![]() |
#1 |
BAN stały
|
Pomocy aseksualny partner
Witam Was Wizażystki. Jestem tu nowa jako autorka posty i nie sądziłam że kiedyś nią będę . Nie będę się rozpisywać przedstawię krótko problem. Jestem z facetem od 10 miesięcy. Związek układa się bardzo dobrze, wspólne zainteresowania, podobne podejście do życia i ważnych spraw, pełne bezpieczeństwo, szacunek, szczerość i dużo można wymieniać. Jest tylko jedno ale ….to życie intymne. Na początku wydawało mi się że wszystko jest w porządku. Mój Tż przez pierwsze trzy miesiące spotykał się ze mną często, jednak między nami nie było żadnej fizyczności zero przytuleń , pocałunków nawet trzymania się za rękę czy prób jakiegoś niewinnego dotyku . Wydawało mi się to trochę dziwne, jednak z jego rozmów wynikało że on nie ma ochoty na krótkie znajomości tylko szuka poważnego związku. Przy każdej okazji pokazywał mi że jest mną zainteresowany i bardzo zależy mu na mnie, więc wszelkie obawy przygasły i wręcz pomyślałam że facet nie chce aby fizyczność przesłoniła nam wzajemne poznawanie się. Po trzech miesiącach po raz pierwszy wziął mnie za rękę potem przytulił a za jakiś czas niewinnie pocałował. I tak coraz częściej przytulał , całował znacznie namiętnie. Pomyślałam że wszystko powoli się rozwija się i idzie w dobrym kierunku. Po pół roku znajomości zaczęłam kusić go ,on jednak nie reagował. Lampka ostrzegawcza zapaliła mi się i rozpoczęłam poważną rozmowę na temat naszego życia intymnego. Mój Tż powiedział mi że bardzo go pociągam podło słowo „kocham” ale on chciałby wszystko powoli. Jakie było moje zdziwienie gdy mój Tż po kilku dniach od rozmowy zaproponował romantyczny wyjazd na kilka dni w góry i właśnie wtedy zainicjował sex. Jak na pierwszy raz z nowym partnerem było całkiem dobrze. Jednak przez kolejne dni unikał bliskości i tak było przez kolejne cztery miesiące kochaliśmy się 4 razy. No niestety nie wytrzymałam i rozpoczęłam poważną rozmowę i przeżyłam szok .Mój Tż nie potrzebuje sexu i robił to tylko dla mnie bo on może żyć bez sexu w ogóle. Pomocy co robić ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
po drugiej stronie szafy
|
Dot.: Pomocy aseksualny partner
Nic nie zrobisz, możesz zaakceptować i się dostosować, albo odejść.
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
Kompletnie nie zgadzam sie z przedmowczyniami.
Wedlug mnie tego typu preferencje z czegos wynikaja, bo nie leza one w naszej naturze. Ludzie sa istotami seksualnymi, wiadomo, ze kazdy ma inne potrzeby, ale aseksualnosc nie jest czyms naturalnym, pierwotnym. Ja bym go nie zostawiala, ale tez nie zaakceptowalabym tego typu sytuacji. Moze on kiedys przezyl jakas traume, a moze problem lezy gdzie indziej. Udaj sie do seksuologa, najpierw sama, zeby omowic problem. Potem moze jesli bedzie taka potrzeba to z nim. Jesli boisz sie isc (masz prawo), to poszukaj seksuologa online, jest duzo mozliwosci, zeby zrobic sesje przez Skypa. Koniecznie zrob to teraz zanim zwiazek rozleci sie przez brak bliskosci. Powodzenia! ![]()
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Jesli chlopak nie chce isc do seksuologa, to akceptacja tego stanu rzeczy lub odejscie.
Wysłane z mojego HTC Desire 820 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Konto usunięte
|
Seksualność faceta ma się zmienić w sumie bez jego udziału, dzięki "zaocznemu leczeniu" w postaci wizyt i rozmów partnerki z seksuologiem? Acha. Kompletnie nie wiesz o czym piszesz. Z Twojej porady wynika, że wystarczy nieco sesji z seksuologiem (żeby było śmieszniej odbywanych nawet nie przez osobę, która ma "problem") i problem rozwiązany, wszystko się zmieni na lepsze.
Edytowane przez 201803290936 Czas edycji: 2017-01-18 o 10:12 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
[1=7cd1d0bf3fc279e4e45587f 61c3d7242fa9c0a30;6982405 1]Aseksualność jest zaliczana do preferancji seksualnych tak samo jak heteroseksualizn i homoseksualizm. Idac tokiem twojego myslenia geje przeżywaja jakals traume, że unikają kobiet. Z tym się rodzisz i żadna terapia nie pomoże[/QUOTE]
Ja sie nie zgadzam z opinia, zeby wyzej wymienione byly preferencjami seksualnymi, mimo ze obiegowo tak sie teraz uwaza (zobaczymy co bedzie za dekade). Taka mam opinie i przy niej bede obstawac ![]()
![]() |
#10 |
Konto usunięte
|
To dobrze, że teraz tak mało osób myśli jak ty, bo nadal leczylibyśmy homoseksualizm lobotomią
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
niecnotliwa dziewica
|
Normalni są tylko praworęczni, wszystko inne podchodzi pod dewiację!
Był już kiedyś taki, co obstawał, że tylko blondyni, tylko z niebieskimi oczami, tylko heteroseksualni. Znany jest. Niekoniecznie w pozytywnym sensie, ale jego poglady wielu ludzi nadal niestety popiera.
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Rozeznanie
|
Uwazasz, ze przytaczanie czegos takiego jest na miejscu? Przesada to za male slowo.
![]() |
#13 | |
Zakorzeniona
|
Cytat:
Autorko, aseksualnej osoby nie zmienisz, tak jak nie zmienisz innych preferencji seksualnych. Albo pogodzisz się z tym, albo się rozstańcie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Ja bym z nim porozmawiala nna spokojnie ...
Zapytala czy tak bylo zawsze Czy chcialby to zmienic ? Czy dociekal w czym tkwi problem .. czy moze chcialby poznac przyczyne tego problemu. Bo diagniza z internetu to raczej nie jest dobry pomysl Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Konto usunięte
|
Przesada to za mało słowo w odniesieniu do bredni ("opinii"), które Ty wypisujesz.
Moim zdaniem Ziemia jest płaska, a globalne ocieplenia to ściema - dodanie "moim zdaniem" nie zmienia faktu w opinię... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
niecnotliwa dziewica
|
[1=3ebdb6c370169ce1a39c163 fc8d64643247d9f80;6982610 1]Przesada to za mało słowo w odniesieniu do bredni ("opinii"), które Ty wypisujesz.
Moim zdaniem Ziemia jest płaska, a globalne ocieplenia to ściema - dodanie "moim zdaniem" nie zmienia faktu w opinię...[/QUOTE] I nie zapomnij, ze smog to jakiś wymysł!
![]() |
#17 |
Zakorzeniona
|
[1=3ebdb6c370169ce1a39c163 fc8d64643247d9f80;6982610 1]Przesada to za mało słowo w odniesieniu do bredni ("opinii"), które Ty wypisujesz.
Moim zdaniem Ziemia jest płaska, a globalne ocieplenia to ściema - dodanie "moim zdaniem" nie zmienia faktu w opinię...[/QUOTE] Panuje obiegowa opinia, że Ziemia krąży wokół Słońca, ale ja się z tym nie zgadzam. W końcu przed Kopernikiem ludzie uważali inaczej, więc nie można ufać tej teorii. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
Uważam, że po prostu nie dobraliście się w tej kwestii. Twój partner powinien na początku wspomnieć, że jest aseksulany, ogólnie ludzie aseksualni powinni dobierać się w pary z innymi osobami aseksualnymi lub tymi, które mają bardzo niskie potrzeby na tym tle i niemal zerowe libido. Nie wiem jak jest z tym u ciebie, ale skoro założyłaś ten wątek, to jednak potrzebujesz seksu do pełni satysfakcji w związku, zresztą tak jak większość osób seksualnych. Mogłabyś niby zgodzić się na celibat, albo on zgodzić się na raz na jakiś czas na stosunek...ale czy to ma sens?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Zakorzeniona
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
Jeśli mamy osobę, która ma ochotę na seks codziennie, albo co drugi dzień i osobę, której wystarczy raz w tygodniu, to związek może być trudny dla obu stron. I co wtedy? Seksuolog? A czym są według Ciebie? Chorobami? Nawet jeśli by nimi były, to lekarstwa na nie brak.
![]() |
![]() |
#22 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Uwazasz aseksualizm za dewiacje? Ciekawa opinia ![]() ---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#23 | |
niecnotliwa dziewica
|
Cytat:
To Twoja własna wypowiedź.
![]() |
![]() |
#24 |
po drugiej stronie szafy
|
Powinni, ale nie jest tak, że każdy, kto ma bardzo niskie potrzeby, jest aseksualny/zdaje sobie sprawę z tego, że jest aseksualny. A temat libido chyba bywa pomijany na początku znajomości, bo ludzie liczą, że wyjdzie w praniu. Autorka zaczęła temat po pół roku.
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
Bardziej mi chodziło, że powinien z nią porozmawiać w momencie, kiedy relacja stawała się poważniejsza. Stawianie kogoś przed faktem dokonanym, w momencie, kiedy ta druga osoba posiada jednak te potrzeby seksualna nie jest dobrym pomysłem. Autorka się zakochała, ale domyślam się, że potrzeb nie chce się wyrzekać. Podobnie uważam, że seks z autorką, w momencie świadomości swojego aseksualizmu zrobił tylko niepotrzebnie większą nadzieję.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
Też spotkałam się z opinią, że aseksualizm to preferencja. I nie jest wymysłem naszych czasów, kiedyś też funkcjonowały "białe małżeństwa". Kluczem jest to, żeby obu osobom to pasowało.
Szkoda, że nie widziałaś wcześniej, że on nie potrzebuje seksu. Raczej się już nie "nawróci'. Pytanie - czy Ty wytrzymasz w takim związku? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#28 |
Konto usunięte
|
Nic nie poradzisz. Albo piszesz się na związek wiedząc, że partner poświęca się uprawiając z tobą seks, albo ty się poświecisz na ołtarzu miłości, zaprzesz części siebie i ŻYCIE przeżyjesz w celibacie, albo odejdź.
Współczuję ci sytuacji, uważam że partner powiedzieć ci o swoim aseksualiźmie dużo wcześniej. To tak, jakby ci nie powiedział, że jest gejem, ale kilka razy do roku się poświęci i pójdzie z tobą do łóżka. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Konto usunięte
|
Obrończynie moralności zaraz mnie zjedzą ale dla porządku wypadałoby wspomnieć o pewnym trzecim wyjściu - otwarty związek.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Konto usunięte
|
[1=3ebdb6c370169ce1a39c163 fc8d64643247d9f80;6983077 6]Obrończynie moralności zaraz mnie zjedzą ale dla porządku wypadałoby wspomnieć o pewnym trzecim wyjściu - otwarty związek.[/QUOTE]
O, albo to. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:31.