Anglia :) - Strona 106 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Emigrantki

Notka

Emigrantki Emigrantki to forum dla "zagranicznych" Wizażanek. Wejdź, poznaj rodaczki, wymień się opiniami i swoim doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-03-20, 14:46   #3151
Sysunia_d
Zakorzenienie

Dot.: Anglia :)

A ja właśnie wróciłam z racy i mam dość jeszcze zaczał padać deszcz

Co do świat też ich tu nie czuje tu zupełnie nie ma klimatu światecznego ( okropność)

Ja zaraz biore sie za sprzatanie , okna wymłam 2 tyg temu Dzis mam zamiar upichcic rybe po grecku na jutrzejszy obiad a w sobote jedziemy do kuzyna tz do Londynu

Ja do Polski jade 9 kwietnia ale szczerze mowiac troszke mnie przeraza ta drozyzna tam , ale coż.

Ja nadal sie łudze ze jak wróce z Polski to w koncu znajde jakos sensowniejsza prace

A tak to zycze wszystkim

Z okazji zbliżających się świąt wielkanocnych składam najserdeczniejsze życzenia: dużo zdrowia, radości, smacznego jajka, mokrego dyngusa, mnóstwo wiosennego słońca oraz samych sukcesów.
Sysunia_d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-20, 19:07   #3152
sylwunia3009
Zadomowienie

GG do sylwunia3009

Ja również dołączam się do Życzeń.

Co do Świąt, to mieliśmy jechać z TZtem do mojej mamy na śniadanie, ale się rozmyśliliśmy, pojedziemy ale jak oni już zjedzą. jakoś nigdy nie przejmowałam się za bardzo świętami, a poza tym, mój TŻ nie jest katolikiem, więc nie chcę go zmuszać do obchodzenia każdych naszych świąt. I tak w ciągu roku to raczej wszystko świętowaliśmy po naszemu, więc tym razem będzie inaczej.

najnowsza prognoza, w nocy ma padać śnieg

sylwunia3009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-22, 12:02   #3153
atka83
BAN stały

Hej .Jaka tu cisza.Pewnie wszystkie ostro przygotowują się do świąt. Ja mam luzy,bo i tak tż dzisiaj jak i jutro jedzie do pracy,świetne święta nie ma co.Dobrze,że są w domu chociaż współlokatorzy.
atka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-22, 12:08   #3154
sylwunia3009
Zadomowienie

GG do sylwunia3009

czy Wy tez nie moglyscie otworzyc Wizazu. Ja probowalam wczoraj caly dzien. wszystko inne dzialalo oprocz wlasnie Wizazu

Stary 2008-03-22, 12:34   #3155
atka83
BAN stały

Mi też wczoraj wizaż nie działał i już chciałam wine zwalać na laptopa. Kurka musze ogarnąć nasz pokój jeszcze i iśc na zakupy,ale mi się nie chce wyłazić z chaty.
Stary 2008-03-22, 13:41   #3156
koculek
Zakorzenienie

Luna przyłączam się do dziewczyn, zdasz za następnym podejściem Ja zdałam za 5 razem, w Pl 9 lat temu
Za każdym razem byłam coraz bardizej zdenerwowana. Za 4 razem oblali mnie bezpodstawnie: ja i tramwaj: ja na podporządkowanej więc czekałam aż tramwaj zmieni zwrotnicę i ruszy, ale coś nie działało bo motorniczy wysiadł z tramwaju żeby zmienić zwronicę manualnie, no to ja w tym czasie ruszyłam. A mój instruktor po hamulcach, ze tramwaj ma pierszeństwo i na nic moje tłumaczenia że tramwaj nie ruszy bez motorniczego w srodku. Taka byłam zła, że wysiadłam z samochodu i samtąd wzięłam autobus do domu.

olka gratuluję mieszkania!

Zmijka pozdrów Poznań

Ale pogoda, leje wieje a za minutę słońce a po chwili znów deszcz brrrr
Stary 2008-03-22, 15:33   #3157
iwONKA595
Zadomowienie

no mi wizaz tez nie dzialal wczoraj i cholery dostawalam..ja sie wlasnie pakuje w ogromne pudla zeby wyslac do polski ale nie mam gdzie tego zwazyc ;-((
a polowe ciuchow oddaje do charity shop - mam tego od groma ;-0
Stary 2008-03-22, 17:17   #3158
olka_222
Zakorzenienie

to napisze wam lepszy myk. Mi wczoraj wizaż tez nie działał, ale jakimś cudem raz mi się udało wejść. Napisałam posta i mi go normalnie zapisało. Dzisiaj wchodzę na wizaż a posta wcięło....

zdjęcia domku na pewno pokażę, jak tylko dojdę do ładu ze wszystkim...

świąt w ogóle nie czuje, mam tylko jajka zafarbowane, nie znalazłam nigdzie koszyczka z którym mogłabym iść na święconkę a z jajkami w kieszeni nie pójdę przecież...

pogoda no cóż, słońce-śnieg-deszcz i tak w kółko....

kuseczka ile u ciebie kosztuje ten kurs IELTS?

iwonko niestety nie mogę nabyć od ciebie żadnej z tych rzeczy bo cena jaką zapłaciłabym kurierowi byłaby większa niż cena tych rzeczy kupionych w sklepie. Tak w ogóle jak sie czujesz pozbywając się tych wszystkich swoich rzeczy?

a na święta życzę....
wam dużo zdrówka, szczęścia, dni miłych do wspomnień, no i smacznego jajka i mokrego dyngusa..
Stary 2008-03-22, 17:35   #3159
iwONKA595
Zadomowienie

spoko Olka dam rade a czuje sie troche dziwnie, troche mi zal ale coz zrobic. ciesze sie ze chociaz mi sie troche kasa zwroci za te rzeczy a nie zostawiam ich za nic. badz co badz wapakowalismy sporo kasy w to wszystko
wesolych i spokojnych swiat dziewczyny, mokrego smingusa dyngusa.
Stary 2008-03-22, 17:44   #3160
olka_222
Zakorzenienie

święta świętami, ale przyziemne rzeczy nie opuszczają nas nigdy

wykupiliśmy z TZ licencję na TV, wybraliśmy raty co miesiąc. i przyszło nam takie cuś...
Your payment plan
Due to be paid:
01 Apr 2008 £27.10
01 May 2008 £27.10
02 Jun 2008 £27.10
01 Jul 2008 £27.10
01 Aug 2008 £27.10
Total = £135.50

You have chosen to pay for your TV Licence by monthly Direct Debit. You will be paying for your first licence in monthly payments within the first six months.
Next year's licence will then be paid over 12 months (six payments before the licence begins and six after). The first payment will be £11.31 due on 01 September 2008 .

Czyli co, płacę licencję za cały rok, pomimo że do końca licencjowanego roku zostało 5 miesięcy (tzn do september) Wydaje mi się że chyba proporcjonalnie kwota do zapłaty powinna wynosić miesięcznie 11,31 czyli za 5 miesięcy powinno być 56,55 a nie 135. Czy może moje rozumowanie jest logiczne ale w Angli to "musi tak być"
Stary 2008-03-22, 18:38   #3161
sylwunia3009
Zadomowienie

GG do sylwunia3009

Olka z tego co ja rozumiem, licencja za, ktora placisz teraz jest wazna do marca. nastepne platnosci zaczynaja sie 6 miesiecy zanim sie nowa licencja zaczyna, mozna to chyba potraktowac jak 6 miesieczna platnosc z gory.

Stary 2008-03-22, 18:43   #3162
Zmijka
Zakorzenienie

mi tez Wizaż nie chodził i jakoś mi lepiej wiedząc, że nie mi jednej

Koculek Poznań pozdrowiony, choć jeszcze po nim za bardzo nie chodziłam, siedze jeszcze w domku, przez pogode. Ale mnie tutaj wysypało, wyglądam jak pryszczata nastolatka
Zmijka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-22, 19:32   #3163
olka_222
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylwunia3009 Pokaż wiadomość
Olka z tego co ja rozumiem, licencja za, ktora placisz teraz jest wazna do marca. nastepne platnosci zaczynaja sie 6 miesiecy zanim sie nowa licencja zaczyna, mozna to chyba potraktowac jak 6 miesieczna platnosc z gory.
no wlasnie nie placimy jeszcze zadnej. To nasza pierwsza jaka wykupilismy
Stary 2008-03-22, 19:41   #3164
sylwunia3009
Zadomowienie

GG do sylwunia3009

Chodziło mi o to, ze właśnie zaczeliscie placic swoja pierwsza licencje, splacicie ja w ciagu 6 miesiecy. ta licencja zaczyna się w teraz i jest wazna do marca przyszlego roku, Ale we wrzesniu zaczniecie placic za nastepna, ktora bedzie wazna od mrca 2009 do marca 2010. Bedzie splacana z polrocznym wyprzedzeniem,

Stary 2008-03-22, 20:15   #3165
iwONKA595
Zadomowienie

Olka nie wiem o co im chodzi z ta licencja, ja bym zadzwonila i sie zapytala o co biega..
a ja sie obzeram chipsami i zabieram sie za ogladanie filmu, papa
Stary 2008-03-22, 21:11   #3166
atka83
BAN stały

Siemanko ponownie. Dzisiaj się nalatałam i nogi mi w pupe właża.Byłam ze współlokatorami poświęcić koszyk z jedzonkiem,poczułam się jak w Polsce przez moment. Jutro ide na msze o 9:00,mam nadzieje że wstane.Zreztą pobudke mam o 5:30 bo tż do pracy,a chcemy się jajeczkiem podzielić.No,ale wróciliśmy przed chwilką,bo byliśmy w Polskim sklepie i udało nam się kupić białą surową kiełbaske.
A wiecie,że u nad grad padał. Zimno jak nie wiem co. ;/
Stary 2008-03-22, 22:25   #3167
Mahora
Zadomowienie

Dziewczyny, Wesolych Swiat Bozego... tfu, Wielkanocnych.
U mnie przed chwila padal snieg, przez minute, ale jednak, pierwszy w tym roku. Pogoda totalnie pokrecona.

A tak w ogole to sie pochwale - moj TZ dal mi pierscionek wczoraj.
Stary 2008-03-22, 22:37   #3168
atka83
BAN stały

No to gratuluje Mahora.

Ja również życze Wesołego Alleluja,smacznych jajeczek,mokrego Dyngusa.

Pewie jutro i tak na forum zajrze. A teraz zmykam się pluskać i na kakao bo mam ochote.
Stary 2008-03-22, 22:41   #3169
koculek
Zakorzenienie

Mahora gratuluje - taki zwyczajny czy bardziej zobowiązujący?
Stary 2008-03-22, 22:53   #3170
sylwunia3009
Zadomowienie

GG do sylwunia3009

Mahora chwal sié szybko, bo nie weim czy gratulować

Stary 2008-03-23, 01:39   #3171
Camomile
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez koculek Pokaż wiadomość
Camomile nie ma to jak w romantycznym Paryżu bez Tżta
Oj, tak, masz racje.
Ale coz, nie mozna miec wszystkiego ...

Luna
, nastepnym razem pojdzie na pewno lepiej, bede trzymac kciuki. I tez mi sie wydaje, ze to sa takie bledy latwe do poprawienia.

Moj TZ tez robi tutaj prawo jazdy (dopiero zdal teorie, wiec pewnie troche potrwa az bedzie pelnoprawnym kierowca). Ale nie spieszy mu sie za bardzo, zreszta mu sie nie dziwie, do pracy ma 15 min. piechotka . Za to ja juz sie troszke rozjezdzilam, jezdze w UK od ok. pol roku.

Tez zycze Wam radosnych, wypoczynkowych Swiat Wielkanocnych, i zeby wyszlo wreszcie slonce (u mnie tez grad padal, pogoda zrobila sie totalnie zimowa, a naprawde tesknie juz za wiosna) .
Camomile jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-23, 08:43   #3172
Lovely_Girl
Wtajemniczenie

Hello Girls
Dawno mnie nie bylo,ale juz jestem.. Nie mam czasu na czytanie postów, które napisalyscie podczas mojej nieobecnosci,ale kiedys to nadrobie.
Nie wiem jeszcze kiedy bo od jutra znowu bede bez neta
A wiéc: prace mam.. i jest to praca owszem w B&Q ale ja tam tylko sprzatam
Kolezanka mnie oszukala bo mowila,ze pracuje na ogrodnictwie i czasem kwiatka podleje, czasem chwascika wyrwie itp, itd, a ona zwyczajnie sprzata
No cóz.. prace wziélam -lepsze to niz nic. Ja sprzatam biura,wiec nie jest zle. Nie nabrudze sie przynajmniej
Klopoty mialam bo po tygodniu supervisor dala mi wypowiedzenie, ze niby nie majá godzin dla mnie.. ale ona jest angielká-rasistká zreszta i chciala miec moje godziny,zeby sobie dorabiac
Jak sie manager o tym dowiedzial to wzial sprawy w swoje rece i wszystko zalatwil-nie jestem zwolniona a ona nie ma prawa pracowac dluzej niz 24 godziny w tygodniu
Tak miala w umowie , a pracowala w ostatnim miesiacu 148 godzin. Teraz prawnik wyslal jej pismo ze tak nie moze
Pozatym ja i moja kolezanka z ktora pracuje mamy sie nie sluchac supervisor Tylko robic to na co mamy ochote i nawet pracowac razem mozemy-ona nam nie pozwalala
Fajnie ze manager stoi za nami
Pozatym szukalam mieszkania i znalazlam
W poniedzialek sie przeprowadzamy
Ladne, czyste mieszkaznko za 525
Ale ile nerwów stracilam szukajac go to....
Widzialam mieszkanie za 500,ale brudne sciany byly, wykladzina podarta, bylo lózko,ale tez podarte, jak weszlam tam to mnie cofnélo, ..a w kuchni.. stare szafki i podloga cala sie lepila.. nie do opisania.. Kolejne mieszkanie... tapety odchodzly, brudna podloga, kuchnia i laziena do wymiany-tak jak w poprzednim mieszkaniu,ale jaka cena??? -550
No i nasze co wzielismy za 525 z wlasnym patio Co prawda patio z przodu domku,ale zawsze cos Mieszkanie bardzo wysokie, 1 bedroom flat. Moze zrobie zdjecia jak sie juz zadomowimy. Musze lózko, szafe i stól narazie kupic bo jest nieumeblowane
Trzymajcie sie dziewczyny. Nie wiem kiedy zaloze neta na nowym mieszkaniu,ale do nastepnego napisania

Edytowane przez Lovely_Girl
Czas edycji: 2008-03-23 o 08:48 Powód: literowka
Lovely_Girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-23, 11:27   #3173
olka_222
Zakorzenienie

lovely no nareszcie się odezwałaś. Widziałam cię w zeszłym tygodniu że byłaś na emigrantkowym i się zdziwiłam że nic nie napisałaś.... To super że Ci się powoli układa. Każda praca na początek dobra, byleby tylko pieniądze z niej jakieś były. Jak się urządzicie na nowym mieszkaniu koniecznie wkej zdjęcia. Tymczasowy internet możesz mieć za pomocą komórki. Jeśli masz taką którą możesz podłączyć do kompa i użyć jako modemu. Kupujesz karte z sieci 3 i tam masz możliwość wykupienia abonamentu na neta za 5 f na miesiąc. Ja póki co tak nadal działam.

A święta spędzamy oficjalnie w domu na kanapie. Zimno n adworze jak nie wiem, chcoiaż w domu w salonie mamy nei lepiej. Wykładzina położona jest od razu na wylewkę z betonu i zimno jak nie wiem. Ogrzewanie ustawione na 23 stopnie, ale nic tego nie czuć. U góry się nagrzeje a na dole zimnica.
Stary 2008-03-23, 12:05   #3174
***luna
Zakorzenienie

lovely girl
super,że masz pracę i znalazłaś mieszkanko

My już po śniadanku. Pada u nas śnieg, na początku to nawet zostawał na ziemi, a teraz topnieje jak tylko spadnie

Śmigniemy dziś na polską mszę i spędzimy dobry spokojny dzień

Wesołych Świąt dla wszystkich
blogowo:
aktywnie
nowy post 12/09/2012 Veni Vidi Vici
***luna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-23, 13:54   #3175
Lovely_Girl
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez olka_222 Pokaż wiadomość
lovely no nareszcie się odezwałaś. Widziałam cię w zeszłym tygodniu że byłaś na emigrantkowym i się zdziwiłam że nic nie napisałaś.... To super że Ci się powoli układa. Każda praca na początek dobra, byleby tylko pieniądze z niej jakieś były. Jak się urządzicie na nowym mieszkaniu koniecznie wkej zdjęcia. Tymczasowy internet możesz mieć za pomocą komórki. Jeśli masz taką którą możesz podłączyć do kompa i użyć jako modemu. Kupujesz karte z sieci 3 i tam masz możliwość wykupienia abonamentu na neta za 5 f na miesiąc. Ja póki co tak nadal działam.

A święta spędzamy oficjalnie w domu na kanapie. Zimno n adworze jak nie wiem, chcoiaż w domu w salonie mamy nei lepiej. Wykładzina położona jest od razu na wylewkę z betonu i zimno jak nie wiem. Ogrzewanie ustawione na 23 stopnie, ale nic tego nie czuć. U góry się nagrzeje a na dole zimnica.
Bylam jakos na weekend,ale na chwile.zaczelam czytac i sobie odpuscilam
Internetu o którym piszesz nie chce bo jest do d***.
Pozatym chyba umowe sie na iles tam miesiecy podpisuje nie?
Nadaje sie tylko do sprawdzenia maila i to wszystko praktycznie. Moj Tz ma teraz w pracy takie cos... mowi ze tragedia.
U mnie padal snieg dzisiaj,ale sie topil odrazu Wesolych Swiát dla wszystkich.
Stary 2008-03-23, 14:02   #3176
Mahora
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez koculek Pokaż wiadomość
Mahora gratuluje - taki zwyczajny czy bardziej zobowiązujący?
Cytat:
Napisane przez sylwunia3009 Pokaż wiadomość
Mahora chwal sié szybko, bo nie weim czy gratulować

No sie chwale, pierscionek zobowiazujacy jest (i przpiekny, z tanzanitem). Zaskoczenie bylo totalne, bo rozmawialismy wprawdzie o zareczynach ale tak na luzie.
Stary 2008-03-23, 14:08   #3177
***luna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mahora Pokaż wiadomość
No sie chwale, pierscionek zobowiazujacy jest (i przpiekny, z tanzanitem). Zaskoczenie bylo totalne, bo rozmawialismy wprawdzie o zareczynach ale tak na luzie.
gratulacje
blogowo:
aktywnie
nowy post 12/09/2012 Veni Vidi Vici
***luna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-23, 14:35   #3178
olka_222
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mahora Pokaż wiadomość
ale się masz pochwalić pierścionkiem a nie czynem

Cytat:
Napisane przez Lovely_Girl Pokaż wiadomość
Bylam jakos na weekend,ale na chwile.zaczelam czytac i sobie odpuscilam
Internetu o którym piszesz nie chce bo jest do d***.
Pozatym chyba umowe sie na iles tam miesiecy podpisuje nie?
Nadaje sie tylko do sprawdzenia maila i to wszystko praktycznie. Moj Tz ma teraz w pracy takie cos... mowi ze tragedia.
U mnie padal snieg dzisiaj,ale sie topil odrazu Wesolych Swiát dla wszystkich.
nie- ty mówisz o modemie który się do laptopa podłącza. To o czym ja mówię to zwykła komórka. Każdy kto ma sieć 3 w zasadzie może korzystać z neta za 5 f miesięcznie. Wykupuje się pakiet co miesiąc, do niczego to nie zobowiązuje, bo w tym miesiącu możesz mieć a w następnym już nie. Można kupować również na jeden dzień albo na tydzień, za mniejsze pieniądze oczywiście.
Stary 2008-03-23, 14:46   #3179
sylwunia3009
Zadomowienie

GG do sylwunia3009

Mohera gratulacjr, teraz czekamy na zdjecia

Stary 2008-03-23, 16:15   #3180
Lovely_Girl
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez olka_222 Pokaż wiadomość
ale się masz pochwalić pierścionkiem a nie czynem

nie- ty mówisz o modemie który się do laptopa podłącza. To o czym ja mówię to zwykła komórka. Każdy kto ma sieć 3 w zasadzie może korzystać z neta za 5 f miesięcznie. Wykupuje się pakiet co miesiąc, do niczego to nie zobowiązuje, bo w tym miesiącu możesz mieć a w następnym już nie. Można kupować również na jeden dzień albo na tydzień, za mniejsze pieniądze oczywiście.
Cytat:
Kazdy kto ma siec 3

No wlasnie... Ja nie mamtel. w 3
Mialam ale to gorsze niz gów** bylo-przynajmniej 2 lata temu

Nowe wątki na forum Emigrantki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości