Lipcówki 2017 ❤ cz. 2 - Strona 14 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-01-16, 21:24   #391
myszowata1313
Rozeznanie

Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 2

Cytat:
Napisane przez anusia1990 Pokaż wiadomość
Może coś w pogodzie wisi.

Ja dzień dzisiejszy określam jako mój najgorszy z całej dotąd ciąży.

Miałam prenatalne a tu mi sie ulewa, głowa pęka jeszcze miałam jakieś napady ciepła na razy.
Bardzo mozliwe. Tez do tej pory moge zaliczyc ten dzien do najgorszych. Lacznie z niemila poranna wizyta.
Nie rozumiem lekarzy. Mam 15 tydz. Polozna wpisala 16 a pani ginekolog 17.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
myszowata1313 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-16, 21:27   #392
Evet
Raczkowanie

W teleexpresie mówili że dziś blue monday. Najbardziej depresyjny dzień w roku. Może nam się udzieliło?
Evet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-16, 21:28   #393
Chilli Pepper
Wtajemniczenie

Ja kiedy dowiedziałam się, że jestem w ciąży to postanowiłam, że będę dużo z psem spacerować, tym bardziej, że mojej suni przydałoby się trochę zrzucić. Do świąt było ok. Teraz nie ma szans na wspólne spacery, bo raz jak sprzątałam kupkę to zwymiotowałam
P.S. Ale kupkę sprzątnęłam [/QUOTE]
to się chwali hehe

Cytat:
Napisane przez xzora Pokaż wiadomość
Super, ze na usg wszystko ok!
Biedna jesteś z tymi wymiotami. Ja wymiotowałam raz i to był najgorszy dzien z całej ciąży, także 3mam kciuki zeby szybki przeszło.

Ja oporów nie mam chociaż jeszcze nic nie kupiłam ale jak czegoś będę pewna na 100% to kupię. Mam polubione sprzedażowe grupy na FB wiec moze się coś trafi - np. jakieś fajne ubranka, to wiaderko Tummy Tub jakby było używane tanie (obejrzałam filmik nudziary, ze jej synek po miesiącu przestał się w nim mieścić, wiec jednak pełnej kwoty nie chce dać).
No tylko póki co moge jedynie kupować drobne rzeczy, z większymi zakupami muszę się wstrzymać aż zakończę pewną inwestycję. W sumie szkoda, bo widzę teraz na sprzedaż fajne wózki używane Joolz Day,a zazwyczaj jest tak, ze jak już się będzie mogło kupić to nic nie będzie ciekawego.

Współczuje choroby, oby jak najszybciej przeszło. Dobrze, ze masz już zwolnienie.

---------- Dopisano o 19:36 ---------- Poprzedni post napisano o 19:35 ----------

Dziewczyny, czy wam tez jest tak cieżko cokolwiek zrobić? Zrobienie obiadu i jedzenia dla psa + ogarnięcie kuchni to dla mnie wyczyn.
Ja mam lenia strasznego i szybko się męczę ale jakoś się mobilizuje co prawda nie zawsze ale dziś wysprzątałam mieszkanie ,zrobiłam obiad ,upiekłam ciacho i naszło mnie na sałatkę cezar więc zrobiłam na kolację byłam jeszcze w lidlu na zakupach a teraz już leżę i nic nie robię.
Najgorsze ,że jutro muszę do urzędu pracy jechać i już dziś mam nerwa ,bo tak mi się nie chcę a tam parkingu nie ma i normalnie aż mnie mdli na samą myśl.

No ja niestety pierwszy dzień na zwolnieniu i od razu jestem chora taki mam paskudny kaszel ze aż mnie przepona boli okropnie... :/ miałam też gorączkę wczoraj wieczorem 38st juz sie przestraszylam ale wzielam apap i jakos pomoglo i spadla na szczescie... Nienawidzę chorować w ciąży wrrr...

A co do przewijania to ja miałam taki na łóżeczko i w sumie tak pół na pół sie sprawdził bo w sumie jak dziecko kladlam do łóżeczka to zawsze musiałam zdejmować przewijak bo przeszkadzał trochę mi i trochę dziecku... patrząc u innych na przewijaki na komodach uważam teraz ze to lepsze rozwiązanie.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]

To Ci współczuję strasznie pij dużo wody i herbatek bo gorączki najgorsze.
a co do przewijaków to muszę sprawdzić te na komodę ja w hurtowni widziałam ostatnio śliczne ceby przecenione za 30 zł ale na łóżeczko.

Cytat:
Napisane przez darietta Pokaż wiadomość
W weekend pisaÂŁyśmy o wózkach i dużych gondolach. Znalazłam dziś taki wizualnie nie najgorszy funkcjonalny. Gondola podobno aż 85 cm. Co myślicie? Może ktoś miał z takim styczność albo zna opinie innych.

http://www.sklep-smile.pl/wszystkie-...marelo-carmela
wygląda nieźle szczególnie ten granatowy z czerownymi dodatkami mi się spodobał.
Chilli Pepper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-16, 21:28   #394
darietta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez morelle_ Pokaż wiadomość
U mnie były 3 terminy do wyboru na 4 kursy.
Jest chyba jedna położna, która pracuje w szpitalu, w którym chce rodzić.
Chyba jest jedna bo mi ona odp.

Ja wybrałam kurs raz w tyg po 2h. Zaczynam 22.02. A Ty?

U mnie wymagane było wypełnienie formularza oraz przesłanie skanu karty ciąży.

Ten mi najbardziej odpowiadał:
Jeszcze nie zdecydowałam do której sie zapiszę jutro jeszcze podpytam o położne gdzie pracują. Termin jaki zaproponowali to 8.03. Taki jest tam program http://poloznazsercem.pl/program/ w tej drugiej szkole nie mają programu na stronie przynajmniej nie znalazłam. Mysle ze na dniach podejme decyzje moze nawet jutro po dokładniejszym wypytaniu.
darietta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-16, 21:36   #395
AnnaPaula87
Zadomowienie

Cytat:
Taka ciekawostka

Jak kobieta tak źle się czuję to znaczy że dziecko jest bardzo ruchliwe.

(moja ginekolog tak twierdzi)

Moje dziecko na usg fikało koziołki a ja się dobrze czuje ulewa mi się czasem ale to jak za dużo jem mdłości nie mam
AnnaPaula87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-16, 21:37   #396
darietta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Chilli Pepper Pokaż wiadomość
Ja kiedy dowiedziałam się, że jestem w ciąży to postanowiłam, że będę dużo z psem spacerować, tym bardziej, że mojej suni przydałoby się trochę zrzucić. Do świąt było ok. Teraz nie ma szans na wspólne spacery, bo raz jak sprzątałam kupkę to zwymiotowałam
P.S. Ale kupkę sprzątnęłam
to się chwali hehe

Ja mam lenia strasznego i szybko się męczę ale jakoś się mobilizuje co prawda nie zawsze ale dziś wysprzątałam mieszkanie ,zrobiłam obiad ,upiekłam ciacho i naszło mnie na sałatkę cezar więc zrobiłam na kolację byłam jeszcze w lidlu na zakupach a teraz już leżę i nic nie robię.
Najgorsze ,że jutro muszę do urzędu pracy jechać i już dziś mam nerwa ,bo tak mi się nie chcę a tam parkingu nie ma i normalnie aż mnie mdli na samą myśl.

No ja niestety pierwszy dzień na zwolnieniu i od razu jestem chora taki mam paskudny kaszel ze aż mnie przepona boli okropnie... :/ miałam też gorączkę wczoraj wieczorem 38st juz sie przestraszylam ale wzielam apap i jakos pomoglo i spadla na szczescie... Nienawidzę chorować w ciąży wrrr...

A co do przewijania to ja miałam taki na łóżeczko i w sumie tak pół na pół sie sprawdził bo w sumie jak dziecko kladlam do łóżeczka to zawsze musiałam zdejmować przewijak bo przeszkadzał trochę mi i trochę dziecku... patrząc u innych na przewijaki na komodach uważam teraz ze to lepsze rozwiązanie.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]

To Ci współczuję strasznie pij dużo wody i herbatek bo gorączki najgorsze.
a co do przewijaków to muszę sprawdzić te na komodę ja w hurtowni widziałam ostatnio śliczne ceby przecenione za 30 zł ale na łóżeczko.

wygląda nieźle szczególnie ten granatowy z czerownymi dodatkami mi się spodobał.[/QUOTE]

Mi ten mietowy choć musiałabym zobaczyć na zywo ale jeszcze decyzja nie zapadła. No i jak pisałam wcześniej wózek chce odkupić więc wybiore kilka i mam nadzieję ze cos trafie.

A ten sprzątneli mi sprzed nosa https://www.olx.pl/i2/oferta/wozek-c...thod%5D=answer

Edytowane przez darietta
Czas edycji: 2017-01-16 o 21:40
Stary 2017-01-16, 21:37   #397
lacomme
Raczkowanie

Witam się i ja w nowym wątku, trochę mi zajęło nadrabianie
W piątek byłam na usg genetycznym i okazało się, że dziecko jest o ponad tydzień starsze i nie był to początek 13 a już 14 tydzień, termin porodu przesunął mi się na 20 lipca. Więc tak jakby przeskoczyłam do II trymestru
Z dzieckiem wszystko w porządku, ma już 7 cm, przezierność w normie, kość nosowa też jest, pan doktor nie widział nieprawidłowości Płci nie udało się podejrzeć, bo tak się mały cwaniak ułożył, więc musimy cierpliwe czekać do usg połówkowego.

I w końcu przestało mnie mdlić!

Edytowane przez lacomme
Czas edycji: 2017-01-16 o 21:41
lacomme jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-16, 21:42   #398
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez darietta Pokaż wiadomość
Jeszcze nie zdecydowałam do której sie zapiszę jutro jeszcze podpytam o położne gdzie pracują. Termin jaki zaproponowali to 8.03. Taki jest tam program http://poloznazsercem.pl/program/ w tej drugiej szkole nie mają programu na stronie przynajmniej nie znalazłam. Mysle ze na dniach podejme decyzje moze nawet jutro po dokładniejszym wypytaniu.
Bardzo fajny program

Cytat:
Napisane przez lacomme Pokaż wiadomość
Witam się i ja w nowym wątku, trochę mi zajęło nadrabianie
W piątek byłam na usg genetycznym i okazało się, że dziecko jest o ponad tydzień starsze i nie był to początek 13 a już 14 tydzień, termin porodu przesunął mi się na 20 lipca. Więc tak jakby przeskoczyłam do II trymestru
Z dzieckiem wszystko w porządku, ma już 7 cm, przezierność w normie, kość nosowa też jest, pan doktor nie widział nieprawidłowości Płci nie udało się podejrzeć, bo tak się mały cwaniak ułożył, więc musimy cierpliwe czekać do usg połówkowego.

I w końcu przestało mnie mdlić!
morelle_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-16, 21:56   #399
cashmere
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xzora Pokaż wiadomość
Super, ze na usg wszystko ok!
Biedna jesteś z tymi wymiotami. Ja wymiotowałam raz i to był najgorszy dzien z całej ciąży, także 3mam kciuki zeby szybki przeszło.

Ja oporów nie mam chociaż jeszcze nic nie kupiłam ale jak czegoś będę pewna na 100% to kupię. Mam polubione sprzedażowe grupy na FB wiec moze się coś trafi - np. jakieś fajne ubranka, to wiaderko Tummy Tub jakby było używane tanie (obejrzałam filmik nudziary, ze jej synek po miesiącu przestał się w nim mieścić, wiec jednak pełnej kwoty nie chce dać).
No tylko póki co moge jedynie kupować drobne rzeczy, z większymi zakupami muszę się wstrzymać aż zakończę pewną inwestycję. W sumie szkoda, bo widzę teraz na sprzedaż fajne wózki używane Joolz Day,a zazwyczaj jest tak, ze jak już się będzie mogło kupić to nic nie będzie ciekawego.

Współczuje choroby, oby jak najszybciej przeszło. Dobrze, ze masz już zwolnienie.

---------- Dopisano o 19:36 ---------- Poprzedni post napisano o 19:35 ----------

Dziewczyny, czy wam tez jest tak cieżko cokolwiek zrobić? Zrobienie obiadu i jedzenia dla psa + ogarnięcie kuchni to dla mnie wyczyn.
Ja też np. postoje w kuchni z godzinke i już czuję brzuch i muszę odpocząć.

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-16, 22:05   #400
karolinuuusia
Zakorzenienie

Cytat:
Taka ciekawostka

Jak kobieta tak źle się czuję to znaczy że dziecko jest bardzo ruchliwe.

(moja ginekolog tak twierdzi)
Jakoś mi się w to wierzyć nie chce. Nawet jak dzidziuś nie ruszal się bardzo źle się czulysmy, to jakieś zabobony. Lekarz powiedział ze źle samopoczucie oznacza że ciąża przebiega prawidłowo, ale to też u wszystkich się nie sprawdza. Po prostu tak naszą natura.. moja mama też bardzo się meczyla

---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ----------

Gratuluję udanych wizyt

Zazdroszczę Wam energi tu sprzątanie, tam obiad, zakupy itp skąd bierzecie na to siłę ja nawet jak zaglądam do zmywarki to mi niedobrze. Rozpajuje czyste naczynia ale do brudnych nie zajrzę

Alicja

karolinuuusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-16, 22:20   #401
SteveS
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolinuuusia Pokaż wiadomość
Jakoś mi się w to wierzyć nie chce. Nawet jak dzidziuś nie ruszal się bardzo źle się czulysmy, to jakieś zabobony. Lekarz powiedział ze źle samopoczucie oznacza że ciąża przebiega prawidłowo, ale to też u wszystkich się nie sprawdza. Po prostu tak naszą natura.. moja mama też bardzo się meczyla

---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ----------

Gratuluję udanych wizyt

Zazdroszczę Wam energi tu sprzątanie, tam obiad, zakupy itp skąd bierzecie na to siłę ja nawet jak zaglądam do zmywarki to mi niedobrze. Rozpajuje czyste naczynia ale do brudnych nie zajrzę

Też myślę, że nie ma co ulegać takiemu myśleniu. Zwłaszcza, że np. moja mama w obu ciążach czuła się świetnie i urodziła zdrowe dzieci, a ciąże przeszla bez zarzutu. Za to teściowa w pierwszej ciąży samopoczucie super, dziecko zdrowe, ciąża bez powikłań, a w drugiej samopoczucie tragiczne, no i 6 miesięcy leżenia - ale dziecko ostatecznie zdrowe.
SteveS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-16, 22:27   #402
karolinuuusia
Zakorzenienie

Jestem teraz i rodziców i mąż napisał mi SMSa na dobranoc i napisał też - Kocham Was. Wiecie jak mi się miło zrobiło
Jest taki kochany, na każdym kroku widać że cieszy się ze będzie tata

Alicja

Stary 2017-01-16, 22:27   #403
electric blue
Zadomowienie

Dziewczyny, które dostały zalecenie by brać euthurox- jakie dawki dostałyście na początku i przy jakim tsh? Byłam dziś u gina z NFZ i na moje tsh 2,2 dał mi euthyrox50 po jednej tabletce dziennie. Z kolei według gina z medicoveru to tsh jest w porządku i nie wymaga korygowania hormonami... Wydaje mi się że 50tka to dość duża dawka jak na początek (nigdy nie brałam go wcześniej), a gin nie dał mi skierowania na kolejne tsh czy ft4 ani usg tarczycy

I kurczę nie wiem teraz, którego lekarza słuchać...
electric blue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-16, 22:31   #404
karolinuuusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez electric blue Pokaż wiadomość
Dziewczyny, które dostały zalecenie by brać euthurox- jakie dawki dostałyście na początku i przy jakim tsh? Byłam dziś u gina z NFZ i na moje tsh 2,2 dał mi euthyrox50 po jednej tabletce dziennie. Z kolei według gina z medicoveru to tsh jest w porządku i nie wymaga korygowania hormonami... Wydaje mi się że 50tka to dość duża dawka jak na początek (nigdy nie brałam go wcześniej), a gin nie dał mi skierowania na kolejne tsh czy ft4 ani usg tarczycy

A pierwsze TSH ile u Ciebie wynosiło ?

Alicja

Stary 2017-01-16, 22:43   #405
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Jestem teraz i rodziców i mąż napisał mi SMSa na dobranoc i napisał też - Kocham Was. Wiecie jak mi się miło zrobiło
Jest taki kochany, na każdym kroku widać że cieszy się ze będzie tata

Moj często tak pisze.
Macham wam. Kocham was. Jak się czujecie itd.

Cytat:
Napisane przez electric blue Pokaż wiadomość

Duża dawka.
Ja miałam 2.6 tsh i dostałam dawkę 25.
Skierowanie na usg tarczycy i kolejne tsh.
Po 3 tygodniach mam 1.4.
Także wydaje mi się, że za dużo u Ciebie.
Tez nigdy nie bralam wcześniej.

---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ----------

A i 4 dni miałam brać po pół tabletki. Dopiero od 5 tego dnia całą.
Stary 2017-01-16, 22:44   #406
electric blue
Zadomowienie

Cytat:
A pierwsze TSH ile u Ciebie wynosiło ?

Przed ciążą 2,31. W 9tc 2,39 ( oba robione i konsultowane w medicoverze) i w 11tc robiłam w przychodni i wyszło 2,18
electric blue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-16, 22:50   #407
Werka3333
Raczkowanie

Aaa dziewczyny widze ze juz piszecie o szkolach rodzenia to może jeszcze doloze jedna bardzo fajna rzecz a mianowicie warsztaty dla kobiet w ciąży ☺ M.in. Bezpieczny Maluch, Mamo to ja itp. Naprawdę są super są raczej w większych miejscowościach, co ważne są darmowe tylko trzeba się zapisać bo często miejsca się szybko kończą.. A na takich warsztatach dowiedzieć się można duzo o wózkach, fotelikach, karmieniu, opiece, pielęgnacji itp itd. Zawsze są albo często są fizjoterapeuci, położne, ktoś z opieki medycznej i inni. Fajna sprawa jest też to ze na początku dostaje się torbę z fajnymi giftami typu próbki, smoczki, płyty i na koniec można jeszcze wygrać fajne nagrody 😉 takie warsztaty trwają ok 2 godz i brałam udział w nim w pierwszej ciąży bylam mega zadowolona iteraz tez sie zapisalam na 2.02 do Plocka 😊 mówię wam mamuśki skorzystajcie bo warto 😄

Werka3333 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-16, 22:54   #408
Adriannaa88
Raczkowanie

Moim zdaniem powinnaś udać się do endokrynologa żeby dobrał dawkę leku. Euthyrox bierze się już na stałe przynajmniej w moim przypadku. Uważaj żeby gin nie rozregulował Ci tarczycy 😊

Stary 2017-01-16, 23:03   #409
morelle_
Zakorzenienie

Werka dzięki, że mi o tym przypomniałaś. Prawie przegapiłam Wrocław
Stary 2017-01-16, 23:08   #410
morelle_
Zakorzenienie

Koleżanka mi mówiła o tych warsztatach i zapomniałam. Niestety mamo to ja były w październiku. I to w budynku, w którym pracuje

Edytowane przez morelle_
Czas edycji: 2017-01-16 o 23:12
Stary 2017-01-16, 23:15   #411
calineczka3
Zadomowienie

Cytat:
Ta jest jakaś mega wysunięta do przodu :/

Moja tylko trochę wystaje.
[IMG]http://i90.twenga.com/meble/komoda/komoda-z-szufladami-tip-tp_3635876762491585422vb. jpg[/IMG

Ja miałam dużo usg - 7.
Tak, Twoja dużo mniej zasłania szuflady

Siilmariien, Etusia dziękuję
Chyba kupię przewijak na łóżeczko, a jak będzie już za mało miejsca w łóżeczku to położę go na komodę (tylko wtedy dziecko będzie bokiem, przebieranie przodem na łóżeczku wydaje mi się wygodniejsze )

Cytat:
Napisane przez Werka3333 Pokaż wiadomość
Aaa dziewczyny widze ze juz piszecie o szkolach rodzenia to może jeszcze doloze jedna bardzo fajna rzecz a mianowicie warsztaty dla kobiet w ciąży ☺ M.in. Bezpieczny Maluch, Mamo to ja itp. Naprawdę są super są raczej w większych miejscowościach, co ważne są darmowe tylko trzeba się zapisać bo często miejsca się szybko kończą.. A na takich warsztatach dowiedzieć się można duzo o wózkach, fotelikach, karmieniu, opiece, pielęgnacji itp itd. Zawsze są albo często są fizjoterapeuci, położne, ktoś z opieki medycznej i inni. Fajna sprawa jest też to ze na początku dostaje się torbę z fajnymi giftami typu próbki, smoczki, płyty i na koniec można jeszcze wygrać fajne nagrody 😉 takie warsztaty trwają ok 2 godz i brałam udział w nim w pierwszej ciąży bylam mega zadowolona iteraz tez sie zapisalam na 2.02 do Plocka 😊 mówię wam mamuśki skorzystajcie bo warto 😄

Gdzie można znaleźć informacje o takich warsztatach?
calineczka3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-16, 23:17   #412
morelle_
Zakorzenienie

Wpisz w Google
Stary 2017-01-16, 23:25   #413
Werka3333
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez calineczka3 Pokaż wiadomość

Gdzie można znaleźć informacje o takich warsztatach?
https://mamotoja.pl/mamo-to-ja-warsz...-bedziemy.html

www.bezpiecznymaluch.com.pl

Sent from my SM-G530FZ using Wizaz Forum mobile app

---------- Dopisano o 23:25 ---------- Poprzedni post napisano o 23:23 ----------

Cytat:
Koleżanka mi mówiła o tych warsztatach i zapomniałam. Niestety mamo to ja były w październiku. I to w budynku, w którym pracuje
Ale może jeszcze będą bo oni często dwie edycje maja jedna na jesień druga na wiosnę

Werka3333 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-16, 23:41   #414
Chilli Pepper
Wtajemniczenie

Cytat:
https://mamotoja.pl/mamo-to-ja-warsz...-bedziemy.html

www.bezpiecznymaluch.com. pl

---------- Dopisano o 23:25 ---------- Poprzedni post napisano o 23:23 ----------

Ale może jeszcze będą bo oni często dwie edycje maja jedna na jesień druga na wiosnę

fajna sprawa zapisałam się na te drugie jakby któraś widziała ,że mamo to ja zbiera na wiosnę zapisy to dajcie znać ja też będę zerkać
Chilli Pepper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-17, 03:37   #415
darietta
Zakorzenienie

Cytat:
Aaa dziewczyny widze ze juz piszecie o szkolach rodzenia to może jeszcze doloze jedna bardzo fajna rzecz a mianowicie warsztaty dla kobiet w ciąży ☺ M.in. Bezpieczny Maluch, Mamo to ja itp. Naprawdę są super są raczej w większych miejscowościach, co ważne są darmowe tylko trzeba się zapisać bo często miejsca się szybko kończą.. A na takich warsztatach dowiedzieć się można duzo o wózkach, fotelikach, karmieniu, opiece, pielęgnacji itp itd. Zawsze są albo często są fizjoterapeuci, położne, ktoś z opieki medycznej i inni. Fajna sprawa jest też to ze na początku dostaje się torbę z fajnymi giftami typu próbki, smoczki, płyty i na koniec można jeszcze wygrać fajne nagrody �� takie warsztaty trwają ok 2 godz i brałam udział w nim w pierwszej ciąży bylam mega zadowolona iteraz tez sie zapisalam na 2.02 do Plocka �� mówię wam mamuśki skorzystajcie bo warto ��

Ja się zapisałam na tego typu warsztaty przed świętami ale niestety wtedy tak zle sie czułam że nie dałam rady iść i odwołałam. Ale dzieki za przypomnienie.

Ja też sie zapisalłam ale fart akutat teraz w sobote jest. Tylko masakra trwają od 17 do 20:30 i później musze wracać komunikacją miejską.

Edytowane przez darietta
Czas edycji: 2017-01-17 o 03:51
Stary 2017-01-17, 04:04   #416
morelle_
Zakorzenienie

Czemu masakra? Ja się cieszę, że takie godziny.

Wrocław ma jeden termin, więc pewnie się spotkamy.
Stary 2017-01-17, 04:27   #417
darietta
Zakorzenienie

Cytat:
Czemu masakra? Ja się cieszę, że takie godziny.

Wrocław ma jeden termin, więc pewnie się spotkamy.
Nie lubię chodzić sama jak jest ciemno a nie mam bezposredniego połączenia. A do tego wieczorami troszkę gorzej się czuję. Ale dam radę jakis zapasik jedzenia wezmę hehe.

No i będę musiała się wcześniej wyrwać od babci.

Edytowane przez darietta
Czas edycji: 2017-01-17 o 04:28
Stary 2017-01-17, 04:28   #418
morelle_
Zakorzenienie

U mnie jest w środę, więc dobrze bo mąż będzie po pracy.
Stary 2017-01-17, 06:24   #419
darietta
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie jest w środę, więc dobrze bo mąż będzie po pracy.
Jako że nie mogę spać znalazłam program tej drugiej szkoły rodzenia. Najchetniej poszłabym i do jednej i do drugiej. 😄
http://mamagaja.pl/program-szkoly-rodzenia/
Stary 2017-01-17, 06:54   #420
etusiaaa
Wtajemniczenie

Gratuluję udanych wizyt!

Szkoła rodzenia super sprawa. Chodziłam w pierwszej ciąży. Dużo rzeczy wiem i teraz też to wykorzystam 😊

Nasz dzień: 16 czerwca 2012

Paulinka: 16 września 2014

Mateusz: 13 lipiec 2017
etusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości