|
|
#4471 |
|
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Dot.: Scent Bar LX
Powiem, ze jak polezalam dzisiaj se cały dzionek, to jakby mi lepiej.
Ale jutro ide do przychodni po skierowanie na echo, kolejne ekg i po skierowanie na dziabanie igła
|
#4472 |
|
Piers do przodu
|
Corii
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4473 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I oskar za trafne sforłumłowanie - "dziabanie igłą". Z kolei ja dziś ledwie zipię, słabo mi. Jutro doktory. Eeeeeech. Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2017-01-17 o 20:11 |
|
|
|
|
#4474 | ||
|
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ---------- Cytat:
Wkurza jedynie fakt latania po wraczach etc ![]() Nie cierpię pobierania krwi, bo przewazanie zawsze mi słabo wtedy kiedy wiecej pobieraja niz standardowo, a na to teraz sie zanosi, ciezki czwartek mnie czeka ![]() Oj
|
|
#4475 | ||
|
Zakorzenienie
|
Znad grzanki z kozim serkiem
Corii, nie szarżuj, leż jak kazali i zdrowiej Cytat:
Wałkować? ![]() Powiedziałabym "poka" ![]() Cytat:
Zaszalałam dziś u fryzjera Mówię jej "Proszę mi ściąć 5 cm" Lubię tam chodzić, bo zawsze chwali mój kolor włosów. Tym naturalnym się zachwyca, a to taka mysza. A dziś myślała, że ta moja odrastająca henna to tak specjalnie było
|
|
#4476 | |
|
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
No dyć leżę
Mam nadzieje, ze długo nie bedzie trzeba lezec, bo wiecej niz tydzien nie wytrzymię ![]() Dziekuję Agnysiu ---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ---------- Cytat:
![]() Ja sie wybieram do fryzjera na ściecie z 10 cm, wracam znowu do long boba, po pol roku cieniowania. Zreszta tyle włosów mi nawylatowało odkad przestałam brac tabsy, ze musze sciac
|
|
#4477 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam nadzieję, że to tylko rekacja na pogodę, ciśnienie. 1. Raaaaaaaaaaaaany dziś mi się też chciało, dokłądnie grzanki i dokładnie z kozim, i nie miaaaaaaaałaaaaaaaaaaam A do sklepu nie wybrałam się, a małża ni ma. ![]() 2. Jaka się chce, wałkować, ja zrobiłam cieńszą. Aaaaaaaaaaaaaale. Jednak wolę ciasto z innego przepisu, z oliwą i więcej soli. Ta była za sucha jak na mój gust. Teraz będę robić wg.: https://www.youtube.com/watch?v=DRW_OZ-9McA lecz inne składniki. Rozwaliła mnie "Pan tu przyjdzie z tą kamerą" Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2017-01-17 o 21:04 |
|
|
|
|
#4478 | |
|
Zakorzenienie
|
Chyba nawet mniej
Cytat:
2. Jak sucha to sobie daruję. U nas w sumie od robienia ciasta jest monsz i raczej wie co robi, mi zawsze ta nasza domowa bardzo smakuje
|
|
#4479 | |
|
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Cytat:
O, zapamiętam i tak zrobię ![]() Ja zawsze odwaracam wzrok i jopie się w ściane lub okno - w cus neutralnego ![]() Na pewno, bo ostatnio te cisnienia sa nieznośnie bardzo
|
|
#4480 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jestem znana z tego że przychodze na badania z jakimś biszkoptem. Raz był snikers, raz banan. Czeko gorzka to chyba za mało kopa na szybko. Ale zawsze coś. Last time miałam termos ze słodką herbą, bo było -15. Jednak przy tej kobitce ostatnio było tak przyjemnie, że przekonałam się jaki luz bluz mają "normalni" ludzie ![]() ---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ---------- Cytat:
I to niestety nie działa tak, że o dziś mi się tak chce serka, to jutro kupuję serek. 2. No, raczej nie polecam ciasta jako naj naj. Małżonowi pasowałą, ale ja mam wyśrubowane kryteria wobec pizzy. Tzn kwestia dodania oliwy ale mimo wszystko jak macie sprawdzony przepis to nie ma co zmieniać. Ja wiecznie poszukująca i eksperymentująca
Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2017-01-17 o 21:35 |
||
|
|
|
#4481 | |
|
Nindżopesz
|
Cytat:
Lubię sobie popaczeć jak wbijają igłę i jak leci kreff. Panie często mnie chwalą, że mam ładne żyły Tylko w pierwszej ciąży jeździłam na pobrania dalej i musiałam mieć ze sobą jakieś żarcie, bo schodziła się godzina na dojazdy (plus godzina szykowania rano) i robiło mi się czasami słabo z głodu. |
|
|
|
|
#4482 | |
|
To ja :)
|
Cytat:
Nie mogę zasnąć, emocje wylewają mi się uszami po dzisiejszym wernisażu. Przyszli wszyscy moi kochani koniarze, trenerzy, kierownicy ośrodka jeździeckiego, w którym się wychowałam, moi nauczyciele z podstawówki i z liceum, i masa przyjaciół rodziny. Tak dobrze ich wszystkich zobaczyć po latach, poczułam się, jakbym znów 15 lat miała. I się wzruszyłam, na przykład trener, Profesor, człowiek lat blisko 80, mówi, że Skypem do mnie będzie dzwonił, bo tak się najfajniej rozmawia; mój "drugi ojciec", lat 75, ciągle jeździ konno, ludzie ciągle mają pasje. I miałam ich wszystkich w jednym miejscu. Co do diety, Parabel ma rację, jak zwykle. Człowiek żył kiedyś 30 lat, reszta, to postęp cywilizacji i medycyny. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4483 |
|
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Mursz - Dziekuje !
Pani mega profi - nic nie zakłulo, nawet nie poczułam ze mi ściąga krew W piątek po wyniki i do wracza zas. Moze byc tak ze wyniki krwi nie potwierdza zap.m.s. Bo dohtur powiedziała, ze prawdopodobnie to przeforsowanie organizmu plus nerwy i ewentualnie tsh (której to podejrzewałam juz dawno) No nic, mnie jest lepiej, ekg wyszło w normie. Po wynikach morfo sie okaże co i jak. Wszystkim Dziekuje za kule i kciuki i prosze o trzymanie ich jeszcze troche
|
#4484 |
|
Piers do przodu
|
Mursz świetnie
wiedziałam, że tak będzie foty boskie Corii ![]() coś mi się dziś nic nie chce ....
|
#4485 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mursz - cudownych ludzi masz! Aż poczułam te emocje jakie to wzruszające i budujące zrazem.
Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2017-01-18 o 13:53 |
|
|
|
|
#4486 | |
|
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Katty
---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ---------- Cytat:
![]() No ale poczekam zobaczę, co sie okazę
|
|
#4487 |
|
Nindżopesz
|
Dziecię mnie dziś rozwaliło tekstem: "co tam czytasz w komputerze? Pewnie jak nie być starą?"
Kurde, skąd wiedziała, że faktycznie przeglądam składy kosmetyków i skąd jej to przyszło do głowy, wcale o tym nie gadamy |
|
|
|
#4488 | |
|
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Cytat:
|
|
#4489 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co mnie niezmiennie przeraża.
|
|
|
|
|
#4490 | ||||||
|
Mother of Cats
|
Znad zimna
Tzn. teoretycznie wokół jest ciepło, tylko ja się odgrzać nie mogę. Wie ktoś, kiedy skończy się zima? ![]() Cytat:
Zboża nawet jeśli jadali, to w mniejszych, dużo mniejszych ilościach niż po rewolucji neolitycznej, o współczesnym menu ludzi z krajów rozwiniętych nie wspominając. Co do nazwy, to dieta paleo jest dietą współczesną, a nie dosłownym naśladowaniem diety prapraprzodków. No choćby mamutów już nie ma - nie da się dosłownie ![]() Cytat:
W 2002 wydał książkę z zasadami i przepisami (WL wydało jej polskie tłumaczenie). Sam wszystkiego oczywiście nie wymyślił, korzystał też ze wcześniejszych badań.W każdym bądź razie polska (i nie tylko) paleoblogosfera ma prawo używać nazwy "dieta paleo" do określenia tego, co jedzą. Cytat:
Bosz... zabrzmiało jak pogróżka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja samą wodą też bym nie mogła, ale jemu to służy. Cóż począć, musiałam się pogodzić z faktem, że M. do bycia pięknym wystarcza woda i maszynka, a ja muszę kremy, toniki, makijaże - a i tak on na zdjęciach lepiej wychodzi Cytat:
Ten cykl o cukrzycy pisze lekarka (pseudo: eMMa), która po diagnozie cukrzycy typu I postanowiła spróbować czegoś, co umożliwi jej życie bez insuliny lub przynajmniej z jej mniejszą ilością. Diabetolodzy wypisywali jej skierowania do psychiatry, gdy mówiła o swoich planach. Była absolutnie przerażona, jej matka (też lekarz) również, bo to, co zaczęła robić, jest absolutnie sprzeczne ze wszystkim, czego ją uczono i co do tej pory wiedziała o leczeniu cukrzycy. Jakby nie patrzeć, eksperymentowała na sobie.Ma cel: cukry 80-90 na stałym poziomie bez insuliny zewnętrznej 24h/7. No i jakoś jej to idzie w pożądanym kierunku od trzech lat, wbrew wszystkim. Ot, ciekawostka. Daje mi nadzieję, że jednak z pewnych chorób da się wyjść. Zapisz
Edytowane przez aileenn Czas edycji: 2017-01-18 o 20:57 |
||||||
|
|
|
#4492 | |||||
|
Mother of Cats
|
Do mnie przyszła paczucha z BU - też będę pikna
Jak już sobie to wszystko wymieszam, a nie chce mi się straszliwie ![]() I co powiedzieli? Wszystko OK? ![]() A propos "poka" - czy Bar widział najnowsze zdjęcie Polly na FB? Rakieta (Zdjęcie, na którym jest Polly, nie zdjęcie, które zrobiła Polly) Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() I oby reszta wyników była dobra Cytat:
A propos norm TSH: jeśli dla młodych kobiet (mniemam, że młode to 20-30 lat) chcących zaciążyć optymalne TSH krąży wokół 1, to jak jest w przypadku starszych? Takich 35-40? Bo ponoć z wiekiem TSH rośnie... Grzebię w necie i głupieję ![]() Cytat:
ZapiszZapisz
Zapisz Zapisz Edytowane przez aileenn Czas edycji: 2017-01-18 o 19:47 |
|||||
|
|
|
#4493 | |
|
Zakorzenienie
|
True story
![]() Choć pono mają swój secret world, no ale tak jakby mają na to czas ![]() Cytat:
Pochwal sie co i zrecenzuj plis ![]() Ja mam masła shea i kakaowe Ale trzeba pokopać.2. Eeeeech, no jedno ok inne nie. Kolejne badania do robienia. Życie. 3. Nie mam fejsa, ale I bet she is! 4. Ja nie pomogę, bo sama głupieję od wykluczających się diagnoz. W grudniu miałam 2,6... łykam Euthyrox 25 ale jeszcze nie badałam po raz drugi. Dodam, że w czerwcu miałam 1,8 i żaden z 4 ginów nie raczył ruszyć główką, mówili że to jest luz bo jest poniżej 2. Ja nie wiem, ja tam za wróżkę się nie uważam, ale kur dwa wiedziałąm, że mi będzie rosnąć, nosz do diabła ono zawsze rośnie Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2017-01-18 o 20:11 |
|
|
|
|
#4494 | |
|
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Cytat:
Ale ja nie pamietam czy to były górne normy dla 3 czy 4 bo dawno miałam robione sie okaże ![]() Ale skoro biorąc antyki było ok to Hmm, wrócę moze do antyków
|
|
#4495 | ||
|
Mother of Cats
|
Cytat:
Skóra ma po nim połysk, ale i tak nakładam na serum albo BB, albo krem + puder matujący, więc może się błyszczeć do woli.2) Krem regenerujący na naczynka - bo w sumie dobrze wspominam sprzed paru lat. Zobaczymy, jak teraz, zimą, się dogadamy. 3) Plus hydrolat z róży i testowo: serum odbudowujące oraż żel hialuronowy z komórkami macierzystymi. Jeśli zadziałają choć w połowie tak, jak powinny wg opisu, to będę piękna i szczęśliwa ![]() Cytat:
Współczuję serdecznie Zapisz ---------- Dopisano o 20:27 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ---------- ZapiszZapisz
Zapisz |
||
|
|
|
#4496 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ależ oni twierdzo, że się orientujo. Obecna jest pro zmniejszanie TSH, ale kur dwa osiem, chyba celem każdego gin w takiej sytuacji jest NIE DOPUŚCIĆ do takiego poziomu? Jeszcze z moją history A może ja się mylę? A może jest inaczej? Dlatego wiesz, już mnie to słabić zaczyna, milion fefnaście wykluczających się wzajemnie teorii. Nie wiadomo gdzie tak naprawdę leży prawda.
|
|
|
|
|
#4497 |
|
Zakorzenienie
|
Wracam z firmowego wypadu na piwko
Szkoda, ze tak szybko... Nie chciałam ryzykować późnego powrotu przy tej temperaturze i ryzyka opóźnionego pociągu
|
#4498 |
|
To ja :)
|
Dzień dobry, euforia mi minęła, gdyż zgubiłam telefon. Tzn. wydaje mi się, że zostawiłam go w pociągu. Na szczęście to był "rysunkowy", na kartę, sama słuchawka dość stara, ale i tak szkoda... No i miałam pojechać od razu do jakiejś galerii handlowej po duplikat sima i tu uwaga... Po wejściu do domu, a jeszcze zanim się zorientowałam, ze nie mam telefonu, wrzuciłam ciuchy do prania, w tym spodnie, w których przyjechałam. A drugie mi pękły. Więcej nie mam, więc "służbowy" telefon będę miała dopiero po wyschnięciu spodni.
Brawo ja.
|
#4499 |
|
Piers do przodu
|
Fotę z Polly widziałam, petarda to mało powiedziane
oj tak tak
|
#4500 | ||
|
Zakorzenienie
|
Znad myślenia jak tu zrobić niewielkim nakładem sił i czasu pedicure i depilację
Bo mi się nie chce, a jutro mogie być oglądana od strony dolnej i wolałabym, żeby wstydu nie było.Cytat:
Cytat:
Kciuki mogę potrzymać i kulę wysłać Murszafko, aż poczułam tę energię Edit: to oczywiście a propos wczorajszych wydarzeń, bo dzisiejsze to raczej by mnie osłabiły...Niedawno wyprałam pendrive'a i nic mu nie ma ![]() Jutro najprawdopodobniej ostatni dzień w robo (chyba, że nie dostanę L4 hrehre )
Joga z rana jak śmietana. Edytowane przez agnyska81 Czas edycji: 2017-01-18 o 21:04 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:46.

wtedy kiedy wiecej pobieraja niz standardowo, a na to teraz sie zanosi, ciezki czwartek mnie czeka 

wiedziałam, że tak będzie
coś mi się dziś nic nie chce ....

Jak już sobie to wszystko wymieszam, a nie chce mi się straszliwie 
oj tak tak