|
|
#481 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 2
Cytat:
|
|
#482 |
|
Raczkowanie
|
Dobrze jak sie odezwie to napisze. Ta gin na Z.Lek. ma 288 pozytywnych opinii...
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#483 |
|
Zadomowienie
|
Ja tyle samo wiem po pappa ale idę w sobotę do lekarza to się dowiem więcej mam nadzieję
|
|
|
|
#484 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jeszcze nie mam wyników pappy. Odbiore na wizycie i mam nadzieję ze wyjaśni mi wszystko i będzie ok.
Byłam na mieście. Zamówiłam sobie firanki do sypialni. W salonie zrobiło mi się niedobrze. Kupiłam też inhalator bo nie miałam. Teraz może mi się przyda a w przyszłości dzieciatku. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#485 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#486 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#487 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam jeszcze swój inhalator z dzieciństwa.
Odnośnie pappy - właśnie miałam tel. ,ze jest opis i mogę odebrać. Podziękuję. Może kiedyś przy okazji.
|
#488 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#489 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny dziś weszłam u siebie do jednego sklepu z wózkami. Jest to producent wózków inplast. Bardzo miła kobietka była pokazała mi wózki jakie oferują. I rozmawiałyśmy o wielkościach gondoli. Powiedziała żeby nie sugerować się opisami sprzedawców producentów tylko trzeba samemu sprawdzić. Ponieważ często wymiary te są podawane z góry środka gondoli. A my mamy patrzeć na dół bo tam nasze maleństwo będzie leżało. A dół jest zawsze węższy. I faktycznie jak mi wszystko pokazała to widać różnice.
|
|
|
|
#490 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#491 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Jakbym miała połączone usg z wizytą to na pewno nie chciałabym zeby był w gabinecie podczas konsultacji, a jedynie wszedł na samo usg. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Pisaliście, ze TZ zwracają się w liczbie mnogiej. Moj już wcześniej pisał w liczbie mnogiej, bo np tęsknie za wami to znaczy za mną, kotami i psem i teraz jak pisze to nie wiem czy chodzi mu o naszą czwórkę czy piątkę ![]() Z ciekawości znalazłam koszt wyprawki dla dziecka. Tutaj jest 3700 - myśle, ze u mnie mniej na pewno nie będzie, skoro ja przewiduje wózek za 2tys, a tam jest za 500zl: http://domowa.tv/ile-kosztuje-wyprawka/ Electric Blue - dobrze, ze chcesz się jeszcze skonsultować z tym euthyroxem - moze akurat obędzie się beżu hormonu. Edytowane przez xzora Czas edycji: 2017-01-17 o 16:02 |
|||||||
|
|
|
#492 |
|
Zakorzenienie
|
Mój Mąż chodzi bardzo chętnie na wizyty ze mną. Mam razem z usg. Gabinet podzielony jest na dwie części z jednej za parawanem jest fotel i jak lekarz badał mnie to mąż siedział w drugiej części na kanapie. Potem jak usg to już on przychodzi
|
#493 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez jestem jakaś wykończona ... nie mam siły na nic . Dziś przy zmianie pościeli po założeniu prześcieradła i poduszek musiałam chwile poleżeć bo mnie zaczęło mdlic od schylanie i tak ciagle ... obiad w spokoju przygotowałam ale mam nowa lodowke która śmierdzi jeszcze nowością i tak mnie drażni ten zapach ....
Mój jeszcze nie był na usg nie było okazji teraz może w sobotę pójdzie ze mną Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#494 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie mąż czeka na korytarzu. Gdy idę się przebrać w spódniczkę to wtedy lekarz go prosi. Nie widzę potrzeby, żeby był ze mną na całej wizycie.
---------- Dopisano o 16:29 ---------- Poprzedni post napisano o 16:26 ---------- Xzora u mnie wyjdzie na pewno więcej. Sam wózek ok 4 tys. Do tego meble itd. Dobrze, że foteliki dostałam. Kupiłam juz 5 kompletów bo 5 szt. Body. Na Różną długość. Jak rozłożę sobie w czasie to nie będzie, aż tak boleć ![]() ---------- Dopisano o 16:32 ---------- Poprzedni post napisano o 16:29 ---------- Ogólnie uważam, że becikowe powinno być dla każdego, a nie uzależnione od dochodów... Tak samo większa liczba pkt do żłobka dla tych co mniej zarabiają. Mam nadzieję, że moje dziecko dostanie się do państwowego.
|
#495 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja się jeszcze nie zastanawiałam ile sztuk kupić, ale pewnie tak 7 x 62 i 7x68 to minimum. Becikowego tez nie dostanę, ale ja akurat uważam, ze w ogóle nie powinno być czegoś takiego.
|
|
|
|
|
#496 |
|
Wtajemniczenie
|
Jeju ale dużo piszecie
Ja do pracy wróciłam i nie mam kiedy pisać ![]() Mój TŻ ze mną jeździ na wizyty ale jeszcze nie był na usg bo nie miałam przez brzuch. Na następnym pano doktor powiedziała że już na 100% będzie przez brzuch więc wejdzie Od wczoraj tak mi się spać chcę że nie wyrabiam, oczy mi się zamykają.. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#497 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Temat rzeka. Dla mnie 500+ nie powinno być. Mam w pracy os., które dużo zarabiają i dostają ten dodatek bo mają po 3 dzieci. Stać ich. Jeszcze tylko 1 pracuje. .. I takie, gdzie jest 1 dziecko. Ledwo dają radę, oboje pracują i nie dostają. A nawet jakby mieli 2 dzieci to nie dostaną bo przekraczają o 30 zł. ... Beznadzieja.
|
|
#498 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez nie jestem za socjalem
|
|
#499 |
|
Zakorzenienie
|
Jakiś socjal powinien być, ale inne zasady. Tak, żeby dostawali Ci co potrzebują.
Urodzenia dziecka to już inny temat. Albo wszyscy albo wcale.
|
#500 |
|
MerDer 4ever
|
Mąż wrocil i wracam do domu na gotowe obiadki
dzisiaj placki ziemniaczane z gulaszem Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#501 | |
|
Zakorzenienie
|
Lipcówki 2017 ❤ cz. 2
Cytat:
myśle ze jeśli chodzi o patologiczne rodziny idzie to zweryfikować ... Jeśli chodzi o 500 + to uważam ze jak każdy to każdy i na każde dziecko Jak tak wymyślili to teraz niech nie oczekują nie wiadomo czego Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#502 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#503 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie w mieście są tylko żłobki prywatne więc kasa będzie szła.. Co do 500+ dostaje tylko patologia. Nikt normalny w dzisiejszych czasch nie ma po 5 dzieci, bo nadzwyczajnej nie stać ich żeby zapewnić wszystko co niezbędne. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ Alicja Edytowane przez karolinuuusia Czas edycji: 2017-01-17 o 17:19 |
|
|
|
|
#504 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ile kosztuje u Ciebie żłobek prywatny? U mnie ok 1200 -1500 zł miesięcznie.
|
|
#505 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie pamiętam dokładnie ale coś koło 700 zl.. i pewnie zaraz po narodzinach będę musiała zapisać już dziecko żeby było potem miejsce jak będę wracała do pracy Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#506 |
|
Zakorzenienie
|
Dokładnie ... Wiadomo patologia skorzysta ale jednak są rodziny które rzeczywiście nie maja pieniędzy a dbają o dzieci wiec taki ludziom na pewno te pieniądze się przydadzą Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#507 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie 500 zł kosztuje państwowy. ---------- Dopisano o 17:24 ---------- Poprzedni post napisano o 17:24 ---------- Cytat:
|
|
#508 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#509 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tez bym zjadła placki ![]() Morelle gdzie brałaś body i jaki rękaw? Ponoć warto do tego dobrać spodenki ![]() Do becikowego dochód się dzieli na 3 osoby przy dziecku
|
|
|
|
|
#510 |
|
Zakorzenienie
|
Becikowe prawie każdy dostaje. Coś koło 1900zł na osobe dochod nie moze przekraczać. Mąż ma firmę ale odliczaja się składki ZUS i koszty utrzymania więc liczyłam że powinniśmy dostać.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:54.

dzisiaj placki ziemniaczane z gulaszem