|
|
#661 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 2
Cytat:
Przy wynikach dla I trymestru miałam normy od 0,33-4,59, dla II 0,35-4,1 a dla III 0,21-3,15
|
|
|
#662 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moje były takie same jak ktoś wrzucił.
|
|
#663 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
1. trymestr - 0,01 - 2,32 uIU/ml 2. trymestr - 0,10 - 2,35 uIU/ml 3. trymestr - 0,10 - 2,65 uIU/ml To tak czy inaczej z ostatnim tsh 2,18 mieszczę się w normie , w przyszłym tygodniu idę na krew, to zobaczę czy przyrosło czy zmalało . Aczkolwiek normy też zależą od metodyki badań, więc mogą się różnić między labami (choć te z labu z mojej przychodni to chyba trochę zbyt szerokie widełki mają )
|
|
|
#664 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 04:01 ---------- Poprzedni post napisano o 03:56 ---------- Odnośnie podpisania umowy ze szkołą rodzenia. Odp mi: "Wprowadziłyśmy panią do systemu NFZ to jednoznaczne jest podpisanie umowy. Partner jest bezpłatnie w ramach pani umowy."
|
|
#665 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem czy wiecie ale w niektórych szpitalach jest taki paradoks że jak nie masz fotelika to ci dziecka nie wydadzą. Dla mnie glupota bo jak nie mam samochodu to fotelik jest niepotrzebny i musisz kupić na 5 min. A gaciorki fajne hehe musze pokazać mężowi 😄. Zawsze lepsze to niż chodzenie i trzymanie nogami. Muszę sie zorientować co w moim szpitalu jest potrzebne. Nawet jak mi nie pozwola gatek miec to i tak założę. A co do studentów na salach u mnie mam nadzieje ze nie ma albo trzeba wyrazić zgodę gdzieś cos mi sie kojarzy. |
|
|
|
|
#666 |
|
*sportaddict*
|
|
|
|
|
#667 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wyszli to spowrotem ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 07:55 ---------- Poprzedni post napisano o 07:53 ---------- Tz chory to spal w salonie ,bo kaszlem budzil Bartusia . Wzielam Bartka do swojego lozka i to byl największy blad. Co go poprawiałam zeby spal na poduszce to on w poprzek i nogami a to po twarzy a to po brzuchu mnie kopał. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 07:56 ---------- Poprzedni post napisano o 07:55 ---------- Ktos dzisiaj wizytuje ze mna ? Dzisiaj prenatalne , ktoras miala w mniej wiecej 12t4d bylo ladnie widac? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#668 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
) pomachal nam i wkładał rączkę do buzi. Lekarz zrobił pomiary. Przeziernosc mierzył 3 razy dla pewności. Mamy świetne filmiki z tego badania
|
|
|
|
|
#669 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam wizyte w przyszłym tygodniu już nie mogę się doczekać zeby podejrzeć maluszka. Co tam słychać u niego mam nadzieje ze bedzie bardziej ruchliwy niż ostatnio bo po za machnieciem reką nic wiecej. Zeby takie spokojne było po porodzie Edytowane przez darietta Czas edycji: 2017-01-18 o 08:36 |
|
|
|
|
#670 |
|
Zadomowienie
|
Lipcówki 2017 ❤ cz. 2
Ciekawa jestem jak z tymi majtami u mnie w szpitalu. Idę obejrzeć w sobotę oddzial w którym bym chciała rodzic to pewnie się dowiem
![]() Mój maluch na ostatnim usg szalał strasznie
Edytowane przez AnnaPaula87 Czas edycji: 2017-01-18 o 08:42 |
|
|
|
#671 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
powodzenia i daj znać później! ![]() Wysłane z telefonu - wybaczcie literówki
|
|
#672 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na wznak czyli na plecach to tez nie dobrze najlepiej na lewym boku jak jak leżę na plecach to od razu mi nie dobrze ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#673 |
|
Zakorzenienie
|
faithworkswonders udanej wizyty
---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ---------- Znalazłam zdjęcia swojej porodówki. Nie jest źle. Na 5 os. Sali każde łóżko jest oddzielone ścianą. Także chociaż trochę prywatności.
|
#674 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powodzenia na wizycie! Dziewczyny, ale mnie nastraszyłyście z tym ściąganiem majtek. To juz wole te majtki poporodowe z siateczki. Zajrzałam na stronę swojego szpitala i w ogóle w liście rzeczy osobistych nie ma nic o żadnych majtkach, jest: Szlafrok Koszula (bawełniana) 2-3 rozpinane Ciapy (regionalizm, chodzi o kapcie) Przybory toaletowe Podpaski Ręczniki Jednorazowe wkładki do biustonosza Woda mineralna niegazowana I tyle A jak sie nie ma majtek i sie krwawi to coś sie podkłada pod siebie czy trzyma podpaskę ściskając nogi? Nie czaję tego. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#675 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie też jest tylko tyle:
Rzeczy dla siebie: przybory toaletowe, biustonosz z odpinanymi miseczkami, duże podpaski, woda mineralna nie gazowana, szlafrok, kapcie i klapki pod prysznic, dwie koszule nocne rozpinane z przodu, sztućce, kubek, termometr, ---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ---------- Odwiedziny 12-20... chyba są niepoważni. Nie zamierzam tam sama siedzieć. Coś czuję, że wypiszę się szybciej na żądanie.
|
#676 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć, troszke Was nadrabiłam...
Co do.majtek to u mnie po CC tez trzeba było mieć sprawdzily sie tylko w 1 dobie. Za to polecam: bawelniane szerokie majtki, koszule nocne 2-3 takie przed kolanko... w lipcu będę szukać na ramiaczkach lub bez... pogklady, podpaski, bepanthen koniecznie! dobry na sutki! Wkładki laktacyjne, woda ( duzo), jabłka, ... chusteczki nawilżanie. U nas są sale dla 2 max 3 mam Sa odwiedziny niestety :/ do mnie tylko mąż przychodzi nikt wiecej. Ja juz do szkoly rodzenia chodziłam...wiec raczej już nie będę,mysle natomiast o wynajeciu położnej...sama nie wiem:/ Leżę chora mąż i syn też, chłopaków męczy gorączka, ja na szczescie nie mam, za to migdały wielkie i bolą zatoki zawalone... wszystko mnie boli i pulsuje... szok, dawno.nie bylam.tak chora oczywiście bardzo sie martwię o maluszka... idziemy wszyscy do lekarza żeby nas osłuchał... jak.macie rady z chęcią poczytam. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
"I nawet kiedy będzie gęsta mgła... Ja w tej mgle do Ciebie będę szła" Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie... Edytowane przez Mała! Czas edycji: 2017-01-18 o 10:00 |
|
|
|
#677 |
|
Zakorzenienie
|
Mała zdrówka!
Ja bym chciała męża i mamę mieć kolo siebie. Żeby mogli się zmieniać. Ciekawe czy jak są wykupione sale do porodu rodzinnego to są inne godziny odwiedzin.
|
#678 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dużo zdrówka
|
|
|
|
|
#679 |
|
Wtajemniczenie
|
Mala zdrowiej szybko !
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#680 |
|
Zadomowienie
|
U mnie w szpitalu wymagają tych majtek siateczkowych
![]() dla Matki: -wygodna nocna bielizna umożliwiająca karmienie piersią (3 sztuki), biustonosz do karmienia piersią, mały jasiek przydatny przy karmieniu; -szlafrok, obuwie zmienne oraz klapki pod prysznic; -majtki jednorazowe z siateczki; -podkłady jednorazowe; -dwie paczki zwykłych jednorazowych pieluch np. Bella, paczka zwykłych podpasek; -przybory toaletowe, w tym stosowany dotychczas preparat do higieny intymnej; -dwa ręczniki (kąpielowy i zwykły); -papier toaletowy; -woda mineralna niegazowana 2 litry (istnieje możliwość zakupu w szpitalnym sklepiku), kubek, sztućce; -rzeczy, bez których nie wyobraża sobie Pani spędzenia czasu w Centrum; dla Dziecka: -szpital zabezpiecza bieliznę noworodkową; -jedna paczka jednorazowych pieluch; -chusteczki nawilżające -kocyk lub rożek dla Ojca: -wygodne ubranie na zmianę; -buty na zmianę (klapki); -aparat fotograficzny, kamera â według uznania. Zalecane godziny odwiedzin: 11.00 - 19.00. Mi jakoś szczególnie nie przeszkadzają takie godziny. Nie czuje potrzeby żeby cały czas ktoś przy mnie był. W końcu to tylko 3 dni
|
#681 |
|
Zakorzenienie
|
Była u mnie kuzynka położna i dostałam masę próbek dla dziecka, kremy, podkłady, butelka itp
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#682 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#683 |
|
Zakorzenienie
|
Nie słyszałam żeby ktoś po cc w moim otoczeniu leżał w szpitalu 7 dni. Zazwyczaj w 3-4 dobie wychodzą do domu jak wszystko dobrze
|
#684 |
|
Zakorzenienie
|
Ja właśnie powitałam kuriera
odebrałam sukienkę na kolację walentynkową z mężem, a jutro odbieram body dla fasolki. Juz nie mogę się doczekać
|
#685 |
|
Rozeznanie
|
7 dni po cc
o matko toć to jakiś dramat, czemu tak długo?
|
|
|
|
#686 |
|
Zakorzenienie
|
![]() Koleżanki tak leżały. Tutaj też ktoś pisał o 7 dniach. Nie mam pojęcia. Nie wnikam dlaczego. Wolę się psychicznie nastawić na dłużej i wyjść szybciej niż na odwrót
|
#687 |
|
Zakorzenienie
|
Nastawić się trzeba że wszystko będzie dobrze
|
#688 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
ja też nie wiem czy bym chciała obstawę cały czas to chyba męczące dla obu stron zresztą podejrzewam ,że ja szybko wstanę i będę chciała wszystko przy dziecku robić.Ja z tych co się raczej na sobą nie pieszczą choć kto wie hehe jeszcze nie rodziłam |
||
|
|
|
#689 |
|
Zakorzenienie
|
Mala kurczę ale Was dopadło :/ dobrze ze idziecie do lekarza. Wygrzewajcie się potem i dużo zdrowka!
|
#690 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
był angielski, logopeda i rytmika w cenie fajnie ja to przygotowało do przedszkola gdzie teraz chodzi ![]() Cytat:
Tych warsztatów trochę jest najlepiej szukać po prostu informacji w necie o konkretnej miejscowości. W W-wie np są jeszcze chyba brzuchatki U mnie wszystkie szkoły rodzenia są przyszpitalne i wszystkie są darmowe o prywatnych nawet nie slyszalam ![]() Cytat:
jeżeli nie to najlepiej przejść się do szpitala i zapytać kiedy trzeba zamówić i zapłacić. Ale powiem szczerze ze przy pierwszym porodzie też się zastanawialiśmy z mężem nad taką salą ale zrezygnowaliśmy i bardzo dobrze ! Bo lezalam na sali 3 osobowej, 2 pozostałe dziewczyny urodziły w podobnych godz co ja. Nie zawsze ktoś przy nas był więc jak się chciało gdzieś wyjść czy do toalety to inne zerknely na maluszka i pogadać było z kim więc ja zdecydowanie polecam taką opcję a odwiedzające osoby wogle nie przeszkadzają co do pizam albo koszul to z tego co kojarzę to niewskazane jest zakładanie piżamy w szpitalu tylko koszuli nocnej bo żeby był zawsze łatwy dostęp do "miejsca intymnego"... zresztą pamiętajcie ze przez kilka tygodni będzie z nas lecieć krew i w koszuli łatwiej zadbać o to miejsce zmieniając chociazby wkladki co do rzeczy do szpitala to zapiszcie sobie jeszcze żeby wziąść podkłady na łóżko Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Werka3333 Czas edycji: 2017-01-18 o 12:07 |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:38.

Przy wynikach dla I trymestru miałam normy od 0,33-4,59, dla II 0,35-4,1 a dla III 0,21-3,15
, w przyszłym tygodniu idę na krew, to zobaczę czy przyrosło czy zmalało
. Aczkolwiek normy też zależą od metodyki badań, więc mogą się różnić między labami (choć te z labu z mojej przychodni to chyba trochę zbyt szerokie widełki mają
)
wyszli to spowrotem
Dzisiaj prenatalne , ktoras miala w mniej wiecej 12t4d bylo ladnie widac?