Lipcówki 2017 ❤ cz. 2 - Strona 17 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-01-17, 14:07   #481
morelle_
Zakorzenienie

Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 2

Cytat:
Napisane przez KociaMatka Pokaż wiadomość
Dziękuję bardzo, jakoś tak raźniej na duszy i już pomogłyście, bo przynajmniej znalazłam, że lekarka ma ten certyfikat 2010, a pomysl, zeby porownac sie chociaz troche z przeliczeniami na sieci tez jest dobry
Daj znać czy coś odp
morelle_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-17, 14:09   #482
KociaMatka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez morelle_ Pokaż wiadomość
Daj znać czy coś odp
Dobrze jak sie odezwie to napisze. Ta gin na Z.Lek. ma 288 pozytywnych opinii...

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
KociaMatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-17, 14:18   #483
AnnaPaula87
Zadomowienie

Ja tyle samo wiem po pappa ale idę w sobotę do lekarza to się dowiem więcej mam nadzieję
AnnaPaula87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-17, 14:32   #484
karolinuuusia
Zakorzenienie

Ja jeszcze nie mam wyników pappy. Odbiore na wizycie i mam nadzieję ze wyjaśni mi wszystko i będzie ok.

Byłam na mieście. Zamówiłam sobie firanki do sypialni. W salonie zrobiło mi się niedobrze.

Kupiłam też inhalator bo nie miałam. Teraz może mi się przyda a w przyszłości dzieciatku.

Alicja

karolinuuusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-17, 14:35   #485
baby2
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez karolinuuusia Pokaż wiadomość
Ja jeszcze nie mam wyników pappy. Odbiore na wizycie i mam nadzieję ze wyjaśni mi wszystko i będzie ok.

Byłam na mieście. Zamówiłam sobie firanki do sypialni. W salonie zrobiło mi się niedobrze.

Kupiłam też inhalator bo nie miałam. Teraz może mi się przyda a w przyszłości dzieciatku.

O tak inhalator dobra sprawa, my bardzo często używamy z Miśkiem przy katarku i infekcjach dróg oddechowych, pediatra poradziła nam kupić.
baby2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-17, 14:38   #486
KociaMatka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez AnnaPaula87 Pokaż wiadomość
Ja tyle samo wiem po pappa ale idę w sobotę do lekarza to się dowiem więcej mam nadzieję
Trzymam kciuki
KociaMatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-17, 14:53   #487
morelle_
Zakorzenienie

Ja mam jeszcze swój inhalator z dzieciństwa.

Odnośnie pappy - właśnie miałam tel. ,ze jest opis i mogę odebrać. Podziękuję. Może kiedyś przy okazji.
Stary 2017-01-17, 15:08   #488
karolinuuusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez baby2 Pokaż wiadomość
O tak inhalator dobra sprawa, my bardzo często używamy z Miśkiem przy katarku i infekcjach dróg oddechowych, pediatra poradziła nam kupić.
Teraz tyle chorób więc na pewno też ja skorzystam. A w przyszłości i tak bym musiała kupić

Alicja

Stary 2017-01-17, 15:46   #489
darietta
Zakorzenienie

Dziewczyny dziś weszłam u siebie do jednego sklepu z wózkami. Jest to producent wózków inplast. Bardzo miła kobietka była pokazała mi wózki jakie oferują. I rozmawiałyśmy o wielkościach gondoli. Powiedziała żeby nie sugerować się opisami sprzedawców producentów tylko trzeba samemu sprawdzić. Ponieważ często wymiary te są podawane z góry środka gondoli. A my mamy patrzeć na dół bo tam nasze maleństwo będzie leżało. A dół jest zawsze węższy. I faktycznie jak mi wszystko pokazała to widać różnice.
darietta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-17, 15:53   #490
karolinuuusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez darietta Pokaż wiadomość
Dziewczyny dziś weszłam u siebie do jednego sklepu z wózkami. Jest to producent wózków inplast. Bardzo miła kobietka była pokazała mi wózki jakie oferują. I rozmawiałyśmy o wielkościach gondoli. Powiedziała żeby nie sugerować się opisami sprzedawców producentów tylko trzeba samemu sprawdzić. Ponieważ często wymiary te są podawane z góry środka gondoli. A my mamy patrzeć na dół bo tam nasze maleństwo będzie leżało. A dół jest zawsze węższy. I faktycznie jak mi wszystko pokazała to widać różnice.
To na pewno. Trzeba przejść się zobaczyc i w ciemno z neta nie kupować

Alicja

Stary 2017-01-17, 15:57   #491
xzora
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Chilli Pepper Pokaż wiadomość
Ja mam lenia strasznego i szybko się męczę ale jakoś się mobilizuje co prawda nie zawsze ale dziś wysprzątałam mieszkanie ,zrobiłam obiad ,upiekłam ciacho i naszło mnie na sałatkę cezar więc zrobiłam na kolację byłam jeszcze w lidlu na zakupach a teraz już leżę i nic nie robię.
Najgorsze ,że jutro muszę do urzędu pracy jechać i już dziś mam nerwa ,bo tak mi się nie chcę a tam parkingu nie ma i normalnie aż mnie mdli na samą myśl
Czyli nie jestem sama z tym brakiem sił. Ja to nawet nie powiedziałabym, ze to leń. Chciałam wczoraj posprzątać, ale było mi tak cieżko działać - obrotny spowolnione praktycznie do zera... dopiero jakoś poszło po włączeniu żywej muzyki. W ogóle od weekendu moje samopoczucie to masakra - tak jakbym została wypompowana z całej energii i jedyne co mogę to egzystować. Do wszystkiego się zmuszam - do wstania, do myślenia. W pracy to jedynie zeby jakoś przebrnąć przez te 2 tygodnie do zwolnienia. Kierowniczce powiedziałam wczoraj, ze poproszę lekarza o zwolnienie i ruszyła rekrutacja na moje miejsce.

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
Ja też np. postoje w kuchni z godzinke i już czuję brzuch i muszę odpocząć.
Ech, ja tez muszę częste przerwy robić.

Cytat:
Napisane przez Werka3333 Pokaż wiadomość
Aaa dziewczyny widze ze juz piszecie o szkolach rodzenia to może jeszcze doloze jedna bardzo fajna rzecz a mianowicie warsztaty dla kobiet w ciąży M.in. Bezpieczny Maluch, Mamo to ja itp. Naprawdę są super są raczej w większych miejscowościach, co ważne są darmowe tylko trzeba się zapisać bo często miejsca się szybko kończą.. A na takich warsztatach dowiedzieć się można duzo o wózkach, fotelikach, karmieniu, opiece, pielęgnacji itp itd. Zawsze są albo często są fizjoterapeuci, położne, ktoś z opieki medycznej i inni. Fajna sprawa jest też to ze na początku dostaje się torbę z fajnymi giftami typu próbki, smoczki, płyty i na koniec można jeszcze wygrać fajne nagrody �� takie warsztaty trwają ok 2 godz i brałam udział w nim w pierwszej ciąży bylam mega zadowolona iteraz tez sie zapisalam na 2.02 do Plocka �� mówię wam mamuśki skorzystajcie bo warto ��

Dzięki za info, zapisałam się na tego Bezpiecznego Malucha

Cytat:
Napisane przez orangemisia Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Ja dziś mam wolne. Na razie jeszcze leżę i piję kawę. Po południu idziemy z Tżtem połazić po salonach jubilerskich i może w końcu zamówimy obrączki. A po godz.17 mam wizytę. W końcu zobaczę fasolkę i dowiem się jak tam moje wyniki krwi.

Gratuluje udanej wizyty Mój Tż jeszcze nie był ze mną w gabinecie. Dzisiaj mam wizytę to może teraz wejdzie? Chociaż ja planowałam żeby na połówkowym był bo wtedy chyba będzie już lepiej widać. Zobaczymy co tż powie.
Wasi partnerzy chodzą z wami na wizyty? Wchodzą do gabinetu?
.
Ja mam osobno wizyty osobno usg, wiec na wizyty TZ nie chodzi. Usg do tej pory miałam dwa - na pierwszym byłam sama, na tym 11-14tyg z TZ. Teraz będzie połówkowe to zapytam go czy chce być.
Jakbym miała połączone usg z wizytą to na pewno nie chciałabym zeby był w gabinecie podczas konsultacji, a jedynie wszedł na samo usg.

Cytat:
Napisane przez taedio Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny
Mi tez sie mega podoba
Ja muszę mieć kosz bo łóżeczko wgl mi sie nie zmieści do sypialni

Fajny ten kosz

Cytat:
A mnie dzis wkurzyla ginekolog. Bylam with 11t0d na usg prenatalnym u niej. Na wizycie spytalam czy robic pappa to powiedziala zeby zrobic pappa krypotor w diagnostyce-sama krew. Odebralam wyniki ktore nic mi nie mowia-hcg kryptor 101.2, pappa-a 2.26 i jej wyslalam mailem. Napisala mi cytuje "wyniki wygladaja ok". Zadnego prawdopodobienstwa, nic. To po cholere robic drogie badanie jak lekarz olewa wynik?

Ja myśle podobnie jak Morelle, ze na razie odpisała na szybko,a ze potem dostaniesz szczegółowy opis. Inaczej sobie nie wyobrażam.

Cytat:
To dobry pomysł, tak zrobie Bardzo dziękuję za podpowiedź Siedze w pracy i w ogole nie mogę się skupić. Ale powiedziałam dziś mojej pani prezes o ciązy Powiedziala, ze nigdy nie ma dobrego czasu na ciaze wiec zeby sie cieszyc w kazdym czasie kiedy sie pojawi Tyle z dobrych wiesci dzis.
Hehe, dobrze, ze już wie

Pisaliście, ze TZ zwracają się w liczbie mnogiej. Moj już wcześniej pisał w liczbie mnogiej, bo np tęsknie za wami to znaczy za mną, kotami i psem i teraz jak pisze to nie wiem czy chodzi mu o naszą czwórkę czy piątkę

Z ciekawości znalazłam koszt wyprawki dla dziecka. Tutaj jest 3700 - myśle, ze u mnie mniej na pewno nie będzie, skoro ja przewiduje wózek za 2tys, a tam jest za 500zl: http://domowa.tv/ile-kosztuje-wyprawka/

Electric Blue - dobrze, ze chcesz się jeszcze skonsultować z tym euthyroxem - moze akurat obędzie się beżu hormonu.

Edytowane przez xzora
Czas edycji: 2017-01-17 o 16:02
xzora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-17, 16:19   #492
karolinuuusia
Zakorzenienie

Mój Mąż chodzi bardzo chętnie na wizyty ze mną. Mam razem z usg. Gabinet podzielony jest na dwie części z jednej za parawanem jest fotel i jak lekarz badał mnie to mąż siedział w drugiej części na kanapie. Potem jak usg to już on przychodzi

Alicja

Stary 2017-01-17, 16:25   #493
Devileek
Zakorzenienie

GG do Devileek

Ja tez jestem jakaś wykończona ... nie mam siły na nic . Dziś przy zmianie pościeli po założeniu prześcieradła i poduszek musiałam chwile poleżeć bo mnie zaczęło mdlic od schylanie i tak ciagle ... obiad w spokoju przygotowałam ale mam nowa lodowke która śmierdzi jeszcze nowością i tak mnie drażni ten zapach ....

Mój jeszcze nie był na usg nie było okazji teraz może w sobotę pójdzie ze mną

Stary 2017-01-17, 16:32   #494
morelle_
Zakorzenienie

U mnie mąż czeka na korytarzu. Gdy idę się przebrać w spódniczkę to wtedy lekarz go prosi. Nie widzę potrzeby, żeby był ze mną na całej wizycie.

---------- Dopisano o 16:29 ---------- Poprzedni post napisano o 16:26 ----------

Xzora u mnie wyjdzie na pewno więcej. Sam wózek ok 4 tys. Do tego meble itd. Dobrze, że foteliki dostałam.
Kupiłam juz 5 kompletów bo 5 szt. Body. Na Różną długość.
Jak rozłożę sobie w czasie to nie będzie, aż tak boleć

---------- Dopisano o 16:32 ---------- Poprzedni post napisano o 16:29 ----------

Ogólnie uważam, że becikowe powinno być dla każdego, a nie uzależnione od dochodów...
Tak samo większa liczba pkt do żłobka dla tych co mniej zarabiają.
Mam nadzieję, że moje dziecko dostanie się do państwowego.
Stary 2017-01-17, 16:41   #495
xzora
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie mąż czeka na korytarzu. Gdy idę się przebrać w spódniczkę to wtedy lekarz go prosi. Nie widzę potrzeby, żeby był ze mną na całej wizycie.

---------- Dopisano o 16:29 ---------- Poprzedni post napisano o 16:26 ----------

Xzora u mnie wyjdzie na pewno więcej. Sam wózek ok 4 tys. Do tego meble itd. Dobrze, że foteliki dostałam.

---------- Dopisano o 16:32 ---------- Poprzedni post napisano o 16:29 ----------

Ogólnie uważam, że becikowe powinno być dla każdego, a nie uzależnione od dochodów...
To sporo masz już tych body ja się jeszcze nie zastanawiałam ile sztuk kupić, ale pewnie tak 7 x 62 i 7x68 to minimum. Becikowego tez nie dostanę, ale ja akurat uważam, ze w ogóle nie powinno być czegoś takiego.
xzora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-17, 16:47   #496
Jon_Snow
Wtajemniczenie

Jeju ale dużo piszecie
Ja do pracy wróciłam i nie mam kiedy pisać
Mój TŻ ze mną jeździ na wizyty ale jeszcze nie był na usg bo nie miałam przez brzuch. Na następnym pano doktor powiedziała że już na 100% będzie przez brzuch więc wejdzie
Od wczoraj tak mi się spać chcę że nie wyrabiam, oczy mi się zamykają..

Stary 2017-01-17, 16:48   #497
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xzora Pokaż wiadomość
To sporo masz już tych body ja się jeszcze nie zastanawiałam ile sztuk kupić, ale pewnie tak 7 x 62 i 7x68 to minimum. Becikowego tez nie dostanę, ale ja akurat uważam, ze w ogóle nie powinno być czegoś takiego.
Myślę, że wystarczy. Ja tez pasuje. Zobaczymy co żony kuzynów mają. Tylko obie mają chłopców i mało ubrań unisex - jakby co

Temat rzeka. Dla mnie 500+ nie powinno być.

Mam w pracy os., które dużo zarabiają i dostają ten dodatek bo mają po 3 dzieci. Stać ich. Jeszcze tylko 1 pracuje. ..
I takie, gdzie jest 1 dziecko. Ledwo dają radę, oboje pracują i nie dostają. A nawet jakby mieli 2 dzieci to nie dostaną bo przekraczają o 30 zł. ...
Beznadzieja.
Stary 2017-01-17, 16:55   #498
Devileek
Zakorzenienie

GG do Devileek

Ja tez nie jestem za socjalem

Stary 2017-01-17, 16:58   #499
morelle_
Zakorzenienie

Jakiś socjal powinien być, ale inne zasady. Tak, żeby dostawali Ci co potrzebują.

Urodzenia dziecka to już inny temat. Albo wszyscy albo wcale.
Stary 2017-01-17, 17:00   #500
taedio
MerDer 4ever

Mąż wrocil i wracam do domu na gotowe obiadki dzisiaj placki ziemniaczane z gulaszem

Stary 2017-01-17, 17:04   #501
Devileek
Zakorzenienie

GG do Devileek
Lipcówki 2017 ❤ cz. 2

Cytat:
Jakiś socjal powinien być, ale inne zasady. Tak, żeby dostawali Ci co potrzebują.

Urodzenia dziecka to już inny temat. Albo wszyscy albo wcale.
Zgodzę się myśle ze jeśli chodzi o patologiczne rodziny idzie to zweryfikować ...

Jeśli chodzi o 500 + to uważam ze jak każdy to każdy i na każde dziecko

Jak tak wymyślili to teraz niech nie oczekują nie wiadomo czego

Stary 2017-01-17, 17:06   #502
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Devileek Pokaż wiadomość
Zgodzę się myśle ze jeśli chodzi o patologiczne rodziny idzie to zweryfikować ...

Jeśli chodzi o 500 + to uważam ze jak każdy to każdy i na każde dziecko

Jak tak wymyślili to teraz niech nie oczekują nie wiadomo czego

Zastanawiam się kiedy to zabiorą to dopiero będzie cyrk.
Stary 2017-01-17, 17:13   #503
karolinuuusia
Zakorzenienie

Cytat:

Wchodzi ze mną żeby potem lekarz nie musiał go wołać

U mnie w mieście są tylko żłobki prywatne więc kasa będzie szła..

Co do 500+ dostaje tylko patologia. Nikt normalny w dzisiejszych czasch nie ma po 5 dzieci, bo nadzwyczajnej nie stać ich żeby zapewnić wszystko co niezbędne.

Alicja

Edytowane przez karolinuuusia
Czas edycji: 2017-01-17 o 17:19
Stary 2017-01-17, 17:17   #504
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Wchodzi ze mną żeby potem lekarz nie musiał go wołać

U mnie w mieście są tylko żłobki prywatne więc kasa będzie szła..

A Ty nie mieszkasz w Wawie?

Ile kosztuje u Ciebie żłobek prywatny? U mnie ok 1200 -1500 zł miesięcznie.
Stary 2017-01-17, 17:21   #505
karolinuuusia
Zakorzenienie

Cytat:
A Ty nie mieszkasz w Wawie?

Ile kosztuje u Ciebie żłobek prywatny? U mnie ok 1200 -1500 zł miesięcznie.
Mieszkam 30 km od Warszawy

Nie pamiętam dokładnie ale coś koło 700 zl.. i pewnie zaraz po narodzinach będę musiała zapisać już dziecko żeby było potem miejsce jak będę wracała do pracy

Alicja

Stary 2017-01-17, 17:21   #506
Devileek
Zakorzenienie

GG do Devileek

Cytat:
Zastanawiam się kiedy to zabiorą to dopiero będzie cyrk.

Dokładnie ...

Wiadomo patologia skorzysta ale jednak są rodziny które rzeczywiście nie maja pieniędzy a dbają o dzieci wiec taki ludziom na pewno te pieniądze się przydadzą

Stary 2017-01-17, 17:24   #507
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Mieszkam 30 km od Warszawy

Nie pamiętam dokładnie ale coś koło 700 zl.. i pewnie zaraz po narodzinach będę musiała zapisać już dziecko żeby było potem miejsce jak będę wracała do pracy

700 zł za prywatny to mało.

U mnie 500 zł kosztuje państwowy.

---------- Dopisano o 17:24 ---------- Poprzedni post napisano o 17:24 ----------

Cytat:
Napisane przez Devileek Pokaż wiadomość
Dokładnie ...

Wiadomo patologia skorzysta ale jednak są rodziny które rzeczywiście nie maja pieniędzy a dbają o dzieci wiec taki ludziom na pewno te pieniądze się przydadzą

Niestety.
Stary 2017-01-17, 17:27   #508
karolinuuusia
Zakorzenienie

Cytat:
700 zł za prywatny to mało.

U mnie 500 zł kosztuje państwowy.

---------- Dopisano o 17:24 ---------- Poprzedni post napisano o 17:24 ----------

Niestety.
Ale tak jak mówię nie pamiętam bo to mi się jakiś czas temu odbiło o uszy

Alicja

Stary 2017-01-17, 17:28   #509
AnnaPaula87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez taedio Pokaż wiadomość
Mąż wrocil i wracam do domu na gotowe obiadki dzisiaj placki ziemniaczane z gulaszem

Tez bym zjadła placki

Morelle gdzie brałaś body i jaki rękaw? Ponoć warto do tego dobrać spodenki

Do becikowego dochód się dzieli na 3 osoby przy dziecku
AnnaPaula87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-17, 17:30   #510
karolinuuusia
Zakorzenienie

Becikowe prawie każdy dostaje. Coś koło 1900zł na osobe dochod nie moze przekraczać. Mąż ma firmę ale odliczaja się składki ZUS i koszty utrzymania więc liczyłam że powinniśmy dostać.

Alicja

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości