![]() |
#1441 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 3
|
![]() ![]() |
![]() |
#1442 |
Zadomowienie
|
Hej hej
![]() To i ja się witam. Ostatnio nie miałam weny na pisanie, jakiś dół mnie złapał. Ehhh, wczoraj w tym dole z rozpaczy zjadłam pół czekolady studenckiej i posprzatałam w szafkach w kuchni, czego nie zrobiłam na święta ![]() Starszaki edukują się, choć na korytarzu w przedszkolu zaczepiła mnie pani z informacją, że panuje szkarlatyna i bostonka. Mam nadzieję, że te g... się do nas nie doczepi. W zeszłym tygodniu mieliśmy robić szczepienie i nawet byliśmy na wizycie, Fanio zdrowiusieńki, ale nie zaszczepiła nas bo w domu mamy chorą babcię na antybiotyku. Nawet nie wiedziałam, że wtedy nie można ![]() Lena_Marlena ![]() ![]() motylek1984 śliczne dzieciaczki ![]() Rozszerzanie/dieta - pomału do przodu. Przełomem okazał się makaron świderki, który pomieszałam ze słoiczkiem. Złapał go w rączkę i zaczął oblizywać papkę. A tak kiedy my jemy staram się, żeby było coś też dla niego. Ostatnio na obiad była kasza pęczak, kurczak i brokuł. Dostał kaszę i ukochanego brokuła. Buraczka i fasolkę też sobie ciumka, wczoraj zrobiłam mu kulki do rączki z ryżu+marchewka+nataka pietruszki+kurczak i o dziwo coś tam ciumkał. Hitem jest rosół, zanim doprawię dla nas odlewam mały garunszek, dodaję udziubaną widelcem marchewkę + makaron i wsuwa aż mu się uszy trzęsą, troszkę rączką trochę daje się pokarmić.Na śniadanie robiłam mu kostki kaszy jaglanej, ale bardziej je rozgniata niż wcina. Dzisiaj za to ładnie płatki ryżowe wcinał z bananem. Oczywiście najlepiej idą mu owoce, gruszka i pomarańcza są nr 1. Zatem można powiedzieć, że u nas mieszane blw z łyżeczką ![]() ![]() sliweczka85 miny Franio robi podobne do Ignasia i to za każdym razem jak dostaje coś nowego do jedzenia. To mija. Nie zrażaj się, może i u Was sprawdzi się blw+papka. Oho koniec pisania nie zdążyłam się odnieść do wszystkiego, książę właśnie wstał. My drzemki w ciągu dnia dalej na huśtawce, przy okapie. Hustawka jest do 9kg, a my ważymy już 9,4kg ![]() Postaram się zajrzeć później, miłego dnia ![]() U nas śniegu, że hohoho oby wytrzymał do powrotu starszaków to ulepimy bałwana ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1443 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1444 |
Zakorzenienie
|
Trochę to pocieszające, że nie jestem sama
![]() ![]() ![]() Majkela ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ---------- - Marysia, powiedz ma-ma - ta-ta ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1445 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Podziwiam za odciąganie mleczka ![]() ![]()
![]() |
#1446 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Ignaś, nie chce wziąć do ręki żadnego warzywa/owoca. Może to kwestia ich konsystencji- sama nie wiem. Chrupkę kukurydzianą je sam dopóki nie zostanie mały kawałek i nie przyklei się mu do ręki- wtedy się denerwuje- daje ręce do góry i zaczyna jęczeć, dokładnie tak samo jak wtedy gdy położę mu warzywa na tacce. Jakby chociaż był zainteresowany, chwytał, obracał, oblizywał to pewnie miałabym więcej entuzjazmu. australia, Marysia już nie zasypia przy flaszce? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1447 |
Raczkowanie
|
Kubuś sobie smacznie śpi. Byliśmy na spacerku po 10 i spał godzinę w wózku, nie chce jeść obiadków ale wrócił mu apetetyt w dzień na mleczko. Ja za to sobie z jedzonkiem popuściłam i do celu zamiast 3 kg to się zrobiło 5-6, zaczełam brać do tego tabletki hormonalne także biorę się dalej za siebie, biust wrócił do swoich rozmiarów sprzed ciąży to jako pozytyw, idąc na porodówkę ważyłam przeszło 110 kg, teraz jak narazie waga 84 kg, przed ciążą ważyłam 94 kg, brak mi motywacji znowu, ale powolutku wracam, chęć do codziennych spacerów wróciła, także biorę się za siebie !
![]()
#1448 | |||||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1449 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lena brawo!!!!! Mamuśka z obowiązkami a jaka zdolna i pilna!👍 Paulina, u nas zasypianie w dzień to podobna walka. Zmęczony ale będzie się przewracal, kombinował... Nawet jeść próbuje leżąc na brzuszku. Fajnie, że teściowa nie popsuła humoru. Śliweczko, oby już tylko takie nocki były... U nas marudzenie do potęgi entej! Podejrzewam, że idzie trzeci ząbek bo przed świętami był podobnie nieodkladalny i w święta przebił się ząbek. Mąż wczoraj miał wolne to się przekonal co to znaczy być z taką marudką, hehe! Nie ma lekko! ---------- Dopisano o 16:27 ---------- Poprzedni post napisano o 16:19 ---------- Cytat:
Lena brawo!!!!! Mamuśka z obowiązkami a jaka zdolna i pilna!👍 Paulina, u nas zasypianie w dzień to podobna walka. Zmęczony ale będzie się przewracal, kombinował... Nawet jeść próbuje leżąc na brzuszku. Fajnie, że teściowa nie popsuła humoru. Śliweczko, oby już tylko takie nocki były... U nas marudzenie do potęgi entej! Podejrzewam, że idzie trzeci ząbek bo przed świętami był podobnie nieodkladalny i w święta przebił się ząbek. Mąż wczoraj miał wolne to się przekonal co to znaczy być z taką marudką, hehe! Nie ma lekko! |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1450 |
Zakorzenienie
|
hej ho
![]() jakoś znowu mniej mnie tutaj, ale przy dwójce dzieci co się dziwić ![]() ![]() a! i Michałka zaszczepiliśmy drugą dawką 6w1 kolejna niby końcem lutego, ale zobaczymy czy zdrowie dopisze
#1451 |
Rozeznanie
|
A to ja jeszcze powiem że dziś druga noc Frania w swoim pokoiku. Na święta dostaliśmy nianię więc najwyższy czas
![]() Więc w niedzielę jak wróciłam ze szkoły to był wielki galimatias bo tz postanowił w ramach niespodzianki zrobić przemeblowanie ![]() ![]() -co dziś robimy w pierwszy od 7 msc wieczór bez dziecka w pokoju? -No jak to co? Idziemy spać xD Hahahhaha Dobranoc ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1452 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1453 |
Konto usunięte
|
Lena już wyprowadziłaś Frania do własnego pokoju?!?
Ja to jakoś nie mogę się zmobilizować żeby chociaż wyprowadzić Ignasia do własnego łóżeczka... Franio tak ładnie Wam śpi? Ile ma zazwyczaj pobudek? Mam w koszyku w arosie książkę Gonzalesa "Moje dziecko nie chce jeść" i zastanawiam się czy coś jeszcze dorzucić. Macie coś godnego polecenia? |
![]() ![]() |
![]() |
#1454 |
Zakorzenienie
|
Podczytuję Was, ale nie mam kiedy za bardzo napisać.
Lena gratki za oceny. Śliweczka rzeczywiście jesteś niecierpliwa z tym rozszerzaniem. My rozszerzamy, w weekend bylo śniadanie (jaglanka i owoc) i obiad (różne warzywka), w tygodniu, jako że jestem raczej sama, tylko obiad jak mąż wróci z pracy. Kinia generalnie wszystko chętnie je, co widać po zawartości pieluszki, wygląda jak zblendowany na grubo brokuł z marchewką. Dorcia różnie, czasami lepszą zabawą jest podrzucanie talerza i zrzucanie go z hałasem o stół. Lepiej jej wchodzi mięsko, dałam ciut gotowanego schabu, na pietruszkę się krzywiła, na wodę z resztą też. Mam nadzieję, że to tylko faza i to minie. Dziś fasolka i batat, fasolkę obie jadły chętnie, batata chyba za bardzo rozgotowałam i rozpadał się w rączkach. Jadłyśmy ze szwagierką banana i oczywiście zaczęło się wyrywanie z rąk. Uciekam spać, dobrej nocy.
Edytowane przez MariaFrancesca Czas edycji: 2017-01-16 o 21:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#1455 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Nie spać! Pisać! ![]() Lena jak tam druga noc Frania u siebie? U nas byla przerwa w spaniu od 23 do północy a potem popłakiwanie aż do rana ![]() ![]()
#1456 |
Konto usunięte
|
Dzień dobry!
U nas nocka średnia. Bywały lepsze ![]() Na śniadanko zrobiłam placuszki z manny i dziecko jadło ![]() Maria, ja jak daję Ignasiowi coś do samodzielnego jedzenia to bez talerza, bo zawsze jest nim bardziej zainteresowany niż tym co na nim leży ![]() Fajnie, że dziewczynki Ci ładnie jedzą ![]() Honcia coś mojej synowej może zaszkodziło... Podawałaś wczoraj coś nowego do jedzenia czy po prostu tak miewa czasem? I jak tam ćwiczenia z czworakowania? |
![]() ![]() |
![]() |
#1457 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry! U nas dopiero pobudka
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1458 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do mojej synowej ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1459 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1460 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1461 |
Raczkowanie
|
Dojrzalam chyba do pewnego etapu( nie ,nie kopnelam tzta w zadek) zakupilam butle i chce sie doradzic jakie mleczko mam kupic.chce podawac na noc.bebiko na probe wystarczy? U starszego zdalo egzamin.
#1462 |
Zadomowienie
|
Ja zaczęłam on nan optipro i maly mial zatwardzenia po nim. Teraz pije bebiko i jest ok. Wiec skoro starszak twoj nie mial problemow po nim to warto spróbować.
Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka
#1463 |
Rozeznanie
|
Sliweczko budzi się raz lub dwa na jedzenie. Czasem zdarza się że obudzi się w ciągu pół godziny od zaśnięcia ale wydaje mi się ze to było spowodowane tym że grał u nas telewizor i się krecilismy.
Dziś też noc spoko o północy pobudka na przytulasa a o 4:30 na butlę ![]() Pik Pik co do mleka to sama pomyśl na czym Ci zależy. Bebiko jest tanie I U sporej części dzieci się sprawdza. Hipp combiotik za to rzadziej powoduje wzdęcia bo ma probiotyki no i ma lepszy skład. Te dwa wypróbowałam, o reszcie się nie wypowiem ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1464 |
Zakorzenienie
|
Pikpik, my obecnie jak i przy Starszaku uzywamy odpowiednika polskiego Bebilonu.
U nas się sprawdza. ---------- Dopisano o 14:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ---------- Ale tu cisza... Buuuuu Dziewczyny, zakladajcie konta jako Janina Kowalczykiewiczówna lub inne fikcyjne i chodźcie na fb. Tam dziewczyny piszą więcej. |
![]() ![]() |
![]() |
#1465 |
Rozeznanie
|
Hej
![]() Lena gratki dobrych ocen ![]() Spanie w osobnym pokoju tez abstrakcja. Feluś jeszcze nigdy od urodzenia, nawet raz nie był odłożony do łóżeczka, nie potrafię się przełamać. Kupiliśmy łózko 180 cm i jakoś dajemy radę. ---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ---------- Dziewczyny, a jak można się na tego fejsa dostać? |
![]() ![]() |
![]() |
#1466 |
Raczkowanie
|
Wpisujesz w wyszukiwarce www.facebook.pl zakladasz konto,jest za darmo.jak juz masz otwarta swoja strone glowna to u gory jest lupka szukaj. Wpisz Czerwcówki 2016 i dolacz do grupy( musi cie admin zaaprobowac ) i wtedy moZesz z nami pisac.
Poprawcie mnie dziewczyny jak cos zle napisalam
#1467 |
Zadomowienie
|
Grupa jest tajna, trzeba dostac zaproszenie
Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#1468 |
Raczkowanie
|
miszkaaa
Dziękuję że pytasz, wszystko już dobrze, depresję miałam związaną przedewszystkim z Kp, teraz jest tak jak powinno, ja się czuję dobrze i Kubuś się czuje dobrze. ![]() Ale dziewczyny tu jest cichoooo. Naprawdę wygodniej jest na fejsie ![]()
#1469 |
Rozeznanie
|
Dzięki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1470 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:21.