![]() |
#3931 |
Raczkowanie
|
Dot.: Śląskie Panny Młode cz.III
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3932 |
Konto usunięte
|
Dziewczyny drogie - czy znacie i możecie wskazać jakieś ciekawe sale weselne? Interesuje nas klimat mocno industrialny (stare szyby, budynki fabryczne, goła cegła), albo rustykalny (kamienne młyny, stare stodoły, spichlerze), albo po prostu, ostatecznie, bardzo prosty wystrój - białe gładkie ściany. Bardzo chętnie z ogrodem.
Niestety, odpadają wszystkie karczmy, dworki myśliwskie, pałacyki czy bardzo nowoczesne sale. W ten sposób odpadły nam prawie wszystkie polecane restauracje na Śląsku... Na razie na oku mamy Sztygarkę w Chorzowie, ale wierzymy, że jest jeszcze parę fajnych miejsc, tylko nie umiemy się do nich dokopać. Szukamy mniej więcej w okręgu Zabrze, Gliwice, Rudziniec, Toszek, Tarnowskie Góry, Bytom, Chorzów, Ruda Śląska. Szczerze mówiąc, na ten moment odległość, koszta i terminy nie mają znaczenia. Szukamy czegokolwiek co nam wpadnie w oko. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3933 |
Rozeznanie
|
.
Edytowane przez orion_lady Czas edycji: 2020-01-27 o 20:32 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3934 |
Rozeznanie
|
Cześć! Melduję świeżynkę wśród śląskich panien młodych. Nie mieszkam w Polsce, więc większość albo będzie mama załatwiać, albo ja mając szansę być w domu aż 2 razy. W międzyczasie pytanie - gdzie szyć? Całą, raczej sukienkę, niż suknię.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3935 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3936 |
Rozeznanie
|
Powiedzmy, że mam swój zamysł i obawiam się, że takiej to ja nie znajdę, ale jasne, że nie wykluczam poszukiwań w sklepach. Pytanie teraz - gdzie? W typowych salonach, skoro mi nawet nie zależy na pompie, tylko na maksymalnie naturalnym wyglądzie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3937 |
Rozeznanie
|
W typowym salonie bedzie zdecydowanie drozej zapewne, ale masz pewnosci ze ze umieja szyc tego typu suknie, mozna zawsze skrocic, przerobic jakis model długiej. Żadnej dobrej krawcowej nie znam, wiem ze w Sosnowcu jest atelier sukien ślubnych obajtek chyba i tam szyli tanie sukienki za 1tys i mozna bylo wg swojego projektu na bazie ich modeli. Ale nie jest to super jakość. Mnie sie podobala ta popularna suknia chi chi london koronkowa jako slubna, ale ostatecznie wybralam dluga.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3938 |
Rozeznanie
|
Co ja chcę to coś w stylu jak w linku.
Na allegro i innych ebayach to są grosze, ale wiadomo, jak się w chińszczyźnie wygląda. Chciałam coś mega prostego i uroczego, a wesela jako takiego nie będzie. Będzie na pewno przyjęcie, a sama uroczystość w plenerze. http://6.allegroimg.pl/original/12/6.../58/6199165814 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3939 |
Zadomowienie
|
Przy takiej sukience śmiało do jakiejś dobrej Krawcowej, na salony bym się nie nastawiala bo raczej marne szanse że spełnia Twoje kryteria nawet po przeróbkach. Chyba że mają w swojej ofercie również suknie koktajlowe to w takich można czegoś poszukać. Dobrej Krawcowej może poszukaj na grupach weselnych na fb? Trochę wpisów o usługach krawieckich tam widziałam.
Wysłane z mojego E6653 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3940 |
Raczkowanie
|
Zobacz na sklepy internetowe, np. LOU, może coś wpadnie w oko
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3941 |
Zadomowienie
|
Też chciałam napisać o Lou, widziałam tam kiedyś coś w tym stylu. Obecnie w białym kolorze brak czegoś fajnego, ale można obserwować stronę.
Wysłane z mojego E6653 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3942 |
Rozeznanie
|
Ogromne dzięki za podpowiedzi z tą Lou, może nawet zajrzę do stacjonarnego. Ja jestem kobieta, która w życiu by takich cudów nie szukała, gdyby za mąż nie wychodziła, to i też nie wiem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3943 |
Przyczajenie
|
Cześć dziewczyny
![]() ![]() Chciałam zapytać o Wasze opinie dotyczące Korony w Rybniku Ochojcu. Czy któraś z Was miała tam wesele? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3944 |
Przyczajenie
|
hej dziewczyny. założyłam nowy wątek dla panien z wojewóctwa śląskiego 2017 rok zapraszam do dyskusji
![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=986026https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=986026 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3946 |
Zakorzenienie
|
Cześć, my nadal na etapie szukania foto, wideo.
Ktoś może coś więcej powiedzieć o fotokasia.com.pl ? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3947 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#3948 | |
Zaszynszylowana
|
Cytat:
![]() Co chcesz dokładnie wiedzieć?
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3950 |
Zaszynszylowana
|
My tak ogólnie to jesteśmy nieco bardziej "zboczeni" na punkcie foto, bo mój mąż hobbystycznie fotografuje a ja kilka lat pozowałam. Wybraliśmy ich po przejrzeniu chyba z 50 ofert, bo nie lamią od strony technicznej i spodobało nam się, że bardzo dobrze umieją uchwycić emocje na zdjęciach. Współpraca z nimi w dniu ślubu przebiegała bardzo sprawnie. To jest małżeństwo foto
![]() Widać że znają się na rzeczy, na weselu byli "niewidoczni" a Kasia na przygotowaniach pomogła w nerwowych sytuacjach. Ja efekty czekamy, bo nie zrobiliśmy pleneru ( chyba przeniesiemy go na wiosnę, mieliśmy nadzieję, zrobić go po podróży poślubnej ale niestety 80% października było paskludnych lub zimnych i nie było opcji).
![]() |
#3951 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A od kogo braliście video? 😃 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3952 |
Zaszynszylowana
|
Ognisty Studio z Rybnika.
![]() |
#3953 |
Raczkowanie
|
lenka, czy możesz napisać, jaki jest zakres cenowy w fotokasia?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3954 |
Zaszynszylowana
|
Napisz mi pw z adresem e-mail. Podam Ci ofertę jaką ja miałam w 2015 r kiedy my ich rezewowaliśmy
![]() |
#3956 |
Rozeznanie
|
Macie dobry pomysł, gdzie przespać około 20 gości w okolicach Rybnika?
Mamy wesele w Suminie, przybędzie do 20 finów i pomyśleliśmy, żeby zamiast wynajmu pokoi hotelowych moglibyśmy wziąć cały hostel/dom. Nie zależy nam na serwisie i śniadaniach, tylko na tym, żeby wszyscy byli w jednym miejscu i mogli odpocząć i wziąć prysznic. Transport mamy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3957 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3958 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
I get to love you, it’s the best thing that I’ll ever do. I get to love you, it’s a promise I’m making to you. Whatever may come your heart I will choose. Forever I’m yours, forever I do. 4.06.2015 A&B ![]() 14.05.2017 Bruno
![]() Edytowane przez Melka88 Czas edycji: 2017-01-16 o 16:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3959 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3960 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny to znowu ja xD jakich macie fotografow bo ja szukam właśnie i nie wiwm kogo wybrac w rozsadnej cenie.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:52.