze należały do wyjątków . Nie jestem w stanie uwierzyć w liczne 70-letnie australopiteki stanowiące duży procent populacji a nie ułamek procenta 3.pierwsze badanie zgadza sie z tym , ze można wypłukać bakterie olejem, natomiast drugie to nie badanie, tylko artykuł przeglądowy ![]() 4.no to gratuluję chuopa z hydrofilną skórą a nie goli się przy użyciu czegośtam ? Moje osobiste doświadczenia z próbą mycia się samą wodą są wręcz przeciwne .5.hm, próba leczenia dietą - samą dietą - cukrzycy I byłaby równie skuteczna jak leczenie dietą niedoczynności tarczycy albo amputowanej kończyny - dieta nie zastąpi i nie uzupełni braku narządu .Owszem w cukrzycy dieta jest szalenie ważna, bo jest ściśle skorelowana z ilością przyjmowanej insuliny, ale nie da się dietą insuliny zastąpić tak samo jak brakującego hormonu tarczycy albo brakującej stopy się nie zastąpi niczym oprócz sztucznego wyrównania czyli tabsów albo protezy. Człowiek z cukrzycą I jeżeli nie dostanie insuliny po prostu w pewnym momencie umrze i tyle . I to dość szybko . no właśnie nie wszystko - na dorosłych takoż czyhały rozmaite zagrożenia nie pozwalające pożyć dłużej - to wszystko o czym pisałam . Wystarczyło złamanie nogi w trakcie ucieczki prze zwierzem albo wędrówki , słaba czynność skurczowa macicy , nieprawidłowe ułożenie płodu, mróz, głód, skaleczenie, za głęboka woda albo bagno , głodny tygrysek w okolicy itp .
|
|
|
|
#4465 | |
|
BAN stały
|
Znad
i drożdżówki Ty mąciwodo Ty! ![]() Cytat:
), dlatego tak ważna jest różnorodność |
|
|
|
|
#4466 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zastanawia mnie też to, że często różnym chorobom, dolegliwościom, złemu samopoczuciu przypisujemy jakieś tam przyczyny zewnętrzne ale nigdy, lub rzadko kiedy, szukamy przyczyn w diecie/ sposobie odżywiania. Niestety nie wierzę w istnienie jedynego słusznego i najlepszego dla organizmu ludzkiego sposobu odżywiania. Uważam, że jest to niemożliwe. Cały człowiek jest tak skomplikowanym fizyczno-chemicznym organizmem, zachodzi w nim taka masa powiązanych ze sobą relacji, że jeśli coś siada, to nawet najmądrzejsi w dziedzinie chemii etc.. nie są w stanie opracować takiego sposobu żywienia, który ratując i wspomagając siadającą funkcję w organiźmie, nie był by bez szkody/deficytu dla reszty funkcji. Coś jest ZAWSZE kosztem czegoś, zwłaszcza przy eliminacji, a to przecież nie jest bez znaczenia. Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2017-01-17 o 14:42 |
|
|
|
|
#4467 |
|
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Doprawdy ślepam, teraz zauważyłam obydwa posty
Dziekuje Dziewczyny
|
#4468 |
|
BAN stały
|
Ależ oczywiście, pisząc o różnorodności miałem na myśli ludzi zdrowych (więc tego szczęścia w kieliszku komuś z marskością wątroby polecał nie będę)
Wychodzę z założenia, że organizm ludzki potrzebuje białka, tłuszczów, węglowodanów, witamin i minerałów, tyle |
|
|
|
#4469 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4470 |
|
BAN stały
|
Przyszła moja maska Aqua Bomb, bede jutro pikny
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:18.

Nic, poza tabsami rozluźniającymi. P doktor kazała odpoczywać głownie przy zerowym wysiłku fizycznym. Musze do swojego kardio na holtera, rtg, echo iść. Ale on dopiero za tydzien bedzie. Poczekam, bo jak mam publicznie to sama wiesz jak jest...

i drożdżówki