|
|
#391 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 2
Cytat:
Nie rozumiem lekarzy. Mam 15 tydz. Polozna wpisala 16 a pani ginekolog 17. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#392 |
|
Raczkowanie
|
W teleexpresie mówili że dziś blue monday. Najbardziej depresyjny dzień w roku. Może nam się udzieliło?
|
|
|
|
#393 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Ja kiedy dowiedziałam się, że jestem w ciąży to postanowiłam, że będę dużo z psem spacerować, tym bardziej, że mojej suni przydałoby się trochę zrzucić. Do świąt było ok. Teraz nie ma szans na wspólne spacery, bo raz jak sprzątałam kupkę to zwymiotowałam
P.S. Ale kupkę sprzątnęłam [/QUOTE]to się chwali hehe Cytat:
Najgorsze ,że jutro muszę do urzędu pracy jechać i już dziś mam nerwa ,bo tak mi się nie chcę a tam parkingu nie ma i normalnie aż mnie mdli na samą myśl. No ja niestety pierwszy dzień na zwolnieniu i od razu jestem chora taki mam paskudny kaszel ze aż mnie przepona boli okropnie... :/ miałam też gorączkę wczoraj wieczorem 38st juz sie przestraszylam ale wzielam apap i jakos pomoglo i spadla na szczescie... Nienawidzę chorować w ciąży wrrr... A co do przewijania to ja miałam taki na łóżeczko i w sumie tak pół na pół sie sprawdził bo w sumie jak dziecko kladlam do łóżeczka to zawsze musiałam zdejmować przewijak bo przeszkadzał trochę mi i trochę dziecku... patrząc u innych na przewijaki na komodach uważam teraz ze to lepsze rozwiązanie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] To Ci współczuję strasznie pij dużo wody i herbatek bo gorączki najgorsze. a co do przewijaków to muszę sprawdzić te na komodę ja w hurtowni widziałam ostatnio śliczne ceby przecenione za 30 zł ale na łóżeczko. Cytat:
|
||
|
|
|
#394 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#395 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#396 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam lenia strasznego i szybko się męczę ale jakoś się mobilizuje co prawda nie zawsze ale dziś wysprzątałam mieszkanie ,zrobiłam obiad ,upiekłam ciacho i naszło mnie na sałatkę cezar więc zrobiłam na kolację byłam jeszcze w lidlu na zakupach a teraz już leżę i nic nie robię. Najgorsze ,że jutro muszę do urzędu pracy jechać i już dziś mam nerwa ,bo tak mi się nie chcę a tam parkingu nie ma i normalnie aż mnie mdli na samą myśl. No ja niestety pierwszy dzień na zwolnieniu i od razu jestem chora taki mam paskudny kaszel ze aż mnie przepona boli okropnie... :/ miałam też gorączkę wczoraj wieczorem 38st juz sie przestraszylam ale wzielam apap i jakos pomoglo i spadla na szczescie... Nienawidzę chorować w ciąży wrrr... A co do przewijania to ja miałam taki na łóżeczko i w sumie tak pół na pół sie sprawdził bo w sumie jak dziecko kladlam do łóżeczka to zawsze musiałam zdejmować przewijak bo przeszkadzał trochę mi i trochę dziecku... patrząc u innych na przewijaki na komodach uważam teraz ze to lepsze rozwiązanie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] To Ci współczuję strasznie pij dużo wody i herbatek bo gorączki najgorsze. a co do przewijaków to muszę sprawdzić te na komodę ja w hurtowni widziałam ostatnio śliczne ceby przecenione za 30 zł ale na łóżeczko. wygląda nieźle szczególnie ten granatowy z czerownymi dodatkami mi się spodobał.[/QUOTE] Mi ten mietowy choć musiałabym zobaczyć na zywo ale jeszcze decyzja nie zapadła. No i jak pisałam wcześniej wózek chce odkupić więc wybiore kilka i mam nadzieję ze cos trafie. A ten sprzątneli mi sprzed nosa https://www.olx.pl/i2/oferta/wozek-c...thod%5D=answer Edytowane przez darietta Czas edycji: 2017-01-16 o 21:40 |
|
|
|
|
#397 |
|
Raczkowanie
|
Witam się i ja w nowym wątku, trochę mi zajęło nadrabianie
![]() W piątek byłam na usg genetycznym i okazało się, że dziecko jest o ponad tydzień starsze i nie był to początek 13 a już 14 tydzień, termin porodu przesunął mi się na 20 lipca. Więc tak jakby przeskoczyłam do II trymestru ![]() Z dzieckiem wszystko w porządku, ma już 7 cm, przezierność w normie, kość nosowa też jest, pan doktor nie widział nieprawidłowości I w końcu przestało mnie mdlić! Edytowane przez lacomme Czas edycji: 2017-01-16 o 21:41 |
|
|
|
#398 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#399 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#400 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ---------- Gratuluję udanych wizyt Zazdroszczę Wam energi tu sprzątanie, tam obiad, zakupy itp skąd bierzecie na to siłę ja nawet jak zaglądam do zmywarki to mi niedobrze. Rozpajuje czyste naczynia ale do brudnych nie zajrzę ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#401 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#402 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem teraz i rodziców i mąż napisał mi SMSa na dobranoc i napisał też - Kocham Was. Wiecie jak mi się miło zrobiło
Jest taki kochany, na każdym kroku widać że cieszy się ze będzie tata ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#403 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, które dostały zalecenie by brać euthurox- jakie dawki dostałyście na początku i przy jakim tsh? Byłam dziś u gina z NFZ i na moje tsh 2,2 dał mi euthyrox50 po jednej tabletce dziennie. Z kolei według gina z medicoveru to tsh jest w porządku i nie wymaga korygowania hormonami... Wydaje mi się że 50tka to dość duża dawka jak na początek (nigdy nie brałam go wcześniej), a gin nie dał mi skierowania na kolejne tsh czy ft4 ani usg tarczycy
I kurczę nie wiem teraz, którego lekarza słuchać...
|
|
#404 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#405 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Macham wam. Kocham was. Jak się czujecie itd. Cytat:
Ja miałam 2.6 tsh i dostałam dawkę 25. Skierowanie na usg tarczycy i kolejne tsh. Po 3 tygodniach mam 1.4. Także wydaje mi się, że za dużo u Ciebie. Tez nigdy nie bralam wcześniej. ---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ---------- A i 4 dni miałam brać po pół tabletki. Dopiero od 5 tego dnia całą.
|
|
#406 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#407 |
|
Raczkowanie
|
Aaa dziewczyny widze ze juz piszecie o szkolach rodzenia to może jeszcze doloze jedna bardzo fajna rzecz a mianowicie warsztaty dla kobiet w ciąży ☺ M.in. Bezpieczny Maluch, Mamo to ja itp. Naprawdę są super są raczej w większych miejscowościach, co ważne są darmowe tylko trzeba się zapisać bo często miejsca się szybko kończą.. A na takich warsztatach dowiedzieć się można duzo o wózkach, fotelikach, karmieniu, opiece, pielęgnacji itp itd. Zawsze są albo często są fizjoterapeuci, położne, ktoś z opieki medycznej i inni. Fajna sprawa jest też to ze na początku dostaje się torbę z fajnymi giftami typu próbki, smoczki, płyty i na koniec można jeszcze wygrać fajne nagrody 😉 takie warsztaty trwają ok 2 godz i brałam udział w nim w pierwszej ciąży bylam mega zadowolona iteraz tez sie zapisalam na 2.02 do Plocka 😊 mówię wam mamuśki skorzystajcie bo warto 😄
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#408 |
|
Raczkowanie
|
Moim zdaniem powinnaś udać się do endokrynologa żeby dobrał dawkę leku. Euthyrox bierze się już na stałe przynajmniej w moim przypadku. Uważaj żeby gin nie rozregulował Ci tarczycy 😊
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#409 |
|
Zakorzenienie
|
Werka dzięki, że mi o tym przypomniałaś. Prawie przegapiłam Wrocław
|
#410 |
|
Zakorzenienie
|
Koleżanka mi mówiła o tych warsztatach i zapomniałam. Niestety mamo to ja były w październiku. I to w budynku, w którym pracuje
Edytowane przez morelle_ Czas edycji: 2017-01-16 o 23:12 |
|
|
|
#411 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Siilmariien, Etusia dziękuję Chyba kupię przewijak na łóżeczko, a jak będzie już za mało miejsca w łóżeczku to położę go na komodę (tylko wtedy dziecko będzie bokiem, przebieranie przodem na łóżeczku wydaje mi się wygodniejsze )Cytat:
|
||
|
|
|
#412 |
|
Zakorzenienie
|
Wpisz w Google
|
#413 | |
|
Raczkowanie
|
https://mamotoja.pl/mamo-to-ja-warsz...-bedziemy.html
www.bezpiecznymaluch.com.pl ☺ Sent from my SM-G530FZ using Wizaz Forum mobile app ---------- Dopisano o 23:25 ---------- Poprzedni post napisano o 23:23 ---------- Cytat:
![]() Sent from my SM-G530FZ using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
|
#414 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
fajna sprawa zapisałam się na te drugie jakby któraś widziała ,że mamo to ja zbiera na wiosnę zapisy to dajcie znać ja też będę zerkać
|
|
|
|
|
#415 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też sie zapisalłam ale fart akutat teraz w sobote jest. Tylko masakra trwają od 17 do 20:30 i później musze wracać komunikacją miejską. Edytowane przez darietta Czas edycji: 2017-01-17 o 03:51 |
|
|
|
|
#416 |
|
Zakorzenienie
|
Czemu masakra? Ja się cieszę, że takie godziny.
Wrocław ma jeden termin, więc pewnie się spotkamy.
|
#417 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i będę musiała się wcześniej wyrwać od babci. Edytowane przez darietta Czas edycji: 2017-01-17 o 04:28 |
|
|
|
|
#418 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie jest w środę, więc dobrze bo mąż będzie po pracy.
|
#419 |
|
Zakorzenienie
|
Jako że nie mogę spać znalazłam program tej drugiej szkoły rodzenia. Najchetniej poszłabym i do jednej i do drugiej. 😄
http://mamagaja.pl/program-szkoly-rodzenia/ |
|
|
|
#420 |
|
Wtajemniczenie
|
Gratuluję udanych wizyt!
Szkoła rodzenia super sprawa. Chodziłam w pierwszej ciąży. Dużo rzeczy wiem i teraz też to wykorzystam 😊 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:30.

[/QUOTE]
ale jak czegoś będę pewna na 100% to kupię. Mam polubione sprzedażowe grupy na FB wiec moze się coś trafi - np. jakieś fajne ubranka, to wiaderko Tummy Tub jakby było używane tanie (obejrzałam filmik nudziary, ze jej synek po miesiącu przestał się w nim mieścić, wiec jednak pełnej kwoty nie chce dać).
ulewa mi się czasem ale to jak za dużo jem
mdłości nie mam

01 sierpnia 2015